frokostfredag: lavkarbobrød

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag hoved

God fredagskveld til deg! Det ble en spontan besøkstur innom Ragnhild, Håvard og Oline etter barnehagen i dag, så da ble det kveldsfrokostfredag for meg i stedet, og jeg har nesten nettopp tatt en rykende ferskt brød ut av ovnen! Joda, det er også noe å gjøre en fredagskveld 😉 Nå har jeg nettopp tatt frem bøkene, så det blir studier resten av kvelden. Vi tar sofakosen i morgen i stedet! Gleder meg allerede. 

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag5

Denne oppskriften har jeg delt før, men det begynner å bli noen år siden, og nå har jeg også kuttet ut en ingrediens som jeg ikke føler er et must. Da blir det et brød som er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds om du vil. Det kan fint fryses og det holder seg ferskt i brødboksen utrolig lenge. Med mashed avokado og masse tomat, synes jeg frokosten blir et lite festmåltid 😉 Her kommer oppskriften! 

________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

 ♥ 60 gram valnøtter ♥ 40 gram mandler ♥ 40 gram kruskakli ♥ 3 dl. hele linfrø ♥ 1 boks cottage cheese ♥ 5 store egg ♥ 2 ts. bakepulver ♥ 2 ts. fiberhusk ♥ 2 ts. rapsolje ♥ 1 ss. sukrin 

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag this is what you need

________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Finhakk mandler og valnøtter. Bland disse sammen, og tilsett linfrø, kruskakli, fiberhusk, bakepulver og sukrin. Bland dette tørre godt, før du tilsetter alt det våte. Bruk gjerne en stavmikser på cottage cheesen, så slipper du klumpene i brødet. Du kan også bruke en gaffel for å mose det skikkelig, dersom du ikke har stavmikser. 

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag11

Bruk helst en kjøkkenmaskin med en eltekrok når du skal blande sammen deigen, den blir ganske seig, og da kan det være håpløst å bruke fingrene. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin, kan du prøve med en elektrisk visp eller med en slikkepott. Bruk fantasien, det skal gå an å lage brødet uten kjøkkenmaskin. Smør en brødbakeform, og hell deigen over. Stekes midt i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 60 minutter. Avkjøles på rist før servering. 

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag4

– håper det smaker – 

73 kommentarer

 1. Denne oppskriften må jeg prøve! P. S. Tror du har oversett noen skrivefeil hehe 🙂 også må jeg bare si at jeg ikke liker den «read more» funksjonen 🙁 var mye mer praktisk før, syns det er såå irriteende å måtte klikke inn på innleggene (haha, er litt lat) 🙂

  1. Caroline

   Det har du helt rett i! Fikset nå 🙂

   Vi skal absolutt revudere denne knappen, men nå vil det ta et par dager før den kan fjernes, ting tar litt tid, dessverre :/ Så jeg hper jo at du og flere er litt tålmodige med meg 😉 Ting må jo som regel testes før det blir helt bra 🙂

   Klem!

  2. Lunsjbrødet til fotballfruen!:)) dette brødet har både mamma og jeg bakt jevnlig siden du postet oppskriften første gang. Det er virkelig veldig godt; denne oppskriften kan du være stolt av å ha laget. Håper alle prøver det!:)

 2. Elsker den nye layout’en din. Den er så enkel og mer moderne 🙂 fin!

  1. Caroline

   Tusen takk for det, Tone 😀

 3. Hello Caroline!
  I am writing from germany. Can write a little bit norwegian, but better in englisch 🙂
  I like your cooking ideas so much and I think you are a nice peson.
  Thank you for showing many nice food!
  But there is something that interests me – do the norwegian people know the thermomix?
  Just look at: thermomix.de and see the video 😉
  This is my best friend in the kitchen!
  Med vennlig hilsen fra Tina

 4. Syns bloggen din har blitt utrolig fin, Caroline! 🙂 og det tar ca. 1 sekund å trykke på read more knappen, skjønner ikke hva problemet er. vet ikke om det er de nye brillene mine eller den nye bloggen, men syns bildene er bedre nå også 🙂 Ønsker dere en flott helg!

 5. nam, det så ut som en herlig kvelds!

 6. Ser godt ut!! Cottage cheese 250g eller 420g boks?

  1. Kristine

   Det lurer jeg på også….

   1. Caroline

    Den lille boksen 🙂

 7. Ah!Den oppskriften må prøves!

 8. Åh, read more knappen er borte 🙁 Jeg likte den så godt, da bloggen ser mer ordentlig ut og det er så mye mer oversiktilig for å se hvor mange innlegg du har lagt ut siden sist man var innom for å lese litt. Da kan man velge ut de innleggene man vil uten å måtte scrolle gjennom hele innlegget for å se det neste! Synd det var så mye motstand mot noe så bra!

 9. Så fin layouten din ble nå! Glad du fjernet «read more» knappen. Mye kjekkere å lese nå

  1. 🙂

 10. Johanna

  Love it

 11. Hei Caroline! Tusen takk for en herlig oppskrift! Jeg bare lurte på, må jeg ha kjøkkenmaskin for å kunne lage dette? Jeg har ikke sånn maskin, men vil så gjerne lage brød selv, er det noen andre alternativer?

  God natt 🙂

  1. Nei, jeg tror ikke de spiste brød før man fikk kjøkkenmaskiner, så blir nok ikke noe hjemmelagd brød på deg.. (beklager, men jeg klarte ikke å ikke være sarkastisk på et sånt spørsmål 😛 ) Tror du fint kan bruke armene og røre selv. Litt mer tungvint selvfølgelig, men hvis ikke hadde jo ikke kjøkkenmaskinen vært verdt noe..

   1. unnskyld, den kommentaren ble mer bitchy enn jeg vil at den skal være. Tror jeg kan være litt bitchy noen ganger og jeg liker ikke det. Tror jeg også leste kommenteren til Rana som litt «dummere» enn den egentlig er. Tror jeg skal tenke meg mer om før jeg sier ting 🙂

  2. Caroline

   Nei, det trenger du absolutt ikke 🙂 Har oppdatert teksten i innlegget.

 12. Takk for oppskrift. Den skal jeg prøve igjen morgen 🙂
  Forresten veldig fint design du har fått
  Ha en riktig fin helg 🙂

  https://aasehelen.blogg.no

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 Ha en fin helg du også <3

 13. Veldig fin oppskrift! For noen dager siden så var jeg og så Odd-Skeid kampen. Der så jeg Lars Kristian! Han gikkr rett forbi meg, jeg smilte til han,men han var veldig care! Uansett! Det var helt sykt kult å se han!

  1. Kjersti

   Jeg er sikker på at han ikke ignorerte deg, du pleier nok heller ikke se på hver person rundt deg når du er ute for å sjekke om de smiler til deg? Du vet jo godt hvem han er, men han vet ikke hvem alle leserene til Caroline er. Så var nok ikke personlig ment 🙂

 14. Jeg må bare kommentere! Måten du skriver ting på, bildene dine og bare bloggen din generelt gir meg son glede og motivasjon. Fikk idag bare son «wow, du er ganske flink til og håndtere det meste som blir slengt i din vei, alt ifra dårlige kommentarer, store nyhetssaker til råd og skryt fra lesere». Og det fortjener du og vite.

  Jeg ønsker og si at bloggen din er virkelig en kjekk nettside, jeg klarer ikke og sette ord på det men ja, du forstår, haha. Håper du tar dette personlig for jeg ser virkelig opp til deg, alt fra livsstil til måten du håndterer mindre gøyale situasjoner. Du påvirker livet og tankegangen min på en positiv måte.

  1. Caroline

   Tusen takk, Anita, det var en utrolig hyggelig kommentar 😀

 15. Fay-Reni Paulsen

  Vet du sånn ca hvor mange gram karbohydrater det er per 100 gram?

 16. Wow, imponerende at «read more» er byttet ut allerede. Nå er jo det nye designet helt perfekt! Gleder meg til å klikke meg inn her hver dag <3 Ha en fin kveld (natt) 🙂

 17. Hei! Kjempefint design du har fått på bloggen din 😀 lurer på om du har et godt alternativ til kruskakli? Skulle gjerne erstattet denne ingrediensen med noe glutenfritt! Kanskje du har et godt tips?

  1. Torill Evensen

   Kanskje du kan bruke glutenfrie havregryn i stedet? Tenkte å prøve det

  2. Jeg bruker kruskakli og havrekli om hverandre alt etter hva jeg har i skapet, og resultatet har alltid blitt bra 🙂

 18. ❤️It!

 19. Nam! Skal prøves! Men er det liten eller stor boks med cottage cheese du har brukt? 🙂

 20. Dette har jeg laget før og jeg er kjempe fornøyd med det! Men hvorfor har du egentlig sukrin i? Er det noen spesiell grunn?

 21. I like the look of your new website, but the google translate option is now gone and I can no longer read or understand your blog.

  1. Caroline

   We will have a solution in place next week! 🙂 In the meantime you can use https://translate.google.no/ just type in the url to the blog post.

 22. Hei!

 23. Jeanette

  Ble veldig glad for at read more knappen var borte nå 😉 Skjønner at det var mange sterke følelser rundt denne, haha! Tenk, en liten knapp bare. Jaja, så bra dere hører på leserne!
  God helg til fine deg, ditt lekre mannebein og nydelige Nelia 🙂 Sofakos i kveld fortjener dere!

 24. Dette brødet så jo kjempegodt ut

 25. Hei!
  Så fint du har gjort det nå:) Veldig bra at de første innleggene kommer i sin helhet.
  Ha en fin lørdag!

 26. Elisabeth

  Helt off topic, men hvor kommer det hvite tallerkenstativet deres fra?? Det er helt nydelig!

 27. Benedicte

  Hei. Hvor mange kalorier er det pr skive ca?

 28. The breakfast looks so yummy! And I love the fact that you’ve made the bread yourself from scratch. My favorite thing to eat in the morning is definitely avocadotoasts, so I think I’ll be trying this one out, too. Have a lovely Saturday and greetings from Helsinki! ♡ https://www.arcticvanilla.com/

 29. Hei! Kjempefin ny layout! Jeg er også, som mange andre, glad for at read more knappen er borte. Rart at en sånn liten knapp skal gjøre en blogg så anderledes og lage så mye oppstyr! Men jeg ville nok aldri sluttet å lese bloggen om du hadde beholdt den altså 🙂 uansett, vil bare tipse om at på iPad, så er search-feltet for langt ut til høyre, så man ikke «kommer til». Jeg ser den såvidt, så den er der, men for langt utenfor skjermen. På PC hjemme og på jobb er alt som det skal!
  Ha en fin helg!

 30. Brødet ser helt nydelig ut, men mengden linfrø.. D er ikke sånn at du kjenner d veldig på magen, om du skjønner hva jeg mener:) Trodde man ikke skulle bruke mer enn noen spiseskjeer max i brødet pga den fine tarmregulerende effekten:)

 31. Hvor en måneds/års-arkivet ditt blitt av?? :/

 32. Og bra at det er hele linfrø, da linfrø faktisk inneholder blåsyre og de populære knuste linfrøene frigjør mer blåsyre enn hele! 😀

 33. Christin

  Hei. Designet er kjempefint, skikkelig lekkert 🙂
  Kommer det antrekksbilder av den flotte blå/hvite stripete kjolen du gikk med for noen dager siden? Hvor er den kjøpt?

 34. Hei!
  Jeg lurte bare på om du kunne legge ut en treningsspilleliste fra spotify om du har det?
  Kunne du også skrevet et innlegg om studieteknikker og hvordan holde motivasjonen oppe? Tror det hadde passet mange nå som eksamenstiden ligger rett rundt hjørnet!

  Ellers må jeg bare si at jeg elsker å titte innom bloggen din, blir så inspirert av bloggen din! 🙂

 35. Hei hei 🙂 Synes det nye designet var veldig fint!
  Har et spørsmål som er litt off-topic, men setter stor pris på svar 🙂 Synes du har utrolig fine øyenbryn, og lurer på hva du bruker på dem? Jeg har prøvd ulike øyenbrynspuddere og blyanter etc, og klarer ikke finne en som blir akkurat slik jeg ønsker. Blyant har jeg helt gått bort fra, men de pudderne jeg har forsøkt drysser enten eller så er konsistensen for «bløt», om du skjønner. Skal gifte meg om 3 uker, så hvis du har et godt tips så tas det imot med STOR takknemlighet! Goood helg 🙂 Klem fra LinnH, fast leser 🙂

 36. Er det stor eller liten boks cottage cheese? 🙂

 37. Jeg har null problem med «read more» knappen, men syns det er litt vanskelig å skjønne hva som er svar på en annen kommentar :/

  Ellers håper jeg du har en strålende dag! 🙂 Her er ukens femte treningsøkt unnagjort, så nå kan helgen nytes med god samvittighet og lave skuldre 😀

 38. Hei 🙂 Denne oppskriften må prøves, nam! Ny stekt brød er yammi nammi godt :-))Kjempe fint at du har det som nå, oversiktlig og enklere å lese, love it :-))) Også for de som bruker mobilen, var lurt å høre på flertallet etter » ramaskriket» over en read more knapp hehe… Ønsker dere en superfin helg 🙂

 39. Åh, dette så godt ut! Så flink du er! ♡ 😀
  Og herregud, jeg dauer av snappene til Lars-Kristian Og hans kjærlighet for nyklippet gress. Hahahahahaha! L-K, du er en artig kar!

  Ønsker dere en gooood helg! 😀

  Klem!

 40. Ååå det brødet skal jeg prøve å lage. Og så er jeg jo så glad i Avokado. Det der så sikkelig godt ut 🙂

 41. JIPPI!!! Jeg kan scrolle nedover siden igjen 😀 Takk!!!

 42. Hei!

  Aner du hvor mange karber dette brødet inneholder pr 100g? 🙂
  På forhånd, takk for svar! 🙂

 43. Elsker det nye designet!

 44. Kariann

  Dust. 😛 Nå ligger jeg her i senga med min syke ettåring sovende på armen også leser jeg dette her. Ble plutselig sinnsykt sulten. Hehe.
  Så dette må jeg prøve å lage en dag. 😉
  God helg!
  -Kariann

 45. Jeg liker IKKE read more. Litt usikker på hvorfor, men liker at siden din bare kan leses nedover sånn den er. Mange av oss som følger bloggen på buss og tbane, og da er det bare stress og laste ned nye sider. Pluss at man må gidde å gå inn på hvert enkelt innlegg, blir litt sånn scrolle scrolle tja kanskje sjekke et før man logger av igjen.

 46. Denne oppskriften MÅ prøves, i dag!
  Men fiberhusk? Er dette nødvendig? Kan det eventuelt erstattes med noe?
  🙂

 47. Ida M T Ellefsen

  Dette så skikkelig godt ut!:-)) Sliter med og spise brød siden jeg ikke er så begeistret for de glutenfrie brødene de har i butikken. (Glutenintolerant) vet du om det går fint og fryse ned dette brødet i skiver og putte det i brødristeren? Smaker det fortsatt godt da?:-)

 48. Bakte brødet i går kveld – og har nå hatt en meget god frokost 🙂

  Meget godt brød. Har du næringsinnholdet på 100 g`?

  Vigdis

  1. Caroline

   Så koselig å høre, Vigdis! Jeg har ikke regnet på det, dessverre :/

 49. Hei! Jeg lurer på om du fortsatt spiser LCHF. Tone

 50. Når du legger ut slike oppskrifter burde du også skrive størrelsen på brødformen; det er jo litt essensielt for at det skal bli bra 🙂

 51. Skal begynne å lage dette brødet nå ☺ Gleder meg . For det ser virkelig godt ut ☺☺ Endelig spise brød igjen med god samvittighet

 52. Oda Kristine Fjeldsæter

  Hei 🙂 har du noen erfaring angående om brødet kan fryses? hvis ikke, vet du hvor lenge det holder seg ‘ferskt’?
  Så utrolig godt ut!

 53. Hei 🙂

  Nå har de sluttet med proteinbrød på ICA , så jeg lurer på hvor mange karbohydrater det er i dette brødet? Ca…

  Takk for svar

 54. Rachel Evita Halvorsen

  Hvor mange karbohydrater er det cirka i brødet?

 55. tovaliora

  Hei jeg lurte på hvor mye Caro er det på ei skive eller på hele brød?
  Mvh
  Tova Liora Rosland

 56. Er det 250g eller 400g boks med cottage cheese som skal brukes i dette brødet? Antar det er snakk om «vanlig» og ikke mager?

  1. Caroline Berg Eriksen

   250gr og vanlig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *