årets 17. mai-bord

17.mai dekket bord caroline berg eriksen

Som jeg nevnte i går, var jeg innom Herkules her i Skien for noen dager siden på jakt etter inspirasjon til borddekking. Jeg var innom både Christiania Glasmagasin og Kitch’n, og de hadde så mye lekkert servise og dekketøy, at jeg like gjerne tok en sjans og spurte om jeg kunne låne med meg noe hjem for å bruke på bloggen. Det var helt i orden begge plasser, og jeg ble så glad, for da ble det enda morsommere å dekke årets bord. Vårt servise har dere jo sett så mange ganger nå! Så tusen takk for lånet, dette gjør jeg gjerne igjen Resultatet ser dere her. 

________________________________________________________________________________________________________

17.mai dekket bord caroline berg eriksen 217.mai dekket bord caroline berg eriksen 317.mai dekket bord caroline berg eriksen 4

Når jeg dekker bord, ønsker jeg alltid blomster, men jeg prøver å plassere dem på steder hvor vi ikke sitter, eller så velger jeg noe som er lavere. Hele gleden ved å ha gjester er jo at vi skal prate sammen og se hverandre, så det er en gyllen regel å tenke på. Ellers er det vel bare å bruke fantasien, jeg synes det er kjempegøy å bruke landets farger på nasjonaldagen og tenker at ingenting er for mye. Jeg bruker gjerne flagget vårt på bordet også, oppi vasene sammen med blomstene for eksempel, men droppet det i år, ettersom fargene likevel går igjen i så mye annet her. Hvit duk er også alltid pent, men jeg synes bordet vårt er så tøft, og ville heller bruke det som underlag. 

________________________________________________________________________________________________________

17.mai dekket bord caroline berg eriksen 917.mai dekket bord caroline berg eriksen 717.mai dekket bord caroline berg eriksen 6

Jeg hadde nok dekket det helt likt om vi skulle hatt gjester på 17. mai, med mitt eget dekketøy og sølvtoy. Jeg vurderer å kjøpe inn det røde bestikket, for det var ikke dyrt, og jeg synes det gjorde seg veldig. Kanskje som et avbrekk til jul også? De blå dessertskålene fra marimekko har jeg siklet på lenge, så det er kanskje på tide å ønske seg dem, men jeg vil gjerne ha klart glass. Eller vil jeg kanskje ha blå? De er jo så fine! Norgesglassene tror jeg også at jeg skal kjøpe et par av, hjertet mitt hoppet over et slag da jeg så dem i porselen. Perfekt for blomster! Dessuten kan de brukes til veldig mye annet også: smoothies, juice, granola eller telys 🙂 Og de er jo perfekte for nasjonaldagen! 

________________________________________________________________________________________________________

17.mai dekket bord caroline berg eriksen 517.mai dekket bord caroline berg eriksen 10

Det meste er fra Christiania Glasmagsin bortsett fra de blå marimekkoskålene og det røde bestikket som er fra Kitch’n. Serviettene er fra Kremmerhuset og silkebånd kjøpte jeg på Panduro. Dersom du vil ha løv på bordet, anbefaler jeg at du plukker det og setter i vann kvelden før, så kan du legge det på bordet rett før gjestene kommer. Det visner ganske fort, men holder seg nok pent under hele frokosten eller middagen 🙂 Blomstene jeg har brukt er røde og hvite nelliker, de har en helt vanvittig levetid som snittblomster, og i tillegg synes jeg de er så vakre! 

17.mai dekket bord caroline berg eriksen 8

 ________________________________________________________________________________________________________

Håper dere likte årets bord! 

98 kommentarer

 1. Sykt irriterende å lese bloggen din med det nye designet! Kommer bare opp ensomt stripe med kategoriene dine. Fra iPad, håper du fikser det.

  1. Lars-Kristian

   Takk for at du sa fra! Holder på å oppdatere det nå, er nok bare en bug 🙂

 2. Utrolig lekkert 🙂

 3. Hei! 🙂 Jeg synes det er super inspirerende å lese bloggen din og jeg følger både deg og Lars-Kristian på snapchat, dere er så søte <3 Men jeg har et spørsmål. Du løper veldig mye, og har veldig god kondis. Jeg også har lyst å begynne å løpe, men jeg får så lett sting/hold, blir fort uvell og er ikke sikker på hvordan jeg skal starte. Så spørsmålet mitt er egentlig om du kanskje ville ha laget et innlegg om hvordan begynne å løpe (for nybegynnere). Tips og triks med Caroline O:) Dette kan jo være en morsom oppgave nå som du holder på å bli personlig trener (om jeg har forstått det rett)

 4. Det her var rett og slett nydelig!! Æ e så lettrørt på nasjonaldagen at man skulle tro æ hadde opplevd 2.verdenskrig på nærthold… Så da æ så Norgesglassan i porselen var det nesten så øyekroken blei våt. Nydelig!!!

 5. Kjempefint! Hvor er bordet ditt fra? =)

 6. dritplagsomt at man må trykke på read more

 7. Så fint! Tror jeg skal kopiere ideen med Norgesglassene og nelliker. Jeg hadde en slik blå marimekko skål på bordet i fjor, men den har dessverre mine to små gutter klart å knuse. Takk for fin inspirasjon!

 8. Nydelig bord. Litt irriterende at du har fått sånn read more på bloggen din. Ble litt uoversiktelig og rotete i mitt hode 🙂 Likte bedre den gamle måten men blir vel vant til det her også..

 9. Så FINT! Er Norgesglassene du har lånt på 0,7 eller 1,3 liter? Setter pris på et eventuelt svar! 🙂

 10. Nydelig dekket bord! Men jeg må si at den read more funksjonen er jeg ikke noe fan av, dessverre. Men jeg blir vel vant til den.

 11. First; veldig fint bord 🙂 Vi er alltid borte på nasjonaldagen, noe som er veldig greit når du er student, og stort sett har eksamensperiode på denne tiden! MEN har var det mye inspirasjon å hente til andre anledninger også 🙂

  Også vil jeg legge til at det ofte er lagt ut flere innlegg mellom hver gang jeg er innom, og den der «read moren» knappen er noe av det mest irriterende som finnes! 🙂 Skulle ønske du revurderte akkurat det 🙂

 12. Benedikte

  Utrolig flink du er med sånne ting, Caroline! Og elsker uttrykket bordet deres gir i seg selv 🙂 de blå skålene er vel Mariskåler fra Iittala? 🙂 god helg!

 13. Utrolig fint, nå skal jeg på shopping kjenner jeg !! 🙂

  Og ser at flere ikke liker å trykke «read more», men personlig synes jeg det var en super endring! Mye lettere å bla tilbake til tidligere innlegg, og klikke inn på de man vil lese fremfor å scrolle gjennom alt 😉 spesielt på mobilen.. Tommel opp!

  1. Therese

   Enig! Likte «read more», da er det lett å bla tilbake til siste innlegg jeg har lest og deretter bruke pilene til å bla fremover 🙂 Nå slipper jeg å åpne alle i nye faner for å lese de kronologisk 🙂

 14. Anniken

  Må bare hive meg på den ang. read more. Jeg liker ikke dette oppsettet av blogg, synes det er slitsomt å måtte gå inn på hvert innlegg. Sier som flere at jeg håper du vil revurdere det.

 15. Cristine

  Designet er fint og stilrent. Men må dessverre si meg enig med mange her, liker ikke read more knappen. Den nye funksjonen er bare irriterende, og håper du revurderer. Kommer ikke til å slutte å lese bloggen eller noe, men det andre designet var så mye brukervennlig. Why fix it, when it is not broken?

  1. Helt enig! Stressende oppleg.. Er du blitt med i United?

   1. Caroline

    Det er ingen «read more» på de siste tre publiserte innleggene, Isa 🙂 Nei, jeg driver bloggen min selvstendig, er ikke medlem av United Bloggers.

 16. Er Norgesglassene fra Kitch’n eller Glassmagasinet?

  1. Caroline

   Glassmagasinet 🙂

 17. Hei hei.
  Ville bare legge igjen en kommentar og si at jeg synes du har en kjempe fin og innholdsrik blogg her. Jeg er selv blogger og kom over din da jeg lette etter noe info om 17 mai som jeg selv har blogget om. Du må for all del ta en tur innom min blogg og legg gjerne igjen en kommentar om du vil. Hilsen Fredrik

 18. Hei hei. ville bare legge igjen en kommentar for og takk for en fin og koselig blogg. Jeg er selv blogger og kom over din da jeg lette etter info om noen 17 mai greier jeg selv blogget om. Ta gjerne en tur innom min blogg en gang og føl deg fri til og legge igjen en kommentar eller hilsen. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *