update: natural cycles

I etterkant av innlegget om Natural Cycles, har vi sett nærmere på dokumentasjonen bak produktet, og jeg har sett meg nødt til å oppdatere det originale innlegget med en kommentar øverst.  Det anbefaler jeg alle å lese HER. I tillegg føler jeg at jeg vil komme med en ytterligere oppklaring.

Mye av kritikken om meg og produktet har vært berettiget, og det har vi nå oppklart i den originale bloggposten. Men det er også en del av kritikken som jeg føler har gått for langt og som er direkte feil. Dette er blant annet kritikk som går på meg som person, som jeg ikke kommer til å bruke noe mer tid på, og kritikk som viser at mange ikke har forståelse for hva som ligger bak publiseringen av den type innlegg og hvordan jeg jobber med hvilke annonseinnlegg som jeg takker ja til og hvilke jeg takker nei til. 

hovedNC

Bakgrunnen for innlegget om Natural Cycles var flere. Jeg har brukt lignende produkter over flere år, før jeg nå de siste månedene har brukt og testet Natural Cycles. Jeg har vært veldig fornøyd. I tillegg var den faglige troverdigheten til de som står bak produktet svært høy. Natural Cycles er utviklet av leger og fysikere fra bl.a CERN, og forsket på sammen med Karolinska Institutt i Sverige, noe som gjorde at jeg fant påstandene om produktet til å fremstå veldig troverdig. Produsenten hevder at produktet er så mye som 99,9 prosent sikkert, og når det kom fra personer med slik faglig tyngde, så jeg ingen grunn til å tvile på det. Noe av kritikken som har kommet i ettertid er at jeg ikke har lyttet til autorisert helsepersonell, men paradoksalt nok så er det jo faktisk akkurat det jeg har gjort.  I ettertid ser jeg derimot at jeg burde etterspurt denne dokumentasjonen, og sammen med en uavhengig tredjepart vurdert om dokumentasjonen var god nok. Jeg hadde altså ingen grunn til å tvile på produktet, og andre bloggere har også omtalt Natural Cycles uten at det har vært noen form for reaksjoner. 


Enkelte påstår at innlegget er «kjøpt og betalt», og det stemmer jo forsåvidt med alle annonseinnlegg. Kommersielle aktører betaler både meg og andre bloggere for å skrive omtale om produktet deres, og jeg er 100 prosent enig med dere om at man alltid skal være ekstra skeptisk til en slik type markedsføring. Dessverre antyder enkelte at jeg skriver innlegget kun for pengenes skyld, uten noe som helst omtanke for leserne mine eller om produktet holder hva det lover. Til det vil jeg bare si at det på ingen måte stemmer! For det første tjener jeg mer enn godt nok, slik at jeg har råd til å takke nei til et innlegg. Og for det andre er etterspørselen etter innlegg på bloggen min så høy at det er fysisk umulig å takke ja til alle. Jeg har tidligere takket nei til å reklamere for blant annet kosttilskudd, selv om produsenter har tilbudt seg å betale så mye som fire ganger det jeg vanligvis tar for et annonseinnlegg. Jeg er med andre ord så priviligert at jeg kan være veldig kritisk til hvilke innlegg jeg takker ja til, og det vet de som selger annonser for meg. Over tid er jeg avhengig av at dere som kjøper produktene jeg anbefaler, faktisk opplever at mine anbefalinger er gode og holder det de lover. Det opplever jeg også er tilfellet, men jeg skal være den første til å innrømme at i tilfellet med Natural Cycles så har jeg sviktet fordi jeg stolte blindt på leverandøren, og det er jeg lei for. 

Jeg vil takke de som har kommentert denne saken på en saklig måte, og som gjorde meg oppmerksom på at dokumentasjonen bak produktet ikke stod i stil med påstandene. Samtidig vil jeg si at jeg fortsatt er fornøyd med Natural Cycles, og at jeg kommer til å fortsette med bruken av det. 

104 kommentarer

 1. Ingvild

  Å, caroline, jeg ble så glad når jeg var innom en av de store nettavisene og leste at du hadde kommet med dette innlegget. Syns det er superbra at du rydder opp og tar tilbake det du skrev 🙂

 2. Karoline

  reklame eller ikke; fantastisk at noen endelig setter fokus på at det finnes naturlige prevensjonsmidler!

 3. Mesteparten av teksten er altså «jeg-er-offeret» igjen. Som journalist burde du vite bittelitt om kildekritikk, og at ukritisk kopiering av info fra leverandør som profitterer ikke er å »
  for mye på fagpersoner». Mest halvhjerta beklagelse jeg har sett på lenge. 15000 aborter i året, litt større bivirkning enn trygge p-piller har.

  1. Caroline

   Nei, det er det ikke. Jeg skriver at jeg burde etterspurt dokumentasjon og vurdert det sammen med en uavhengig tredjepart. Produsenten har også et ansvar opp i det her, det har ingenting med noen offerrole å gjøre.

 4. Mesteparten av teksten er altså «jeg-er-offeret» igjen. Som journalist burde du vite bittelitt om kildekritikk, og at ukritisk kopiering av info fra leverandør som profitterer ikke er å »
  Stole for mye på fagpersoner». Mest halvhjerta beklagelse jeg har sett på lenge. 15000 aborter i året, litt større bivirkning enn trygge p-piller har.

 5. Det er nettopp derfor jeg stoler mer på dine annonseinnlegg enn de 15 minutts Of fame klikkbloggerne 🙂

 6. Har du anledning til å kommentere ytterligere om den Swiss Clinic rullen du har reklamert for tidligere? Ble så glad da du prøvde den, men dog og litt skuffet over at det ikke var noen klar konklusjon fordi du ikke hadde fått prøvd det lenge nok. Jeg har googlet meg grønn, men kan ikke finne noe ordentlig bildedokumentasjon på at det faktisk fungerer. Jeg har såpass tiltro til deg at om du ved et innlegg hadde gitt den grønt lys så ville jeg kjøpt produktet. Eventuelt om du ikke selv ser behovet for den hos deg selv så kanskje du kjenner noen som har noen «skavanker» de ville testet den på? Hva med en leser? (*kremt*, hehe)

  1. Jeg er i testfasen og ser fortsatt ingen bedring på lår og rumpe. Skal det virkelig gjøre så vondt i etterkant? Har vondt hele natten og dagen etterpå, og når kvelden kommer er det på tide med ny behandling..

 7. Bra og oppklarende innlegg!

 8. Sunniva

  Dette er vel strengt talt fortsatt en reklame, ergo bør den merkes som det.

 9. Jannick

  Hei

  Bruker du denne enda? Tenkte å teste den ut

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *