hjemmelaget iskrem på pinne

caroline berg eriksen hjemmelaget iskrem på pinne på pinne sjokolade nøtter strøssel

For noen dager siden mekket jeg hjemmelaget is på pinne, og i dag hadde jeg tid til å dekorere dem – det ble så utrolig godt! Oppskriften er veldig enkel, så dette er fort gjort, men du må likevel ha tålmodighet, for de smaker ikke så godt før de har stått i fryseren i minst 5 timer. I tillegg til tålmodighet, trenger du isformer. Jeg har bestilt mine på nett og merket er Nicolas Vahe – jeg elsker pinnene som dokumenterer at dette er skikkelige saker: 100 percent homemade 😉 


Denne oppskriften er nok til 5 ispinner i formen jeg har – here we go! 

caroline berg eriksen hjemmelaget iskrem på pinne ferdig 2

du trenger 

♥ 400 ml. kokosmelk ♥ 1 ts. vaniljepulver ♥ 2 ss. tørket kokos ♥ 3 ss. agave 

caroline berg eriksen hjemmelaget iskrem på pinnecaroline berg eriksen hjemmelaget iskrem på pinne nicolas vahe

slik gjør du 

Bland alle ingrediensene sammen og hell blandingen over i isformene. Sett i fryseren, helst over natten. Når de har stått lenge nok, er de klare til å pyntes. De trenger å stå fremme i ca. 15 minutter før de kan løsnes fra formen. 

caroline berg eriksen hjemmelaget iskrem på pinne ferdig

Jeg pyntet mine med 70 prosent sjokolade, hakkede mandler, kokos og prinsessepynt til Nelia. Med smeltet sjokolade utenpå, holder de seg frosne i romtemperatur lenger enn om du bare pynter direkte på den frosne kokosmelken. De er veldig gode som de er også, og de kan helt fint pyntes uten at de dyppes i sjokolade først. 

5

Se opp for flere ispinneoppskrifter i løpet av sommeren 🙂 Håper det smaker! 

68 kommentarer

  1. Ååå, nam! Elskar alt med smak av kokos, så dette skal testast ut asap 🙂 i sommarmånadene leitar eg etter is med kokos omtrent på kvar butikk eg er innom, men har til gode å finne. :/ veit du om butikkar som fører kokos-is?

    1. Caroline

      Nei, dessverre! Men da er det jo fint å kunne lage sin egen 🙂 Bounty-is finnes jo, i hvert fall i utlandet 🙂

      1. 7/11 har bounty is

      2. Benedicte

        Kulinaris har en kokossorbet 🙂

        Hva er det mørke på bildet? Lurer på om det mangler en ingrediens ? Og hvilken temp ca er det på sjokoladen?

        Har nettopp bestilt former og gleder meg til å prøve!

      3. Caroline

        Ja, det stemmer 🙂 Men iskrem er bedre enn sorbet når det kommer til kokos, synes jeg :p

        Det er vaniljepulver 🙂 Når jeg smelter sjokoladen, gjør jeg det i vannbad 🙂 Bruker en spiseskje til å dekke isen med sjokoladen, kan bli litt klumpete, men det ser egentlig bare fint ut 🙂 Og så er det ekstra godt med litt mye 😉

      4. Benedicte

        Enig, men bedre enn ikke noe hehe…

        Tusen takk for svar

      5. Kulinaris har en kokossorbet 🙂

    2. Noen Invandrer butikker har en nydelig Kokos is.

      1. Caroline

        Tusen takk for tips! Skal sjekke ut de her i Skien 🙂

    3. Madeleine

      Jeg har sett kokos-is flere ganger på Rema1000. Det er en 1-liters bøtte med is fra merket Kulinaris 🙂

    4. Kulinaris har kokos -is 🙂

    5. Kulinaris!! De selger det på Meny. De er litt dyre, men sååå gode <3 Kokossorbet for the win!!

      1. Caroline

        Takk for tips 😀 Spørs om det ikke blir det i helgen da, hvis jeg ikke lager flere av disse 😉

    6. Du må smake kokossorbeten fra kulinaris!! 😀 Selger den blant annet på meny, i isbokser.
      NAM!! Denne varianten må også testes ut, så kjempegodt ut! 🙂

      1. Caroline

        Mmmm, høres godt ut 🙂 Håper du liker disse også 🙂

  2. Blir så imponert over dine fine påfunn av alt hjemmelagde go saker, du er så flink og alt ser så delikat og godt ut 🙂 Disse ser bare helt himmelsk gode ut, genialt nå som det er sommer :-)) Så bra ryggen din er bra, måtte den holde seg fin ved oppstart av trening igjen også!! Og forbli fin seff! God sommerkveld 🙂

    1. Caroline

      Tusen takk, Anita 🙂 Håpåer du tester oppskriften og liker den! Ryggen kjennes helt fin igjen 😀 *bankibordet*

      Klem til deg! Og god sommerfredag 😉

  3. Hei! Kan man bruke vanlig kokosmasse og honning i stedenfor agave tror du? 🙂

    1. Caroline

      kokosmasse og tørket kokos går for det samme, så det kan du absolutt 🙂 Honning skal gå fint 🙂

      Klem!

  4. Birgitte

    Ser kjempegodt ut, flinke deg! 😀

  5. Jeanette

    Hei Caroline 🙂
    Lurte bare på hvor du har fått tak i formene og ispinnene? Tenkte jeg skulle prøve å lage isen selv 🙂 God sommer <3

    1. Caroline

      Jeg bestilte via femhons.no, det var utsolgt nesten overalt, men det kan jo være at de andre nettbutikkene som fører det, har fått inn igjen 🙂

      https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=nicolas+vahe+isform

      Klem!

      1. Multitrend har mange på lager. Fraktfritt 🙂

  6. Så delikat! FIkk skikkelig lyst på is jeg nå 🙂

  7. Hej Caroline
    Jeg er ved at tabe mig efter en graviditet. Og holder mig is, slik osv. Men du er som regel så sund så måske er disse is ikke så slemme at spise? Ved du hvor mange kalorier der er i? Tak og også for en rigtig god blog.
    Hilsen
    Janne

    1. Caroline

      Hei Janne 🙂 Disse ispinnene kan du spise med god samvittighet, du trenger jo for eks. ikke å pynte dem med sjokolade, og da er det ikke mange kcal. per ispinne 🙂 Om du for eks. bruker lett kokosmelk, er det rundt 60 kcal. per is 🙂

      Klem til deg!

      1. Karl E

        Men… det er jo nesten det samme som en lollipop is… Den er det jo 70 kcal i pr pinne..
        Har du regnet ut hvor mye karbo det er i denne isen? i Lollipop er det 14 g. håper det er betydelig mindre i kokkosisen.

  8. cecilie

    Hei! Dumt spørsmål, agave, er det honningtype? 😀

    1. Caroline

      Nei, det er den kommer fra en kaktus, og blir presset fra den for å bli til agavesirup 🙂

  9. Hvor på nett har du bestilt formene? Leita lenge på nett i fjor uten å finne:)

    1. Caroline

      Du kan jo se hvilken nettbutikk som har dem inne nå 🙂 https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=nicolas+vahe+isform Bestilte mine via femhons.no 🙂

  10. De så super gode ut! Tenker jeg kanskje må prøve og lage noe hjemmelagede is. Tenkte jeg skule prøve meg på youghurt is med forskjelige bær smaker.

    http://www.josefine.blogg.no

  11. Susanne

    Tuuusen takk for tips! Dette skal jeg definitivt lage i helgen.

  12. Diplom is har bounty is ,både på pinne og som barLøp og kjøp

  13. Sunniva

    Hei. Hårfargen din er så sinnsykt fin.Kan jeg spørre hva den heter? 🙂

    1. Caroline

      Tusen takk 🙂 Jeg vet ikke, dessverre :/

  14. Hei. Så utrolig godt ut. Men tror du det funker å bytte ut agave med sukker?

    1. Caroline

      Ja, det skal funke fint, men da ville jeg varmet opp kokosmelken og rørt inn sukkeret slik at det løser seg opp 🙂 Tar litt lenger tid, men det går jo fint 🙂

  15. Ranveig

    Disse så superdigge ut, skal prøves med en gang jeg får isformene i posten 🙂 Nam nam.. 🙂
    Legger du dem kaldt etter at du har hatt på sjokolade og pynt, slik at sjokoladen stivner ordentlig?

    1. Caroline

      Den stivner ganske fort uansett, men legger dem kaldt i tilfelle 🙂

  16. Hva er agave? 😉 hvis disse smaker godt, er de perfekt for oss som ikke tåler melk:)

    1. Caroline

      De er veldig gode! Synes i hvert fall jeg 😉 Agavesirup får du i helsekosten, men du kan bruke honning også 🙂

  17. Hei -bruker du kokosmelk fra boks eller 1 liters kartong?

  18. Elisabeth

    Namnam, dette så godt ut 🙂 Hva er agavens oppgave her ift. om det går an å droppe den?

    1. Caroline

      Den gjør isen søtere 🙂 Men du kan prøve å droppe det, eller bruke honning i stedet 🙂

  19. Lekkert – og pinnene er virkelig søte. Vil du ha isen ferdig fortere anbefaler jeg en Zoku-form. Da får du ferdige ispinner på 10 – 15 minutter, og de løsner kjapt fra formen ved hjelp av en spesialknott som følger med. Vi lager smoothie-ispinner og nicecream (banan/youghurtbasert is uten sukker med litt vaniljepulver i) Zoku-formen hver dag, og ungene elsker det. Jeg skal prøve din oppskrift neste gang!

    1. Caroline

      Tusen takk for tips! Tror mamma har kjøpt denne formen, så da kan jeg kanskje teste neste gang jeg skal på hytta 🙂

  20. Det er veldig godt å skvise i en bra dose lime også 🙂

  21. Å så deilig! Har du forresten prøvd å bruke yacon sirup istedet for agave? Lavere GI:) Just a tip!

    1. Caroline

      Ja, det har jeg brukt før, men jeg får faktisk vondt i magen av yacon :O på samme måte som xylitol. Men det er i større mengder da, så det skulle nok gått fint her 🙂

  22. Takk for oppskrift. Passer perfekt for min jente på 1,5 år som ikke tåler melkeprotein. Hun vil jo gjerne ha is god sommer!

  23. Å jeg elsker alt med kokos; youghert, is osv.
    Er i Praha akkurat nå og i går spiste jeg to kuler med kokosis. Det var himmelsk!

    1. Caroline

      Å, så digg! God ferie 🙂

      Klem!

  24. Rikke lund

    Hei Caroline
    Dette er kanskje ikke rette innlegg å spørre på men jeg gjør det likevel!

    Jeg lurer på hvordan du vasker tøyet ditt? Har du noen rutiner du kan dele med oss samt tips og triks? Kanskje du kunne skrevet et eget innlegg om dette?
    Jeg tror mange hadde satt pris på det!

    Stor hilsen!

    1. Caroline

      Vasker det i maskinen, stort sett 😉 Noe må på rens eller vaskes for hånd, men det er ikke mye. Har 3 forskjellige skittentøyskurver, slik at det er ferdig sortert når det skal vaskes: hvitt, farget og 60-90 grader 🙂 Det er veldig kjekt! Men mange andre tips har jeg ikke 😉

      Klem!

  25. Virkeligt lækre is og flotte rustikke 🙂
    Det vil vi prøve.
    God weekend 🙂

    1. Caroline

      Så bra 🙂 Good helg tilbake, Mary-Liz 🙂

      Klem!

  26. Hvor ser isene bare lækre og delikate ud – bliver nødt til at lave dem til weekenden 🙂
    http://bycoba.com

  27. Kossen lar du sjokoladen og pyntet stivne etter det er påført? Hvis du legger dem på et fat vil ikke underflaten bli ødelagt?

    1. Caroline

      sjokoladen vil ikke være nær underflaten når du tar på nøtter eller annen pynt, i så fall veldig lite av den, så det går helt fint 🙂 brukte en tallerken med bakepapir 🙂

  28. Yummy! Hvordan kokosmelk bruker du? Lett, vanlig eller cream? Skal definitivt prøves!

  29. O klarte å hoppe over det, men så det nå

  30. Sandra Kristine

    Mmm, de så gode ut! Men hvilken kokosmelk bruker du? Den matkokosmelken eller drikke kokosmelken?

  31. Hvilke honning kan man bruke istedenfor agave? Akase honning? Men når man har pyntet isen, hvordan oppbevarte du de etterpå? Pakket senom i noe å la i fryseren igjen? Kjøpte informere igår på «ting» gleder meg til å prøve å lage. Og skal man bruke både det flytende og «harde» i kokosmelken? 🙂 jeg er helt grønn når d kommer til kokosmelk! 🙂

    1. Omg! Autocorrect much?? 🙂

  32. Cathrine

    Kan babyer (under 1 år) spise agavesirup?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *