stop yulin dog meat eating featival

Da jeg var liten pleide vi å leie film hver lørdag, en barnefilm til meg og en ungdomsfilm til storesøster. Jeg sovnet nesten alltid under hennes film, og var evig takknemlig for at vi så min først. Uansett, da vi gikk rundt i videobutikken og kikket etter aktuelle filmer en helg, var det en tittel som gjorde meg veldig uvel, og denne tittelen husker jeg den dag i dag: i Kina spiser de hund. Jeg husker så godt tankene og bildene jeg dannet i hodet mitt, tanker og bilder som enda ikke har forsvunnet. Da jeg var liten lurte jeg på om dette kunne være sant. Nå som jeg er voksen, vet jeg at det er sant. 

carolineberg-eriksen-saturday-morning-moments-hugo-ronaldo


Den 21.juni skal tusenvis av hunder tortureres og drepes på den forferdelige Yulin Dog Meat Festival i Kina, i følge The Guardian så mange som 10.000 hunder. Et flertall av disse hundene skal blant annet være stjålne kjæledyr, og formålet med festivalen er at dyrene først skal tortureres, så slaktes, for så å bli spist av festivaldeltakerne. Dersom du bruker søkemotorer til hjelp, kan du selv lese mer om festivalen og se bilder derfra. Dette var det minst groteske jeg fant. 

yulin-dog-meat-festival

Jeg gråter når jeg skriver dette, og det er ingen overdrivelse. Jeg gråter for hundene våre som vi er så glad i. Menneskets beste venn, som lever for oss og som er avhengig av oss, som elsker oss ubetinget. De fortjener ikke å lide! 

hugo ronaldo


Det foregår en stor, verdensomfattende underskriftskampanje nå, i håp om å få myndighetene til å stoppe festivalen. Vær så snill og la oss sørge for at det skjer! Skriv under du også – HER

91 kommentarer

 1. Veldig bra at du promoterer dette. Man kan gjøre en forskjell, det tar bare desverre litt tid, men opplysning og viten om ting er første steg. Ha en superfin morgendag, klem fra Tromsø

 2. Har skrevet under 🙂 Takk for at du deler dette, veldig bra siden du kan nå frem til så mange 🙂

 3. Takk for at du skriver om en så viktig sak! Signert!

 4. Har signert . Dette er helt grusomt får vondt i hjertet og tårer i øynene . Har lest bloggen din en liten stund nå og synes den er sååå bra .masse fine tips .

 5. Cookiegirl

  Serveren virker dessverre i skrivende øyeblikk ikke. Men jeg skal absolutt skrive under – uten at jeg tror det egentlig hjelper eller at de involverte bryr seg noe om det. dessverre.

  at de spiser og plager dyr som de faktisk gjør i Kina, er en av grunnene til at jeg ALDRI kommer til å reise dit, og kan jeg velge produkter produsert i et annet land enn Kina så gjør jeg faktisk det.
  De er et land fullt av overtroiske idioter! HUFF

 6. Caroline, do you know how much animal do you eat, which other people kill ‘for you’ to eat … google that !… Become vegan !
  Best regards

  1. Well, we dont torture the animals first! Stop buying Chinese things instead!

  2. My thought exactly.
   Denne «hundefestivalen» er grusom, men like ille med griser, okser og andre dyr som fraktes og slaktes (og spises) i stor skala.

 7. Flott at du trekker frem dette temaet, det er det nok mange av dine lesere som setter stor pris på! 🙂
  Skjønner meg ikke på de fåtall som kommenterer at ditt engasjement ikke er godt nok, fordi du spiser kjøtt, eller fordi du ikke har skrevet om alle andre verdens kriser – dette er da ikke en politisk blogg heller :p

  Stå på, Caroline!! Tenk om alle hadde bidratt som deg, da hadde verden vært et litt bedre sted 🙂 Ingen kan gjøre alt, men alle monner drar!

 8. Jeanette Tinholt

  Flott at du skriver om dette! Som deg så blir jeg så berørt at jeg bare gråter, samtidig som jeg titter på mitt eget firbente gull. I går opplevde jeg min datter på 12 år komme hylgråtende til meg fordi hun hadde sett et bilde fra denne festivalen på Instagram. Hun gråt for våre firbente skatter og hun skrek: hvordan kan mennesker gjøre noe så grusomt, hvorfor er folk så fæle? Så sier hun: og hunden vår som hyler til om vi bare kommer bort i halen hennes, tenk hvor forferdelig disse hundene har det. Hvordan forklarer man en 12-åring at mennesker kan være så grusomme? Jeg bare håper så inderlig at Kina tar til vett og avskaffer den totalt meningsløse festivalen. Stå på Caroline, du formidler viktige saker her 🙂

 9. Mathilde

  Hei Caroline! Så fint du bryr deg om dette, det som all annen slakting er helt forferdelig.
  I Norge kvernes mange titusner hanekyllinger levende fordi de ikke kan brukes i eggproduksjonen.
  Dette gjør de uten bedøvelse, og du kan jo tenke deg hvordan det er å bli plassert ned i en roterende kvern.

  Derfor er jeg veldig glad for at du tar opp dette, og jeg synes det er helt fantastisk at du legger ut litt vegetar/vegan-oppskrifter.
  Du gjør en veldig bra jobb, Caroline!

 10. SIGNERT! Stakkar uskyldige hunder 🙁

 11. Lisa-Mari

  Æ bli så eitranes førbainna! Æ bli så trist og lei mæ! Om nån hadd jort nåkka mot min hund, min Walter, æ tørr ikkje skriv meir!! Signert!!

 12. Tusen takk for at du skriver om en så viktig sak! Ditt innlegg vil føre til mange underskrifter! Du er en fantastisk og godhjerta person!

 13. Jeg dør dette er så grusomt! :’-((((

 14. Kjersti

  Supert at du tar opp dette i bloggen din! Det burde alle bloggere gjøre. Jeg fatter ikke at media i seg selv ikke tar mer tak i saken og eksponerer dette kraftigere enn det de gjør. Folk MÅ SE disse grusomhetene. Kina må føle et hat fra verden på dette område! Signer på hver eneste underskriftskampanje du kan få skrevet under på, i protest!

 15. Det er bra at du opplyser om dette til leserne dine, du kan nå ut til veldig mange med dette!
  Men hva med de dyrene som ikke er hunder som drepes hver eneste dag? Ofte på grusomme måter. Føler du ikke det blir litt dobbelmoralsk å si «stakars» til den ene og spis de andre?

  1. Helt enig!

 16. Slutt å kjøp ting som det står : Made in China!

 17. Nei, jeg kommer ikke til å signere. Fordi det er mye som er galt med det landet, som fortjener mer oppmerksomhet fra verden, deriblant menneskerettigheter. Og det er ingen forskjell fra måten disse dyrene dør på enn på måten en kylling må møte døden. Dette er dessverre en kultur i nettopp Kina, så kan man hate kulturen og mene det er grusomt, men kulturen blir der, dette har de gjort lenge før såkalte kjendiser oppdaget det. Og de kommer til å fortsette med det, jeg kan si at jeg ikke liker kulturen, men jeg respekterer andre menneskers kultur. Og jeg håper de respekterer vår kultur tilbake, når de reiser hit. Det eneste jeg ikke takler er brudd på menneskerettigheter, det skjærer meg dypt i hjertet og det skjærer meg dypt i hjertet at jenter blir omskjært hver dag, og at barn må sulte fordi det ikke er nok mat til alle sammen, det er viktigere å gjøre noe med for meg, enn at noen skarve løshunder må bøte med livet. Kanskje det er kynisk å tenke sånn, men når du besøker en av Afrikas største slummer og du ser hvordan disse menneskene må finne mat i ingenting og allikevel klare å være verdens lykkeligeste, så bryr du deg ikke om en slik festival. Beklager, det får bli opp til landet hvor det er, Kina er nå engang Kina.

  1. Caroline

   Så fordi det er andre viktige ting å ta tak i, så lar du vær å underskrive? Skjønte ikke helt det argumentet…

  2. Margrethe

   «Nei, jeg kommer ikke til å signere.» Tenk å være så kald, så iskald… Så likegyldig, makan til gi faen holdning skal man lete lenge etter! Og den holdningen har du fordi det er mye annet som er galt med Kina, så derfor velger du å ikke bry deg om de skarve løshundene, hva gir deg rett til å si at hundene er skarve? Vet du i det hele tatt ordets betydning?

   Du tar det bare forgitt at vi ikke kan påvirke hverandres kulturer?
   Skjønner at du har fått en åpenbaring etter å ha vært «ut i verden» i Afrika og sett slummen. Jeg har nyheter til deg, verden er større enn som så.

   «Beklager, det får bli opp til landet hvor det er» – Ja du har rett, vi bor ikke i Kina, er ikke fra Kina, la oss ignorere problemene i det landet, så da kan vi droppe å bry oss. Enkel oppgave for Norge da med bare 5 mill å tenke på, her er det egoisme ute å går tror jeg..

   Det er lettere om du bare skriver «Nei, jeg kommer ikke til å signere, fordi jeg bryr meg ikke.» – ikke vær feig å prøv å forsvare med at du bryr deg om andre saker istedet .

   1. ENIG!!

   2. Enig med Margrethe!

   3. Lill-Jeanette

    Enig!!!

  3. Fy skam deg! Er det mulig Andrea! Dyr føler, akkurat som oss. De blir redde, akkurat som oss. De føler smerte, akkurat som oss. Man kan bry seg om flere ting samtidig vet du, det ene trenger ikke utelukke det andre. Selv om man bryr seg om Afrika, kan man også bry seg om dette. Glad for at jeg har evnen til å føle med flere typer individer i samfunnet, og ikke stenger av for de stakkars dyrene. Dyr skal også ha det bra!

  4. Katrine

   Wow, denne kommentaren er så ynkelig at jeg ikke ble provosert en gang 🙂
   Du skriver som om din tur i slummen gir det en rett til å bestemme andres moralske valg. Vel, du får ikke noe respekt fra meg. Jeg har jobbet på barnehjem i Kampala, og kan med hånden på hjertet si at denne hundefestivalen sjokkerte meg minst like mye, om ikke mer. Men gitt du hadde kapasitet til å se begge saker, som de fleste andre i dette kommentarfeltet! 🙂
   Forøvrig, morsomt hvordan dobbelmoralen din kommer frem her. » Jeg kan si at jeg ikke liker kulturen, men jeg respekterer andre menneskers kultur». Interessant, for som du bør vite er omskjæring av jenter nemlig en kulturell skikk. Lurer på om du respekterer denne delen av kulturen i lik grad som du respekterer mishandling av dyr til døde. Du bør kanskje lese deg litt mer opp før du kommenterer, så slipper dine argumenter være for narr. Kultur er forøvrig ikke noe annet enn langvarige vaner – og vaner som bryter menneskerettigheter OG dyrerettigheter har ingen rett til respekt.
   Det er også underlig at du har brukt ca 5 min på å skrive en slik kommentar, fremfor å signere, som ville tatt deg omtrent 45 sekunder. Du er litt av et eksemplar må jeg si! 🙂

 18. Men å drepe og spise sau, ku, kylling, gris, det er liksom greit? Noen dyr er mindre verdt enn andre. Så dobbelmoralsk alle kjøttspisere er.

  1. amen to that!!

   jeg synes selv det er helt forferdelig, men jeg synes ikke at det de gjør der er verre enn hvordan man dreper og spiser dyr her til lands. jeg er 100% sikker på at om India feks hadde fått til en kampanje mot Norge – «stop killing your cows», hadde ingen brydd seg! fordi det er vår UKULTUR. og alle er hjernevasket fra barndommen sin om at noen dyr, som hunder og katter, er verdt mer, og har mer rett på et lykkelig liv enn griser, kuer og kyllinger feks.
   jeg spiser ikke dyr, og skal fader meg lære opp mine barn hvor maten kommer fra.
   signerte kampanjen for litt siden, og er helt enig i at det er hjerteskjærende og forferdelig! – men c’mon! IKKE KAST STEN OM DU SITTER I GLASSHUS!

  2. Vet ikke om du har kjæledyr selv, men hvor tror du alle disse ca. 10.000 hundene kommer fra? Det er nok ikke 10.000 gatehunder i denne byen. Disse hundene blir torturert – det handler om at disse menneskene går over stokk og stein for at disse dyrene skal ha det vondt før de dør (noe som er høyst uvanlig i industrialisert produksjon av mat!). Folk står å ser på. Så utrolig frekk du er som setter deg på en høy hest bare fordi du «ikke spiser kjøtt». For et talentløst utsagn. Man kan spise kjøtt og være opptatt av dyrevelferd samtidig, er det så utrolig vanskelig å forstå?

 19. Natasha

  Veldig fint at du engasjerer deg Caroline, og ja det er helt forferdelig det som skjer i Kina.
  Men likevel vil jeg gjøre ett poeng ut av at det er dobbeltmoralsk av deg, og veldig mange andre som ønsker en stopp av denne tradisjonen, når dere selv er med på en like grusom tradisjon Norge har. Det kjøttet som du spiser til middag er dyr, med like følelser som de stakkars hundene i Kina har. De har like stor rett til ett liv som det alle andre skapninger på denne jorda har. Kjøttproduksjonen er grusom, selv i Norge og jeg tror at hadde du vært med å sett en gris, kylling, ku igjennom sitt «liv» før de havner på din tallerken ville du neppe ha syntet det var så veldig ille nede i Kina.
  Desverre er det slik at vi mennesker er egoistiske dyr og vi har en lei tendens til å «ikke ville vite det vi egentlig vet» når det kommer til å ofre våre vaner, som det å støtte en industri som avler opp dyr for å havne på din tallerken etter ett «liv» som ikke er verdig noen!
  Håper du ser poenget mitt, og igjen, godt engasjement, men tenk hva dyret på tallerken din gikk igjennom før det havner i deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *