naturlig prevensjon: natural cycles

hovedNC

Kommentar: I ettertid av dette innlegget har jeg og Natural Cycles mottatt en del kritikk for at produktet ikke er så sikkert som det produsenten hevder. Vi har derfor gjennomgått dokumentasjonen og ønsker å komme med følgende presiseringer: Det er ikke noe grunnlag for å hevde at dette produktet er 99,9 prosent sikkerttallet er nok en del lavere enn det uten at man kan si noe eksakt, da det ikke foreligger studier av god nok kvalitet. Lignende produkter anslås av WHO å ha ca. 75 prosent effekt ved normal bruk. Det jeg vil si, er at jeg har brukt dette og lignende produkter i flere år, og jeg er kjempefornøyd! Vi har ikke hatt noen uønskede graviditeter og i forbindelse med unnfangelsen av Nelia var temperaturmåling et kjempegodt hjelpemiddel. Når det er sagt, vil jeg anbefale produktet til kvinner som er i parforhold, som har en stabil menstruasjonssyklus og som ønsker et alternativ til hormonpreparater. Jeg vil uansett oppfordre alle, spesielt de yngste av dere som leser bloggen min, om å konsultere med en lege før dere eventuelt bytter prevensjonsmiddel.

Prevensjon er avgjørende for flere ting, blant annet for hvordan det blir når du en dag ønsker barn, eller når du ikke ønsker det. Det er flere år siden jeg sluttet å bruke p-piller, jeg brukte i min tid et merke som var på toppen av listen når det gjaldt fare for blodpropp, og dette gjorde at jeg ble såpass redd for å bruke det, at jeg kuttet ut. I tillegg likte jeg aldri tanken på å tilføre kroppen min en pille som kunne gi meg negative bivirkninger. I stedet startet jeg å bruke et apparat som i grove trekk gikk ut på å måle temperaturen i kroppen min, og det er en av de beste investeringen jeg har gjort! I dag har det kommet en ny type på markedet, og den siste tiden har jeg brukt et system som virkelig er i tiden på alle områder. Natural Cycles er både enkelt å bruke, har et veldig smakfullt design, er tilgjengelig på mobilen min og er så sikker som 99.9 prosent! 

caroline berg eriksen natural cycles

Dette er ikke min personlige app, men en jeg har lage for å illustrere hvordan den ser ut. De grønne dagene er færre i starten enn når natural cycles har blitt kjent med kroppen din, og du har lagt inn målingene dine over tid. 

Dette er faktisk verdens eneste prevensjons-app, som finnes i iTunes App Store


this is how it works

Du måler kroppstemperaturen din i 30 sekunder på morgenen, før du starter dagen din. Hvis du vil kan du også måle LH-hormoner med eggløsningstest, og etterpå legger du inn dataen din i appen. Natural Cycles forteller deg om du er innenfor det fertile vinduet og de røde dagene med risiko for å bli gravid, eller utenfor det fertile vinduet i de grønne, sikre dagene. 

caroline berg eriksen natural cycles 2

NaturalCycles kartlegger og lærer å kjenne menstruasjonssyklusen din, og gir deg muligheten til å planlegge deretter. Det lønner seg å være presis og legge inn data for hver eneste dag: grønne dager betyr at du kan kjøre på, røde dager betyr at du er fertil – så dersom du planlegger barn vet du når dere skal prøve, og dersom du vil unngå å bli gravid, vet du også hva du skal gjøre. 


Du kan lese mer om NaturalCycles og bestille produktet HER – det er helt genialt! Du velger selv om du ønsker å teste det i 1 måned, kjøpe abonnement for 3 måneder eller for 1 helt år. Priser og mer informasjon om de forskjellige medlemskapene kan du lese om HER. 

231 kommentarer

 1. Må man betale toll når man bestiller den måleren? Ser den kommer til å gå over 200NOK..

 2. Stoler du så mye på denne metoden at du hadde latt datteren din på.. la oss si 16 år +- kun bruke dette som prevensjon? (Altså vet du ikke har en datter på den alderen i dag, men det kommer jo en dag hun er det. Så dette var med hypotetisk sett)

 3. Kristina

  Dette er ikke sikkert i det hele tatt! Du burte virkelig ha fulgt bedre med i seksualundervisningen på skolen ungdomsskolen….

  1. Elisabeth

   Det finnes en tykk bok kalt «take charge of your feryility» som omhandler dette temaet, den tar for seg MYE mer enn seksualundervisningen, det kan jeg love deg.
   Mvh jente 21 som har brukt denne metoden siden hun var 17.

 4. Dette er et hårreisende ansvarsløst innlegg. At du bruker slike produkter får være opp til deg, men la det være for ekte legepersonell å anbefale eller kritisere medikamenter og preparater. Jenter, forhør deg med legen din angående prevensjon, ikke en kjøpt blogger!

  1. Elisabeth

   Hva er så ansvarlig med å svelge hormonmanipulerende piller neste hver dag i den hele fertile fasen av livet?
   Dessuten er det e lurt å lese seg opp selv og ikke stole blindt på bare leger, de har mange diagnoser og fenomen å holde styr på, derfor har de ikke nødvendigvis den dypeste kompetansen på alle slike felt.

   1. cookiegirl

    Dette er seriøst noe av det dummeste jeg har lest. Skjerp deg!

   2. Hvorfor er dette noe av det dummeste du har lest, cookiegirl? Kanskje du kan komme med noen motargumenter? Basert på hva jeg har lest er det veldig lite informasjon om såkalte naturlige prevensjonsmidler i medisinutdannelsen – og relativt usikre metoder som «rhythm method» blir ofte gruppert sammen med de mer sikre («symptothermal» er rapportert til å være rundt 98 % sikkert ved vanlig bruk iht WHO) for å konkludere med at slike metoder er usikre.

    Når det gjelder det Elisabeth sier om p-piller, må jeg si jeg er glad dokumentaren «Sweetening the Pill» har fått finansiering, så det blir satt litt fokus på de mange som opplever negative bivirkninger av pillene. Og da snakker jeg ikke bare om blodpropp, men depresjon, forhøyet angstnivå, nedsatt sexlyst, etc…

   3. Men det har bloggere? Dagens, ukas og kanskje månedens dummeste kommentar fra fotballfruepolitiet!

 5. Kristiana

  Wow. Dette beviser jo bare nok en gang hvor enkelt det er å betale seg inn hos dere bloggere. . 17.April skrev også Rannveig Heitmann om dette produktet. Gjett hvem som nå venter en ny verdensborger?
  Det er helt hinsides at dere ukritisk reklamerer for noe slikt.
  Hvis dette er så sikkert, hvorfor er det ikke noe autorisert helsepersonell i Norge som anbefaler dette? Hvorfor er det INGEN som i det hele tatt nevner slike produkters eksistens ved oppsøking av informasjon om prevensjon?
  Det første vi lærte i seksualundervisningen var vel nettopp at man ikke baserer seg på «sikre perioder» og «hoppe av i svingen»?
  Man baserer seg heller ikke på en slikt selverklært sikker prevensjonsmetode.
  Individene som velger å støtte oppunder dette er jo i samme kategori som de som skriker at vaksinasjon er gift for kroppen, og at Darwins lære burde få herje fritt.
  Din mann, LK, virker som en særdeles oppegående mann, og jeg må si meg imponert over jobben han gjorde da han forsvarte vaksinering. Han gravde dypt i forskningsresultater, og dro opp dokumentasjon på dokumentasjon som viste til at det ikke er rom for å si at vaksinasjon er statlig propaganda i samarbeid med legemiddelindustrien for å tjene penger.
  Kanskje din mann skal lære deg litt om kildekritikk? Jeg tror ikke han mener at produsentens påstand om «99.9% sikkerhet bevist i våre studier» holder vann.

  Jeg likte bloggen din og har vært fast leser lenge. Men dette var toppen av kransekaka for min del.

 6. Jeg bruker akkurat det samme selv og er veldig fornøyd! Har blitt kvitt bivirkninger fra p-pillene jeg ikke visste om før jeg sluttet med de 🙂 merker spesielt at humøret er bedre! Tommel opp for naturlig prevensjon.

 7. Dette innlegget er i beste fall helt tankeløst.
  I verste fall er det et skrikende eksempel på at man sier hva som helst for penger, helt uten å bry seg om hvem man har innflytelse på.

  Du har hatt blogg så lenge, at jeg nekter å tro at du er naiv. Du vet at det du skriver blir lagt merke til. Da kommer jeg ikke til annen konklusjon enn at du faktisk ikke bryr deg om å være ansvarlig, så lenge du får penger for det.

  En metode som fungerer på deg, fungerer ikke likedan på andre. Den metoden du har valgt å omtale på bloggen din denne gangen, er i tillegg IKKE vitenskapelig forankret, og den er IKKE anbefalt av helsepersonell. Altså gjelder ingen av dine påstander i innlegget andre enn deg selv.
  Legg også merke til at metoden ikke er avvist av helsepersonell fordi den skader deg, men fordi den IKKE ER SIKKER NOK.

  Alle med et minimum av kjennskap til kropp og sex, vet at for noen kan det å satse på ”sikre perioder” og å ”hoppe av i svingen” fungere i årevis, selv UTEN avanserte mobilapper og termometer. Man trenger bare være litt kjent med kroppen sin, og ha flaksen på sin side.

  Problemet oppstår når profilerte bloggere som du, påstår at denne metoden vil fungere med 99,99% sikkerhet FOR ALLE. Bare de kjøper en app og et termometer kan de hive p-pillene alle som én.
  At du prøver å skjule deg bak at at du ikke direkte anbefaler noen å hive p-pillene, er ikke godt nok. Du VET at når du skriver at noe funker for deg, så vil andre prøve det. Det er et ansvar du har, som du med dette innlegget viser at du ikke bryr deg om.

  Det medisinske i denne saken, og den innflytelsen du har på unge jenter, burde ha stoppet deg fra å poste dette innlegget.

  Og helt til slutt; tradisjonelle prevensjonsmetoder er vitenskapelig bevist sikre, nesten 100 % av tiden du bruker den. Dette åpner for at man kan ha sex når man har lyst, og likevel unngå uønsket graviditet.
  Med ”din metode” vil teknisk sett den sikre perioden være noen få dager i hver måned. Det betyr at man bør bruke annen prevensjon eller være avholds resten av måneden.
  Jeg nekter å tro at flertallet av norske kvinner har et så dørgende kjedelig sexliv, at de bare har lyst på sex noen få dager hver måned. Altså øker sjansen for at man har usikker sex, som igjen kan føre til uønsket graviditet – og økende aborttall.

  Du må seriøst slutte å uttale deg om så alvorlige temaer, når du ikke kan dokumentere noen av dine påstander. Du har (dessverre) stor innflytelse på andre mennesker, som ikke tenker over at du ikke har dekning for det du påstår.

 8. Jeanette

  Jeg blir veldig skuffet over at hverken du eller representanten fra Natural Cycles svarer på kritikken her i kommentarfeltet. Hva skal man tro da? Det må jo stemme da, det disse som kommer med kritiske kommentarer og spørsmål sier?
  Jeg bestilte et års «»

  1. Jeanette

   Ops, kom borti knappen der ja…
   Jeg bestilte et års «abonnement», men det jeg får i posten blir sendt i retur igjen etter alt som har kommet frem nå. Du har svekket tilliten hos leserne dine, ihvertfall hos meg, når du reklamerer for noe så viktig og alvorlig som prevensjon, men så kan hverken du eller leverandøren svare på de kritiske spørsmålene som kommer.

 9. […] til å oppdatere det originale innlegget med en kommentar øverst.  Det anbefaler jeg alle å lese HER. I tillegg føler jeg at jeg vil komme med en ytterligere […]

 10. Jeg vet du har fått mye pes for dette innlegget, men TAKK for at du delte det!! Jeg tåler ikke hormonprevensjon og ENDELIG fant jeg en løsning som ikke førte til NOEN bivirkninger og som føles helt naturlig og riktig for meg! Jeg leste dette da du skrev det, det har ligget i bakhodet og nå har jeg kommet godt i gang med denne! Jeg synes det er helt fantastisk og genialt – og veldig synd at så få er villig til å lære mer om hvordan dette systemet faktisk fungerer 😉 Takk igjen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *