ny løpepartner

caroline berg eriksen ronaldo hus inngang trene tibbe

God morgen til deg i regnet! Ronaldo og jeg har vært på løpetur i morgentimene, vi! For i tillegg til daglige turer, er han nødt til å trimme skikkelig fremover, han skal nemlig ned over 1 kilo, og på en så liten hund, kan det være ganske vanskelig. Vi fikk beskjed om dette da begge de firbeinte var på sin faste time hos dyrelegen før vi dro på ferie, og jeg kan ikke forstå hvordan dette har gått til. Ikke spiser han særlig mye og han får ikke mindre trim nå enn før, så en logisk forklaring er vel den at han begynner å bli eldre. 

ronaldo må trimme caroline berg eriksen

Vi får steppe opp trimmen og jeg har bestemt meg for at han skal være med meg morgen og kveld, på korte, korte turer i raskere tempo enn vanlig. Han har alltid hatet å løpe og han liker det ikke noe bedre nå, men øvelse gjør mester. Vi har også fått en ny type fôr til han som skal hjelpe på, så utenom dette får vi vel bare ta tiden til hjelp. Eller er det noen av dere som har noen smarte triks til lille Ronaldo, som ikke er så liten lenger? 


Etter at vi kom hjem har jeg hatt litt hjemmekontor og strukturert opp resten av dagen, og nå skal jeg begi meg ut på 4×4 sammen med Drop Dead Diva på mølla. Herrefred, jeg har savnet den skjønne dama! 

Håper dere har en fin onsdag så langt, klikk deg innom for oppskrift-onsdag om noen timer 🙂 

56 kommentarer

 1. Min firbeinte venninne, Bella på 13,5 år må også ned i vekt, men jeg fikk beskjed om å gi henne mindre mat. Godbiter har jo ofte mye fett for å smake godt, så kanskje det kan være en fordel å kutte ned på det også. Heller gi rent kjøtt (kokt eller ovnsstekt) som godbit når de har vært ekstra flinke 🙂 Jeg fikk også tips om et nytt fôr, ett med ekstra gukosamider for å styrke leddbrusken som lettere blir slitt ned ved overvekt, og skal kjøpe det når jeg er tom for det jeg bruker nå.
  Masse lykke til med slankingen! Hvor gammel er Ronaldo?

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂 Han blir 10 år i september 🙂

 2. Eva Pedersen

  Vi har slanket vår lille Jack Russel to kg.
  Vi ble anbefalt å gå raske lange turer med han i marka. Og det har vi gjort så på 6 mnd har han gått ned nesten to kg med to timer i marka hver dag.

  1. Caroline

   Oi! Så utrolig bra 🙂

 3. Cecilie1

  Jeg tror du gjør helt rett jeg 🙂 gi han mindre næringstett fôr og trimme mer. Eldre hunder svinger nok lettere i vekt enn yngre. En annen ting som gjør at hunder kan gå opp i vekt er at de finner ting på bakken som de spiser. Kanskje Nelia mister noen matbiter ol. når dere spiser? Hvertfall kjekt å være obs på. 🙂 Også må jeg si Ronaldo er heldig som har dere som tar dette på alvor, for det er veldig viktig.

  1. Caroline

   Han er veldig på vakt når hun spiser, så det er helt sikkert noe i det! Jeg har tenkt at det er greit, men det kan jo kanskje være en del uten at vi er klar over det. Vi får følge bedre med 🙂

 4. Du kan eventuelt prøve å sykle. Vår cavalier er ikke glad I å løpe men hun elsker å løpe hvis vi sykler. Ikke lange sykkelturen hun orker. Men god form for mosjon 🙂

  1. Caroline

   Takk for input! Det skal vi se på etter hvert 🙂

 5. Sunniva N. Aa.

  Hei, Caroline! Jeg liker bloggen din veldig godt, og er en fast leser. Jeg har forstått det sånn at du pleier å løpe 4×4 ofte? Hvilken hastighet ligger du på da? Jeg løper den også en del, og har nå kommet opp i hastighet 14, hadde vært kult å finne en slags motivasjon om du løper den enda raskere. Klem 🙂

  1. Caroline

   1-2 ganger i uken, prøver å variere med annen intervall også 🙂 Løper ikke fortere enn 14 🙂

   Klem tilbake!

 6. Helena M

  Hei Caroline! 🙂
  Jeg har en nydelig Norfolk Terrier hann på 7 år som også måtte slanke seg. Han veide over 9 kilo på det meste, og nå veier han 7,7kg og er helt perfekt. Nå skal det sies at han har en kraftig og benbygning for rasen, han er nesten dobbelt så «stor» som andre Noffer vi kjenner.
  Men til poenget; grunnen til at vi måtte gå inn for å slanke han på alvor var fordi han fikk forkalkning i hoftene som gjør at han er litt stivere og mindre bevegelig i bakbeina. Ved å miste litt vekt har han fått det såå mye bedre og han viser sjeldent tegn til plager med hoftene lenger.
  Vi satte han også på et slankefòr fra Hills. Metabolic Advanced Wight Solution heter det, og det har virkelig, virkelig gjort susen. Selv om han nå ikke trenger og slankes mer, går han fortsatt på fóret for å forhindre vektøkning igjen da hans rase har veldig fort gjort for å legge på seg. Han får nå bare en litt større dose per døgn.
  En annen viktig faktor for vektnedgang er å kutte ut alt av ekstra godbiter og snacks. Det syntes jeg var veldig vanskelig i begynnelsen og jeg syntes så synd på han når han så gjerne ønsket en bit av pølsa mi, men på det punktet måtte vi være strenge. Han fikk ikke mye ekstra av oss i tillegg til det daglige inntaket av tørrfór, men på en liten hund har alt inntak noe å si.
  Ellers går vi cirka 3 til 4 vanlige turer med han om dagen + en litt lenger når vi får tid. Gå i skog og variert terreng der han må hoppe over kvister etc. er flott. Vår Theo er også mye mer skriv i skog og ukjent terreng 🙂
  Lykke til med Ronaldo, det kommer til å gå så bra. Når han først har begynt å miste vekt og dere har funnet «oppskriften» og den riktige balansen, går det fort nedover. Hadde vært flott med en oppdatering om en stund på hvordan det går 🙂
  Hilsen fra Helena

 7. Han klarer nok å gå ned i vekt med endring av fór og opptrapping av trening 😉 Lykke til til lille (litt for store) Ronaldo 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 😀

 8. Elisabeth

  Er ikke enkelt når hundene begynner å bli eldre. Et tips er at du burde være litt forsiktig når du løper med han. Du burde ha på en god sele, og løpe/jogge minst mulig på asfalt. Du har jo også tredemølle som er et greit underlag for labbene, om du får han på den selvfølgelig. Går dere på nyrefor? tenker siden han er kastrert.. Det foret får ihvertfall de fleste dyr til å gå opp i vekt. Om dere bruker royal canin eller Eukanuba så gå fra small til medium. Er mer fett i small og litt større biter i medium, ellers er det ikke store forskjell 🙂 Ha en fin dag!

 9. Hei, Caroline! 🙂 Først vil jeg bare si, så søt Ronaldo er!
  Jeg vet at du sannsyneligvis får mange sånne henvendelser som dette hver dag, men jeg prøver alikevel.
  Jeg vet ikke om du har hørt om den forferdelige hundefestivalen som arrangeres i Kina hvert år?
  Tusenvis av hunder blir fanget/tatt og transportert i trange gitterbur som er overfylt med hunder til en by i Kina. De blir drept og torturert på de mest grusomme måter du kan tenke deg. Slått i hjel, kvalt, druknet, skjærer av de alle kroppsdeler til de blør i hjel osv. Denne festivalen er en slags »tradisjon» i Kina, men hvis man får nok signaturer og legger nok press på landbruksministeren i landet, så kan dette ta en slutt. I fjor ble færre hunder drept og denne festivalen skulle egentlig ikke arrangeres i år, men nå blir den det alikevel. Mange kjendiser og innflytelsesrike personer verden over prøver å stoppe dette, med denne underskriftskampanjen som har fått over 1 million underskrifter.

  Festivalen er 21.juni, så det haster veldig. Jeg skjønner ikke hvordan denne festivalen kan arrangeres og jeg sitter med tårer i øynene når jeg skriver dette. Det er så ekstremt viktig å få stoppet dette og siden du har hunder selv og flere ganger har vist ditt engasjement når det kommer til dyrene, så tenkte jeg kanskje at du ville gjøre dette denne gangen og.

  Søk opp Yulin dog festival på google og du kan lese mer om dette ummennskelige arrangementet.

  Dette er underskriftskampanjen.
  http://www.change.org/p/president-of-the-people-s-republic-of-china-stop-the-yulin-dog-meat-eating-festival

  Jeg håper virkelig på din hjelp!!!
  Hilsen Amalie.

  1. Camilla

   Uff! Jeg har signert og delt!! Helt forferdelig..

 10. Vi har opplevd at hunden har lagt på seg etter at vi fikk barn. Da har hunden ofte fått i seg en del mat som har havnet på guvet etter at lillegutt har spist 🙂

 11. 1kg overvekt på små hunder og katter tilsvarer opp mot 16kg overvekt for mennesker (fra Royal Canin sin ernæringstabell). Seniorfôr er et must, og man bør finne et som er litt ekstra magert. Gamle hunder trenger mye proteiner, men veldig lite fett, i og med at forbrenningen daler, men de har like vel behov for musklene sine. Ellers er det jo som hos mennesker; legger man på seg, så får man for mye mat og for lite trening. 🙂

 12. Jeg ville satset på variert aktivitet til gromgutten; turer i skogen sånn at han får brukt seg ordentlig i variert terreng gjerne løs eller nå i båndtvangen i langline, lek i hagen, triksetrening, raske turer langs veien (ville vært obs på å gå for mye på asfalt med tanke på ledd etc. siden han har ekstra å bære på og alderen) og ellers mye lek og morro. Liker han å svømme? Det er jo en helt super aktivitet. En annen ting kan være å gi ham måltidene spredt utover plenen (om dere gir tørrfôr) sånn at han må snuse den opp og bruke lengre tid på måltidet. Kanskje han blir fortere mett da og han får brukt seg samtidig. Hadde han vært større ville jeg også anbefalt sykling og bæring av kløv, men hvis han hater å være med på løpetur, vil det sikkert ikke være noen vinner å være med på sykkeltur 🙂 En liten, kløv kunne han sikkert ha bært! Om han ellers er fin i skjelett, muskler og ledd, kunne jo det også vært noe. Lykke til med finingen!

 13. Christine

  If he’s an older dog I would not make him run with you. Just feed him super healthy and lots of playtime–where he runs by his own choice out of happiness and not to keep up with you. I remember I forced my German Shepherd to run because I thought she was overweight…but in reality it was the beginning of cancer. I still feel guilty 🙁 Also, as they get older they get arthritis and that is terribly painful for them. If you do take him for a run, just check to make sure he is not struggling and is excited and happy…then it is probably ok.

 14. Jeg har slanket min rottweiler flere kilo. jeg begynte bare å gå litt lengre turer i skogen og vi stopper alltid opp plassene hun kan svømme. Hun elsker å svømme å hente baller og pinner osv. veldig god trening vist han liker i svømme:) hun går også på slankefor! Dette har hjulpet oss mye

 15. Hej, idag skriver jag om att känna stolthet över sin kropp.

  Berätta gärna vad DU tycker!

  Kram Stefan

 16. Camilla

  Jeg har en dachshund på 7 år. Han har gått ned fra 10,5 kg til 6,5 kg på 2 år 🙂 (Og kan gjerne gå ned litt til).. Typen av for har betydd veldig mye for han. Vi kjøper veldig specifikt til liten, sterilisert og overvektig hund. Desuten har vi vært veldig obs på å følge anvisningen på pakken. Han spiser alt han får tak i. Som snack kan spiser han gjerne agurk og gulerøtter frem for godbiter. Og hver fredag får han fredagsgodt, men da også litt mindre for (han får mat 2 ganger daglig). Som trim svømmer han masse 🙂

 17. Henriette

  Du som når ut til så mange, vær så snill å dele dette for å få samlet inn flere underskrifter, feks på instagram eller bloggen: https://instagram.com/p/4BSGHgM7CE/?taken-by=jennyskavlan

  Her er linken til underskriftskampanjen – allerede over 1 mill mennesker har signert:
  https://www.change.org/p/president-of-the-people-s-republic-of-china-stop-the-yulin-dog-meat-eating-festival

  Forferdelig og hjerteskjærende.

 18. Benedicte

  Vi slanket prinsessen vår fra 12,5 ned nesten 3kg. Hun ble rett og slett for tynn til slutt. Vi begynte da hun var 14år om jeg ikke husker helt feil. Vi kuttet ut Dentasticks fra Pedigree og annet hundegodis fra matbutikken (fullt av sukker). Byttet til tørkede grønnsaker (godis fra dyrebutikken) og «dentastixs» fra Dogman. Vi byttet også til slankefor Hills Prescrition Diet, men følte hun fikk lite energi så vi ga også litt vanlig for (J/D – veldig bra for leddene). Også 0 menneskemat, noe som selvfølgelig var vondt i mammahjertet. Hjelper å være strikt en periode 🙂 Også lengre turer enn vanlig. Løping han være veldig belastende på leddene, men det regner jeg med at dyrlegen hadde tatt opp om det var en problemstilling for Renaldo. Masse lykke til!

 19. Jeg har selv masse trekkhunder og når de skal ned i vekt fôrer vi med tørrfôr i mindre porsjoner og med mindre fett. Samt null hundegodis. På polarehunder funker også vom (ubehandlet kjøtt) som eneste mat for at de skal gå ned. Men det beste er nok rett og slett mindre fett i maten og masse trening og lek. 🙂
  Hvor gammel er Ronaldo? 😉

 20. Kristine

  Hei Caroline!

  Jeg har også hund, og desverre er det slik med hundemat, som det er med mye menneskemat; det er korn, sukker, stivelse og mye unødvendig i fôret. Les skikkelig på ingredienslisten. Hunder skal (som mennesker) IKKE ha korn eller sukker. Vi gir vår hund kun kjøtt og grønnsaker 🙂

  Lykke til, han er himla søt!

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Skal ikke mennesker ha korn? Hvorfor ikke? :O

 21. Kathrine

  Aktivitet som holder dem i kondisjonstempo (eks rask gange på en så liten hund), eventuelt sykling i moderat tempo. Husk også at alle godbiter som gis i tillegg til mat kan veies opp for med å gi tilsvarende mindre mat (lett å glemme). Slankeför eller andre grønnsaker (om hunden liker det, eks gulerøtter) er fint «vomfyll» når de skal få mindre mat også 🙂
  Vil du ha mer skånsom trening for ham anbefaler jeg svømming, enten utendørs eller på Soleo eks (i Gjerpensdalen) de har oppvarmet innendørsbasseng med motstrøm, er 10 min det så har bikkja fått en god økt, som i tillegg er skånsom for hundens kropp. Særlig ålreit å gjøre om vinteren. Lykke til 🙂

 22. Jeg ser noen foreslår sykling, og du kan ikke begynne og sykle med de «gamle karen». Han er liten, overvektig og sikkert i dårlig form, og sykling er alt for tøft. Vi har en forholdsvis stor hund, og sykler med henne – og det er viktig at de traver og ikke er i galopp. Galopperer hun er farten for høy, og du må nok sykle veldig rolig for at han som er så liten ikke skal galoppere. Spar han for den tunge aktivteten.
  Jeg tenker at det beste for han er at du tar det gradvis – både med tanke på alder og manglende form. K jappe gåturer som økes gradvis til løping.

  Som godbit er det lurt å gi frossen gulrot.

 23. Så fint at dere løper sammen, men husk at han ikke er noen ungdom lenger, så og løpe med han 2 ganger om dagen, er Kansje litt mye? Jeg tenker en løpetur om dagen og riktig for, så går dette veien:) Liker han og kaste ball, så er jo det også fint i den store Hagen deres 🙂 Jeg har selv hunder og barn, og jeg er helt sikker på at de får i seg det ungene måtte miste på gulvet 🙂 Foressten er hundene deres veldig pene gutter begge to ❤️❤️

 24. Andrine

  Hei 🙂 Lurer på om det rosa polaroid kameraet du kjøpte på ebay fortsatt er brukende? Et det bra kvalitet på, og verdt å kjøpe? Takk for svar 🙂

 25. ååå ronaldo er så søt!!!!!!!!!lykke til 😀

 26. Elisabeth

  Synes dere allerede har en veldig god og målrettet oppskrift på vektnedgang! Kjempe pluss i boka, klapp på skulderen og stjerner for alle som tar vektnedgang på hunder på alvor. Ronaldo er heldig som har dere 🙂

 27. Hei

  Jeg har en hund på snart 9 år som er kastrert i tillegg. Han legger veldig fort på seg og har måttet slanke seg noen ganger. Det jeg syns fungerer bra er å alltid veie maten hans. Min hund er også en liten hund. Dersom du bruker målekopp så blir det ikke så nøyaktig som å veie og på så små hunder er det ikke så mange gram som skal til før det gir utslag. Så nå har jeg funnet riktig mengde mat i gram og han får da alltid det samme og vekten er mer stabil. Min hund får slankefor som ikke inneholder så mye fett. Lykke til med Ronaldo.

 28. Aleksandra

  Nå gjelder dette ikke dine små krabater, men alle de små og store som tross alt ikke er så langt unna oss, men som blir behandlet helt ubeskrivelig grusomt. Hunder og katter som slaktes i forbindelse med en hundefestival i kina. Ideen deres bygger på at desto mer hundene blir torturert, sparket, kokt levende, desto bedre vil kjøttet smake. Jenny Skavlan har allerede delt dette og kanskje du også kan gjøre det? Det hjelper så utrolig mye, om bare i en bisetning ved neste innlegg. Ofte viser disse hunene seg å være kjæledyr som stoler på mennesker. Det skjærer i hjertet mitt når jeg tenker at det kunne vært min egne, lille, beste venn. Håper du deler <3

  https://www.change.org/p/president-of-the-people-s-republic-of-china-stop-the-yulin-dog-meat-eating-festival?recruiter=47472042&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=mob-xs-no_src-custom_msg&fb_ref=Default

 29. Anne Kristine

  Husk endelig på at du har med deg en gammel hund ut på løpetur!! Vi hadde ikke forlangt det samme av et menneske på 75år!

 30. Tina Kvåle

  Overrasket over at dere ikke forer hundene med rå mat, siden dere begge er så opptatt av deres eget kosthold. Vet ikke hvorfor men har fått det for meg at dere forer med Royal Canine som flere ganger er kåret til verdens dårligste hundefor. Bare fyll som ris, korn og mais (smakt til med kjøttbuljong) i den dritten der. 🙂 Husk at hunder faktisk er rovdyr, ikke byttedyr. Og hva spiser rovdyr? Jo, andre dyr. Og pleier ulvene å jazze opp grillen for å varmebehandle byttet sitt? Nei. Hele fordøyelsesystemet og næringsopptaket deres er bygget opp for å håndtere rå kadaver. Fiber får de somregel fra pelsen på dyrene de spiser samt at de spiser bittelitt grønt som planter, bær og røtter.
  Jeg foreslår du leser deg opp på rå – foring og gjør deg opp en mening selv.
  Synes du det er nye pes og tilbrede naten selv finnes B.A.R.F som tilbyr ferdig fryste rå «kjøttboller» med alt hunden din trenger. Veldig veldig praktisk. 🙂
  Og hvis det ikke faller i smak for deg (for det kommer det garantert å gjøre for Hugis og Ronnis) så finnes det tørrfor pellets som i det minste ikke er varmebehandlet og med veldig lav GI (Du vet hva det betyr 🙂 som kun inneholder kjøtt, innvoller, bein, hud, urter, frukt og rotfrukter) som er mye bedre for helsen til dyrene.
  Håper det går veien. 🙂
  Siden munndiareen/fingerdiareen (?) Er i gang vil jeg bare påpeke for noen sinnssykt fine bilder dere har levert på bloggen den siste tiden. <3 part fotograf skills part nydelig modell. Du er vakker 🙂

  1. Tina Kvåle

   Glemte å fortelle hva det tørrforet heter. ORIJEN. Prisvinnende og de ligger 4 århundre forran RC i kunnskap om dyreernæring 🙂

   1. Signerer på denne! Bruker også Orjeni og er kjempefornøyd. Hadde heller ikke ville jogget med en så gammel hund, da er det bedre med lange turer i skogen og i terreng, sånn at han får brukt kroppen sin på en helt annen måte enn løping. For all del ikke løp på asfalt, verste som er for hunder generelt.
    Å husk at varm asfalt er tortur for små hundepoter.
    Lykke til med slankingen 🙂

   2. Orijen heter det ja, skrev feil 🙂

 31. Hei, fór med lavt energiinnhold, evt slankefór (regner med det er det dere har byttet til ) Jeg anbefaler svømming. For eldre hunder er dette meget effektivt samtidig som det mindre «belastende» på ledd osv pga vektløsheten. Men, det er en fordel at de liker å bade. Trim skal jo også være gøy.
  Når vi går tur med hunden, går vi gjerne ved sjøen eller vann. Kast ut ting i vannet som de kan hente eller svømme etter.. Trenger ikke holde på lenge, 10 min holder sikkert. 5 min om dere har gått lang tur først. Du får jo masse bra tips her, men da kan man jo variere litt. Har du ikke tid til en lang tur en dag, så hjelper 10-15 min svømming veldig lykke til!

 32. Jeanette

  så utrolig søt han er!

 33. Mine råd vil være å Kutte ut godbiter og gi litt mindre mat. Hvis du ikke allerede gjør det, gi ham to mindre måltid i stedet for et stort. Ikke vær for hard med treningen, la han få tid til å trene seg opp og ikke løp på asfalt lykke til!

 34. Hvis han ikke er vant med å løpe så gjør du riktig i å starte med korte turer. Det blir jo som et utrent menneske; kroppen må få sjans til å henge med på den plutselig omveltningen. Kan også gjerne ta ham med på turer hvor det er veldig bratt og ulendt så han må bruke ekstra mye energi sammenlignet med turstier, og samtidig får brukt mye forskjellig muskulatur.
  Hvis han er matglad så kan du ta f. eks 1/4 av fóret hans og bruke det som godbiter gjennom dagen (eller kaste det på plenen, så må han bruke litt tid og krefter på å snuse det frem).

 35. Nå kan ikke jeg så mye om hunder, men har jo skjønt at de også kan bli «overtrent» eller kjørt for hardt. Kanskje et tips å trappe opp sakte, han er jo også en eldre herremann som sikkert har glede av å ta livet med ro. Lykke til i allefall!

 36. Når hunden min fikk påvist sterk HD i begge bakbeina, fikk vi beskjed av dyrlegen at han ville ha godt av å gå ned noen kilo.. Maten han fikk var allerede så bra for han, at jeg ikke ville bytte (han har allergi) – så løsningen ble agurk!

  Litt mindre mat, også fylte vi på med agurk til vekten tilpasset seg 😉 Det funket dødsbra! Eneste negative er at han eeeeelsker agurk.. Så nå har det blitt en del av den daglige kosten. haha. Sære hunden..

 37. Ingvild

  Hei!
  Når skal du ha eksamen i PT-utdannelsen? Du startet jo med studiet i vinter, skal du ikke ha noen av eksamenene snart, da? 🙂 Er bare nysgjerrig, så på snap at du leser om skjelettsystemet, det skal jeg ha eksamen i i oktober, og jeg starter ikke på studiet før i august…

  1. Caroline

   Jeg har ikke muligheten til å studere så intensivt, og det visste jeg før jeg startet, så derfor tok jeg det over 1 år 🙂 Har sagt det hele veien, at jeg ikke skal ha eksamen før til jul 😉

   1. Ingvild

    Skjønner godt at du ikke har muligheten til det, bare lurte siden jeg også skal gå ved Active Education 🙂 Var ikke ment som frekt eller noe i det hele tatt! Vet at du skal ta det over ett år, men jeg bare lurte på om du skal ha alle eksamenene på én gang, eller oppdelt, slik jeg som tar det over ett semester skal ha (altså en eksamen i oktober og to i desember). Beklager at jeg ikke har lest noe sted at du ikke skal ha eksamen før jul, burde vel lese bloggen din nøyere før jeg spør neste gang 😉

 38. Det er naturlig at de legger på seg når de bli eldre. Mye mosjon er ikke bra for gamle hunder om de ikke har vært vant til det hele livet.

  1. Ingvild

   Jeg går ut i fra at dyrlegen vet veldig godt hva som er det beste for hunden, og at Caroline og Lars-Kristian derfor velger å holde seg til dette 🙂

 39. Hei Caroline!
  Ronaldo er utrolig søt, men ser han har litt mye pels. Du vurderer ikke å klippe han?
  Jeg kjenner til en hundefrisør som klipper flere hunder (lik som Ronaldo) Veldig deilig for de nå når det blir så varmt ute 🙂

 40. Hei
  Klart at en hund ikke skal bli for tykk, men at en hund i en alder av 10 år har litt ekstra gjør ikke noe. Tenk om han blir syk. Det er litt som oss mennesker det der. La han få kose deg i pensjonisttilværelsen. Har ikke overvektige hunder selv. De trenes som toppidrettsutøvere med en ordentlig plan. Men om de skulle få en kilo og to ekstra når de blir pensjonister, så er det helt greit.
  Vi forer kun med Norwegian Polar. Da får hunden all den næringen den trenger og ikke alle saltene og tilsetnignstoffene som er i tørrforet og som ikke er bra for nyrene.

 41. Hei! Jeg har en kastrert hannhund på 2 kg som er 8 år og etter kastrering har slitt endel med overvekt, har prøvd mange fortyper men eneste som har fungert her er fòret til royal canin som heter sterilised. Har prøvd uendelig mye forskjellig men denne elsker han og holder vekta stabil 🙂 får kjøpt den i de fleste dyrebutikker og f.eks på plantasjen 🙂

 42. Bedrevitaren i meg berre må få sagt noko; Orijen (nemnt av fleire ovanfor) er eit høgt elska (tørr)fòr med ein filosofi om biologisk tilpassa næring. Perfekt når ein har dårlig samvit for å ikkje gje den firbeinte (nok) råmat. Eit tips der altså, for alle som tenker at det kan vere at tørrfòrindustrien ikkje alltid har reint mel i posen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *