stop yulin dog meat eating featival

Da jeg var liten pleide vi å leie film hver lørdag, en barnefilm til meg og en ungdomsfilm til storesøster. Jeg sovnet nesten alltid under hennes film, og var evig takknemlig for at vi så min først. Uansett, da vi gikk rundt i videobutikken og kikket etter aktuelle filmer en helg, var det en tittel som gjorde meg veldig uvel, og denne tittelen husker jeg den dag i dag: i Kina spiser de hund. Jeg husker så godt tankene og bildene jeg dannet i hodet mitt, tanker og bilder som enda ikke har forsvunnet. Da jeg var liten lurte jeg på om dette kunne være sant. Nå som jeg er voksen, vet jeg at det er sant. 

carolineberg-eriksen-saturday-morning-moments-hugo-ronaldo


Den 21.juni skal tusenvis av hunder tortureres og drepes på den forferdelige Yulin Dog Meat Festival i Kina, i følge The Guardian så mange som 10.000 hunder. Et flertall av disse hundene skal blant annet være stjålne kjæledyr, og formålet med festivalen er at dyrene først skal tortureres, så slaktes, for så å bli spist av festivaldeltakerne. Dersom du bruker søkemotorer til hjelp, kan du selv lese mer om festivalen og se bilder derfra. Dette var det minst groteske jeg fant. 

yulin-dog-meat-festival

Jeg gråter når jeg skriver dette, og det er ingen overdrivelse. Jeg gråter for hundene våre som vi er så glad i. Menneskets beste venn, som lever for oss og som er avhengig av oss, som elsker oss ubetinget. De fortjener ikke å lide! 

hugo ronaldo


Det foregår en stor, verdensomfattende underskriftskampanje nå, i håp om å få myndighetene til å stoppe festivalen. Vær så snill og la oss sørge for at det skjer! Skriv under du også – HER

91 kommentarer

 1. Signert. Takk for info.
  – L

 2. Jeg så en film om dette i går og kjente en svær klump i magen og klarte virkelig ikke å holde tårene tilbake. Helt grusomt, jeg skjønner ikke at mennesker kan være så grusomme mot uskyldige små hunder!

 3. Birgitte

  Gjort! Kjempe bra innlegg!

 4. Det er så grusomt.Dette må stoppes.En ting er å spise de som er kvalmt nok i seg selv,men hvorfor i all verden må de torturere de først.Det er jo ingen mening i noe så grusomt.Hjertet mitt revner :((((

 5. Superduper fantastisk at du bruker stemmen din på dette! Utrolig bra, caroline:)

 6. aleksandra

  Fantastiske, godhjerta deg ❤ Tusen takk for at du deler, ditt innlegg vil føre til mange underskrifter og mange refleksjoner. God klem til deg ❤ håper vi får stoppet dette Sammen!

 7. Anette Sparby

  Signert!Det er helt forferdelig.Håpet myndighetene i Kina får stoppet dette.

 8. Hei Caroline 🙂

  Hvor er trebingsbuksen og de turkise skoene fra? Kan du please legge ut link ? Da hadde jeg blitt veldig glad 🙂

  1. Signer heller det hun ber om du! Treningsbuksa kan vente!

 9. Som du hadde på deg på da du sendte snap 😉

 10. Jeanette

  dette er jo bare aldeles grusomt! Hvordan kan noen gjøre noe sånt???

 11. Helt forferdelig sak. Jeg har allerede signert. (Forøvrig synes jeg «I Kina spiser de hund» er en kul film. Digger Kim Bodnia! 🙂 )

 12. Det er vel ikke noe bedre å spise ku enn hund vel. Det er ikke noen dyr (eller mennesker forsåvidt) som fortjener å leve noe mer enn andre. Tortur er likevel helt forferdelig og burde stoppes – men hadde vært fint å høre ditt standpunkt om å spise dyr og fisk generelt.

 13. Caroline- så bra at du tar dette opp !! Jeg orker ikke se på bildene og klarer nesten ikke tenke på det !! Men jeg har signert med begge epost-adressene mine ! Håper alle gjør det !! #stopyulin2015 Hva er det som feiler disse menneskene som kan gjøre slike forferdelige gjerninger ??

 14. Therese

  Takk for at du skriver om dette. Det er helt forferdelig. Prøvde å signere men gikk ikke. Får gi det et nytt forsøk senere. Håper alle de andre leserne dine gjør det samme.

  On a different note- jeg blir også like overrasket når du sier du har vært på ferie en uke, og nå har vært hjemme en uke. Hello? Hvorfor går tiden plutselig så fort? (Altså, jeg merker det samme i mitt eget liv, hehe) Jeg gikk inn på bloggen din for å lese om dere hadde kommet vel frem, pakket ut og utforsket litt, så skriver du at dere skal hjem dagen etter. Haha. Men det er vel et tegn på at livet er interessant og at man har mye å henge fingrene i:)

  Var i hjembyen din i dag forresten, Storbyen har forandret seg skikkelig haha. Hvor ligger søsteren din sin cafe hen?

  Ha en super kveld, dere er heldige som har nydelige Mr. Hugo og Ronaldo, selv om jeg ikke skjønner at dere har tid! (Og de er heldige som har dere:) )

 15. Vegetarianer

  The carnism is strong in this one.

 16. Så grusomt! Har signert kampanjen. Har ikke ord…

 17. Har skrevet under for lengst da det kom på insta. .Det er heilt hjerteknusende vondtFatter Ikkje at mennesker kan gjer sånn mot våre kjære firbeinte venner Håper dette tar slutt !!!flott at du som har så mange lesere tek det opp så får me krysse fingrane for at underskriftskampanjen hjelper!

 18. Takk ❤️

  Kineserene er dårlige på det meste, miljøvern, menneskerettigheter, dyrevelferd.

  La oss starte en liten neitakktilKinavarer-aksjon

 19. Signert!

 20. Deler av den vakre verden vi lever i er syk, skikkelig syk!! Jeg blir så trist at jeg blir kvalm…
  Får bare opp feilmld på linken din: «Error 502, bad gateway».
  Håper myndighetene tar et oppgjør.. <3

 21. Har skrevet under. Blir så sint og så lei meg av dette. Jeg skjønner ikke at det går an !! Håper så mange som mulig skriver under. Og at det går an å få stoppet disse grusomhetene !

 22. Jeg har ikke ord. Tusen takk Caroline for at du deler dette på bloggen! Da når det forhåpentligvis ut til flere. Jeg har selfølgelig allerede signert <3

 23. TAKK for at du skriver om dette, Caroline. Jeg grøsser inni meg og forstår faktisk ikke at det er mulig. Håper så inderlig at underskriftskampanjen får slutt på galskapen!

 24. Johanne

  Linken funker dessverre ikke 🙁

 25. Tusen takk for at du, men såpass mange lesere valgte å skrive om dette grusomme!!!!!!!!!!! Denne «festivalen» må det bli slutt på:) Signert!

 26. Så bra at du tar dette opp, Caroline! Det er virkelig helt ufattelig hvor onde mennesker kan være, og det er kjempeviktig at det blir satt søkelys på. Tror de har mye trafikk på change.org, for det er ikke mulig å signere, men jeg fortsetter å prøve. ..!

 27. Jeg orker ikke en gang lese dette innlegget (har skrevet under allerede) fordi jeg vet hva det handler om og synes det er så grusomt :'( Men tusen takk for at du setter fokus på dette, Caroline! Du kan nå mange lesere som ikke nettavisene klarer, og det er så bra at du skriver dette innlegget<3 Måtte alle hunder en dag få det like godt som Hugo og Ronaldo 🙂

 28. Dette er så frustrerende. Prøvde å signere det for noen dager siden og prøvde nå igjen, men kommer bare opp at at de ikke kan finne siden når jeg har fylt ut infoen min…

  1. Samme her 🙁

  2. Du får likevel en Mail etterpå at du har signert 🙂 skjedde meg også da jeg signerte.

   Takk, Caroline! Er så glad for at du delte dette, det fører faktisk garantert til at enda noen fler får det med seg. Jeg har signert med det jeg har av email-adresser 🙂

 29. Åhh! Denne festivalen er så fæl! La ut bilde på instagram om den tidligere i dag. Men det funker ikke å skrive under..? Noen som vet hvordan man for det til å funke? Du blogger så utrolig bra og hundene dine er så utrolig søte!! Håper noen setter en stopper for denne festivalen!!

 30. Signert!!Helt grusomt hva de gjør med hundene!

 31. Henriette

  Så bra at du deler dette!!

 32. Tack underbara Caroline för att du tar upp detta!!!! Jag satt och diskuterade detta med min mamma tidigare idag hur fruktansvärt detta är och finns det ingen som kan uppmärksamma detta?! Kan inte resten av världen säga NEJ till detta. Så går jag in på din blogg och ser att du har gjort det. Hoppas alla som läser detta skriver under. Det är så vidrigt hur man kan behandla djur på detta vis, jag finner inga ord. Det finns bilder som är ännu värre än den du la upp. Man får svårt att sova på nätterna när man tänker på det. Det måste gå att göra någonting. Detta kan inte få vara okej. Hur kan man kalla denna misshandel för festival? Vidrigt är det. Tack än en gång för att du bryr dig om djuren <3 <3 <3 Kramar från Sverige!

 33. Det gjør meg så glad at du bruker stemmen din til å gjøre folk oppmerksome på dette! Man kan ikke hjelpe alle, men man kan hjelpe noen, så jeg håper virkelig at folk tar dette seriøst og skriver under! 🙂

 34. Tusen takk for at du deler denne ufattelig grusomme saken. Du når ut til så mange og det er fantastisk at du setter fokus på dette. Jeg skrev under i går. Du er et utrolig flott menneske Caroline. Stor klem fra fast leser

 35. så flott av deg og skrive om dette! Syns flere av bloggerne burde gjøre det. Jeg tror det er noe galt med linken, for jeg får ikke opp noe signering!

 36. Katrine

  Hei! Dette er så fryktelig trist, jeg klarer ikke å søke opp saken engang. Men er fortsatt litt sjokkert over at du ikke ser sammenhengen mellom hundene og andre type dyr? Kyllingene du spiser daglig går igjennom mye tortur før den havner som en kyllingfileet på fatet ditt. Hvorfor er det mer riktig å sørge for at hundene skal ha det bra enn andre dyr? Er noen mer verdt enn andre? Har du lest hvordan Cavalier King Charles Spaniel er avlet fram – med for stor hjerne i forhold til hodestørrelsen kun pga. utstilling, så de har konstant hodepine igjennom livet + en rekke andre skader? Bare lurer på om tankene dine er like overfladiske som livet ditt på bloggen? Er så mye som ikke kommer fram!

  Dette er ikke for å kritisere, vil bare være kritisk og liker å sette spørsmålstegn og få andre til å tenke over sammenhengene 🙂

  Digger bloggen din da, du er nydelig!

 37. De eneste gangene du nevner noe om noe som har noen som helst betydning for andre enn deg selv handler det om dyr. Det er veldig bra at du slår et slag for skapninger som ikke kan si noe selv, men når du sier noe nå, men ikke har nevnt en eneste drukning i Middelhavet sier det litt om verdiene dine og det sårer meg at mine egne landsmenn lar mine kusiner og fettre drukne i stillhet når de prøvde å komme i trygghet.

  1. Solveig

   Men nå er jo ikke bloggen til Caroline en avis heller. Her oppfordrer jo Caroline leserne sine til å skrive under slik at man kan få stoppet festivalen og faktisk gjøre en forskjell for disse dyrene, hun skriver ikke bare for å meddele hvor fælt hun syns det er. Det er vel klart at Caroline bryr seg om de som drukner i Middelhavet, selv om hun ikke skriver om det her inne, og jeg syns absolutt ikke Caroline fortjener py for å velge å skrive om dyresaker framfor saker om mennesker, det er viktig at vi har hver våre hjertesaker å kjempe for 🙂

  2. Aleksandra

   Så trist at du må hakke ned på andre for deres engasjement. Syns det er utrolig respektløst og feigt av deg, men selvfølgelig måtte det komme, det gjør det alltid når Caroline velger å skrive om noe aktuelt. Nettopp sånne kommentarer som dette får meg til å føle enda større respekt og beundring ovenfor Caroline, som faktisk orker å engasjere seg når andre alltid skal fungere som samfunnets moralske kompas i kommentarfeltet. Jeg lurer stort på hva du selv har gjort for å bedre flyktningssituasjonen? Kanskje du heller skal bruke litt tid på å tenke over det, fremfor å beskylde Caroline og «dine landsmenn». Det at du sitter her og drar konklusjoner hva angår Carolines verdier er virkelig sjokkerende og alvorlig useriøst. Om du i det minste skal rakke ned på andres engasjement burde du kanskje satt deg litt inn i grunnlaget for argumentene dine. Uten et eneste søk i arkivet klarer jeg å ramse opp flere innlegg skrevet av Caroline som nettopp har fokusert på mennesker og menneskerettigheter. Av de kan jeg blant annet nevne hennes oppfordringer til å støtte SOS barnebyer, prosjektet «omvendt julenisse» og hvordan man kan støtte vaksinering av alle barn. Med mindre du har gjort noe som slår alt dette, kan du kanskje slutte å fungere som alle andres etiske veileder og ta et tak i deg selv!

  3. Hva kan man si, noen ting brenner man mer for enn andre? Selv om jeg brenner for dyrevelferd syns jeg ikke det er greit at barn og voksne sulter og lever i fattigdom med alt dette medfører! Men at du dømmer Caroline sine verdier ut i fra dette sier jo mest om deg! Finn en blogg som engasjerer seg i flytninger da vel! Hvordan du i det hele tatt kan sette dette i sammenheng skjønner jeg virkelig ikke!! Disse menneskene som legger ut på en så farlig ferd vet hva de går i møte, det gjør ikke dyrene, de kan ikke bestemme selv!! Det er ingen som tvinger noen til å legge ut på en så farlig ferd, og dem vet svært godt hva det begir seg ut på, da dette har skjedd flere ganger!! Jeg sier ikke at det er greit at de drukner, men dette er et bevisst valg fra flyktningers side, de kan velge en annen rute… Hundene derimot, blir torturert for gøy, for å lage en festival!! For å så bli flådd levende (enda mer tortur) og så spist!!! Uten et eneste valg……..

   1. Oi, Beth! Du starta så bra, men så sa du at flyktningene tar et bevisst valg?! Jeg skal ikke spamme kommentarfeltet her med informasjon til deg, Beth, for utfra den kommentaren ville jeg måtte bruke flere timer! Jeg håper du er så ung at du ikke evner å sette deg inn i verdens grusomheter, for hvis dette er uttalelser fra et voksent menneske så tror jeg at jeg må kaste opp. Fy fader!

  4. Kjære stijn. Tror du virkelig at Caroline ikke tenker på andre mennesker her i verden? Jeg synes du er urettferdig mot henne.

 38. Jeg får bare opp en feilmelding når jeg åpner siden. Er det noe galt? Vil veldig gjerne signere! 🙂

 39. Karoline

  Jeg er glad for at du deler og engasjerer deg, først og fremst fordi jeg synes dette er helt tragisk, det gjør meg så sint og hjertet mitt griner! Du når ut til så mange, fint at du skriver om det.
  Jeg tenkte tanken i går, at jeg håper du skriver noe om dette og så kommer det i dag.
  Jeg tviler på menneskeheten og kan ikke forestille meg hva for grusomme personer som står bak dette!

 40. Jeg kommer ikke inn på linken for å skrive under

 41. For det første, på ingen måte syns jeg denne festivalen er bra! Men: Vi burde ikke reagere fordi de er hunder, men fordi de er DYR. Jeg trur nemlig at viss det hadde vært noen litt mindre søte dyr (høner, grisunger o.l) hadde ikke like mange brydd seg. Trist, men sant!

  1. Jeg må dessverre si meg enig med denne.. Det er så utrolig mange dyr som mishandles for at vi skal spise! Jeg forstår at det ikke er realistisk at alle skal slutte å spise animalske produkter, men jeg skulle virkelig ønske folk brydde seg mer om hvor maten de spiser kommer fra, og hvordan den har hatt det før den endte på tallerkenen. Dyr lider ikke mindre bare fordi de ikke er kjæledyr.

   Uansett, utrolig bra at du bruker din posisjon til å sette fokus på dette, Caroline! 🙂

  2. Grisunger er da enno søtere enn hunder… Horribelt at de skal tortures først ,ikke kok drepe uskyldige dyr i denne verden. Nei grov tortur først.grusom sted dette…. Vondt….i kropp

 42. Stakkars dyr!! prøver alltid å ikke lese så mye om dyreplageri siden jeg blir i så dårlig humør av det. Men bra at du tar det opp her på bloggen din.

 43. Liker bloggen din veldig godt! Liker den enda bedre når det er innlegg som dette:) kjempe gøy å lese om trening, klær osv, du inspirerer meg helt enormt!! Men veldig viktig å ta opp ting som dette også, å det vet jeg flere også synes! bra du setter søkelys mot det, for det er helt grusomt:( blir så sint og trist..

 44. Helt forferdelig!! Har signert og håper alle som leser bloggen din gjør det samme og at budskapet sprer deg videre og at myndighetene kan få stoppet dyre mishandlingen!! Dette gjelder forøvrig mishandling av alle dyr.. Uff grusomt!

 45. Jeg har signert og håper det blir en stopp på denne galskapen. Tårene renner.. Dette er galskap. Som dyreelsker har dette gått hardt inn på meg. Flott at du engasjerer deg Caroline. Dyr kjenner smerte og har følelser, det er helt for jævlig at dette ikke stoppes. Håper at verden får øynene opp nå, dette har pågått altfor lenge dessverre.
  Vigdis

 46. Tak Caroline, så godt at du har fokus på netop dette område. ☺ Og til jer som blander pære og bananer sammen og klager over andre grupper af dyr også lider. Det ene udelukker jo ikke det andet! Og så må jeg bare sige til dem, som tror at det her fokus kun udspringer af at hundene er menneskes bedste ven. It’s not about «oh no you eat dogs! We don’t!» It’s about how they treat the dogs before they viciously kill them, and how they kill them. Boiling and burning them alive for example. This has nothing to do with «cultural differences in nutrition». This is plain cruelty and torture.

  Bliv ved med at være den du er Caroline og stort tak fordi du kæmper for dyrene☺

  – Stine

 47. Det er grusomt, spør du meg er Kinas moral degenerert på flere måter.. Bare sjekk ut http://www.faluninfo.no , de slakter jo ikke bare dyr, men mennesker.. Herregud, og alt dette har de holdt på med i årevis. Er på tide at man griper inn i og ender sånne ting for godt!

 48. Glad du setter fokus på dette. Jeg får helt vondt i magen, det er bare kvalmende. Ingen levende vesener skal behandles sånn, uansett om de er kjæledyr, ville eller produksjonsdyr! Av samme grunn har jeg nesten sluttet å spise kylling og oppdrettslaks. Det er mitt lille bidrag til økt dyrevelferd!

 49. Jeanett

  Takk for at du skriver om dette! ❤️

 50. Jeg blir så utrolig glad når du opplyser om slike saker som dette, og bruker stemmen din! Aldri slutt med det. Måtte Gud bere med disse hundene og la oss håpe at vi i år greier å stoppe festivalen

 51. Veldig bra at du promoterer dette. Man kan gjøre en forskjell, det tar bare desverre litt tid, men opplysning og viten om ting er første steg. Ha en superfin morgendag, klem fra Tromsø

 52. Har skrevet under 🙂 Takk for at du deler dette, veldig bra siden du kan nå frem til så mange 🙂

 53. Takk for at du skriver om en så viktig sak! Signert!

 54. Har signert . Dette er helt grusomt får vondt i hjertet og tårer i øynene . Har lest bloggen din en liten stund nå og synes den er sååå bra .masse fine tips .

 55. Cookiegirl

  Serveren virker dessverre i skrivende øyeblikk ikke. Men jeg skal absolutt skrive under – uten at jeg tror det egentlig hjelper eller at de involverte bryr seg noe om det. dessverre.

  at de spiser og plager dyr som de faktisk gjør i Kina, er en av grunnene til at jeg ALDRI kommer til å reise dit, og kan jeg velge produkter produsert i et annet land enn Kina så gjør jeg faktisk det.
  De er et land fullt av overtroiske idioter! HUFF

 56. Caroline, do you know how much animal do you eat, which other people kill ‘for you’ to eat … google that !… Become vegan !
  Best regards

  1. Well, we dont torture the animals first! Stop buying Chinese things instead!

  2. My thought exactly.
   Denne «hundefestivalen» er grusom, men like ille med griser, okser og andre dyr som fraktes og slaktes (og spises) i stor skala.

 57. Flott at du trekker frem dette temaet, det er det nok mange av dine lesere som setter stor pris på! 🙂
  Skjønner meg ikke på de fåtall som kommenterer at ditt engasjement ikke er godt nok, fordi du spiser kjøtt, eller fordi du ikke har skrevet om alle andre verdens kriser – dette er da ikke en politisk blogg heller :p

  Stå på, Caroline!! Tenk om alle hadde bidratt som deg, da hadde verden vært et litt bedre sted 🙂 Ingen kan gjøre alt, men alle monner drar!

 58. Jeanette Tinholt

  Flott at du skriver om dette! Som deg så blir jeg så berørt at jeg bare gråter, samtidig som jeg titter på mitt eget firbente gull. I går opplevde jeg min datter på 12 år komme hylgråtende til meg fordi hun hadde sett et bilde fra denne festivalen på Instagram. Hun gråt for våre firbente skatter og hun skrek: hvordan kan mennesker gjøre noe så grusomt, hvorfor er folk så fæle? Så sier hun: og hunden vår som hyler til om vi bare kommer bort i halen hennes, tenk hvor forferdelig disse hundene har det. Hvordan forklarer man en 12-åring at mennesker kan være så grusomme? Jeg bare håper så inderlig at Kina tar til vett og avskaffer den totalt meningsløse festivalen. Stå på Caroline, du formidler viktige saker her 🙂

 59. Mathilde

  Hei Caroline! Så fint du bryr deg om dette, det som all annen slakting er helt forferdelig.
  I Norge kvernes mange titusner hanekyllinger levende fordi de ikke kan brukes i eggproduksjonen.
  Dette gjør de uten bedøvelse, og du kan jo tenke deg hvordan det er å bli plassert ned i en roterende kvern.

  Derfor er jeg veldig glad for at du tar opp dette, og jeg synes det er helt fantastisk at du legger ut litt vegetar/vegan-oppskrifter.
  Du gjør en veldig bra jobb, Caroline!

 60. SIGNERT! Stakkar uskyldige hunder 🙁

 61. Lisa-Mari

  Æ bli så eitranes førbainna! Æ bli så trist og lei mæ! Om nån hadd jort nåkka mot min hund, min Walter, æ tørr ikkje skriv meir!! Signert!!

 62. Tusen takk for at du skriver om en så viktig sak! Ditt innlegg vil føre til mange underskrifter! Du er en fantastisk og godhjerta person!

 63. Jeg dør dette er så grusomt! :’-((((

 64. Kjersti

  Supert at du tar opp dette i bloggen din! Det burde alle bloggere gjøre. Jeg fatter ikke at media i seg selv ikke tar mer tak i saken og eksponerer dette kraftigere enn det de gjør. Folk MÅ SE disse grusomhetene. Kina må føle et hat fra verden på dette område! Signer på hver eneste underskriftskampanje du kan få skrevet under på, i protest!

 65. Det er bra at du opplyser om dette til leserne dine, du kan nå ut til veldig mange med dette!
  Men hva med de dyrene som ikke er hunder som drepes hver eneste dag? Ofte på grusomme måter. Føler du ikke det blir litt dobbelmoralsk å si «stakars» til den ene og spis de andre?

  1. Helt enig!

 66. Slutt å kjøp ting som det står : Made in China!

 67. Nei, jeg kommer ikke til å signere. Fordi det er mye som er galt med det landet, som fortjener mer oppmerksomhet fra verden, deriblant menneskerettigheter. Og det er ingen forskjell fra måten disse dyrene dør på enn på måten en kylling må møte døden. Dette er dessverre en kultur i nettopp Kina, så kan man hate kulturen og mene det er grusomt, men kulturen blir der, dette har de gjort lenge før såkalte kjendiser oppdaget det. Og de kommer til å fortsette med det, jeg kan si at jeg ikke liker kulturen, men jeg respekterer andre menneskers kultur. Og jeg håper de respekterer vår kultur tilbake, når de reiser hit. Det eneste jeg ikke takler er brudd på menneskerettigheter, det skjærer meg dypt i hjertet og det skjærer meg dypt i hjertet at jenter blir omskjært hver dag, og at barn må sulte fordi det ikke er nok mat til alle sammen, det er viktigere å gjøre noe med for meg, enn at noen skarve løshunder må bøte med livet. Kanskje det er kynisk å tenke sånn, men når du besøker en av Afrikas største slummer og du ser hvordan disse menneskene må finne mat i ingenting og allikevel klare å være verdens lykkeligeste, så bryr du deg ikke om en slik festival. Beklager, det får bli opp til landet hvor det er, Kina er nå engang Kina.

  1. Caroline

   Så fordi det er andre viktige ting å ta tak i, så lar du vær å underskrive? Skjønte ikke helt det argumentet…

  2. Margrethe

   «Nei, jeg kommer ikke til å signere.» Tenk å være så kald, så iskald… Så likegyldig, makan til gi faen holdning skal man lete lenge etter! Og den holdningen har du fordi det er mye annet som er galt med Kina, så derfor velger du å ikke bry deg om de skarve løshundene, hva gir deg rett til å si at hundene er skarve? Vet du i det hele tatt ordets betydning?

   Du tar det bare forgitt at vi ikke kan påvirke hverandres kulturer?
   Skjønner at du har fått en åpenbaring etter å ha vært «ut i verden» i Afrika og sett slummen. Jeg har nyheter til deg, verden er større enn som så.

   «Beklager, det får bli opp til landet hvor det er» – Ja du har rett, vi bor ikke i Kina, er ikke fra Kina, la oss ignorere problemene i det landet, så da kan vi droppe å bry oss. Enkel oppgave for Norge da med bare 5 mill å tenke på, her er det egoisme ute å går tror jeg..

   Det er lettere om du bare skriver «Nei, jeg kommer ikke til å signere, fordi jeg bryr meg ikke.» – ikke vær feig å prøv å forsvare med at du bryr deg om andre saker istedet .

   1. ENIG!!

   2. Enig med Margrethe!

   3. Lill-Jeanette

    Enig!!!

  3. Fy skam deg! Er det mulig Andrea! Dyr føler, akkurat som oss. De blir redde, akkurat som oss. De føler smerte, akkurat som oss. Man kan bry seg om flere ting samtidig vet du, det ene trenger ikke utelukke det andre. Selv om man bryr seg om Afrika, kan man også bry seg om dette. Glad for at jeg har evnen til å føle med flere typer individer i samfunnet, og ikke stenger av for de stakkars dyrene. Dyr skal også ha det bra!

  4. Katrine

   Wow, denne kommentaren er så ynkelig at jeg ikke ble provosert en gang 🙂
   Du skriver som om din tur i slummen gir det en rett til å bestemme andres moralske valg. Vel, du får ikke noe respekt fra meg. Jeg har jobbet på barnehjem i Kampala, og kan med hånden på hjertet si at denne hundefestivalen sjokkerte meg minst like mye, om ikke mer. Men gitt du hadde kapasitet til å se begge saker, som de fleste andre i dette kommentarfeltet! 🙂
   Forøvrig, morsomt hvordan dobbelmoralen din kommer frem her. » Jeg kan si at jeg ikke liker kulturen, men jeg respekterer andre menneskers kultur». Interessant, for som du bør vite er omskjæring av jenter nemlig en kulturell skikk. Lurer på om du respekterer denne delen av kulturen i lik grad som du respekterer mishandling av dyr til døde. Du bør kanskje lese deg litt mer opp før du kommenterer, så slipper dine argumenter være for narr. Kultur er forøvrig ikke noe annet enn langvarige vaner – og vaner som bryter menneskerettigheter OG dyrerettigheter har ingen rett til respekt.
   Det er også underlig at du har brukt ca 5 min på å skrive en slik kommentar, fremfor å signere, som ville tatt deg omtrent 45 sekunder. Du er litt av et eksemplar må jeg si! 🙂

 68. Men å drepe og spise sau, ku, kylling, gris, det er liksom greit? Noen dyr er mindre verdt enn andre. Så dobbelmoralsk alle kjøttspisere er.

  1. amen to that!!

   jeg synes selv det er helt forferdelig, men jeg synes ikke at det de gjør der er verre enn hvordan man dreper og spiser dyr her til lands. jeg er 100% sikker på at om India feks hadde fått til en kampanje mot Norge – «stop killing your cows», hadde ingen brydd seg! fordi det er vår UKULTUR. og alle er hjernevasket fra barndommen sin om at noen dyr, som hunder og katter, er verdt mer, og har mer rett på et lykkelig liv enn griser, kuer og kyllinger feks.
   jeg spiser ikke dyr, og skal fader meg lære opp mine barn hvor maten kommer fra.
   signerte kampanjen for litt siden, og er helt enig i at det er hjerteskjærende og forferdelig! – men c’mon! IKKE KAST STEN OM DU SITTER I GLASSHUS!

  2. Vet ikke om du har kjæledyr selv, men hvor tror du alle disse ca. 10.000 hundene kommer fra? Det er nok ikke 10.000 gatehunder i denne byen. Disse hundene blir torturert – det handler om at disse menneskene går over stokk og stein for at disse dyrene skal ha det vondt før de dør (noe som er høyst uvanlig i industrialisert produksjon av mat!). Folk står å ser på. Så utrolig frekk du er som setter deg på en høy hest bare fordi du «ikke spiser kjøtt». For et talentløst utsagn. Man kan spise kjøtt og være opptatt av dyrevelferd samtidig, er det så utrolig vanskelig å forstå?

 69. Natasha

  Veldig fint at du engasjerer deg Caroline, og ja det er helt forferdelig det som skjer i Kina.
  Men likevel vil jeg gjøre ett poeng ut av at det er dobbeltmoralsk av deg, og veldig mange andre som ønsker en stopp av denne tradisjonen, når dere selv er med på en like grusom tradisjon Norge har. Det kjøttet som du spiser til middag er dyr, med like følelser som de stakkars hundene i Kina har. De har like stor rett til ett liv som det alle andre skapninger på denne jorda har. Kjøttproduksjonen er grusom, selv i Norge og jeg tror at hadde du vært med å sett en gris, kylling, ku igjennom sitt «liv» før de havner på din tallerken ville du neppe ha syntet det var så veldig ille nede i Kina.
  Desverre er det slik at vi mennesker er egoistiske dyr og vi har en lei tendens til å «ikke ville vite det vi egentlig vet» når det kommer til å ofre våre vaner, som det å støtte en industri som avler opp dyr for å havne på din tallerken etter ett «liv» som ikke er verdig noen!
  Håper du ser poenget mitt, og igjen, godt engasjement, men tenk hva dyret på tallerken din gikk igjennom før det havner i deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *