slik kan lørdagskvelden også være

gulrotdipp middelhavskjeks caroline berg eriksen hoved

Nå er lørdagskvelden i gang for fullt, og her i huset sitter vi faktisk ved hver vår data og har en skikkelig arbeidskveld. Ikke at det er så uvanlig på disse trakter, men akkurat lørdagene pleier faktisk å være dedikert til kos. Likevel, den må også ofres i blant, og ettersom Lars-Kristian har eksamen på mandag, krever det litt ekstra innsats. Jeg utnytter like gjerne kvelden til å få gjort unna litt selv også, så har jeg litt mindre i morgen 🙂 


gulrotdipp middelhavskjeks caroline berg eriksen nær

Jeg laget noe godt til oss tidligere i kveld som vi kan snaske på mens vi sitter her og jobber, og denne gulrøtdippen må jeg bare dele med dere umiddelbart! 


du trenger 

♥ 5 gulrøtter ♥ 1 ss. honning ♥ 1 ss. olje ♥ 1-2 ss. fløte ♥ 1 ss. cummin ♥ 1 ss. parikapulver ♥ salt & pepper 

Skjær gulrøttene opp i skiver, legg de over i en ildfast form, dryss over krydder og bland inn honning og olje. Varm ovnen til 180 grader og stek gulrtobitene til de blir myke. Jeg brukte 45 minutter. Bruk deretter en stavmikser på det og spe på med fløte til du får en glatt dipp – helst glattere enn min er her. Server gjerne med hjemmelaget middelhavskjeks, det gjorde jeg! Passer godt som dipp til mat eller grønnsaker også. 

gulrotdipp middelhavskjeks caroline berg eriksen 2

– håper dere har en deilig kveld – 

27 kommentarer

 1. hei, jeg bare lurer på om du kunne legge ut noen tips om styrke for lår??❤️
  God helg videre, Caroline❤️

  1. Caroline

   Leste du innlegget mitt om kettlebelltrening? 🙂 Tenker du på bakside eller fremside lår?

   Fortsatt god helg til deg også! 🙂

 2. Nam! Jeg har tenkt på det en stund nå, Hvor mange prosent karbohydrater vil dere anbefale til barn og unge? Dersom de får i seg alt de trenger av vitaminer og mineraler og er «normalt aktive» og friske? Er 35% mye/lite?

  1. «Hvor mye % karbohydrater», seriøst? Teller du deres inntak av kallorier også?

   1. Nei, men det er mange helsefordeler ved lavkarbo, derfor ønsker vi at barnet vårt når det er ferdig med å ammmes også begynner på lavkarbo. Derfor lurer vi på hvor mange prosent som er å anbefale

   2. Da burde dere kanskje snakke med barnets fastlege? Synes det er litt urovekkende at man oppsøker en blogg for å finne ut hvor mange % karbohydrater barnet sitt trenger, det er mange faktorer som vil være med å påvirke hvor mye akkurat ditt barn trenger. Dessuten anbefales det ikke at barn går på ekstreme dietter, de skal ha et bredt og sammensatt kosthold, som burde innholde grove kornprodukter og mye frukt og grønnsaker. Det holder jo i massevis å kutte ut sukker og hvitt mel.

   3. Kunne ikke vært mer enig…

 3. Fantastisk nydelig datter dere har har sett på et par bilder at hun har litt fall i håret , eller er det skikkelige krøller? Og sp vil jeg gjerne rose deg for at du aldri viser bilder med smokk , vet ikke om dere har brukt eller fortsatt bruker d? Kanskje bare om natten? Ha en fortreffelig kveld videre og kose dere med gulljenta deres 🙂

  1. Hun hadde jo smukk på noen bilder i forrige innlegg? Eller kanskje innlegget før det, men likevel.. Ikke at jeg syns det er noe galt i det, da, syns bare spørsmålet derfor er litt rart.

  2. Caroline

   Å, tusen takk! Hun er den skjønneste <3 Det er krøller ja, eller fall, da 🙂 Hadde slike da jeg var liten jeg også, forsvant ikke før jeg var rundt 6-7 år tror jeg 🙂

   Hun bruker helst bare når hun skal sove og kjøre bil 🙂

   Tusen takk, fine du! Klem 🙂

 4. Hei:) jeg må bare spørre om du har sett på frustrerte fruer før?! Sitter å ser på det nå og du popper opp i tankene mine hele tiden når hun Bree van de kamp kommer på skjermen! Dere er så like!! Både utseendemessig og personligheten. Sitter her å er helt fascinert. Anbefaler deg å se selv:)

  1. Caroline

   Det har jeg hørt før 🙂 Tar det som et kompliment 😉 Fulgte med å det tidligere, da det gikk på tv2 🙂

 5. Må bare fortelle deg, plutselig har jeg sittet nå i helgen og bladd i bloggen din helt tilbake fra bryllupet. Det var da jeg begynte å følge deg! Å herregud så moro jeg har hatt det, jeg har ledd av ting du har skrevet, fått tårer i øynene av å lese om Mimmi, sett hvor glade du og LK er i hverandre, tenkt hvor «dårlige» bildene var før (vi syns jo ikke det da, da var det jo helt topp!) men i forhold til nå så er jo bloggen blitt en helt annen verden! Sett masse antrekk, «Caroline tipser», og mye fler minner rett og slett. Utrolig gøy å sitte og se sånn tilbake, hvordan ting var og hvordan det har blitt. En ting som ikke har forandret seg er utstrålingen din og all inspirasjon du gir både meg og tusenvis andre, og du skal virkelig ha skryt for å ha holdt ut så lenge med alle de stygge kommentarene du har fått oppigjennom, og gud som jeg har ledd mange ganger av svarene dine! Fy søren du er Norges herligste jente! Håper du aldri slutter å blogge, jeg kommer ihvertfall til å følge deg om du så blogger når du er nitti og surrer rundt med rullator og pumps!!

  1. Caroline

   Kjære deg, Tine! Dette var utrolig hyggelig å lese, tusen takk 🙂 Haha, ja – jeg er glad for at bildekvaliteten har tatt seg opp, for å si det sånn 😉

   Å, skjønne deg! Tusen takk igjen, blir så glad av lesere som deg <3 Sender deg en stor klem, Tine <3 Jeg gir meg aldri 😉

 6. Har absolutt ingenting med innlegget å gjøre, men falt over denne på Ebay og tenkte på deg og egentlig mest Nelia med engang 🙂
  http://m.ebay.com/itm/251883816591?_trksid=p2057872.m2749.l2649&_mwBanner=1

  Kjempe fin til barnehagen

  1. Caroline

   Hihi, så skjønne altså! Tusen takk for tips 🙂

   Klem til deg! 🙂

 7. Hva skal han ha eksamen I?

  1. Caroline

   Vitenskap og statistikk 🙂

 8. Dåkke er så flinke! Ha ein nydelig søndag alle tre 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Therese 😀 Klem til deg!

 9. Hehe, velkommen til 75 % av leserne dine sitt liv 😀

  Mm, det så godt ut det du hadde laget. Det skal prøves!

 10. Hei, dere er fantastiske begge to. Alltid masse inspirasjon, og så flotte bilder dere tar 🙂 har også klart å snu mandag til å bli en av mine favoritt dagen takket være din holdning til den! Lurer på hvor oppskriften er til kjeksen, eller om du kan lage en?

  Ha en god start på uken 🙂

  1. Caroline

   Hei Majda! Så herlig å høre, det er gull verdt å se på mandag som en ny start 🙂 Oppskriften ligger ute, her: http://carolinebergeriksen.no/2011/08/16/middelhavskjeks-ala-caroline/

   Klem til deg!

 11. Det er absolutt et kompliment!:) digger den dama i serien. Dere er virkelig veldig like i annsikte, Hehe 🙂

 12. Hei!
  Jeg lurer på hva tenker dere i forhold om TV for barn som er under 3 år:)? Har lest at det ikke er så lurt.
  Hvor lenge får Nelia lov til å se på TV i løpet av dagen?
  Jeg har selv en datter som er litt yngre , trodde hun ikke skulle se på TV i det hele tatt, men det blir en del BabyTV , derfor lurer på hvordan er det hos dere!
  Takk for svar!

 13. Hei, har du noen gode tips til øvelser for innside lår? Gjerne en serie med ulike øvelser 🙂 og øvelser som gir mer styrke på fremsiden uten å bruke baksiden for mye?

 14. Lars-Kristian skal vell ikke slutte som fotballspiller?
  Siden han tar eksamen I vitenskap og statistikk! ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *