kyllingspyd med lime avocado mayo

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen lime avocado mayo grillspyd kylling8

Å, nammis! Denne middagen forsvant nesten nettopp ned i magesekken, og det var så godt! Det blir alltid litt senere middag når jeg lager oppskrift-onsdag samme dag som innlegget skal ut, men dette var verdt å vente på. Jeg regner med at dere har spist middag for lenge siden, men prøv dette i morgen! Du vil ikke angre 🙂 


du trenger 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen lime avocado mayo grillspyd kylling

♥ 3 kyllingfileter ♥ 4 ss. majones ♥ 4 ss. gresk yoghurt ♥ 2 avocado ♥ saften av 2 lime ♥ saften av 1 sitron ♥ 1 ts. cummin ♥ 1 ts. curry ♥ 3 fedd hvitløk ♥ frisk koriander ♥ salt & pepper ♥ 4 ss. olje ♥ grønnkål ♥ cherrytomater ♥ rødløk 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen lime avocado mayo grillspyd kylling2


slik gjør du 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen lime avocado mayo grillspyd kylling4

Start med å lage marinade. Bruk en hvitløkspresse eller finhakk feddene og bland det sammen med olje, saften av sitronen, tørket krydder og frisk koriander. Del kyllingfiletene i passe store biter og rør dem inn i marinaden. Kan gjerne stå slik i 15-20 minutter. 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen lime avocado mayo grillspyd kylling5

Lag lime avocado mayo ved å blande sammen majones, gresk yoghurt, avocado og limesaft. Bruk en stavmikser og mos alt sammen til en glatt røre. Smak til med salt og pepper. 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen lime avocado mayo grillspyd kylling3

Lag en enkel salat av grønnkål, cherrytomater og rødløk som du kan servere ved siden av. Ha gjerne litt olje i også, sammen med salt og pepper. Tre kyllingbitene på grillspyd og grill dem i ca. 3 minutter på hver side. Mmmmm 🙂  

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen lime avocado mayo grillspyd kylling6


oppskrift-onsdag caroline berg eriksen lime avocado mayo grillspyd kylling7

– håper det smaker – 

26 kommentarer

  1. Elisabeth

    Hei skjønne caroline 🙂

    Har så lyst å lese litt i arkivet, men eg finner det ikkje. Kunne du hjulpet meg å vise hvor det er no.
    Hadde vært veldig taknemelig 😀

    1. Caroline

      Det er ikke noe arkiv i det nye designet, men vi kommer til å se på muligheten for å få det tilbake 🙂

  2. 2 stk lime… Eller to halve lime? :p

    1. Caroline

      2 stk lime 🙂

  3. Spiser dere veldig mye kylling?

    1. Caroline

      Det kommer an på hva som er mye 🙂 Vi spiser det 2-3 ganger pr. uke ca.

  4. Hei! 🙂 kan du lage noe uten kjøtt neste onsdag?

    1. Caroline

      Kanskje det 🙂

  5. Caroline

    Hei! går det an å steke de på stekepannen/i stekovn?

    1. Caroline

      Ja, det går helt fint 🙂

  6. Åh, dette så godt ut! Denne oppskriften må prøves i løpet av sommeren 🙂

    1. Caroline

      Det må du virkelig gjøre 🙂 Vi likte det veldig godt hvert fall! 🙂

  7. Elisabeth L

    Nam! fikk jeg vann i munnen! er så fint vær i dag, så dette må nesten prøves ut på grillen 🙂 takk for oppskrift!

  8. Så lekkert dette så ut!! Elsker kyllingspyd på grillen, en absolutt favoritt! Nydelig sammen med en potetsalat med grønne epler, rødløk og pickels 🙂 Presentasjonen din av maten er delikat som alltid 🙂

  9. Hei! Jeg lurte på om du har tatt injeksjon i leppene pga mystoryen du la ut i dag med den sprøytespiss-emojien. Grunnen til at jeg lurer på er fordi jeg synes du er fin akkurat som du er. Topp til tå og det må du alltid huske. Stå på, jente! Du er en inspirasjon for mange.

  10. Ser gott ut!

  11. Christina

    Cummin som i det engelske ordet for spisskummin eller som kummin (karve)? Ser ut som spisskummin på bildet og bruker det i dag tror jeg.

    1. Caroline

      Det står cummin på etiketten, men det er ikke karve 🙂

      1. Christina

        Takk for svar Caroline. Vi laget det i dag og det ble helt nydelig. Står spisskummin på mitt krydderglass skjønner du.

        Laget denne med en vri da og kokte ris til og stekte kyllingen i panna og hadde i matfløte til slutt. Ble kjempegodt.

        Smakte på kyllingen før vi hadde på fløte for å kjenne smaken på originaloppskriften og det ble jo fantastisk. Når vi har fått hentet gass til grillen blir oppskriften prøvd slik du la den ut. Smakene var helt nydelig sammen, og herlighet for en god salat. Så enkel og helt uten krydder. Hadde bare på litt olje da.

  12. Christina

    Og curry=karri? 🙂 vil bare være sikker, ikke for å pirke

    1. Caroline

      Ja, tørket krydder 🙂 Nei, herlighet! Du må jo spørre 🙂

  13. Hei
    Må bare spørre; skal mayoen tas på før eller etter du griller kyllingen?

    Ps- er d ikke mulig å få epost varsel når du har svart på en kommentar? Før har jeg måttet lete som nåla i høystakken når jeg sjekker om du har svart eller ikke.

    1. Caroline

      Den serveres bare ved siden av 🙂

      Jeg skal se om det kan være en mulighet 🙂

  14. Har et lite grillspyd-tips! Legg trespydene i bløt noen minutter før du trer på kjøtt/grønnsaker, da blir de inne svidd og sotete 🙂

    Ha en super dag!

    1. Caroline

      Å, jeg vet egentlig det, men jeg rekker aldri :p SKal huske på det neste gang, det ser jo bedre ut 🙂 Nå kan det faktisk skje at jeg spiser litt av spydet, haha :p

  15. Hei!
    Dette har jeg prøvd i dag. Det var stor suksess 🙂 Min jente på 3år likte veldig godt kylling. Det er uten tvill at jeg kommer til å lage denne igjen 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *