bli flettefin til 17. mai

Fletter er alltid en aktuell del av 17. mai-frisyren, spesielt om du har bunad, men også dersom du ikke har det. Jeg fletter håret mitt sjelden, så tidligere denne uken fikk jeg besøk fra en av blush sine frisører fra Sandefjord. De har nemlig en egen frisørsalong der, med produkter til samme pris som selges online i nettbutikken deres, og jeg ville gjerne at Anders skulle vise meg noen aktuelle flettefrisyrer til nasjonaldagen vår. Resultatet ble kjempebra, og jeg har endelig lært meg å flette noe mer enn vanlig flette og fiskebeinsflette. Nå vil jeg gjerne dele tipsene videre til dere, så her kommer 2 forslag til flettefrisyrer du kan lage til 17. mai. 

________________________________________________________________________________________________________

– frisyre 1 – 

blush flette frisyre bunad 2 caroline berg eriksen 2

Hva du vasker håret ditt med, kan ha mye å si for frisyren, så i forkant av besøket vasket jeg håret mitt med joico colour endure shampo og balsam. Disse er helt fantastiske til farget hår, ettersom de holder på friskheten til håret etter at du har vært hos frisøren. Produktene fjerner effektivt fett og urenheter og bevarer fargen slik at den holder opptil 33 prosent lenger. Etter 18 vask vil 86 prosent av hårfargen bestå, og det er jo helt supert! Fri for sulfater og parabener. Du finner sjampo her og balsam her

du trenger

Etter hårvask, går jeg alltid over håret med GHD sin heat protect spray for å bekytte håret mot varmebehandling. 

________________________________________________________________________________________________________

Når håret er tørt, er det bare å sette i gang med flettefrisyrene. Den første frisyren ble en variant hvor du kan ha litt løse krøller og håret utover. Denne fletten møtes bak, så her må du flette begge sidene av håret. Start med den ene siden, akkurat som du gjør når du skal lage en vanlig flette. Resten av forklaringen sliter jeg litt med, så jeg har hentet hjelp fra Fletteboka skrevet av flettemamma Bente-Helen Schei.

Legg den øverste seksjonen over seksjonen ved siden av og inn i midten. Deretter legger du den nederste delen mot øret, inn i midten. Legg den øverste inn i midten igjen, samtidig som du henter inn hår fra toppen av hodet. La dette ligge sammen med delen i midten. La den nederste delen gå inn i midten en gang til, før den øverste på nytt kommer inn i midten. Hent inn hår fra toppen av hodet. Samtidig slippes den nederste delen som danner den første seksjonen av fossefall. 

blush flette 1

 Jeg synes dette er dødsvanskelig, men øvelse gjør mester, og HER er en god video du kan kikke på. 

________________________________________________________________________________________________________

Etter at du er ferdig med fletten, kan du krølle håret med rettetang fra GHD. Anders brukte denne klassiske styleren. Underlaget du ser på bildet er helt genialt, det er en beholder til styleren, som også kan rulles ut til en matte for å være et beskyttende underlag! Denne finner du her

produktmatte styler ghd caroline berg eriksen 2

Avslutt med GHD final shine spray for ekstra glans. Hårstrikkene som ble brukt underveis, er fra blax. Disse er faktisk avhengighetsskapende, for samtidig som de kan brukes flere hundre ganger, er de skånsomme mot håret og glir ut uten problemer. Jeg synes det er så fint at de er såpass tynne, for da er det mye enklere å både skjule den og skape en frisyre som ser delikat ut. Finnes her

flettefrid2caroline berg eriksen

________________________________________________________________________________________________________

– frisyre 2 – 

blush flette frisyre bunad 2 caroline berg eriksen 5

Neste frisyre er veldig klassisk og perfekt til bunad, og den er faktisk ganske enkel å lage selv. Start med å gå over håret med fudge salt spray. Denne skal sørge for at håret får mer hold, struktur og en litt røffere finish. Også kjempefin utenom denne bruken, ettersom det er en saltvansspray som gir fylde og volum. Perfekt for beachlooken til sommeren! 

blush flette frisyre 2 bunad caroline berg eriksen

Dersom du ønsker tvinnet hår i front, slik som jeg har, starter du med å la håret i front henge løst foran,  mens du bak lager 2 hestehaler. Ha i godt med fudge, og tvinn deretter håret på begge sider bakover. Fest det bak med en hårnåler i nærheten av hestehalen på hver side. Flett hestehalene. 

blush flette frisyre bunad 2 caroline berg eriksen 3

Bruk blax hårstrikker i endene, disse er lettere å skjule enn andre strikker. Kryss flettene som på bildene under, og fest med hårnåler. Bruk et speil, slik at du er sikker på at du har fått skjult eventuelle extensionsfester og hårstrikker, og spray godt over med glansspray. 

blush flette frisyre bunad 2 caroline berg eriksen 4

________________________________________________________________________________________________________

Ble det ikke fint? Jeg bruker kyse på nasjonaldagen, men kommer garantert til å prøve meg mer på disse frisyrene ved andre anledninger. Og dere, blush tilbyr alle mine lesere 20 prosent på alle produkter fra GHD til og med mandag! Bruk koden CBEmaighd for å få rabatten din 🙂 

flettefrid caroline berg eriksen blush

62 kommentarer

 1. Charlotte

  Hei! hvor er toppen din fra? den var kjempe fin!! :))
  ha en fin søndag

  1. Caroline

   Den er fra Zara 🙂

 2. Ingvild

  Det er sjelden du har bilder av deg selv rett forfra, men jeg skjønner ikke hvorfor. Du er jo så flott fra den vinkelen 😀 Ja til flere bilder rett forfra, med et stort smil!

  1. Caroline

   Tusen takk 😉

 3. Mathilde

  Utrolig fine frisyrer, tror jeg skal øve meg på disse til nasjonaldagen 🙂

  1. Caroline

   Det kan ikke slå feil, men øv deg litt i forkant 😉

 4. Den siste flettefrisyren er bare såå nydelig! Anger meg skikkelig for at jeg klipte av meg alt håret, for den frisyren hadde vært sååå fin til 17 mai og bunad. Får se om jeg får til noen små fletter i det korte håret mitt likevel, for nå ble jeg skikkelig flettegira!

  Klem fra meg <3
  http://sofiemortensen.com

 5. Du ser helt fantastisk ut!! Veldig fint med flettetips, skal prøve meg på en av disse:D

  1. Caroline

   Så gøy at du likte det! Tusen takk 🙂 Håper du får det til 🙂

   Klem!

 6. Ragnhild

  Jeg elsker fletter, og disse var bare SÅÅ fine! Trenger fletteinspirasjon til 17. mai. Kan ikke ha samme frisyre hvert år 😉 Takk, Caroline, for at du gjør eksamensperioden min litt bedre med innleggene dine!

  1. Caroline

   Å, så koselig! Bare hyggelig, Ragnhild 🙂 Masse lykke til med eksamen 🙂

   1. Ragnhild

    Tusen takk:) Krysser fingrene for L-K og Odds siste minutter nå!!

 7. Maren Ellinor

  Så fine frisyrer! Har du tips til de med kort hår og ? 😉

  1. Caroline

   Hmmmm, den første kan du gjøre med kort hår 🙂 Eller, det kommer jo an på hvor kort, da 🙂

   Klem!

 8. Hei! Bare lurte på hvilket type proteinpulver du bruker, whey eller casein? 🙂 Prøvde meg på vaniljeprotein i kaffekoppen i dag, og det ble dessverre misslykket!

  1. Caroline

   Whey 🙂 Jeg hadde bare 2 scoops og litt vann oppi kaffekoppen og shaket godt 🙂

 9. Lisbeth

  Så flott du ble med oppsatt hår også!

  Du har en nydelig topp på bildet. Hvor kan man få tak i den?

  Mvh Lisbeth

  1. Caroline

   Tusen takk, Lisbeth 🙂 Den er fra zara, men den er ikke ny :/

 10. Så flott du er, Caroline! Kan du lage et innlegg om hvordan bruke flettebånd til bunaden? Fikk et nydelig flettebånd til jul, men er så usikker på hvordan jeg skal bruke det i håret. Over, under eller innimellom håret, med oppsatt flette, løst hår eller bare flette i front. Mange muligheter, men synes ikke jeg klarer å lage noe som ser fint ut.

  1. Karoline

   Hvis du har litt lengde på håret, prøv deg på den tradisjonelle metoden med å vippe håret! Google «vippe hår bunad», så får du oppskrift på hvordan du gjør det. Jeg pleier å gjøre dette, og det er ganske enkelt å få til og det blir veldig fint og bunadsriktig! Har bare hår til skuldrene nå, men funker fint allikevel!

 11. Nei, denne funker nok bare på de med extensions og tykt hår …… 🙁

  1. Caroline

   Nei, absolutt ikke 🙂 Fletter funker for de fleste hårtyper, du trenger ikke å ha tykt hår for noen av disse frisurene. Langt hår er kanskje et must men, i det minste til den siste 🙂

 12. Superlekkert!
  Blir kjempemisunnelig på dere som har så langt og tykt og fint hår…
  Etter fødsel mistet jeg veldig mye hår, startet etter ca 3 mnd og ga seg ikke før ca 6 mnd. Jeg har lest at dette er ganske vanlig, men ikke funnet noen tips på hva man kan gjøre. Jeg vil jo ikke ha kort hår, men har endt opp med en slags bob som er helt uregjerlig pga så mye korte tuster der det har begynt å vokse ut igjen…
  Opplevde du dette, Caroline?
  Eller er det noen andre her som har tips til ei som har blitt relativt «tynn i fletta»….

  1. Caroline

   Da jeg hadde ammet i runt et halvt år, merket jeg at jeg fikk mye mer småhår i front og det kjentes ut som jeg mistet MASSE da jeg dusjet. Men da jeg var hos frisøren, fortalte hun at hun nesten ikke kunne merke noe forskjell, bortsett fra der det var synlig foran. Jeg brukte en shampo fra nisim som jeg startet med rett etter fødsel for å unngå hårtap, så det kan jo være at den funket for meg 🙂 Småhårene har okst ut igjen, i hvert fall som de var før 🙂 Småhår vil jo alltid være småhår, i hvert fall hos meg :p (ref. øverste bildet)

   Klem!

 13. Hei. Jeg synes du får til øynbrynene dine så fint, kunne du laget en artikkel om hvordan du gjør det og hva slags produkter du bruker daglig?

  1. Caroline

   Tusen takk, Hanna 🙂 Ja, det kan jeg gjøre!

 14. Camilla

  Hei, ser at på flere av bildene du har lagt ut med bilde av klokken din etter en treningsøkt så er «peak» på rundt 85, er dette makspulsen din?
  Kunne du skrevet et innlegg om hvor mange km/t du springer på og hvor lenge du holder på når du tar intervall økter på mølla 🙂 ?

 15. Jeg elsker joico produktene, så derfor måtte jeg bestille meg shampo og balsamen du anbefaler til farga hår 🙂 Pluss litt annet småtterier 😉 Jeg synes håret ditt er alt for fint til å sette opp i flette knute! Tror du kler veldig godt hestehale med endel hår hengene ned på begge sider. Synes du var kjempe fin på bilde der hvor du ser i speilet :-)) Ellers synes jeg håret ditt er flotteste når det kan henge fritt og når du krøller det 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Anita! Så hyggelig å høre, det er jo helst med håret ut jeg går i hverdagen 😉 Men forandring fryder til tider, da 🙂

   Klem til deg!

 16. SÅ fin! Artig å se deg med litt andre frisyrer 🙂

 17. Like both, love the first one!

 18. Hvor er toppen din fra? 🙂

  1. Caroline

   Fra zara 🙂 Den er ikke ny, dessverre :/

 19. såå mange lekre frisyrer her! Jeg elsker fletter, både til bunad og hverdags 🙂 Men det er litt vanskelig å gjøre det på seg selv, og så blir man så sliten i armene når man skal holde og helst på flere steder på en gang, haha. Men det er jo verdt det når man blir ferdig !

  1. Caroline

   Helt enig! Gleder meg til jeg kan flette Nelia 😉

 20. Så fine fletter!! Jeg trur jeg skal prøve meg på flette nr 1 til 17.mai selv! Men jeg bare lurte på hvilken bunad du har?

  1. Caroline

   Jeg har løkenbunaden, masse bilder av den på bloggen 🙂

 21. Kjempefint! PS,det er en liten rød tyttebærsyltetøy flekk som er litt distraherende påbordetpå ene bilde…..

 22. Kjempefint, men det er en utrolig distraherende tyttebærsyltetøyflekk på borde på d ene bilder…..

  1. Caroline

   Det er ingen tyttebærflekk eller flekk på noen av bildene 🙂 Ikke som jeg ser, i hvert fall 🙂 Bordet er fult av hakk og sår, fordi det skal være sånn 😉

 23. Tusen takk for fine tips 🙂

  Den toppen din var helt fantastisk nydelig, hvor kan jeg få kjøpt den? 🙂

  Fortsatt fin søndag til dere.

 24. Anniken

  Disse flettefrisyrene var helt nydelige, og du kledde det virkelig! 🙂 Skulle ønske jeg hadde litt lengre og tykkere hår selv..

 25. Adalina

  Hvem i alle dager har så tykt hår,ikke mange forunt .når en ser de to tykke flettene…….

  1. De som har kjøpt seg extension…. ☺️

  2. Ilaria /

   Ingen har sånt hår naturlig 🙂 hun har jo satt på løshår!!

 26. annkristin

  Så fine flettefrisyrer, har litt lengre enn skulderlangt, men likte veldig godt nr2 så den vil jeg øve meg på:)

  Du ser jo kjempefin ut med fletter:) det kan du trygt gå med oftere synes jeg 🙂

 27. dette er kjempefine fristyrer, det kledde du utrolig. jeg kommer bare med noen få forslag til mat du kan lage deg de kommende uker, du trenger ikke lage de, du trenger ikke å føle at jeg blir lei, jeg leser blogg uansett. her kommer uansett forslaget da:)

  vegetarlasagne
  bønnegryte
  calamares med tilbehør
  kamskjell med risoto
  fylt paprika
  ordentlige gode kjøttkaker med bønnestuing
  fiskeburger vol 2,3,4
  laksewrap
  kokosbolle
  innbakt banan med iskrem

 28. Hi Caroline,
  I love your white Top with the black ribbon at the back!!!
  Where can I get this??? What brand is it?
  So beautiful!!!!
  Thanks!!
  Katja from Frankfurt/Germany

  1. Caroline

   It’s from Zara 😉

 29. Nydelige frisyrer 😀 Den siste ser jo superfancy ut, flott at den enkelt kan lages hjemme!

  1. Caroline

   Ja, ikke sant? 🙂

 30. Hei Caroline,

  Jeg må bare si at du gir så mye inspirasjon i alle dine innlegg, særlig de som omhandler mote/hår etc.
  Frisyre nummer to er helt nydelig til deg og jeg gleder meg til å prøve meg på den til min nylig kjøpte jubileumsdrakt, og håper at jeg får det til. 🙂

  Takk for hyggelig lesing hver dag!

  Med vennlig hilsen

  Tina

  1. Caroline

   Tusen takk, TIna 🙂 Koselig å høre!

 31. Anette S.

  Hehe, etter å ha lest kommentarene om en eller annen tyttebærflekk på bordet måtte jeg faktisk gå tilbake for å se om jeg kunne se noe, men jeg må bruke feil type forstørrelsesglass, for jeg ser ingen flekk jeg;-) Nydelige frisyrer foresten, gleder meg til å få langt nok hår til at jeg kan teste dem ut:-)

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 32. Hey me here not long ago było.Widzę some changes in your domu.Gdzie had bought the table?

 33. Louise P

  Du är superfin i uppsatt hår!

  kram louise

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 34. Marthemamma

  Hei!
  Tusen takk for dette innlegget – nå blir det frisyre 2 på både meg og vesla på 4 år 17.mai:)
  Et lite spørsmål bare: Ser at du har noe hår som henger løst mellom hestehalene før de blir flettet, er dette for å skjule strikkene? Eller for å få mer volum i frisyren? 🙂

  1. Caroline

   Bare hyggelig 🙂 Det var for å skjule festene pga. bildet. Du tvinner det sammen med resten av håret på toppen 🙂

 35. MammaMia

  Så fine frisyrer, særlig den siste! Og så synes jeg du har veldig fin farge på håret her, tror du du kan få tak i fargekodene og dele de her? Så kan jeg ta med kodene og bildet av deg og reise til min trofaste frisør og spørre om hun kan trylle litt med håret mitt..

 36. Kristine

  Jeg trodde at du hadde lært av dine tidligere tabber? Her ser en jo tydelig at du har retusjert huden din. Ikke kom med en dum kommentar om at du kun har endret på lys/kontrast etc. Et tips er å være mer nøyaktig rundt øyebryn og i hårkanten! Du er avslørt 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *