update: natural cycles

I etterkant av innlegget om Natural Cycles, har vi sett nærmere på dokumentasjonen bak produktet, og jeg har sett meg nødt til å oppdatere det originale innlegget med en kommentar øverst.  Det anbefaler jeg alle å lese HER. I tillegg føler jeg at jeg vil komme med en ytterligere oppklaring.

Mye av kritikken om meg og produktet har vært berettiget, og det har vi nå oppklart i den originale bloggposten. Men det er også en del av kritikken som jeg føler har gått for langt og som er direkte feil. Dette er blant annet kritikk som går på meg som person, som jeg ikke kommer til å bruke noe mer tid på, og kritikk som viser at mange ikke har forståelse for hva som ligger bak publiseringen av den type innlegg og hvordan jeg jobber med hvilke annonseinnlegg som jeg takker ja til og hvilke jeg takker nei til. 

hovedNC

Bakgrunnen for innlegget om Natural Cycles var flere. Jeg har brukt lignende produkter over flere år, før jeg nå de siste månedene har brukt og testet Natural Cycles. Jeg har vært veldig fornøyd. I tillegg var den faglige troverdigheten til de som står bak produktet svært høy. Natural Cycles er utviklet av leger og fysikere fra bl.a CERN, og forsket på sammen med Karolinska Institutt i Sverige, noe som gjorde at jeg fant påstandene om produktet til å fremstå veldig troverdig. Produsenten hevder at produktet er så mye som 99,9 prosent sikkert, og når det kom fra personer med slik faglig tyngde, så jeg ingen grunn til å tvile på det. Noe av kritikken som har kommet i ettertid er at jeg ikke har lyttet til autorisert helsepersonell, men paradoksalt nok så er det jo faktisk akkurat det jeg har gjort.  I ettertid ser jeg derimot at jeg burde etterspurt denne dokumentasjonen, og sammen med en uavhengig tredjepart vurdert om dokumentasjonen var god nok. Jeg hadde altså ingen grunn til å tvile på produktet, og andre bloggere har også omtalt Natural Cycles uten at det har vært noen form for reaksjoner. 


Enkelte påstår at innlegget er «kjøpt og betalt», og det stemmer jo forsåvidt med alle annonseinnlegg. Kommersielle aktører betaler både meg og andre bloggere for å skrive omtale om produktet deres, og jeg er 100 prosent enig med dere om at man alltid skal være ekstra skeptisk til en slik type markedsføring. Dessverre antyder enkelte at jeg skriver innlegget kun for pengenes skyld, uten noe som helst omtanke for leserne mine eller om produktet holder hva det lover. Til det vil jeg bare si at det på ingen måte stemmer! For det første tjener jeg mer enn godt nok, slik at jeg har råd til å takke nei til et innlegg. Og for det andre er etterspørselen etter innlegg på bloggen min så høy at det er fysisk umulig å takke ja til alle. Jeg har tidligere takket nei til å reklamere for blant annet kosttilskudd, selv om produsenter har tilbudt seg å betale så mye som fire ganger det jeg vanligvis tar for et annonseinnlegg. Jeg er med andre ord så priviligert at jeg kan være veldig kritisk til hvilke innlegg jeg takker ja til, og det vet de som selger annonser for meg. Over tid er jeg avhengig av at dere som kjøper produktene jeg anbefaler, faktisk opplever at mine anbefalinger er gode og holder det de lover. Det opplever jeg også er tilfellet, men jeg skal være den første til å innrømme at i tilfellet med Natural Cycles så har jeg sviktet fordi jeg stolte blindt på leverandøren, og det er jeg lei for. 

Jeg vil takke de som har kommentert denne saken på en saklig måte, og som gjorde meg oppmerksom på at dokumentasjonen bak produktet ikke stod i stil med påstandene. Samtidig vil jeg si at jeg fortsatt er fornøyd med Natural Cycles, og at jeg kommer til å fortsette med bruken av det. 

104 kommentarer

 1. Kjøre caroline! Så bra at du kommer med dette innlegget. Jeg synes det er fint at du tar til etterretning hva folk har sagt om dette, og håperdeterdeg vil huske det senere også, klemte ting er for alvorlige til å ta lett på. Det er forskjell på prevensjon og hårekstensions, hvis førstnevnte svikter er det ørlite grann mer alvorlig for folk enn hvis håret ikke lever opp til forventningene. Og siden mange stoler på dine vurderinger har du et stort ansvar, selv om du «bare» skriver om deg selv og livet ditt. Jeg ser at du nevner at and bloggere har sluppet unna pes når de har reklamert for det samme som deg. BlondinBella fikk mye pes i Sverige for sin markedsføring av dette produktet. Jeg leser ingen av de andre bloggene som har markedsført dette, men jeg kan love deg at jeg ville reagert helt uavhengig av hvem som skrev om dette. Prisen å betale for å være av de største, er jo at man leses av mange, og da må man jo regne med tilbakemeldinger fra flere også. Jeg vil takke deg for at du har kommet med en oppklaring og for disclaimeren du har skrevet før det forrige innlegget. En god regel å leve etter, et hvis noe høres for godt ut til å være sant, så er det ofte det. Fortsatt god sommer!

  1. Caroline

   Hei Helene 🙂

   Det jeg mente med at «(..) andre bloggere har også omtalt Natural Cycles uten at det har vært noen form for reaksjoner», var at det ga meg en falsk trygghet, i tillegg til alt det andre jeg nevner, om at produktet holdt hva det lovet.

   Fortsatt god sommer til deg også 🙂

   1. Tina A

    Takk for den oppklaringen! Det gjorde meg klokere. Jeg lurte dessverre først på om det å nevne andre bloggere var en slags forsøk på ansvarsfraskrivelse fra din side, særlig siden din mann nevnte dette med at fem bloggere har gjort det samme i en status på Facebook, men godt at det altså ikke var det. Ser også at flere sier at det er noe av det første de får opp når de googler Natural Cycles, men det er det ikke hos meg når jeg googler det. Det kommer vel an på hvilke sider man har besøkt på internett tidligere.

 2. I love natural cycles due to my body, it reacts really bad to hormones.

 3. Veldig bra at du kommer med en forklaring på dette! et er nok mange som lurer. Tommel opp for deg.
  Nå har jeg endelig ferie – TRO DET ELLER EI 🙂 men jeg MÅ innom deg en tur.
  Det er mat over hele kjøkkenet . . . noen skal ha glutenfritt, noen går på lavkarbo (også jeg) og noen
  liker hverken det ene eller det andre . . . puh . . .

  Ha en fortreffelig helg Caroline, og igjen – tusen takk for at du gir meg sjelefred med alle dine nydelige
  bilder og motivasjon til å holde på – til å stå ut – til å trene <3

  TUSEN TAKK kjære DEG <3

  1. Caroline

   Håper du får en fin ferie, Lisen 🙂

 4. Først: bra at du kommer med en disclaimer, men om du beklager deg med at du ikke har fått med deg tidligere kritikk, virker det rart, siden Blondinbella og NC kommer opp med en gang du googler NC. Du som er journalist, burde selvsagt ikke oversett akkurat dette. I tillegg er det vel ikke lovlig å drive reklame for ikke-godkjente legemidler jmf Legemiddelloven?

  1. Mente vel egentlig Lov om medisinsk utstyr! 🙂

   1. Caroline

    Det kommer ikke opp i mitt googlesøk, med mindre jeg søker spesifikt etter Blondinebella.

    Natural Cycles regnes ikke som legemiddel i følge Helsedirektoratet, så da gjelder ikke Lov om medisinsk utstyr 🙂

   2. Blondinbella är ju också en av delägarna i NC. Kanske därför hon kommer fort upp där?

   3. § 3.Definisjon

    Med medisinsk utstyr menes i denne loven ethvert instrument, apparat, hjelpemiddel, materiale eller enhver annen gjenstand som brukes alene eller i kombinasjon, herunder nødvendig programvare, og som av produsenten er ment å skulle brukes på mennesker i den hensikt å:

    (…)

    d) forebygge svangerskap.

    Som medisinsk utstyr regnes også et produkt som er tilbehør til, eller på annen måte inngår i bruken av medisinsk utstyr.

    § 5.Merking og markedsføring.

    Før medisinsk utstyr markedsføres, omsettes eller tas i bruk, skal det merkes i samsvar med de krav som følger av internasjonale avtaler Norge har tiltrådt.(…)

    Produkt som ikke er merket i tråd med første og annet ledd, kan ikke utgis for å være medisinsk utstyr.

   4. Hei,

    NaturalCycles er ikke et legemiddel – og rammes dermed ikke av Lon om legemidler.

    Derimot er Natural Cyles utsyr som er ment til å forebygge svangerskap, og det regnes dermed som medisinsk utsyr. Da gjelder Lov om medisinsk utstyr.

    Andre tilsvarende produkter som LadyComp/Pearly/Daysy er f.eks CE merket og godkjent som medisinsk utsyr klasse IIb – og underlagt Lov om medisinsk utsyr – og det er ingen grunn til å tro at ikke det samme lovverket skal gjelde for NaturalCycles.

   5. Hei,

    Medisinsk utsyr og legemidler er ikke det samme og omfattes av 2 forskjellige lover. Henholdsvis Lov om medisinsk utsyr og Lov om legemidler. Har dere vært i kontakt med Helsedirektoratet og fått bekreftet at NaturalCycles ikke trenger godkjenning jmf. Lov om medisinsk utsyr for å kunne bli markedsført(i denne sammenhengen vil det si solgt) som prevensjon?

    Syns i så fall dette er rart siden andre tilsvarende produkter som LadyComp/BabyComp/Pearly har slik godkjenning.

    Mvh
    Elin

 5. Bra at du skriver dette! Men syns ikke det passer seg med slik annonse på bloggen din. Jeg har selv en datter på 14år som leser bloggen din daglig, og må ærlig innrømme at jeg syns det var litt urovekkende at dette produkte ble anbefalt «til henne».
  Det eneste positive var at det førte med seg en mor&datter prat 🙂

  1. Caroline

   Hei Linn 🙂

   I den oppdaterte bloggposten så står det at jeg ikke anbefaler det til f.eks din datter 🙂

  2. Bra de fekk dykk ein «mor og datter prat», men å dra linjer til at Caroline anbefalar prevensjon for ungdom/barn under den seksuelle lågalder er vel å dra det litt langt?? 😉

 6. Jeg blir imponert over hvor flink du er til å skrive, og hvor saklig, høflig og lettleselig det er! Stå på!

  1. Caroline

   Tusen takk, Sofie 🙂

 7. Kristina

  Så bra at du tar slik kritikk til etterrettning og kommer med oppklaring i ettertid. Syns dette beviser bra at du ikke bare er kjøpt og betalt ☺ når det er sagt, så syns jeg voksne folk burde være i stand til å tenke selv og ikke bare sette sin lit til hva bloggere skriver☺ God helg Caroline☺

  1. Caroline

   God helg til deg også, Kristina 🙂

 8. Syns det er flott at du innrømmer feil der du vet du har feil, men likevel står opp for deg selv mot urettferdig personlig kritikk 🙂 Det er en fin balansegang, som jeg syns du takler utmerket!

 9. Therese

  Heisann Caroline!
  Her syns jeg du skriver en saklig og informativ tekst hvor jeg synes du forklarer deg på en god måte. Stå på!
  Ha en fantastisk helg til deg og dine 🙂

  1. Caroline

   Hei Therese! 🙂

   Hyggelig at du synes det! Ha en flott helg du også <3

 10. Hulda :)

  Kjempefint at du kom med dette innlegget 🙂

  En ting du imidlertid ikke har svart på, og som flere har spurt om, er prisen på produktet. Jeg vurderer faktisk å begynne på slik naturlig prevensjon, så vil gjerne få klarhet i dette med pris 🙂
  Hvis jeg velger ett års abonnementet til 599,- hva betaler jeg egentlig for…? Bare et termometer?

  (Det fins jo betydelig billigere termometere med to desimaler! Og fertility friend er en tilsvarende gratis app).

  1. Caroline

   Du betaler for appen og termometeret 🙂

  2. FertiltyFriend er beregnet på de som prøver å få barn. Den sier deg ingen ting om sikre dager – og du må selv tolke målingene dine. Når det er sagt, så er funksjonaliteten i FertilityFriend ganske begrenset den også, med mindre man betaler litt ekstra.

   Utvilkerne bak NaturalCycles har utvilket en ny algoritme(altså ikke den samme som i LadyComp o.l.) – og det du betaler for er altså appen med denne nye algoritmen.

   Hvor sikker noen av disse monitorene som baserer seg på temperaturmålinger er, er også diskutabelt. Selv forskerne som gjorde den første studien på LadyComp/babyComp på 90-tallet skriver i 2010 at

   «Other devices(inkl alle apparatene nevnt over. min anm.) have still been rejected to be tested carefully in any kind of studies. They are sold without having any sound scientifical basis. Therefore, we as the advocates of the users can not recommend them.»

   Såvidt jeg vet finnes det ikke publiserte artikler ang LadyComp etter dette.

   Merk: Den siterte påstanden gjelder ikke metoder som bruker temperaturmåling kombinert med sjekk av vaginalsekret, da de hevder dette både er sikrere og bedre dokumentert.
   ref: https://www.kup.at/kup/pdf/9095.pdf

   Når dette er sagt, så kan temperaturmetoden alene helt sikkert passe for bra for noen. Om man heller vil ha 4 år mellom barna enn 2. feks, uten at det er noen krise om det skulle bli 2, så passer sikkert NC helt ypperlig.

 11. Susanne

  Så bra at du kommenterer kritikken, og det gjør du på en veldig god og profesjonell måte. Man lærer av sine feil 🙂 Det er viktig å tenke på at mange tar det du skriver for god fisk! Ellers vil jeg bare si at jeg har sluttet å lese enkelte blogger fordi jeg har kjøpt produkter de har anbefalt, og rett og slett følt at de har løyet til «meg» fordi de har rost produktene opp i skyene, og når jeg har testet produktet har det ikke gitt noe resultater. Jeg har alltid opplevd deg som troverdig i dine annonser og tenker at du kommer styrket ut av denne situasjonen – ved at du vil være enda mer kritisk i fremtiden 🙂

  1. Caroline

   Hyggelig at du synes det, Susanne 🙂 Det er jo en del produkter som er gjenstand for ulik effekt på de som bruker det, men som regel er vi flinke til å se på dokumentasjonen bak produktet o.l, eller være tydelig at innlegget er basert på min erfaring.

 12. Kjempe fint at du oppdaterer med ny informasjon men jeg lurer på hva som gjorde at du ombestemte deg mtp å anbefale prevensjon til andre eller ikke? Siden du før du brukte akkurat NC ikke gjorde det, men nå ser du ikke noe problem med å anbefale?

  1. Caroline

   Det er ikke sånn at jeg ikke ser noe problem med å anbefale prevensjon, faktisk vil jeg være enda mer forsiktig i fremtiden. Det som gjorde at jeg skrev om NS var at det virket svært troverdig og ga meg en trygghet om at det var et godt produkt.

   1. Tina A

    Dette lurte jeg også på. Og lurer egentlig fortsatt. Hva tenker du i etterkant? Om du hadde mulighet til å gjøre det igjen, hadde du reklamert for dette produktet? Eller for Ladycomp om du hadde fått tilbud fra dem, som jeg -om jeg har forstått det riktig- er et produkt du har brukt over flere år? Det var for meg forvirrende hva som var anbefaling av naturlig prevensjon som metode generelt og hva som var din erfaring med Natural Cycles. Jeg blandet sammen NC og Ladycomp og klarte ikke helt å følge resonnementet ditt. Særlig siden jeg forstod det litt på produsenten som at det tok tid for appen å bli kjent med syklusen. Kanskje lenger enn de få månedene du hadde brukt produktet? Det vet jeg ikke, men håper på svar. Det forbauset meg også at du valgte å svare på spørsmål om vaffeljern under innlegget om NC, men ikke på flere spørsmål om hva man egentlig fikk for pengene og altså påstander/spørsmål om du bare var «kjøpt og betalt», meninger om at dette med prevensjon burde overlates til helsepersonell, om du visste om noen norske leger som anbefalte dette osv.

    Jeg tror at det som skjer etter slike medieoppslag som kom ganske kjapt etter at du valgte å skrive om en omstridt prevensjonsmetode, er at folk -inkludert meg, og det beklager jeg og er kjempeflau over!- begynner å spekulere og synse og en fjær blir plutselig til fem høns. Når en blogger velger å svare ydmykt på kritikken, mens du og ditt management forblir tause, tenker jeg at det bare er med på at rykteflommen starter, saklig kritikk, men også endel slemme kommentarer og usaklig kritikk som vi leserne nok aldri får se fordi det er for grovt til å komme på trykk eskalerer. Det er synd, men på sett og vis forståelig. For når en ikke får svar, så kan en lett lage sammenhenger og sannheter selv som ikke stemmer, heller enn å få dette avkreftet. Og det kan oppleves som provoserende at du svarer på rosende kommentarer på andre innlegg, men ignorerer kritiske spørsmål til et så viktig tema som prevensjon.

    Jeg skulle ønske du svarte raskere på kritikken og at innlegget om NC ble trukket når det ble klart at påstanden om 99.95% sikkerhet var helt på jordet. Nå kan en ikke få alt som en vil her i verden, så jeg setter stor pris på at du heller kom med denne disclaimeren og skrev dette innlegget og at du viser mer modenhet, saklighet og tar mer ansvar enn jeg fikk inntrykk av at du gjorde etter f.eks bilderedigeringsskandalen. Det er bra! Takk for at du tok deg tid til å lese kommentaren min, og beklager at den ble så lang. Dette temaet engasjerte meg visst mye mer enn jeg først trodde. Jeg tenkte også at det var best å skrive en lang kommentar nå heller enn å legge inn masse kommentarer på innlegg som ikke har noe med *NC å gjøre. Takk! 😀

 13. Veldig bra 🙂

 14. God kveld til Caroline. Jeg blir svært imponert over hvordan du håndterer stormene som skyller over deg. Tenk hvis alle møtte bølgene som deg. Jeg vil også minne alle leserne om at det er frivllig å lese blogger og at ansvaret i bunn og grunn faller på den enkelte om man skal følge velmente råd fra en blogger som aldri, slik jeg leser Caroline, bedriver annonsering som hun selv ikke kan gå god for. Det står det respekt av. Så Caroline, jeg heier på deg. Du står rakrygget og det med rette.

  1. Å takle motstand som kommer som en konsekvens av ganske grove feilvurderinger fra sin egen side er ikke i mine øyne særlig imponerende. Mer imponerende er det om hun hadde latt være å retusjere bilder mens hun/LK/PT Åge/Gud svarte lesere krast og ganske frekt i kommentarfeltene, eller om hun hadde hatt selvinnsikt til å ikke anbefale prevensjon og sette seg selv høyere enn helsepersonell som kan gi kvalifiserte råd basert på akkurat din helse og dine forutsetninger.

   Joda, hun har lov til å reklamere for hva hun vil. Men når nærmest anbefaler folk å slutte med p-piller og heller gå for 25 % sjanse for å bli gravid, ja da må du tåle å få høre at folk reagerer.

 15. Bettina

  Veldig bra at du endelig forklarte deg her, og rettet opp i faktaen. Det var etterlengtet!

  Var litt irritert på deg, fordi jeg tolket det som at du reklamerte for produktet, uten å nevne at det ikke egner seg for kvinner som virkelig ikke ønsker å bli gravide, og for at du framstilte det som som 99,9 % sikkert (som ikke stemmer).

  Men jeg syntes du forklarte deg godt nok ut av denne saken nå 🙂

  Ha en god helg og en fin sommer! 🙂

 16. Jeg var en av de som kommenterte det første innlegget, og vil bare si at jeg synes det er flott at du har kommet med en tydelig presisering av sikkerheten av produktet, som jo noe er av det viktigste når det gjelder prevensjon. Det øker din troverdighet! Fortsett slik og god helg!

 17. Dette er modig av deg, Caroline! Ydmyk foran et så stort publikum. Det gjør at du blir mye mer stolt på. At jeg vet at du bryr deg om oss lesere, og vil beholde oss. Dette er jo en jobb, men jeg føler at du bryr deg om andre mennesker. At du ikke tenker slik som mange andre i denne verden; jeg har kun ansvar for meg og mine egne, og alle andre kan ta ansvar for sine. Sånne greier er så egoistisk. Det virker som om du ikke bare er på det å være en såkalt «kjendis» eller lønna di. Du setter et godt eksempel for Nelia også. Jeg hadde vært uendelig stolt hadde jeg vokst opp med en mor som hun. Kritikk vil man alltid få på nettet, det tror jeg man ikke kommer unna. Jeg er så glad du tar til deg det konstruktive. Man tjener mye på å ikke være så stolt.

 18. Jeg har lest andre bloggers anbefalinger av naturalistiske cycles- først og fremst hos blondinbella, men også andre norske bloggere. Jeg ble derfor veldig overrasket da du ble angrepet på denne måten. Det virker som et godt produkt, og siden jeg anser meg for å være i samme situasjon som deg (1 barn og muligheter for flere i fremtiden)- var jeg den riktige målgruppen.

  (U)heldigvis for deg er det har du et stort aldersspenn blant leserne dine, og da er det ikke alltid like lett å skulle treffe alle målgrupper med det man annonserer for. Når det er sagt; jeg stoler mer på de såkalte toppbloggernes anbefalinger enn de små og relativt nye bloggerne. Nettopp fordi dere kan velge og vrake det som er av slike tilbud.

 19. Hei Caroline.
  Jeg oppholder meg for tiden i Sverige og ser daglig reklame for dette produktet både på ulike TV- kanaler, samt store plakater/postere rundt om i byen her. Oppfatter deg som en seriøs aktør i «Bloggverden» og tenkte det var greit å vite hvis du nå har fått mye kritikk for å reklamere for dette produktet- at det blir annonsert for av langt større aktører enn en blogger fra Norge 🙂 God sommer og lykke til videre med den jobben du gjør! Det er helt tydelig at du og de rundt bloggen din legger ned enormt mye tid og krefter i skape ett profesjonelt produkt 🙂

 20. Dette var ett imponerende innlegg!
  Det er menneskelig å feile, men det står stor respekt av å være så åpen og reflektert om egne feiltrinn!

 21. Så flott at du tok dette opp igjen! Ser det har vært en del som har reagert på dette..
  Som blogger vil man selvfølgelig ikke reklamere for noe som ikke duger! Det ville jo bare blitt falskt. Tipper uansett at du får en god del mailer om annonseinnlegg som er helt latterlige, men som du sier «nei» til, grunnet at du først og fremst er opptatt av leserne dine og at du ikke vil miste troverdigheten til dem!

  Klem 🙂

 22. Lea Isabell

  Må være utrolig deilig å være så rik.skulle ønske jeg kunne skrevet annonser og tjent opptil 100 000 for det.uvirkelige summer ( for meg) …. Alt en kunne gjort for så mange penger….

  1. Hvis du skulle ønske det, er det jo bare å begynne å jobbe beinhardt for å oppnå det – akkurat som Caroline har gjort i mange år. Helt sikkert deilig å være rik ja, men det er impinerende hvor få som skjønner hvor mye arbeid som ligger bak det, og som er villige til å legge ned denne innsatsen selv. Da bruker vi heller energien på å misunne de som faktisk jobber og oppnår denne velstanden 🙂

   1. Er vel få jobber en kan få så godt betalt.. Komisk at mange sier er bare jobbe hardt.tror det er litt feil.defleste som jobber hardt tjener vel ikke hundre tusen så raskt som bloggere dvs de skriver et innlegg… Vet ikke om det tar en time skrive så har en hundre tusen… Kom gjerne med forslag til jobber en tjener 100 000 like lett.blogger kan en jo ikke bli om en ikke er ung og pen… Dvs vet ingen bloggere som er gamle og stygge og tjener mye.. Og alle som skriver no slikt er ikke misunnelige kanskje de er triste ,fattige og feks stygge… Rart det bare skal forsvares de som allerede har alt.så skråsikre i deres sak.

   2. «Jeg er så veldig rik, og jeg har pengesekker svære,
    derfor går jeg alltid slik, med nesen opp i været.
    For når jeg går med nesen slik,
    kan alle se at jeg er rik,
    så skjønner alle at jeg er
    den rikeste av alle her»
    TATATATATATRATATA og så videre:)

 23. Kristina

  Du er så god som innrømmer feil! Øker bare troverdigheten din enda mer 🙂

 24. Tommel opp for dette innlegget, man lærer så lenge man lever! Synes du har håndtert dette på ein flott måte i etterkant:)

 25. Supert innlegg. Der satte du skapet på plass. Personlig bryr jeg meg ikke så mye om innleggene er annonse eller ikke, men om hvor relevant det er for meg som leser. Siden jeg har forsøkt mange typer prevensjon, men ikke funnet en god match, elsket jeg å lese om dine erfaringer med NC. Takk skal du ha som deler.

 26. Hei Caroline 🙂

  Jeg har lenge tenkt på å skaffe dette produktet og stolte også blindt på det de skrev i nettbutikken. Vet du nå hvor sikkert det er å bruke det? Bestilte nemlig da du annonserte for det sist.

  Takk for at du er ærlig og legger korta på bordet, også riktig at du forsvarer deg selv.

  Klem

  1. Caroline

   Hei Marion!

   Det er umulig å si hvor sikkert dette produktet og andre lignende produkter er, da det ikke foreligger studier av god nok kvalitet :/

   1. Marion

    Vil du fremdeles bruke produktet da?

 27. Å guri malla. Var det nødvendig å hive på alt selvskrytet oppi her? Så bra at du kan velge og vrake i annonseinnlegg, og har råd til å la være å ta noen av de. Og at annonsørene «sloss» om å få komme på bloggen din.
  Men du tjener på våre klikk og hvis vi kjøper. Ser du at dette blir litt blærete? Jeg digger klesstilen din stort sett og henter inspirasjon fra din sammensetning ofte, men vet ikke om jeg gidder mer. Hvorfor opptil 10-12 bilder pr antrekk? Holder med 2-3! Endelig ferie, Hellas og bloggfri! Yea!

  1. Caroline

   Ja, det var faktisk nødvendig for å illustrere at jeg ikke har behov for å skrive om produkter kun pga. penger.

   1. Hei!

    Det er kanskje noe du synes er viktig å nevne at det ikke er kun for pengenes skyld.
    Men jeg tror allikevel at når penger først er innvolvert i det du driver med, så har du ikke noe annet enn å hevde at det ikke er kun pga penger du gjør det du gjør:)
    Det er jo alltid slik at de som betaler deg, skal følge nøye på hvordan du svarer på kritikken, og om du gjør deg fortjent for de pengene di fikk av de:)
    så da for å fremstå som troverdig, så må du skrive slike ting.
    Uansett, når jeg vet at det er jobben din å omtale en produkt, så har jeg allikevel mine tvil når det gjelder din troverdighet. Du hadde jo ikke skrevet om alle de tingene om det ikke var for penger

 28. Står jo fortsatt i innlegget at det er 99.9% sikkert..

  1. Caroline

   Helt øverst i innlegget så står det «Det er ikke noe grunnlag for å hevde at dette produktet er 99,9 prosent sikkert, tallet er nok en del lavere enn det uten at man kan si noe eksakt, da det ikke foreligger studier av god nok kvalitet.»

   1. Natural Cycles er både enkelt å bruke, har et veldig smakfullt design, er tilgjengelig på mobilen min og er så sikker som 99.9 prosent! DET STÅR DET FORTSATT

 29. Så bra at du kommer med en oppklaring og tar ting til etterretning. Det som er så synd er at du ikke legger deg flat før det blir styr i media. Flere av leserne dine undret over det du skrev, men du stod på ditt og var nærmest ufin mot leserne dine. Det et respektløst av deg! Og det er heller ikke første gangen.

  Regner med at denne kommentaren ikke blir publisert. Noe annet vil overraske !

  1. Caroline

   Det var det minste jeg kunne gjøre 🙂 Nå var jeg ikke klar over dette før media skrev om det, så jeg kunne jo ikke gjort noe før det.

   Jeg gikk gjennom kommentarfeltet på innlegget om Natural Cycles, og kan ikke finne en eneste kommentar fra meg som er ufin. Kan du linke til den/de aktuelle kommentarene?

   1. «Tok å gikk gjennom»? Har bloggen blitt hacket? Du skriver jo aldri så dårlig norsk.. Hvem er det som svarer her? Høres ikke ut som Carolines norsk dette her. Ville bare gjøre oppmerksom.

   2. Kommenterer Lars-Kristian fortsatt i kommentarfeltet? Var det han som svarte her?

 30. Er det sånn at man kan få mange røde dager på rad ala 1-2 uker? Blir liksom litt lite spontanitet og lite sex i mnd da tenker jeg.
  Eller er det mest grønt ila mnd?

  1. Caroline

   Det kommer helt an på syklusen din og hvor lenge du har brukt produktet. I starten er det mange røde dager for at det skal være så sikkert som mulig 🙂 Du kan lese mer om det på siden deres: https://blog.naturalcycles.com/red-days-facts/

 31. Hei! 🙂 Jeg synes ikke du fortjener all den kritikken du har fått for dette. Det eneste jeg mener du kunne gjort anderledes er å nevne viktigheten av at unge jenter som vil begynne på prevensjon henvender seg til fastlege e.l/og får tilstrekkelig informasjon om ulike prevensjonsmetoder som kanskje passer bedre for ulike aldre forutsetninger o.l, før de begynner på prevensjon, noe du nå gjorde i oppklaringen. Men samtidig synes jeg heller ikke det er ditt ansvar å si ifra om. Vi unge lesere har selv et eget ansvar for å søke tilstrekkelig informasjon/oppsøke fastlege når det gjelder prevensjonsmetoder. Ja, du har mange unge lesere som stoler på -og ser opp til deg, men vi kan ikke «lempe» alt ansvar over på deg av den grunn. Det synes jeg blir veldig feil. Takk for at du oppklarer litt og for at du bryr deg nok om leserene dine til at du er kritisk til hva du anbefaler og annonserer for.
  Klem fra meg!

 32. Izabela

  I am do happy when I see the wisdom of You with being a woman. So happy because Your example following the body and not treat it with the serious side effective methods, is a great example. Must say again, I am very sad because of no English translation with the great subject. But still, by seeing the topic I am verry glad there are women like You who are not afraid to think, not act like most think they should because it is kinda modern like. My best regards, with love and hugs:)

 33. Hei Caroline!

  Dette synes jeg du håndterte veldig ryddig og greit 🙂 Jeg er en av dem som ikke bruker hormonpreparater til prevensjon, rett og slett fordi kroppen ikke er med på notene med disse, så jeg setter stor pris på å ha fått vite om denne løsningen! Jeg var ikke klar over at prevensjonsmidler hadde inntatt app-universet. Når det er sagt, så synes jeg det er veldig flott av deg å ta selvkritikk og være ærlig på dokumentasjonsgrunnlaget for disse 99,9 prosentene. Det er også fint å se dine ærlige meninger om produktet, uavhengig av dette.

  Jeg vil i samme slengen bare nevne at jeg synes du er tøff! Du er en jernkvinne som tilsynelatende håndterer de fleste aspekter i livet med imponerende innsatsvilje og prikkfriTT resultat. Jeg koser meg når jeg leser bloggen din. Du skriver bra, personlig og er veldig flink til å formidle god stemning gjennom innleggene dine. Samtidig kommer det et og annet åpent innlegg om nedturer som influensa, eller en åpenhjertig beklagelse til leserne (f.eks. nå, og om bildene tidligere i år), og dette gjør at bloggen din får en viss nyanse, og minner oss lesere på at denne jernkvinnen også bare er et menneske. Jeg har lest bloggen din i mange år og jeg håper du fortsetter lenge 🙂

  Du er rå, Caroline! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Julia 🙂

 34. Caroline, jeg hyller deg!
  Du er så reflektert, profesjonell og saklig når det kommer til å svare på kritikk. Er ikke uten grunn at jeg er en av dine største fans! Kom til å tenke på hvor lenge jeg har lest bloggen din, og kom fram til at jeg har vært fast leser i seks år nå..! Og jeg må bare si at det har vært en fornøyelse å følge deg i alle disse årene, med innlegg av høy kvalitet og nydelige bilder. Håper du aldri slutter med bloggingen!
  Ha en fin sommer 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Ina, så hyggelig å høre 😀 Koselig med trofaste lesere som deg! <3

   Ha en fortsatt fin sommer du også 🙂

 35. God helg til deg Caroline! Du er fantastisk 🙂

  1. Caroline

   God helg til deg også, Hanne 🙂

   Tusen takk :O 😀

 36. Fine Caroline! Skriv om akkurat hva du vil 🙂 Vi som leser har jo selv et ansvar for hvilke valg vi tar. Og de som er så unge at de ikke kan ta riktig avgjørelse for seg selv, de burde jo ha foreldre som tar litt ansvar for dem. Skjønner ikke hvorfor alt du skriver må blåses opp og få så mye negativ tilbakemelding i media. Du gjør en super jobb med bloggen din. Den er utrolig fin, alltid gode bilder og gode tekster (uten skrivefeil!). Det synes at du legger ned en stor jobb der. Fortsatt god sommer <3

 37. Du er rå Caroline! Bloggen din er noe jeg klikker innom flere ganger om dagen for å se om du har oppdatert. Vært fast leser siden før bryllupet deres, og du treffer meg skikkelig. Elsker familielivet ditt, og hvordan du balanserer jobb, familieliv og trening. Du er en stor inspirasjon for mange, og da jeg selv gikk gravid var jeg ofte i arkivet ditt for å lese tips og diverse som du la ut. Du skal vite at du har mange på din side, og jeg synes du får mye ufortjent dritt. At du fortsetter å reise deg er beundringsverdig, og det skal du fortsette med.

  Klem <3

 38. Så reflektert du er! Ingenting er som å innrømme sine feil, og stå for dem 🙂

  Nå syntes jeg (uten at jeg bestemmer det…) at du skal ta en real pust i bakken, kose deg og nyte dagen!

  Klemmer!

 39. For meg og alle andre som reagere sterkt på p piller, er jo dette genialt. Man kan jo aldri være 100% sikker.. men synes det er bra å bli oppdatert på dette, da jeg aldri noen gang kommer til å bruke p piller e.l.

 40. Så bra at du beklaget dette!
  Men som du/dere har skrevet før bør man gå til skikkelige kilder før man uttaler seg om slike ting. Googelsøk er ikke nok.. Og det bør heller ikke være nok sannhet i at andre rosabloggere har omtalt produktet.
  Det er litt urovekkende at man i det hele tatt tenker at et en slik prevensjonsmetode er 99,9% sikker. Om man kan litt biologi vet man at det ikke er noe annet å være steril eller bruk av kondom ( som brukes 100% korrekt) som er så sikkert.

 41. Jeg må si at det virker skremmende at uvitende bloggere kan komme med råd og anbefalinger som omhandler helsemessige problemstillinger. Dette er vel en oppgave for autorisert helsepersonell som har faglig bakgrunn og ikke hvem som helst. Det er godt mulig at slike naturlige prevensjonsmidler basert på kroppstemperatur fungerer hos enkelte, men da disse overhode ikke regnes som sikre er de heller ikke anbefalt. Nettopp på grunn av at disse ikke hindrer eggløsning eller endrer miljøet i livmoren, som andre preparater gjør. Kroppstemperaturen endres heller ikke vesentlig i løpet av en syklus, slik at både stress og feber kan ha innvirkning på denne metoden. Det er derfor fult mulig å bli gravid i løpet av hele syklusen.

  Når det kommer til prevensjonsmidler er det også store individuelle forskjeller hos kvinner, hvor p-piller kan være egnet for noen og uegnet for andre. Siden hormonelle prevensjonsmidler virker ved å øke nivåene av naturlige hormoner i kroppen, kan vel også disse sies å være naturlige legemidler. Altså man tilfører ikke noe «unaturlig», men derimot øker nivåene av østrogener og progestagener, som igjen fører til mindre frigjøring av follikkelstimulerende hormon og luteiniserende hormon fra hypofyseforlappen. Det er disse to hormonene som har betydning for modningsprosessen av ei eggcelle og selve eggløsningen.

  Angående faren for blodpropp, er denne risikoen størst ved oppstarten av p-piller eller ved bytte av preparat. Denne rosikoen gjelder også spesielt for kvinner som er overvektige, røyker, har et stillesittende liv eller har arvelige faktorer. Det er derfor synd at enkelte kommer med skremselspropaganda om slik bivirkninger, da denne risikoen for utvikling av trombose er relativt liten hos de fleste. Om man ønsker et sikkert prevensjonsmiddel bør man diskutere dette med en lege eller helsesøster, og ikke ta slike råd og anbefalinger på nettet for god fisk.

 42. Skjønte egentlig ikke den prevensjonen der jeg, er det en sprøyte ellernoe?

 43. Hei Caroline,
  Hvilken prevensjon Brukte du før den du reklamerer nu?

 44. CERN er en forskningsinstitutt…. Har selv vært der i forbindelse med studier på kurs der. Forskningen deres er ubeskrivelig god, men det er til syvende og sist gransking for å bli klokere. Av den grunn kan det naturligvis være feil i tallmaterialet. Slik som da de forsket på higgs-partikkelen, og trodde de hadde motbevist relativitetsteorien. Jeg skjønner at folk kan bli opprørte, men samtidig skjønner jeg (veldig godt, faktisk) hvorfor du stolte på dem. Tror ikke du skal la de kommentarene gå hardt inn på deg. Folk har et personlig ansvar for å ivareta egne interesser. Du mister hvertfall ikke troverdighet i mine øyne. Virker som om enkelte bare trenger en unnskyldning for å «gå løs» på deg 🙂

  Ha en fin dag!

 45. Skremmende å lese i kommentarfeltet at folk hyller deg….. Virkelig?? Å uttale seg om prevensjon uten helsefaglig kompetanse er virkelig bomskudd! Din troverdighet er lik null uavhengig av hvor mye penger du fremhever du har og dermed kan velge og vrake. Regner ikke med at saklig kritikk kommer med i kommentarfeltet, ( som vanlig) men da vet du hvertfall at ikke alle lesere lar seg lure av din oppklaring

  1. Caroline

   «Regner ikke med at saklig kritikk kommer med i kommentarfeltet, ( som vanlig) men da vet du hvertfall at ikke alle lesere lar seg lure av din oppklaring»

   Du burde kanskje ta deg en titt i kommentarfeltet mitt, så ser du at saklig kritikk blir publisert.

 46. Victoria

  Jeg syns egentlig at du burde forstått med vanlig fornuft at en app og et termometer ikke er 99.95 % sikkert som prevensjonsmiddel.

 47. Hei Caroline 🙂
  Jeg synes det er fint at du anbefaler dette produktet og har selv tenkt å prøvd det 🙂 jeg hadde aldri tenkt over den muligheten før du skrev om det.
  Jeg synes du får altfor mye kritikk og frekke kommentarer for det.

  God søndag til deg og din familie 🙂

 48. «Noe av kritikken som har kommet i ettertid, er at jeg ikke har lyttet til autorisert helsepersonell , men paradoksalt nok er det jo akkurat det jeg har gjort»… På min videreutdanning innenfor intensivsykepleie lærte vi at enkeltstudier gjort av f.eks legemiddelindustri for å selge eget produkt generelt var lite troverdig. Jeg er ingen ekspert på å kritisk vurdere studier, men jeg tenker ihvertfall at jeg vil unngå å referere til slike studier, nettopp på grunn av mangelen på objektivitet.. bare noen tanker jeg har ha en fin søndag!

  1. Lars-Kristian

   Man skal alltid være skeptisk til studier utført at produsenter, mer enn studier som bare er finansiert av industrien. Men man kan ikke bare ekskludere dem :/

   1. Ikke ekskludere, men man bør aldri ta de for god fisk om det ikke finnes andre gode studier som støtter dem. Og man skal aldri stole på bloggere, ( som Caroline selv sier har gjort) selv om flere har skrevet om det samme. Det blir akkurat det samme prinsipp; personer som tjener penger på varen de promoterer bør man være skeptiske til. Spesielt i slike tilfeller hvor det får særdeles store konsekvenser om man stoler blindt på dem.

 49. Hurra for at du faktisk tar det opp saklig og skikkelig, innrømmer at kanskje du tok litt feil gangen her og sier at yngre bør snakke med lege først. Var redd du bare kom til å bare la det gå, så jeg er kjempeglad for at du faktisk forklarer hva som skjer osv. Bra jobba 🙂

 50. Alexandra

  Karolinska institutet på sin side hevder å aldri ha hatt noe å gjøre med NC- og CERN driver med atomforskning, ikke biologi og fertilitet. Forskeren som står bak produktet innehar en doktorgrad i astrofysikk (eller lignende), ikke i biologi, medisin eller annet.

  Jeg på min side gikk til gynekologen og spurte- han mente at hos unge kvinner i optimal fertil alder, ville dette produktet være omtrent like sikkert som å ikke ta p-piller- eller noen annen form for prevensjon. Derimot vil det være et exellent middel for kvinner som ønsker å bli gravide, og vil planlegge eksakt befruktningsdato. 🙂

  Alle kan gjøre feil, og jeg synes det er leit at du (igjen) skal hetses på et irasjonelt nivå fra netttroll.

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Har du en link til det? Studien som NS har gjennomført er publisert i et per reviewed tidsskrift og i følge forfatterlisten så er Karolinska involvert.

   Elina Berglund Scherwitzl*, Angelica Lindén Hirschberg† and Raoul Scherwitzl*

   *NaturalCycles Nordic AB, Stockholm, Sweden, and †Department of Women’s and Children’s Health, Division of
   Obstetrics and Gynecology, Karolinska Institutet and University Hospital, Stockholm, Sweden

   1. Marier

    Hvor var du, LK, da Caroline skrev reklameinnlegget? Jeg syns det er rart at du ikke kunne funnet den dokumentasjonen som er kommet fram i ettertid, i forkant? Da hadde kanskje ikke saken blåst så opp?

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Jeg burde selvsagt satt meg inn i produktet før vi godkjente det, i stedet for i ettertid :/

   3. Man hadde egentlig ikke trengt å sette seg inn i produktet for å skjønne at dette var helt feil!
    Godt dere har lesere som kan lese forskningsartikler og kan hjelpe dere

 51. Ingvild

  Å, caroline, jeg ble så glad når jeg var innom en av de store nettavisene og leste at du hadde kommet med dette innlegget. Syns det er superbra at du rydder opp og tar tilbake det du skrev 🙂

 52. Karoline

  reklame eller ikke; fantastisk at noen endelig setter fokus på at det finnes naturlige prevensjonsmidler!

 53. Mesteparten av teksten er altså «jeg-er-offeret» igjen. Som journalist burde du vite bittelitt om kildekritikk, og at ukritisk kopiering av info fra leverandør som profitterer ikke er å »
  for mye på fagpersoner». Mest halvhjerta beklagelse jeg har sett på lenge. 15000 aborter i året, litt større bivirkning enn trygge p-piller har.

  1. Caroline

   Nei, det er det ikke. Jeg skriver at jeg burde etterspurt dokumentasjon og vurdert det sammen med en uavhengig tredjepart. Produsenten har også et ansvar opp i det her, det har ingenting med noen offerrole å gjøre.

 54. Mesteparten av teksten er altså «jeg-er-offeret» igjen. Som journalist burde du vite bittelitt om kildekritikk, og at ukritisk kopiering av info fra leverandør som profitterer ikke er å »
  Stole for mye på fagpersoner». Mest halvhjerta beklagelse jeg har sett på lenge. 15000 aborter i året, litt større bivirkning enn trygge p-piller har.

 55. Det er nettopp derfor jeg stoler mer på dine annonseinnlegg enn de 15 minutts Of fame klikkbloggerne 🙂

 56. Har du anledning til å kommentere ytterligere om den Swiss Clinic rullen du har reklamert for tidligere? Ble så glad da du prøvde den, men dog og litt skuffet over at det ikke var noen klar konklusjon fordi du ikke hadde fått prøvd det lenge nok. Jeg har googlet meg grønn, men kan ikke finne noe ordentlig bildedokumentasjon på at det faktisk fungerer. Jeg har såpass tiltro til deg at om du ved et innlegg hadde gitt den grønt lys så ville jeg kjøpt produktet. Eventuelt om du ikke selv ser behovet for den hos deg selv så kanskje du kjenner noen som har noen «skavanker» de ville testet den på? Hva med en leser? (*kremt*, hehe)

  1. Jeg er i testfasen og ser fortsatt ingen bedring på lår og rumpe. Skal det virkelig gjøre så vondt i etterkant? Har vondt hele natten og dagen etterpå, og når kvelden kommer er det på tide med ny behandling..

 57. Bra og oppklarende innlegg!

 58. Sunniva

  Dette er vel strengt talt fortsatt en reklame, ergo bør den merkes som det.

 59. Jannick

  Hei

  Bruker du denne enda? Tenkte å teste den ut

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *