oppskrift-onsdag: broccoli slaw

oppskrift onsdag brokkolisalat broccoli slaw caroline berg eriksen ferdig til servering

Denne oppskriften vet jeg mange har ventet på, for det ble over 70 skjermbilder av den på snapchat! Veldig gøy å dele noe som flere er nysgjerrige på, så denne onsdagen skal du rett og slett få oppskriften på en helt nydelig brokkolisalat. I tillegg til å smake så bra, er den sunn, mektig og lages på ganske nøyaktig 15 minutter – en lifesaver i en hektisk hverdag når du har lyst på noe som knaser i munnen. Den kremede dressingen sammen med skivet, crispy bacon er toppen på hele greia – så finn frem handlelisten: this is what you need! 

oppskrift onsdag brokkolisalat broccoli slaw caroline berg eriksen ferdig 2

________________________________________________________________________________________________________

til 2 personer 

♥ 2 brokkoli ♥ 1 rødløk ♥ 1 pakke bacon ♥ 2 dl. seterrømme ♥ 1 dl. majones ♥ 1-2 never mandler ♥ evnt. salt & pepper 

oppskrift onsdag brokkolisalat broccoli slaw caroline berg eriksen

________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Fjern stilken og også de litt mindre tykke stilkene på brokkolien, og skjær av små buketter som du legger i en bolle. Hakk rødløk i terninger og mandlene også. Del opp baconskivene og stek dem på høy varme til de blir gjennomstekt og sprø. Avkjøl. Bland sammen majones og rømme, og rør dette inn sammen med brokkoli, rødløk mandler og bacon. Salte og pepre ved behov. 

oppskrift onsdag brokkolisalat broccoli slaw caroline berg eriksen stegoppskrift onsdag brokkolisalat broccoli slaw caroline berg eriksen steg 2

Så enkelt, så godt! Server gjerne med hjemmelaget knekkebrød og smør, det gjorde jeg! Oppskriften på knekkebrød finner du HER.

oppskrift onsdag brokkolisalat broccoli slaw caroline berg eriksen ferdig 3

– håper det smaker – 

54 kommentarer

 1. Denne må jeg prøve. Et tips: ikke kast stilken. Den er god når den kokes.

 2. Yummy! Har du noen gang prøvd serranoskinke i stedet for bacon? Du steker den på samme måte og det er kjempegodt å ha i salater og lignende. Prøv også serranoskinke i stedet for bacon når du steker egg! NAM 😀

  Klem til deg <3
  https://sofiemortensen.com

  1. Caroline

   Nei, men det kan jeg prøve ut neste gang 🙂

  2. Cathrine

   Jeg prøvde Serranoskinke og bacon. Var best med bacon 🙂

 3. Ann Karin

  Synes det er veldig synd at du oppfordrer folk til å fjerne stilkene på brokkolien! Hvorfor det?

  1. Caroline

   Fordi stilken er best når den kokes, og i denne retten så spiser man brokkolien rå 🙂

  2. Ja det er rett og slett naturkatastrofe Ann Karin…

  3. men du kan jo spare den og koke og lage pure av det f.eks, hvis du føler det er for ille å kaste det 🙂

 4. This looks delicious!Must try it!
  Good day!

 5. Det så yummy ud Caroline 🙂 skal testes når jeg besøger familien i næste uge!
  https://bycoba.com

 6. Katrine

  Tusen takk!
  Ha en super dag 🙂

 7. Drikker du vin midt i uka?

  1. Synes det er så rart at mange reagerer på at vin drikkes i uka 🙂 Synes det er mye sunnere å ha et forhold til vin som sør-europerne, litt vin hver dag/eller noen ganger i uka , istedenfor «hardfylla» hver fredag og lørdag som nordmenn er veldig kjent for, med spying/blackouts osv osv..

  2. Det gjør jeg ganske ofte. Ser ikke problemet? I dem fleste europeiske land er det vanlig å ta seg er glas til maten. Syns det er mye sunnere, enn å bøtte ned på hver helg som mange i Noege gjør. Cheers!

  3. Er det noe galt med å ta seg et glass vin midt i uka?

  4. Hæ!! Du hadde ikke en bedre kommentar å komme med! Antyder du noe eller? At det liksom skulle være galt?! GET A LIFE!!

   1. Alkohol er gift for kroppen. Og hvertfall ikke bra for treningsresultatene. Eller noe annet.

   2. …så da spiser du kun økologiske grønnsaker og renset vann da, eller? Og lever høyt på å dømme andre?

   3. Et glass eller to noen ganger i uka er ikke gift nei. Det er forsket på at det reduserer faren for brystkreft blant annet. Tror du må lese deg opp! Og nei, et glass eller to har ingen innvirkning på treningsresultatene. Her er et tips til deg K: Pass dine egne saker, og fei for din egen dør, så passer andre sine egne saker og feier for sin dør. Hva folk velger å gjøre med sine liv angår ikke deg. Og nei, det er ikke farlig eller noe i den duren å ta et glass vin eller to noen ganger i uka….

  5. Camilla

   Ja, tenk at hun gjør det!=-O Og det gjør jeg også hvis jeg har lyst på, får middagsgjester el lager noe godt som jeg og mannen min skal kose oss med!
   Vi liker å kose oss med ett glass el to til middagen innimellom, og man trenger ikke være alkoholiker for det!
   Tror du bare prøver å provosere.

   Kos dere med god samvittighet, Caroline:-)

  6. For en tåpelig kommentar! Man drikker jo ikke om man tar seg er glass vin eller to flere ganger i uka. Det kalles å nyte god mat og drikke. Dette er veldig vanlig i sør-Europa. Noe som er et mye sunnere forhold to alkohol enn det nordmenn har, som er kjent for flatfyll i helgen! Regner med du er en av de K, som drikker deg fra sans og samling i helgene, og ikke klarer å stoppe ved 1-2 glass. Her grilla vi i går og hadde oss derfor en pils hver. Omg! Så grusomme foreldre vi er! Jeg har gjerne et glass vin noen ganger i uka. Ta deg ei bolle!

 8. Lager en lignende salat men bruker ha i litt sukker rosiner og ristede pinjekjerner. Den er beste om du lager den kvelden før 🙂

 9. Dette så kjempedeilig ut. Skal absolutt prøves! Takk for oppskrift 🙂

 10. Dette her må jeg prøve å lage, ser innmari deilikat og godt ut 🙂 Ha en fin dag, du og dine!

  1. Caroline

   Det må du gjøre! 😀

   Ha en fin dag du også <3

 11. bytt ut mandler med pinjekjerner og rosiner og litt rødcrødvins eddik! mye bedre da:-) Og best en dag i forveien;-)

 12. Dette er kjempegodt! Jeg lager samme salat (bare med creme fresh og uten majones), men du må prøve å ha rosiner i! Da blir den enda bedre 🙂 Ha en strålende dag!

 13. Tips: veldig godt med ristede pinjekjerner! Og så er det godt med biter av tørket aprikos. Eg bruker stikken på brokkolien også, men den må renskes som en gulrot først og så deles i små biter!!

 14. Den virker god og mektig 🙂 De har en lignende på Kaffebrenneriet vet jeg!
  Er også egentlig et godt studenttips, for den kan jo spises både til middag den ene dagen, og som lunsj på skolen dagen etter. Ha en fin dag videre :):)

 15. MMmm, såg veldig godt ut! Diggar oppskriftene dine! Skal prøvast!

  Kom på ein ting, har du prøvd å lage seljefløyte med Nelia? 2-åringen min synest det er veldig stas. Her får du oppskrift trinn for trinn: https://utetid.net/2015/04/turtips-lage-seljefloyte/

 16. Mmmm, det så kjempe godt ut! Men vet du hva? Jo, du fikk meg til å kjøpe den mest dyreste tea noen ganger jeg har kjøpt, nemlig matcha.
  Men det var verdt for matcha latte ble vellykket!

 17. Dette pleier jeg også å lage! 🙂 SÅ godt! Pleier bare bruke kesam, vil ikke ha allt kcal i majonesen, så blir et lettere alternativ med mer proteiner! Pleier også ha litt eddik(!) i, og rosiner! Lages dagen i forveien, så er det heeelt nydelig! 🙂 PERFEKT til lyst kjøtt!

 18. Nam,nam! Så supergodt ut! Den oppskriften må prøves 🙂 Hvordan er det å bytte ut mandlene med for eksempel valnøtter?

 19. Denne brokkolisalaten er helt fantastisk til biff, fondue, vilt…:
  Skjær 1 Brokkoli og 1 rødløk i små biter. Riv 1 pk cheddar og bland. Ta et beger matyoghurt og bland med 3 ss hvitvinseddik og 8 ss sukker (eller sukrin). Bland med det andre.

  Den er en vinner som tilbehør. Og veldig god å maule… 🙂 Anbefales på det sterkeste!!

 20. Står 1 -2 mandler. Er det riktig? Eller skal det være dl feks?

  Ser fantastisk godt ut!

 21. Det både så og høres godt ut, så må teste det ut en dag 🙂 Ha en fin onsdag 🙂

 22. Det her så virkelig godt ut! Må nok prøves ut en dag!

  Nyt dagen, Caroline 🙂

 23. could you please tell me if you have used the raw broccoli ?

 24. Therese

  Har laget denne mange ganger, kjempegod salat, jeg pleier å ha et grønt eple i små terninger oppi også, gjør den frisk og god. Og den er veldig god ved siden av for eksempel. laks.

 25. Den retten er kjempe god:D du må prøve med revet cheddarost oppi, super godt

 26. Denne salaten bruker vi som tilbehør til kalkun/ lammelår. Den er så mektig at jeg hadde aldri klart å spis en hel skål av den, men god- DET er den! PS: Bruker ristede pinjekjerner i, kjempegodt 🙂

 27. Har du et forslag til hva en kan bytte ut bacon med, dersom en ikke spiser kjøtt? 🙂

 28. Jeg lager en lignende salat, supergodt!
  Jeg lurer også inn litt balsamico i «sausen», det passer perfekt med brokkoli 🙂

 29. Du må prøve den med litt bringebær-vinaigrette i neste gang, det er såå godt! 🙂

 30. Denne både så og hørtes veldig god ut! Takk for oppskrift, skal uten tvil prøves 🙂

 31. Hei fine Caroline☺️

  Nå har jeg lagt om kostholdet mitt til lavkarbo! Så langt er jeg veldig fornøyd! Det er jo sååå mye godt å spise! Du og Lars Kristian har inspirert meg! Denne oppskriften høres helt fantastisk ut! Gleder meg til å prøve den! Tusen takk for at du deler!

  Jeg har lagd knekkkebrødene dine, og de var så gode! Vet du hvor mye karbohydrater det er i et?:) Har skjert opp ca like store ruter som du har på bildet!:)

  Stor klem fra Marthe:)

 32. Broccoli slaw er så utrolig godt! Husker på skolen min i USA så serverte de det, og jeg måtte faktisk bare spørre kantinedamene om oppskriften. For det var jammen meg så godt! Nå må jeg prøve ut denne her også.

  Ha en fin kveld! 🙂

 33. Mathilde

  Så veldig godt ut 🙂

 34. Kan du lage et innlegg snart med litt kles inspirasjon til sommeren?
  Shorts/skjørt/kjoler og evt eksempel til antrekk? Savner slikt fra deg, og vil være forberedt til varme sommerdager! 🙂 Og du vet jo hvordan det er å like å være forberedt, *smisk* 😉

 35. Hei
  Jeg har laget denne salaten, som jeg kaller det, flere ganger med en annen vri. Jeg har 2-3 ss balsamicoeddik sammen med rømmen og majonesen, litt sukker også, som blir en form for dressing. Jeg bruker solsikkefrø i stedet for mandler, som jeg steker gyldne før jeg har det i salaten. Hvis vi skal ha mat-aften på jobben, så er denne alltid skrevet opp

 36. Hei!
  Har selv laget denne salaten mange ganger. Et tips, for de som vil ha den smakseffekten sukkeret gir, er å ha i rosiner – kjempegodt!
  Takk for at du deler flotte oppskrifter i en travel hverdag.

 37. Cathrine

  Tusen takk for oppskriften 🙂 Jeg og kjæresten min har akkurat hatt dette til middag. Kjempegodt!!

  1. Caroline

   Bare hyggelig 🙂

 38. Gabriella

  Jeg kan tenke meg at om en dropper bacon og heller har en saftig biff til så får en en skikkelig fullverdig middag:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *