vinos and chocolatos

d_1

Slår på stortromma i kveld og disker opp med sjokolade fra fire forskjellige fat! Nammis! Det er ikke akkurat gourmet, og mye mulig det er helt feil for noen, men jeg elsker kombinasjonen av sjokolade og rødvin. Det skjer ikke så ofte, men i dag passet det perfekt inn sammen med filmkveld i sofaen. 

a_1

Jeg fant mørk sjokolade med havsalt og pekan, atkins med hasselnøtt, sjokoladeprinsens sukkerfrie melkesjokolade med blåbær og sist, men ikke minst, freia sin nyeste sjokolade med kokosfyll. Altså, nam! Denne er farlig for en kokoselsker som meg. Farlig! Hadde egentlig tenkt til å kjøpe atkins sin kokosvariant, for den er fryktelig god den også, men den hadde de ikke, så da ble det denne. Jeg som aldri har vært noe glad i sjokolade har blitt mer glad i det etter at vi la om kosten for 5 år siden. Jeg spiste jo gjerne litt gummigodteri og lakris i helgene før det 🙂 

b_1


Det er noen av dere som har merket at bloggen har oppført seg litt rart i kveld, og det er helt riktig. Den ble hacket for noen timer siden, men heldigvis har jeg veldig flinke folk som jobber med sikkerheten rundt bloggen, så de kastet seg på saken så fort de merket at noe var galt. Heldigvis ble det ikke gjort noen stor skade ettersom vi har backup, og bare bildene fra tidligere i dag gikk tapt, men de hadde jeg heldigvis på dataen fortsatt. Blogg er veldig utsatt for hacking, ikke spør meg hvorfor eller hva de ønsker å oppnå med dette, men svaret er vel enkelt: de synes det er spennende og får sikkert et slags kick av å ødelegge for folk som de vet generer mye trafikk. I følge de som jobber med sikkerheten, blir bloggen min utsatt for flere tusen hackerangrep hver dag, men denne gangen var det nok litt mer av den ekstreme sorten. Veldig glad for at det ordnet seg 🙂 

c_1

Nå skal vi se den siste Batmanfilmen av alle filmer 😉 Lars-Kristian fikk bestemme i kveld, og faktisk liker jeg den veldig godt selv også, Bale er jo så hot i kostymet sitt 😉 Håper kvelden deres er fin ♥ 

69 kommentarer

 1. Så synd at det finnes mennesker som gjør alt de kan for å ødelegge for de hardtarbeidende. Bra at det ordnet seg i hvertfall! Håper du har fått en fin fredagskveld. Her ble det pappas fredagspizza før jeg tar tidlig kveld.

  Klem til deg <3
  http://sofiemortensen.com

 2. Kathrine

  Hei! Hvis ikke du allerede har smakt den så burde du prøve Anton berg sin mørke sjokolade med chili, mandler, havsalt og honning. Helt fantastisk! Er en sånn stang, fås ikke overalt men…

  1. Caroline

   Takk for tips, skal se etter den neste gang jeg er i butikken 🙂

 3. Nei, så skummelt med hacking! Godt det ordnet seg 🙂 Var det hackerne som skrev kommentaren din om komikerfrue? Syntes ikke det virket helt likt deg å kommentere hva andre har gjort med utseendet sitt. Uansett: Det så skikkelig godt og delikat ut med forskjellige typer sjokolade. Blir det lettere å begrense seg også da? Jeg merker at jeg selv f.eks spiser lenge etter at jeg har fått nok, og sjokoladen egentlig ikke smaker godt, -om du skjønner? Og da er det jo egentlig ikke kos lenger. Noen som kjenner seg igjen? Du har i hvert fall inspirert meg til å bruke små skåler i stedet for å mumse rett ut av smågodtposen, -og til å spise mer (og nye!) grønnsaker. Håper du får en fin kveld! 🙂

  1. Caroline

   Ja, det er litt skummelt 🙁

   Nei, den var det jeg som skrev 🙂 Marna er åpen om det, og så lenge jeg ikke kommenterer noe negativt om det så ser jeg ikke helt hvorfor det skulle være dumt å påpeke det. Jeg synes Marna er flott, jeg 🙂

   Jeg vet ikke om det er enklere å begrense seg med flere typer sjokolade, tviler egentlig på det :O Jeg skjønner veldig godt hva du mener, du er ikke den eneste som har det sånn.

   1. Tina A

    Aha, da misforstod jeg kommentaren din. Beklager! Helt enig i at Marna er flott! 🙂
    Skal dere se Grand Prix i kveld, forresten? Har du noen favoritt i så fall?

   2. Caroline

    Jeg synes det har vært så lite blest rundt det i år, så for å være ærlig har jeg ikke fulgt med noe særlig :/ Ble ingen MGP her i kveld, sitter og jobber i steder, tar igjen det tapte etter det som ble en dag helt off 🙂

    Klem!

 4. hvor er det fine fatet fra?:-)

  1. Caroline

   Riviera Maison 🙂

 5. Gunn Berit Jansen van Vuuren

  Jeg var på vin & sjokolade smaking på en vingård. Det var himmelsk, og jeg ble frelst! Bare å nyte 🙂

  1. Caroline

   Det hørtes helt fantastisk ut 😀

 6. så teit at folk driver med hacking bare for å ødelegge for andre .. bra du har flinke folk som kan fikse opp 🙂 !

 7. Ahh. Rødvin og sjokolade er fantastisk 🙂

  Har et lite utenom spørsmål, hvordan synes du størrelsen på iMac’en din er? Vurderer å kjøpe en selv, men usikker på om jeg vil ha 21″ eller 27″ – så driver og spør folk om hvordan de er fornøyd med sin størrelse eller om de ville kjøpt større / mindre 🙂

  1. Hei Caroline! Huff høres ikke noe særlig ut at de hacket brukeren din, bra det ble rettet opp i fort. Jeg så på snapchat at du hadde tatt restylane om jeg forsto det riktig? Hvor mye bruker du i over og underleppe og hvem tar du det hos? Det var så fint! ha en fin dag, klemklem

   1. Caroline

    Hei!

    Ja, det er ikke noe særlig 🙁

    Jeg bruker ca. 0,6 – 0,8 ml. Tar det hos Petra på Cocoon Skin Concept 🙂

 8. Kos dere, dat såg godt ut. Flott at det ordnet seg med hackingen. Trist at folk som er så smarte bruker så mye energi pa slike ting .De kunne sikkert ha en godt betalt jobb og bruke sin inteligens på en postivit og kreative måte.
  Jeg må få datteren min til a sende meg den nye skjokoladen fra Freia. Jeg elsker ogsa kokos også. hun kommer pa besøk i sommer så da kan hun ta den med til mammen 🙂
  God helg til deg og dine Caroline

  1. Det er da ingenting som tilsier at de ikke har en godt betalt jobb, selvom de hacker?

 9. Hei!
  Hvor er det blitt av arkivet?

  1. Caroline

   Det er fjernet, men vi skal se på muligheten for å ta det opp igjen 🙂

 10. Hei 🙂 kunne du skrevet et innlegg om LCHF? Eller har du ikke det kostholdet lenger?

  1. Caroline

   Jeg spiser fortsatt lavkarbo 🙂

 11. Friyay ! Herlig Caroline, definitivt en stemme med talent 🙂

  1. Caroline

   Haha 😀 Tusen takk :p

 12. Nam, lade og vin 🙂
  God helg begge to!

  1. Caroline

   Takk det samme, Janne 🙂

 13. Cathrine R

  Herremin, skjønner ikke hvem som gidder å hacke en blogg…

  Ha en fin dag, vakre deg 🙂

  1. Caroline

   Mange blogger har mye trafikk, det er jo en god nok grunn hvis de bare vil ødelegge for folk :/

   Ha en fin dag du også, fina <3

 14. Eh… Er det du som synger på snap? Ble litt pinlig berørt. Haha du er søt <3

  1. Caroline

   Haha, ja! Ble det selv, jeg 😉 Og noen ganger er det bare så deilig å bli litt flau over seg selv 🙂

 15. Jeanette

  hadde tenkt å tipse deg om den kokossjokoladen,for vet du elsker kokos.Sant den er helt magisk god? Jeg sliter med å begrense meg til et par ruter,NAM!

  1. Caroline

   Hva da et par ruter? 😉 Her forsvant hele :p

 16. Jeg ville også ha vin og sjokolade i går, men hadde bare vanlig melkesjokolade i hus:/ Den syns jeg ikke er såå god, selv om det er bedre enn ingenting. Mørk sjokolade er uansett best til rødvin, også syns jeg det er farlig lett å overspise melkesjokolade i forhold til mørk sjokolade;) Ellers er favoritten jordbær, bringebær og blåbær dyppet i sjokolade, og det går godt til rødvin og:)
  Leste om hackinga på vgnett, og er det ikke ekkelt når noen tar over noe som er ditt eget på denne måten? Godt du har flinke sikkerhetsfolk som raskt klarte å fikse det :))
  God helg til deg!:)

  1. Caroline

   De tok heldigvis ikke over bloggen, da vi har relativt høy sikkerhet. Men vi ser på muligheten for å oppjustere den, da de visstnok var ganske nære i går :O

   God helg til deg også <3

 17. Åh, den med kokos MÅ jeg få tak i, den hørtes jo bare helt fantastisk ut 😀

 18. Anette S.

  Jeg har hatt min første uke tilbake på jobb etter mammapermisjonen, og har derfor ikke hatt tid til å gå innom her noe særlig. Nå har jeg tatt meg en timeout mens lille kviler og fått lest alt jeg har gått glipp av i uken. Det er jo som å få et flunkende nytt magasin i hendene:-) så mye inspirasjon, positivitet og hverdagsglede! Jeg blir så GLAD av å lese bloggen din:-) kommentarfeltet er en annen historie, det er både trist og fasinerende på samme tid hvordan enkelte pirker og leter etter feil hos deg hele tiden… Men du hever deg over det på en flott måte, og jeg er glad for at du ikke lar det endre deg:-) Keep up the good work, god helg og god pinse:-)

  1. Caroline

   Så koselig å høre, Anette <3 Håper det var en positiv opplevelse å komme tilbake i arbeidslivet! 🙂

 19. Hei:)

  Jeg har sett at dere gjerne tar dere et glass vin på kveldene og lurte på om dere da har barnevakt eller er Nelia hjemme? Hva tenker dere hvis dere plutselig måtte kjøre bil hvis noe skulle ha skjedd? Er ikke ment på noen vond måte altså, jeg bare lurer:)

  1. Caroline

   Jeg pleier ikke å gå rundt å tenke over «hva hvis» hele tiden… Man må kunne leve livet sitt uten å hele tiden ta høyde for worst case scenario 🙂 Det er jo mange foreldre som ikke har lappen, hva gjør de om noe skjer? Om det skulle oppstå noe akutt så har vi naboer rundt oss som helt sikkert hadde stilt opp for oss, og et vinglass er ikke verre enn at man kan kjøre og påberope seg nødrett om det ikke finnes andre alternativer.

   1. Torill

    Helt enig med Caroline. Et glass rødvin eller to må være helt greit. Det er forskjell på det, og å drikke seg full. Som Caroline sier, det er mange som ikke har førerkort engang, og det gjør dem vel ikke uegnet som foreldre. Er ulykken først ute, har du naboer eller taxi, og er det riktig ille vil du uansett ringe AMK. Jeg tar et glass vin med god samvittighet, med barn i huset. 🙂

   2. så enig!! blir helt matt av det kjøreargumentet – det finnes tusenvis av gode foreldre som ikke har lappen. Ikke-problem!

  2. victoria

   Tenk på alle som ikke har bil? Finnes da nok av naboer, taxi, politi og sykebiler skulle det skje noe.

 20. Freia sin kokossjokolade er helt fantastisk, men så fullt av sukker! Det er er skikkelig i- landsproblem, men jeg kunne ønske de søtet den med stevia el:)

 21. Angelica

  Trenger hjelp! Jeg vet ikke hvor mange karbohydrater datteren min trenger på et lchf kosthold. Hun er 13 år men spiser bare 30 g karbo. Er det lite? Det er ikke så lett, legen anbefaler ikke lchf men jeg syns det høres lurt ut.

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Jeg kan ikke gi deg noen råd basert på den informasjon du gir meg her, det kommer helt an på hvordan kosten settes sammen, om behovet for vitaminer, mineraler og sporstoffer dekkes og om helsesituasjonen tilsier at lavkarbo kan være fornuftig.

   Som en tommelfingerregel så vil jeg si at barn på generelt grunnlag ikke har noe behov for å gå så lavt som 30 gram karbohydrater pr. dag, men ved kraftig overvekt, og evt. diabetes type 2 kan det være hensiktsmessig.

 22. Angelica

  Hun er fin og slank, og aktiv:) Hun får bra med vitaminer og mineraler, men jeg vet ikke hvor mye karbohydrater hun trenger

  1. Lars-Kristian

   I det tilfellet så synes jeg ikke du skal ekskludere matvarer, og ei heller gå spesielt lavt på karbohydratinnholdet i kosten 🙂 Det holder i massevis å begrense inntak av sukkertøy, brus og sjokolade. Du kan også redusere inntak av pasta, ris og brød, men ikke kutte ut, og erstatte det med gode fettkilder som oliven- og rapsolje, avocade, mer fet fisk osv. 🙂

 23. Hvor er de hjerteskålene fra? 🙂

  1. Caroline

   Fra åhlens 🙂

 24. Kristina

  Hei, gikk inn på bloggen i går når den var hacket! Og måtte trykke OK på to pop-up er for å komme videre. Kan dette ha medført at jeg har fått noe virus på tlf min, eller at de har fått tilgang på tlf? Regner med det var slik til alle at de måtte trykke på de pop-upene for å gå videre?

 25. Ingvild

  Hei Caroline 🙂
  Jeg har et spørsmål angående PT-studiet ved Active Education, som jeg håper du kan svare meg på!
  Hvordan er eksamenene lagt opp? Hva kreves for å bestå eksamen? Skal nemlig gå dette studiet nå til høsten, og lurer svært på hva som egentlig kreves. Har hørt at det er to skriftlige eksamener, og én praktisk. Men forstår ikke hva som skal til for å bestå f.eks. den praktiske. Kjedelig å betale så mye penger for noe hvis man ikke består og får godkjent utdannelsen.

  Ha en fin lørdagskveld! 🙂

  1. Caroline

   Ved første samling har du 1 skriftlig eksamen i anatomi 🙂 Ved siste samling er det 1 skriftlig eksamen samt 1 praktisk med en avsluttende muntlig del 🙂 Samlingen er da over 4 dager, hvor eksamen er det 2 siste. Du får utdelt et case til den praktiske eksamen et par dager før. For å bestå den praktiske må du klare å sette opp ulike treningsprogram samt å trene kunden din riktig, dvs. med relevante øvelser og tester for målene til vedkommende. Dette lærer du masse om, så jeg er sikker på at det går veldig fint. Foreleserne ved skolen er så flinke 🙂

   Håper du har en fin kveld 🙂

   1. Ingvild

    Ok 🙂 Anatomieksamen, er den da på samlingens siste dag?
    Synes det virker så stressende å ha eksamen i slutten av samlingene, fordi da får man jo ikke lest og forberedt seg noe særlig rett før eksamen, siden man er på samling hele dagen? Dersom vi får utdelt case til den praktiske eksamen et par dager før, hvordan skal man få forberedt seg til denne når man har undervisning hele dager fra 9-17? Hjernen min fungerer svært sjelden på kveldstid etter en lang dag med skole, så jeg ser ikke for meg at jeg får forberedt meg noe da…
    Håper du forsto spørsmålene mine 🙂

   2. Caroline

    Ja, det stemmer 🙂 Forstår hva du tenker, for jeg tenker akkurat det samme. Men det er så grundig gjennomgang av pensum på samlingene, du får frisket opp pensum og får muligheten til å sbare muntlig på mange spørsmål som er relvant til eksamen 🙂 Jeg er ganske sliten mot slutten av dagen, så jeg vet ikke om det er mulig å presse mer informasjon inn i hodet da, men det kan jo være at du fungerer annerledes enn meg. Jeg tror det kommer til å gå helt fint!

   3. Ingvild

    Men hvilket tema er det den skriftlige eksamenen på andre samling er basert på? 🙂 Beklager at jeg spør så mye, men det er litt dårlig informasjon på sidene til Active Education, og jeg har allerede mast hull i hodet på kundeservicen der… :p

   4. Caroline

    Siste skriftlige er treningslære, oppsett av timeplaner, øktplaner, ukeplaner, forklaring av begreper, forskjell på styrke og utholdenhet, når du skal trene hva også videre 🙂 Alt som står i pensum vil jeg tro, uten at jeg har lest alt selv 😉

 26. Huff jeg synes det er drøyt skummelt at noen bruker kommentarfelt på en blogg (!!!) til å spørre om kostholds-råd for ei datter på 13 (ref kommentar fra angelica over her).
  Hva skjer med folk???
  13-åringer skal vel ikke gå på spesial-diett og bør absolutt ikke være veldig opptatt av kropp o mat – da bør varsellampene lyse hos mor&far..
  Håper intenst denne mora kontakter fastlege/helsestasjon eller lignende!

  1. Lars-Kristian

   Det kommer helt an på situasjonen til vedkommende, spørsmålets karakter, og hvem som svarer på den aktuelle bloggen 🙂 Men jeg er enig med deg i at man bør være mer forsiktig med råd over internett, enn råd som gis ansikt til ansikt 🙂

   I dette tilfellet her var det heller ikke noe snakk om spesialdiett, og man kan fint gi et barn karbohydratredusert kost (karbohydratredusert om man tar utgangspunkt i 60 e% fra karbohydrater) uten at det oppleves som strengt eller fører til at barnet blir unødvendig opptatt av kropp og mat.

 27. Du oppdaterer litt sjelden om dagen 🙁 hadde ønsket flere☺️

  1. Caroline

   Jeg har oppdatert 2-3 ganger daglig veldig lenge nå 🙂 I dag trengte jeg virkelig en fridag, og for første gang på lenge tillot jeg meg det 🙂 Alt er tilbake til normalen igjen i morgen 🙂

   Håper du har hatt en fin lørdag, Helene! Huske at du kan følge meg på både instagram (@carolinebergeriksenno) og snapchat CaroBergEriksen når jeg ikke oppdaterer her 🙂 Har oppdatert disse plattformene i hele dag 🙂

   Klem!

   1. helene

    Det er jo vel fortjent! Du får ta det som skryt, at en ønsker mer, fordi en hadde jo ikke ønsket mer av noe som er dårlig ☺️ Nyt fridagene dine. Det er viktig når man kjenner at det trengs!!!

 28. Hvor er skoene dine på snapchat storyen fra? Di er så finee:DD

  1. Caroline

   Nelly 🙂

 29. Why there isn’t any translation?

 30. Hei Caroline!

  jeg har vært fast leser i mange år, og syntes du virker som ei herlig dame. Ikke minst er du nydelig, og jeg har alltid syntes du har vært så naturlig. Men stemmer det at du har tatt restylane? Går ikke dette litt i mot det du sier om at alle er flotte som de er?

  Uansett: du er super super!
  Ha en fin langhelg!

 31. Hei flotte Caroline!!

  Ville bare si at jeg synes at det er utrolig flott at du har tatt deg en velfortjent fridag! Så på snapchat at du nøt den med familien! Det gjør meg så glad når jeg ser at du kan ta deg en fridag og bare kose deg med familien.. Selv med alt presset om å oppdatere flere ganger daglig! Håper dagen har vært fantastisk og at du har kost deg masse og fått slappet av!! Husk at det du gjør er bra nok, og at det mange som heier på deg og som støtter deg når du også som alle andre har behov for litt fri.

  Mange klemmer fra meg <3

 32. Hei:-) Jeg vet du sikkert er lei av å høre dette men håper du velger å ta det til hjerte og tenke over det. Denne nye funksjonen med «les mer» ødelegger hele leseropplevelsen. Vanligvis sjekker jeg bloggen flere ganger daglig så det blir ikke noe problem men har vært opptatt denne helgen og ikke fått sjekket den før. De første innleggene går da fint men når jeg kommer til der hvor jeg må klikke på les mer velger jeg heller å klikke ut av bloggen og ikke lese mer. Det gjør også at jeg ikke har lyst til å sjekke bloggen andre ganger hvis jeg vet jeg kommer til å måte bruke funkjsonen. Vær så snill å svar på om du har vurdert å endre denne funkjsonen?

  1. Caroline

   Så innmari synd at du synes det! Jeg kan ikke forstå hva som er så tungvindt med å trykke på en knapp :/ Jeg skal diskutere det med de som har laget designet, det er ikke gjort på 1-2-3. Men jeg setter stor pris på tilbakemeldingen!

 33. Ååå nammis! Når jeg stresser mye får jeg ofte munnsår – det har jeg hatt to omganger med nå den siste måneden – og ikke bare ett, men flere. Og da smaker ikke vinen noe – den gjør bare vondt. Så da vi hadde rosevin til Eurovision på hotellet i Bergen på lørdag gjorde det bare vondt! Men nå når jeg begynner å bli bedre, så så dette skikkelig godt ut! Hehe. Går vel an å ha sjokolade og vin på en tirsdagskveld eller…?

 34. Tips til hvor jeg finner antikk inspirert Veggklokke , tikkefri 40-60cm, gjerne romertall(og riktig 4=IV)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *