oppskrift-onsdag: grønnsaksspyd og en smak av hellas

caroline berg eriksen oppskrift onsdag hoved 1

Jeg har en forkjærlighet for det greske kjøkken, så jeg klarer ikke å la Hellas være i fred helt enda. Tapenade er kanskje noe av det beste jeg kan få servert, det passer til alt! Som dipp til grønnsaker, på løvtynne kjeks, bare som det er eller som tilbehør til grillmaten. Til tross for regnet følte jeg for å grille i dag, så jeg har tenkt til å gi deg oppskriften på grønsaksspyd og tapenade som tilbehør til en enkel indrefilet. 

caroline berg eriksen oppskrift onsdag 3


du trenger 

♥ champignon ♥ hvitløk ♥ rødløk ♥ squash ♥ paprika ♥ cherrytomater ♥ frisk timian 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen smaken av hellas

♥ 2 never mandler ♥ 2 ss. olvenolje ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 100 gram fetaost ♥ glass a 230 gram oliven uten stein 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen smaken av hellas. du trenger tapenade


slik gjør du 

Til grønnsaksspydene deler du opp grønnsakene i passe store biter. Du trenger ikke å bruke akkurat det jeg har brukt her, du velger helt selv hva du vil bruke. Annanas er for eksempel også veldig godt å bruke til denne type spyd. Tre grønnsakene på et grillspyd, pensle med olje, strø over litt salt og pepper, og gjerne litt frisk timian. Grilles på folie på medium varme til grønnsakene ser ferdige ut. 

spyd

Til tapenaden slenger du alle ingrediensene i en blender, eller du kan bruke en stavmikser. Bland til massen er passe tykk og glatt, noen klumper vil den ha på grunn av konsistensen på både mandler og oliven. Denne trenger ikke salt ettersom oliven i seg selv er såpass kraftig på smak. 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen smaken av hellas. du trenger


Server grønnsaksspyd sammen med tapenade og kjøtt, du kan også droppe kjøttet og heller servere mer grønnsaker. Et tips er i så fall focaccia eller annet tilbehør i tillegg 🙂 

caroline berg eriksen oppskrift onsdag hoved

Mmmmm! Håper det smaker! 

16 kommentarer

 1. Da er vi to som elsker det greske kjøkken <3
  Skikkelig NAM 🙂 Tusen takk for god onsdags-oppskrift!

 2. Valerie

  Det så godt ut. Men du, nå henger jeg ikke helt med. Tapenade – gresk? Fordi det er feta oppi?
  La oss fra Frankrike få beholde tapenaden vår…

  1. Caroline

   Var ikke meningen å fornærme noen 🙂 Kunne kanskje ha skrevet olivenpaté i stedet 🙂

 3. åh, det så bare helt fantastisk godt ut !

 4. Innleggene dine har sluttet å vises i bloglovin en stund nå! :/ Når jeg kommer til ditt innlegg er hele bloglovin-siden hvit, men det fungerer for alle andre bloggere. Jeg bruker Safari.

  1. Caroline

   Jeg vet det :/ Det virker ikke som vi får gjort noe med det akkurat nå, men jeg har gitt beskjed videre 🙂

 5. Vet ikke om det bare er meg, men jeg får ikke til å se bloggen din gjennom bloglovin. Når jeg trykker på innlegg så er hele siden hvit 🙁

 6. Ranveig

  Dette så godt ut, skal lages til helga. Pakker du spydene inn i folie, eller legger du folien rett på grillen med spydene løst oppå? Måtte bare spørre 🙂 Ha en fin kveld Caroline 🙂

  1. Caroline

   I går brukte vi ikke folie faktisk, men vi pleier bare å legge spydene oppå folien 🙂

 7. Åh nam. Her i Trøndelag bøtter det ned, så grillsesongen kan vi se langt etter enda 🙁

  Forresten. Hvor har du fått tak i den fine reima til kameraet ditt? Ble helt forelsket i den, da jeg ikke akkurat digger min egen som det står Canon på 🙂 håper på svar!

  1. Caroline

   Haha, det forstår jeg :p Jeg bestilte den på nett, cam-in.dk 🙂

   Klemmer!

 8. Liker veldig godt å lese mattipsene dine. Men det er også veldig morsomt å klikke på disse «flashbacks» som ligger under innlegget. Her er et middagsinnlegg fra 2010. https://carolinebergeriksen.no/2010/08/07/annerledes-mattilbeh%c3%b8r/

  😀 Herlig! Ha en fin dag!

 9. Har dere som klager oppdatert Bloglovin’-appen? Ingen problemer her.

 10. Theresa

  Hei Caroline! Har et spørsmål som ikke handler om innlegget.
  Jeg er på tjukka (og veldig lykkelig!!) og begynte med en gang å se tilbake på dine tidligere innlegg for utstyr-tips 🙂 Vi har veldig lyst på joggevogn og vurderer å bruke dette som eneste vogn. Vil du fortsatt anbefale MB terrain? Tror du den kan fungere som eneste vogn? Håper på svar 🙂

 11. Åh, den tapenaden skal jeg lage når det blir sol og varme her hos oss, og vi kan sitte ute og grille god mat. Er ikke så glad i de med ansjos oppi (muligens fordi jeg vet at det er ansjos oppi maten min, ikke nødvendigvis på grunn av smaken. ), men merkelig nok har det ikke slått meg å lage tapenade uten ansjos! Så takk for oppskrift:)) Skal følge samme metode og lage meg cæsarsalat med dressingen i løpet av helga. Namm;)

 12. Jane (Danmark)

  Hej Caroline

  Du tager nogle fantastiske billeder. Det er noget god mat og nogle fine opskrifter du viser.
  Jeg bliver sulten, når jeg ser den dejlige mad…. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *