oppskrift-onsdag: stuffed zucchini

caroline berg eriksen stuffed zuccini oppskrift-onsdag hoved

Dette er virkelig godsaker! Og selv om det kanskje kan se litt stusselig ut på tallerken, kan jeg love deg at det er langt fra stusselig. Dette metter lenge og kombinasjonen av smakene smelter i munnen. Raskt å lage er det også, og ingrediensene du trenger er ikke mange. En enkel hverdagslig vinner på så mange måter. Her får du oppskriften til to. 

caroline berg eriksen stuffed zuccini oppskrift-onsdag 8


du trenger 

♥ 4 squash♥ tacopulver ♥ cheddarost ♥ 3 ss. philadelphiaost ♥ 4 vårløk ♥ 1 rødløk ♥ 1 grønn paprika ♥  1 rød paprika ♥ 1 pakke kjøttdeig 

caroline berg eriksen stuffed zuccini oppskrift-onsdag


slik gjør du 

Del squashen i to, og grav ut innmaten. Du skal bruke skallet til fyll, så ikke ødelegg dette. Vær litt forsiktig, det er ikke vanskelig, så du kommer langt med en spiseskje som redskap.

caroline berg eriksen stuffed zuccini oppskrift-onsdag 2

Del opp grønnsakene du skal bruke og riv osten. Brun kjøttdeigen og bland inn cirka 2 ss. tacokrydder, philadelphiaost og halvparten av cheddarosten. Jeg bruker den i rød pakning fra butikken. Sett til side. Stek alle grønnsakene i godt med smør, her skal du også blande inn halvparten av innmaten fra squashen og kremosten. Dette kan du godt dele opp i flere omganger dersom du ikke har stor nok stekepanne, tilslutt skal alle ingrediensene blandes sammen med den tacokrydrede kjøttdeigen. 

caroline berg eriksen stuffed zuccini oppskrift-onsdag 3

Plasser de åtte halve squashene på et stekebrett og fyll dem med innmaten du har laget. 

caroline berg eriksen stuffed zuccini oppskrift-onsdag 4

Sett maten inn i ovnen og stek i 30 minutter på 200 grader. Mot slutten av steketiden, kan du ta ut squashen og strø over resten av cheddarosten, deretter kan de stekes i rundt 5 minutter til. 

caroline berg eriksen stuffed zuccini oppskrift-onsdag 6

– håper det smaker – 

52 kommentarer

  1. det så utrolig godt ut, caroline – takk for tips!

  2. Dette så kjempegodt ut! Fikk lyst å lage dette i dag, men har lovet eldstegutten pannekaker 😉
    Har du funnet på oppskriften selv? 🙂

  3. nominom! dette må prøves ut i helgen! Så veldig godt ut!

  4. Nam! Det så kjempedeillig ut 🙂 Har prøvd noe lignende med paprika, men aldri squash. Har du forresten prøvd fyllt paprika på grillen? Da snakker vi foodgazm altså!! Anbefales virkelig 🙂

    Klem fra meg <3
    http://sofiemortensen.com

    1. Caroline

      JA 🙂 SÅ godt :O Klem tilbake, håper du har en fin dag 🙂

  5. Barbro Z

    Dette så veldig godt ut! Må prøves:)

  6. Bruker dere vanlig kjøttdeig?

  7. Det så kjempegodt ut 🙂

  8. oppfordrer til å lage eget tacokrydder.. her tilpasser man smaken etter baken, men en veiledende oppskrift:
    4 deler chilipulver
    2 deler spisskummin
    1 del paprikapulver
    1 del knust tørket chili eller cayennepepper (for den som liker det HOT)
    1 del oregano
    1 del løkpulver
    1 fedd revet hvitløk, eller 1 del hvitløkspulver
    ½ del svart pepper

    1. Caroline

      Det gjør helst vi også 🙂 Har postet oppskrift før: http://carolinebergeriksen.no/2013/02/06/oppskrift-onsdag-taco-with-a-twist/ 🙂

  9. Dette er en hverdagafavoritt i heimen her også! Lager den med tomatbase (grovhakkede tomater og 1-2 ss med tomatpure), det er også verdt å prøve

    1. Caroline

      Mmm, snadder! Du kan jo bruke så og si alt i en slik, det meste blir veldig bra 🙂 Godt med laks også 🙂

  10. Hei! Jeg vurderer å lage dette i dag, har en familie på 5 og er litt usikker på mengden. Spiste dere to opp alle åtte halve? 🙂

    1. Caroline

      Mengde avhenger jo litt av hvor mye dere spiser 😉 Men Lars-Kristian spiser jo en del, det var to halve igjen etter middagen 🙂 Jeg ville kanskje doblet det, for å være sikker? God restemat også 😀

      Klem!

  11. Hei! Veit ikke hvor mye du følger med på pretty little liars, men i går(2. juni) kom første episode av sesong 6 ut i USA! Såå spennende å følge med på det nå 🙂 Klem fra Tonje

    1. Caroline

      FØLGER MED for å si det sånn! Å, jeg er så spent 😀

      Klem tilbake 🙂

  12. Kristine

    Hei Caroline! Jeg følger deg på snapchat og leser bloggen din og føler jeg følger hverdagen din! Jeg bare lurer på noe, du har fler ganger sagt at du aldri har fri og jobber 24/7. Men på snapchat i dag for eksempel så var du for å fikse neglene dine ved 10 tiden? Hvordan kan du ha tid til det når du påstår du jobber så mye? Det er ikke for å være frekk men oss andre som virkelig jobber har aldri tid til det en onsdag kl 10. Så jeg skjønner ikke helt hvordan du kan påstå at du har så utrolig krevende jobb.

    1. Caroline

      Ingen jobber 24/7, det sier seg selv 🙂 Jeg sover jo om nettene og leker med Nelia, ser på TV med Lars-Kristian, studerer osv. Å jobbe 24/7 er mer et flåsete uttrykk og ikke ment ordrett. Men som blogger tar jeg med meg jobben over alt, og det er ikke mange stundene hvor jeg ikke tenker på jobb.

      1. Amanda

        Mange av oss tenker paa jobb hele tiden. Betyr Ikke at jeg har en mer krevende jobb andre. Synes du har vart alt for kvass med dine kommentarer naar det kommer til hvor mye du jobber. Du har en grei jobb der du kan dra aa fikse haaret ditt midt paa dagen – ingenting galt med det!

    2. Dette blir jo litt dumt skrevet av det synes jeg…..mange kan fikse neglene sine kl 10 selv om de jobber, deriblant jeg. Hvis jeg skal på seinvakt f.eks så kan jeg godt ordne neglene kl 10! Ikke alle har 8-16 jobb, og Caroline har jo egentlig en jobb så og si 24/7 (bortsett fra når hun sover da). Når Caroline regulerer arbeidsdagene sine selv, så er det ingenting i veien for å sette av tid til egenpleie på morgenen eller formiddagen. Gjør hun det så tar hun igjen jobben senere på dagen.

    3. Hater folk som sier «ikke for å være frekk men…» for da VET du at det er akkurat det de har tenkt å være! Men du, Kristine… du skjønner vel at folk, andre folk enn deg – har ANDRE type jobber enn deg? Skal love deg, jeg selv jobber MYE, ofte oppi 250 timer/mnd, jeg har da en sånn; hva skal vi kalle det, «ordentlig» jobb (ville nok du sagt). Jeg kan også noen ganger ta meg tid til å fikse en negl eller få håret ordnet, si en onsdag formiddag likevel. Det betyr ikke at man ikke jobber hardt, det betyr lille venn: at jeg har en annen jobb en deg! Ikke alle jobber 8-16 vet du, nå vet du ihvertfall det!!!

    4. Kamilla

      Hei Kristine. Kommentaren din vitner mest om lite kunnskap rundt ulike typer arbeidsvilkår. Jeg jobber som IT-konsulent med minst 40-timers arbeidsuke, og jeg synes jobben min til tider er veldig krevende. Likevel hender det stadig jeg timer frisørtime/legetime/ærender til klokken 10, det betyr bare at jeg tar hjemmekontor noen timer først, og sitter på kontoret litt senere på ettermiddagen. 🙂

  13. Hei! Når jeg trykker på kategorierfunksjonen så kan jeg ikke scrolle nedover 🙁 får dermed ikke opp feks kategorien Mat… Bruker IPad. Veldig synd, får ikke tilgang til tidligere oppskrifter 🙁

  14. Nam, får vann i munnen her jeg sitter! 🙂 Det så lekkert ut! Tusen takk for tips! 😀

    1. Caroline

      Håper du lager og liker 🙂

      Klem til deg, Tina!

  15. Mmh, ser nydelig ut! Lite spørsmål, cheddarosten kan byttes ut me annen ost, sant?
    ☺️

  16. Tusen takk for inspirajon til å sette mac på tredemølla. Fikk unna flere videokurs jeg må ha i jobben som jeg har utsatt i månedsvids på denne måten ! Gleder meg til neste gang. Det var kjempedeilig.

  17. Hvor har du fått tak i bestikket? =O Nydelig!!

  18. Spiser dere skallet også?
    Så veldig snadder ut

  19. Heisann! Dette så veldig godt ut, tror det må prøves. 🙂 Men, (føler meg litt dum nå,) men spiser dere opp squasen også eller bare innholdet?

  20. Hei!

    Går det an å gjøre sånn at man får oversikt over arkivet ditt? Før kunne man gå tilbake til 2009 i januar osv. Synes det er så kjekt å lese fra flere år tilbake. Må si du har forandret deg 😀

  21. Må si at jeg ikke ble fristet!
    Det ser ut akkurat som du nevnte i innlegget – stusselig ut:(

    1. Caroline

      Så synd! Det er drittdigg, som vi sier her i Grenland :p

    2. Hjelpes for en kommentar Anna, hva får du igjen for å være såååå slem?? Ta en titt på TV3 akkurat nå, der går Trolljegeren, kanskje du har noe å lære?

      1. Nå overdriver du da Janne…. jøss altså.. Anna sier hun synes det ser stusselig ut, dårlig formulert men. Uansett så er det ganske stor forskjell på en slik kommentar og det forferdelige nettrollene på trolljegerne skriver. Lær deg forskjellen.

  22. Ser kjempegodt ut Caroline! Det skal definitivt prøves 🙂

  23. Oooooh, dette så da veldig godt ut må prøves ☺

  24. Benedicte

    DET skal jeg ha på neste tapaskveld med jentene Ikke bare så det dritdigg ut, men det virket enkelt også. Setter pris på enkelt
    Og du, du gjør en knallgod jobb. Mer dedikert blogger skal man lete lenge etter. Ikke la bitre kranglefanter få deg til å tro noe annet.

  25. Hei,
    Jeg er bare litt nysgjerrig på en ting. Nå som du blant annet har tatt anatomi og har naturligvis en større forståelse for menneskekroppen, så lurer jeg på om du har endret noe av synet ditt på lavkarbo-diett? Er du mer åpen for å spise mer karbohydrater i hverdagen? Fagboken du bruker hadde jeg eksamen i for ett år siden(tok et forkurs til medisinstudiet), og går nå medisin i utlandet. Boken omhandler jo forsåvidt ikke så mye om karbohydratmetabolisme, men litt. Og har du noen gang vurdert å ta biokjemi for å finne mer ut av hvordan lavkarbo påvirker kroppen i det lengre? Spesielt du som skal bli personlig trener, og vil mest sannsynlig veilede andre om spisevaner på generell basis? Såklart har jeg forståelse for at det finnes gode kilder på nettet og bøker spesielt om lavkarbo, men ingenting er som å kunne finne ut av slike ting selv, og se det store hele bildet av metabolisme. Jeg skjønner såklart at det er drastisk å skulle lære seg et så komplisert fag som biokjemi kun for å lære mer om sin egen diett, men du virker som en kvinne som liker å finne litt ut av ting selv, og ikke minst stoler mest på deg selv? Ellers ville du vel ikke ha vært så suksessfull som du er i dag.. Du trenger absolutt ikke svare på denne kommentaren, er bare litt nysgjerrig. Selv har jeg tatt to forskjellige biokjemi fag, et ernæringsfag, hatt to fysiologi fag, og har fortsatt ikke 100% forståelse for hvorfor noen velger å gå på lavkarbo, men dette er såklart bare min subjektive mening. Håper du får en fin dag, og masse lykke til med resten av studiet ditt!

    Ps: regner med at LK kanskje har hatt biokjemi på sitt studie, så da har du kanskje fått noe input fra han? Har han endret noe av synet sitt?

    1. Lars-Kristian Eriksen

      Jeg har biokjemi nå 🙂 Nå er jeg usikker på om du kjenner spesielt godt til mitt (eller Caroline sitt også for den saks skyld) syn på karbohydratmetabolismen og/eller lavkarbo? Hverken jeg eller Caroline oppfatter karbohydrater som noe fy fy, og jeg har ingenting i mot statens råd hva gjelder fordeling av makronæringsstoffer. Det er litt vanskelig å diskutere ut i fra begrepet «lavkarbo», da det ikke er en spesielt spesifikk beskrivelse av en persons kosthold, med unntak av mindre karbohydrater og mer fett.

      Kan jeg spørre hvorfor du ikke har forståelse for at noen velger lavkarbo? Hvilke sykdommer, evt. andre negative aspekter er det du sikter til? 🙂

    2. Janne :)

      Kanskje du Hei burde prøve Lavkarbo før du uttaler deg negativt om det? Før det første får du i deg mye mindre sukker, og hva er negativt om det? Du kan nå bare lese i de største avisene i dag at dagens barn og voksne bør redusere sukker, hvilken negativ virkning det har på vår helse. Lavkarbo mat er vanlig mat som er minst mulig bearbeidet, fisk, kjøtt og med masse grønnsaker….Er overrasket at en person som studerer på høyere nivå i ernæring ikke forstår den positive verdien dette har for kroppen…. Nok en gang , prøv og du får rask se hvilke positive resultat du får med Lavkarbo, du vil etter hvert blant annet få ett bedre humør!

      1. Lars-Kristian Eriksen

        Janne: Det er mange måter å spise lavkarbo på, både sunne og usunne :/ Slik som du beskriver det er en god start, men dessverre er det mange som går mer ekstremt til verks :/

  26. Det er klart du jobber , Caroline. Alle som leser bloggen din skjønner det.

    Jeg er selv selstendig næringsdrivende .Vet hvordan det er å være sjef i egen
    bedrift.

    Noen ganger blir jeg også lei av tåpelige , sjalu kvinnemennesker .De lever
    for å kritisere andre. Det verste er at de også får sin plass i tabloidpressen.

    Du er utrolig flink , Caroline. Du fortjener bare ros og oppmuntring .

  27. Åå, dette må jeg prøve! Det står først bland inn philadelphiaosten i kjøttdeigen, og etterpå står det bland inn kremosten i grønnsakene, skal jeg ta halvparten per gang eller? 🙂

    1. Caroline

      Bland grønnsakene inn i kjøttdeigen og så blander du all kremosten inn der 🙂

  28. Hei,

    Hvor har du kjøpt bestikket? Ville vært perfekt til serviset vårt!

  29. linda lakskjønn

    Tusen takk for oppskrifter! !! Denne så helt nydelig ut og skal prøves 🙂 alltid like gøy med oppskriftonsdag og fredagsfrokost.

  30. Takk for inspirasjon!
    Tror dette blir middagen på fredag altså. 🙂
    Hvor er fjølen din fra? Den var bare så utrolig fin.

  31. mmmm det så knallgodt ut, takk for oppskrift, alltid så fristende det du lager:-)

  32. Miriam Christine

    Tusen takk for spennende og likevel ganske enkel oppskrift på middag! Jeg begynner å like denne LCHF -kosten mer og mer, og det er nok ingen hemmelighet at du med bloggen og boka di er den som inspirerer meg mest.. -så tusen takk for det! 🙂 Jeg lagde dette til middag i går, og alle var kjempefornøyd og likte det godt! SÅÅ mett (på en god måte) etterpå, og det liker jeg.

    God helg til deg!

  33. Ser veldig godt ut. Skal prøve. Sikkert ett litt rart spørsmål men spiser dere hele squashen etterpå? Du har ikke noe annet vedsiden av? God ferie. Lise

  34. Ida Marie

    Hei Caroline! Kunne du fortalt meg hvor gull-bestikket er fra? Veldig lekkert 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *