lunch break: green tea

grønn the matcha latte caroline berg eriksen 1

Jeg har blitt så glad i grønn te den siste tiden, og ikke bare grønn te med vann, men grønn te i pulverform med melk og honning. Mmm! For meg som drikker meg ferdig på kaffe om morgen, er det utrolig deilig med noe litt annet å drikke rundt lunsjtider. Passer fint sammen med brødmat eller salater også. Jeg fikk en melkesteamer til bursdagen min for et par år siden, og den har jeg brukt flittig siden. Den er gull verdt og gjør at jeg kan lage mitt eget melkeskum til både kakao og te – og melkeskum er jo mye bedre enn bare vanlig, kjedelig varm melk. Jeg bruker som regel soyamelk fordi den har en litt søtere smak enn vanlig kumelk,  men du kan bruke akkurat hva slags melk du vil, mandelmelk er også veldig godt. 

________________________________________________________________________________________________________

matcha latte 

hoved - matcha

Du bruker bare 1 teskje med grønt tepulver i en tekopp, fyller opp med noen dråper vann, rører veldig godt – nesten piskerører – før du sper på med temperert melk. Ha i 1 teskje med akasiehonning, og rør enda litt til. Dersom du ikke får ut alle klumpene fra tepulveret, kan det lønne seg å bruke en sil før du drikker den. Det er ikke noe godt med grønne teklumper, bah! Koppen skal drikkes ganske fort, ellers vil det bli en del bunnslam, men det skal altså ikke være klumper. 

grønn the matcha latte caroline berg eriksen

Grønn te i pulverform kalles matcha, og fordi hele tebladet brukes når dette lages, er innholdet av de sunne stoffene mye høyere i en kopp matcha enn i en vanlig grønn tekopp. Og det er jo kjempefint! I tillegg har jeg lest at det grønne pulveret skal være stressreduserende og energiøkende. Om dette er dokumentert vet jeg ikke, men at jeg ikke sier nei takk til litt ekstra energi – det vet jeg! Jeg kjøpte forresten min grønne te på heslekosten ♥ 

34 kommentarer

 1. Elsker drikkeoppskriftene dine! Du er så kreativ med mat, og det er så inspirerende å se hva du finner på 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂

 2. Å, det hørtes- og så godt ut!:) Selv har jeg drukket mer te enn kaffe de siste årene, og rooibos te drikker jeg nesten hver dag. Men også grønn te.

  De har masse matcha på iherb forresten;)

  Ha en kjempefin mandag!:)

 3. Matchapulver på god vaniljeis…namm.

 4. Mathilde

  Jeg elsker grønn te, kanskje jeg skal prøve dette en dag 🙂

 5. Bare noe dråper vann?
  Dette er egentlig melk med te, og ikke te med melk det da?

 6. Dette handler ikke om dette vedlegget, men jeg vet at du er glad i dyr, og tenker bare tipse deg om at Norge nå får forsøksordning med Dyrepoliti. Det kunne du kanskje skrive noe positivt om? Det er en svært gledelig sak for alle oss som er opptatt av dyrs rettigheter:)

 7. Hei!
  Da bør du teste ut smoothie på Vinderen i Oslo. Der selger de en smoothie med grønn te pulver som heter Asian Dream. Den er sinnsykt god. Nam:)

 8. Miriam Andrea

  Hei! Kan du fortelle mer om besøket hos veiviseren? Har en 1 år gammel labrador derfra selv som skal bli avlshund for veiviseren! Hadde vært morsomt å vite hva du gjorde der:-)

  Klem

  1. Caroline

   Det kommer innlegg om det 🙂

 9. Hei 😀 Hva heter den sangen du spiller av når du løper på mølla på storyen din på snapchat i morges? 🙂

 10. Yay! Finally! MATCHA! I’ve been going crazy for this delicious, full of goodness powder! I’ve been cooking with it a lot recently! The best things since the bread came sliced! 🙂

  http://www.allnnothing.com

 11. Det så unektelig godt ut! 🙂
  Jeg bare undret meg over at du bruker melk i teen. Jeg trodde at det var slik at melken kunne forhindre at man tar opp noen av disse helsebringende stoffene som er i teen? Men mulig det er annerledes med den teen du har 🙂 Og så synd at man må drikke teen fort, – litt av gleden med te synes jeg er å nyte den. (Mens kaffe er mer sånn: «MÅ ha kaffe- ikke snakk til meg før jeg har fått i meg kaffen min 😀 )

  -Hilsen Frøken Pirk.

  1. Caroline

   Det kjenner jeg ikke til 🙂 Kalsium i melk hemmer opptak av jern, men noe mer enn det kjenner jeg ikke til.

  2. Hva mener du med å drikke fort? Matcha latte kan da drikkes like sakte som annen te?

   1. Caroline

    Det blir fortere bunnslam om du drikker den sakte, men det gjør jo ingenting. Jeg drikker den ganske sakte selv :p

 12. Hallo kjekke Caroline. Mitt navn er Maren Rós og eg er blogger frå Island men eg bor i Norge 🙂 eg var en gesteblogger på populært mamma blogg men er nå blitt hoved blogger der i en gruppe?MEN eg lurte på om eg kunne skrive litt om deg på min blogg? Eller du kunne svare någen enkle spørsmåler? Blir ikke mer en kanskje 8 spørsmål ? Eg veit du har mangen som følger din blogg og instagram fra Island så eg måtte bare sende et forespørsel til deg. Dette hadde blitt kjempe kjekt men eg veit at du har det travelt men krysser fingrene 🙂 tusend takk for et fantastisk gøy blogg og ikke minst inspirerende bilder ❤️ Hilsen Maren Ròs

 13. Hei, jeg lurte på om du hadde noen tips til hva jeg kunne hatt med å spise på tentamen på onsdag.. Noe sunt og godt

 14. Den brokolislaw muddagen din så utrolig god ut

 15. Så på snap at du var på noe førerhund greier?? Når kommer det innlegg om dette?? 🙂

  1. Caroline

   Det kommer denne uken 🙂

 16. Hei du, Den «To do today» boka du har der var veldig tøff. Noe sted jeg kan få kjøpt den:) ?

  1. Hun har kjøpt den på etsy, mener jeg å huske. Men du kan også bare gå på Pinterest og søke «to do list free printable», så kommer det opp masse ulike to do- lister du kan printe ut selv (og f.eks. lage hull med hullemaskin og sette i en liten perm/Filofax eller noe) 🙂

 17. Anne Kristin

  Kos deg med te 🙂 det er jo ikke så farlig om det er vitenskapelig bevist eller ikke om denne teen gir mer energi etc, dersom du føler at den gjør deg godt, så er jo det det viktigste 🙂 evidens basert forskning er ikke alltid det som gir det riktigste svaret da vi alle reagerer ulikt på ulike ting 🙂

 18. Lurer på hva du synes om denne kjolen , og hvordan ville du brukt den til hverdags? 🙂 Minner meg litt om den grønne din fra cameo, og den angrer jeg på at jeg ikke kjøpte!

  https://nelly.com/eu/womens-fashion/clothing/party-dresses/nly-blush-396/frill-dress-397029-912/

  1. Caroline

   Kjempesøt! Den minner veldig om min grønne 🙂 Veldig fin strandkjole også 🙂 Go for it! Sikker på du kommer til å bruke den mye i sommer 🙂

 19. Kjære Caroline, jeg må gjøre det slutt…

  Jeg har fulgt deg på bloggen siden du tok antrekksbilder foran døren i leiligheten din i Oslo i 2009. Da hade du «clip-on» extensions og suuuuper høye sko med platå. Jeg har vært en ivrig bloggleser som har vært innom bloggen din hver dag i mange år, noen ganger flere ganger om dagen. Det siste året har det blitt mindre og mindre, deverre. Vi er like gamle du og jeg, men nå føler jeg at jeg har «vokst» fra deg (les. bloggen din). Du har inspirert meg masse og inspirerer tusner av lesere hver dag! Men nå er jeg liksom i en annen livsfase – med huslån, oppussing, overtid, tidsklemma osv. Et besøk til bloggen din er for meg ikke lenger et hyggelig avbrekk men en påminnelse om alt jeg ikke klarer. Det er dumt, men sånn er det – for meg. Dette var ikke ment som en klagekommentar, men mer en forklaring på at noen faller fra. Mange nye kommer til og jeg ønsker ikke at du skal tvile på det du gjør – du motiverer og engasjerer mange mange tusen lesere hver dag! Men fra i dag er det en mindre. Det er slutt. Det er ikke deg, det er meg. Kanskje kommer jeg innom igjen i fremtiden. Masse lykke til videre med bloggen!

  Hilsen Monica

  1. Caroline

   Tusen takk for følget, Monica

 20. Du er så flink, Caroline!
  Jeg lurte litt på det du snappet i dag, at bare 20% av befolkningen er i aktivitet 30 minutter om dagen. Hva defineres her som aktivitet? 🙂

 21. Hei Caroline!
  Den brokkolislawen du delte på snap storyen tidligere i kveld så virkelig god ut! 🙂 SÅ, jeg lurer på om du kunne tenkt deg å dele oppskriften? 😀

 22. Hei Caroline! Lurte bare på hvor du har fått tak i den Chanel boken? Har såå lyst på den, men vet ikke hvor jeg kan kjøpe den 🙂

  1. Platekompaniet.no 🙂

 23. Mmm, så deilig! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *