frokostfredag: chiapudding med bringebær

caroline berg eriksen frokost-fredag ferdig

Selv om det er bryllupsdag er det frokostfredag, og jeg liker å holde meg til en plan, så frokostfredag blir det akkurat nå 🙂 Dette gjorde jeg klart i går kveld, slik at jeg kunne servere det til frokost på sengen i dag, og jeg har bare en ting å si: NAM! Jeg har delt oppskriften på chiapudding før, men via min nye favorittmatblogg – green kitchen stories – fant jeg denne oppskriften, og kjente på meg at jeg måtte prøve. Som jeg har nevnt tidligere, er chia en av planterikets rikeste kilder til omega-3, det har en sammensetning av mineraler og proteiner som er helt unik, så med andre ord: det er et superfrø! Og supre jenter trenger superfrokost, så pudding til frokost er helt på sin plass! Nb: fungerer på supermenn også, Lars-Kristian spiste som det gjaldt livet 😉 

caroline berg eriksen frokost-fredag ferdig nær


du trenger 

♥ 125 g friske bær ♥ en klype vaniljepulver ♥ 3 ss. kokosmasse ♥ 3 ss. chiafrø ♥ 2.5 dl mandelmelk eller kokosmelk – begge deler like farlig godt 

caroline berg eriksen frokost-fredag du trenger


slik gjør du 

Mos bærene med en gaffel og rør inn vaniljepulver, kokosmasse, chiafrø og foretrukket melk. Bland godt, hell i en beholder og sett i kjøleskapet i 4-5 timer, gjerne over natten. Topp med det du vil! 

caroline berg eriksen frokost-fredag slik gjør du

Og ettersom jeg deler frokosttips ganske sent på en fredag, kan jeg jo melde om at dette er en utmerket kveldsnacks også 😉 Jeg toppet med peanøttsmør, kiwi og friske urter. Sitronmelisse var kjempegodt til! 


caroline berg eriksen frokost-fredag ferdig singelbeholder

Nå skal vi avgårde på kamp – HEIA ODD! 

23 kommentarer

 1. Jeanette

  ååå,dette skal jeg prøve! ser så godt ut! Vanlig chiapudding er godt,men det smaker liksom ikke så mye

 2. Angelica

  Kan man bruke vanlig melk også? Evt. yoghurt eller kesam?

  1. Caroline

   vanlig melk skal gå fint, men jeg har ikke noe erfaring med kesam, usikker på chiafrøene blir oppløst skikkelig :/

  2. Bland kesam inn med puddingen når du skal spise. Kjempe godt!

 3. Karoline

  Gratulerer med bryllupsdagen og målet til LK! En ekstra hyllest der ja, det skulle kommentatorene på tv ha visst. Ha en fin kveld <3

  1. Caroline

   Haha, ja 😀 Tusen takk, Karoline 🙂 <3

 4. Hei Caroline! Jeg får ikke innleggene dine opp på bloglovin. Altså, det er bare en tom side som kommer opp – men jeg kan se at det er ditt innlegg jeg er inne på, men som ikke kommer opp. Er dette flere har problemer med, eller bare meg? 🙁

  1. AmalieS

   Jeg har samme problem! Bare en helt hvit side…

   1. Caroline

    Vi sliter dessverre med å løse dette, men jobber med saken 🙂

   2. Det funker hvis du lukker den «fanen» som ligger øverst på innlegget, der du kan bla til andre bloglovin-innlegg. Da kommer innlegget frem 🙂

 5. Det så kjempegodt ut, og skal prøves! 🙂
  Forresten lurte jeg på hva malefargen dere har på veggen i stuen heter? Veldig fint med de hvite listene som kontrast!:)

 6. Spiser Nelia chiapudding?

  1. Caroline

   hun har ikke smakt på det ennå 🙂

 7. Hei! Dette må prøves, men er oppskriften beregnet for to personer?

  1. Caroline

   Nei, men jeg delte det opp siden vi skulle spise mer ved siden av 🙂

 8. Kristin Aanensen

  Hei, hvor er det fine bestukket kjøpt? Har lett etter den fargen lenge!

 9. Hei Caroline, åh vilken inspiration jag får av att lese din blogg! (er svensk men jobbar just nu i norge) Jeg vill gjerne komme igång med trening og spise bedre men vet ikke hvor jeg skal begynne. Før ca 3 år siden gikk jeg ned 20 kg og nå har jeg gått opp allt igjen. Jeg spiste lchf før og sedan slutte jeg, nå har jeg forsøkt og begynne med lchf igjen men kommer ikke igang. Jeg spiser low carb i ca en uke og allt kjennes bra, sedan ser jeg alle fine bilder på instagram osv på grøna drinker, smoothies og masse frukt, quinoa osv.. Det ser så nyttig og mer helse-mat en lchf. Jeg trives med lchf men så fort jeg ser noe annet som ikke har med lchf å gjøre så vill jeg heller spise de, før de ser mye mer «grønn, clean» ut.. Hvordan spiser du og hva rekommenderer du? Jeg har ca 20 kg att gå ner 🙁

  Takk før svar 🙂

 10. Mmmh, Caroline, dette var supergodt! Tusen takk for oppskriften 🙂 Håper mandagen din blir fin!! Stor klem til deg

 11. Gleder meg til å prøve – likte oppskriften du delte om sjoko-chia kjempegodt! 🙂 Jeg lurer på hvor du har kjøpt beholderne du har puddingen i? Det så ut som en fin størrelse, i tillegg til at jeg liker at de har lokk 😉

  1. Caroline

   Å, sjokochia er noe av det diggeste jeg kan få! Mmm 🙂 Kjøpte beholderne på Åhlens, til kun 29,- 🙂

 12. Stine Jønsson

  Hei! Dette så helt fantastisk ut og må prøves! Hvor får man tak i vaniljepulver? Oppskriften du har delt, er det per person?

 13. Hei! Jeg prøvde å lage denne, men den ble så tyntflytende. Har gått gjennom oppskriften i ettertid for å se om jeg gjorde noe galt, men jeg har fulgt oppskriften du la ut. Tips?

 14. Hei Caroline!

  Takk for nok et mattips! Dette så godt ut! Alt som heter pudding må jo være godt..:) Lurer på om du vet om det vil holde seg i kjøleskapet i et par dager? Med to små i hus har jeg ikke tid til å stå og lage slik flere kvelder i uken. Hadde vært digg å lage en solid porsjon en søndag kveld, som man har til frokost f.eks mandag og tirsdag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *