oppskrift-onsdag: sjokoladekake på grillen

grillbrownie caroline berg eriksen ferdig hoved

Dette skulle i utgangspunktet bli en slags lavkarbo-brownie, men det ble overhodet ikke den konsistensen jeg hadde planlagt, så jeg måtte endre litt på oppskriften og da ble resultatet mer som en sjokoladekake. Likevel, det var veldig godt! Dette er mer enn nok til 4 personer, som en dessert etter grillmaten. 

grillbrownie caroline berg eriksen ferdig nær

du trenger

♥ 4 egg ♥ 50 gram mandelmel ♥ 1/2 ss. bakepulver ♥ en liten klype salt ♥ 4 ss. mørk bakekakao ♥ 2 ts. vaniljepulver ♥ 120 gram smør ♥ 100 gram sukrin 

grillbrownie caroline berg eriksen ingredienser


slik gjør du 

Pisk sammen egg og sukrin, og bland deretter sammen resten av de tørre ingrediensene. Rør egg- og sukrinblandingen forsiktig inn i det tørre og tilsett smeltet smøret tilsutt. Bland godt. Jeg anbefaler egentlig at du heller bruker 200 gram mørk sjokolade i stedet for pulver, da blir smaken mye bedre. Smelt i så fall sjokoladen over vannbad og bland inn smeltet smør i sjokoladen før du tilsetter det til resten av røren mot slutten. 

Smør to passe store aliminiumsformer godt og fordel røren mellom disse. 

grillbrownie caroline berg eriksen alu former

Det er viktig at temperaturen på grillen ikke er for høy, da blir kaken utrolig tørr, det fikk jeg selv erfare med den ene formen i går. La grillen holde 100 grader, og lukk igjen lokket. Kaken kan stå til du kjenner at den har blitt passe sprø på toppen, på vår grill holdt det med 15 minutter. 

grillbrownie caroline berg eriksen ferdig 3

– håper det smaker – 

24 kommentarer

 1. sunniva

  Hei. Hvis du skulle laget denne i stekovnen, ville du laget den i langpanne eller rundform. Hvor mange grader ville du satt ovnen på og hvor lenge burde kaken stå i ovnen? 🙂

  1. Caroline

   I langpanne, tror jeg 🙂 Ville stekt den på 180 grader i 20 min. kanskje?

 2. Camilla

  din blogg strular via bloglvin, har varit så flera dagar 🙁

 3. Å, det så bare liiiitt godt ut;) Deilig å kunne kombinere grilling og kakekos da, ganske perfekt!:)

 4. Cathrine

  Hei 🙂 Jeg lurer veldig på hvilken joggevogn du driver å prøver? Jeg vurderer å kjøpe en Thule Urban Glide og lurer på om det kan være den? 🙂 Mvh Cathrine

  1. Caroline

   Bob 🙂 Den er SÅ bra! Har en monutain buggy fra før av, veldig bra den også 🙂

 5. For en spennende oppskrift! Aldri tenkt på å ta kake på grillen før 🙂

 6. Hei!

  Du er en stor inspirasjon, Caroline! Spesielt når det kommer til mat og trening. Jeg har lenge hatt problem med at jeg alltid er sulten, uansett hva jeg spiser og hvor mye jeg spiser, så går det maks 20 minutter før jeg kjenner sulten igjen. Jeg har også mye problem med magen og fordøyelsen.. Og etter å ha snakket med lege foreslo hun at jeg skulle prøve å gå på lavkarbo i en periode, fordi noen kropper reagerer positivt på en sånn diett dersom man plages med sånne ting som jeg gjør. Jeg prøvde, og dette funker kjempebra! Men jeg synes det er så vanskelig å plutselig skulle omstille seg til å bare spise lavkarbo. Derfor lurer jeg på om du har noen lure tips til hvordan jeg kan skape en gradvis overgang til denne livsstilen, og om du kan si noe om hva som er de viktigeste rettene/ingrediensene å kutte ut eller erstatte dersom man ønsker å gå over til lavkarbo 🙂

  1. Vil anbefale deg å kutte ut brød, ris, poteter og pasta 🙂 Mat som f.eks fet fisk, avokado og nøtter har høy næringsverdi og gjør at du føler deg mett lenger. Det er også viktig med proteinrik mat, som f.eks kylling og egg. Så har vi også makrell, skyr, bønner og kesam. Hvis du f.eks skal spise karbohydrater i form for havregrøt eller grovt brød, vil jeg anbefale deg å spise det tidlig på dagen f.eks til frokost eller lunsj, og deretter spise mindre karbohydrater utover dagen/kvelden. Til middag kan du har karboinntak i form av grønnsaker, fremfor poteter, ris eller pasta.

 7. Du har garantert hørt dette før, men bloggen din er SÅ bra! Den gir meg så mye glede og inspirasjon i hverdagen, selv om jeg bare er 19 år 🙂 Jeg kjenner deg ikke, men likevel føler jeg at jeg må stikke innom hver dag (og ofte flere ganger om dagen) for å se hvordan det går med deg og den vakre datteren din. Stå på – i mine øyne slår du kvinnemagasinene ned i støvlene 😉

  1. Caroline

   Marie, tusen takk for så fine ord! Dette betyr utrolig mye for meg, mer enn du aner 🙂 Sender deg en stor klem 🙂

 8. looks good! great recipe!
  always thank you, Caroline 🙂

  1. Caroline

   Hope you’ll enjoy it 🙂

   Hugs 🙂

 9. Jannicke

  Hei Caroline 🙂 Jeg leser flere blogger, men jeg synes uten tvil at din er den beste. Du er veldig flink på innhold, og ikke kun de samme innleggene om og om igjen. Sitter alltid igjen med en følelse av at du legger tid i innleggene dine, og ikke bare «blogger for å blogge». Så litt skryt til deg en torsdags morgen.. 😉 Ha en god dag! Klem

  1. Caroline

   Å, tusen takk Jannicke! Jeg blir så glad 🙂 Håper du har en kjempefin sommerdag 🙂

   Klemmer!

 10. Så lurt!! 🙂 Du har alltid så mange kreative og herlige oppskrifter, Caroline!

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Håper du liker denne 🙂

 11. Nam, så deilig! 🙂

 12. Hei, det så godt ut! 🙂
  Skrev jeg noe feil i den forrige kommentaren min siden den såvidt jeg kan se ikke har blitt godkjent ? Eller har dere bare mange kommentarer på vent?

 13. Neliane

  Registrerer at skrytkommenterer selvfølgelig kommer med, men min ble visst ikke godkjent…? Den var ærlig, ingen stygge ord eller noe men kun min mening om produktet Caroline som jeg har gått lei. Er det virkelig så farlig at det kommer med? Ok :-). HVIS denne kommer med så vil nok svaret ditt være at den var for ille, og siden bare du så den så er det «sannheten». Det er betenkelig spør du meg. …..

  1. AndrineK

   Neliane, hvorfor har ikke du sluttet å lese denne bloggen for lengst?

   1. Neliane

    Jeg skrev noe om det i innlegget som ble sensurert. …. :-). Og jeg har sagt flere ganger hvorfor jeg FAKTISK leste den mer før. Jeg har også kommentert positive ting så vet du: på godt norsk, hold snavla……:-))

 14. Lene-Marie Haugland

  Det så utrolig godt ut! Tror jeg må prøve! Du er flink og kreativ I alt du Gjør du:)

 15. Kristin

  Testa denne kaka i natt, vell og mærka i stekovnene. Bruke 200g sjokolade i istede for kakopulver. Etter min smak ble det for mørk smak med 70%kako sjokolda, syntes det ble for mye metal ettersmak. Men mannen digget den og spiste i seg halle kaka 😀 god kake men etter min smak blir det en litt lysere mørk sjokolade neste gang 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *