frokostfredag: lavkarbobrød

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag hoved

God fredagskveld til deg! Det ble en spontan besøkstur innom Ragnhild, Håvard og Oline etter barnehagen i dag, så da ble det kveldsfrokostfredag for meg i stedet, og jeg har nesten nettopp tatt en rykende ferskt brød ut av ovnen! Joda, det er også noe å gjøre en fredagskveld 😉 Nå har jeg nettopp tatt frem bøkene, så det blir studier resten av kvelden. Vi tar sofakosen i morgen i stedet! Gleder meg allerede. 

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag5

Denne oppskriften har jeg delt før, men det begynner å bli noen år siden, og nå har jeg også kuttet ut en ingrediens som jeg ikke føler er et must. Da blir det et brød som er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds om du vil. Det kan fint fryses og det holder seg ferskt i brødboksen utrolig lenge. Med mashed avokado og masse tomat, synes jeg frokosten blir et lite festmåltid 😉 Her kommer oppskriften! 

________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

 ♥ 60 gram valnøtter ♥ 40 gram mandler ♥ 40 gram kruskakli ♥ 3 dl. hele linfrø ♥ 1 boks cottage cheese ♥ 5 store egg ♥ 2 ts. bakepulver ♥ 2 ts. fiberhusk ♥ 2 ts. rapsolje ♥ 1 ss. sukrin 

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag this is what you need

________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Finhakk mandler og valnøtter. Bland disse sammen, og tilsett linfrø, kruskakli, fiberhusk, bakepulver og sukrin. Bland dette tørre godt, før du tilsetter alt det våte. Bruk gjerne en stavmikser på cottage cheesen, så slipper du klumpene i brødet. Du kan også bruke en gaffel for å mose det skikkelig, dersom du ikke har stavmikser. 

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag11

Bruk helst en kjøkkenmaskin med en eltekrok når du skal blande sammen deigen, den blir ganske seig, og da kan det være håpløst å bruke fingrene. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin, kan du prøve med en elektrisk visp eller med en slikkepott. Bruk fantasien, det skal gå an å lage brødet uten kjøkkenmaskin. Smør en brødbakeform, og hell deigen over. Stekes midt i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 60 minutter. Avkjøles på rist før servering. 

caroline berg eriksen lavkarbobrød frokostfredag4

– håper det smaker – 

73 kommentarer

 1. Skal begynne å lage dette brødet nå ☺ Gleder meg . For det ser virkelig godt ut ☺☺ Endelig spise brød igjen med god samvittighet

 2. Oda Kristine Fjeldsæter

  Hei 🙂 har du noen erfaring angående om brødet kan fryses? hvis ikke, vet du hvor lenge det holder seg ‘ferskt’?
  Så utrolig godt ut!

 3. Hei 🙂

  Nå har de sluttet med proteinbrød på ICA , så jeg lurer på hvor mange karbohydrater det er i dette brødet? Ca…

  Takk for svar

 4. Rachel Evita Halvorsen

  Hvor mange karbohydrater er det cirka i brødet?

 5. tovaliora

  Hei jeg lurte på hvor mye Caro er det på ei skive eller på hele brød?
  Mvh
  Tova Liora Rosland

 6. Er det 250g eller 400g boks med cottage cheese som skal brukes i dette brødet? Antar det er snakk om «vanlig» og ikke mager?

  1. Caroline Berg Eriksen

   250gr og vanlig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *