burger med balsamicosautert løk

burger med balsamicosautert løk resultat

God morgen til deg! Da er det oppskrift-onsdag igjen, og jeg håper ikke du har bestemt deg for dagens middag ennå, for jeg har et perfekt forslag til deg: fyr opp grillen og lag dette, du vil ikke angre! Denne retten er både lettvint og smaker helt himmelsk, så dersom du allerede har middagsplaner, vil jeg råde deg til å kansellere 😉 

burger med balsamicosautert løk 3

________________________________________________________________________________________________________

til 2 personer 

♥ 1 pakke kjøttdeig ♥ portobellosopp ♥ 2 gule løk ♥ 1 avocado ♥ kremet balsamico ♥ hvitløkspulver ♥ salt og pepper ♥ olje ♥ smør ♥ kålrot ♥ store bifftomater ♥ 1/2 blåmuggost ♥ 3 ss. rømme

burger med balsamicosautert løk  du trenger

Avhengig av hvor mange burgere dere ønsker per person, er jeg usikker på mengde bifftomat, portobellosopp og kålrot, men 1 hel kålrot ble for lite til oss, vi kunne fint doblet resultatet. Når det gjelder sopp og tomat, skal det regnes 1 sopp og en halv tomat per burger – ha dette i bakhodet når du handler. 

________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Fjern skallet på kålroten og del den i staver. Ha bitene i en ildfast form, og hell over passe mengde olje. Krydre med salt og pepper. Sett den ildfaste formen inn i forvarmet ovn i ca. 20-30 minutter. Følg med underveis, så ikke resultatet blir brente kålrotchips. 

burger med balsamicosautert løk kålrotchips lchf style


Skjær løken i skiver. Ha smør i en stekepanne og stek løkringene til de er gyllene. Ha deretter 4 ss. balsamico over, og vend rundt slik at det blandes godt. Lag burgere av kjøttdeigen, se an størrelsen til tomaten og husk at den skal passe oppå en halv tomat – den skal nemlig brukes som bunn. Burgeren krydrer du med salt, pepper og hvitløkspulver før du griller den. Grill gjerne portobellosoppen samtidig. 

burger med balsamicosautert løk grill


Lag dressing av blåmuggost og rømme: ha alt i en bolle og bruk en stavmikser til å blande det godt. Del opp avocadoen i tynne skiver og server på toppen av hamburgeren sammen med balsamicosautert løk. Nammis! 

burger med balsamicosautert løk 2

Håper virkelig det smaker! 

48 kommentarer

  1. Jeg elsker siden din !
    sjekke ny nettbutikk
    http://www.lilinew.no !:)

  2. This look delicious!!!Must try it!
    Good day!

  3. hallo, det så godt ut! må prøves! 🙂

  4. Martine

    Kålrotchips skal jeg lage i dag. Det både så og hørtes kjempegodt ut! Fin dag til deg 🙂

    1. Caroline

      Takk 🙂 Håper dagen din også har vært fin <3

  5. Benedicte

    *noterer ned tipset om kålrotchips* 🙂 Vi skal faktsk ha burgere i dag, riktignok med ferdiglagde karbonader (skal steke de selv da). Normalt sett orker jeg ikke chips ved siden av burger, men det kan jo hende at vi får kålrotchips til å passe ved en annen anledning. 🙂

    Bruker dere soppen som et alternativ for hamburgerbrød i dette tilfellet?

    1. Caroline

      Det er kjempegodt, og mye «lettere» 🙂

      Soppen passer til burgeren både med og uten brød! De serverer det på en restaurant her i Skien, og den smaker himmelsk!

  6. Frk Frydefull

    Kremet balsamico? Har du skrevet dette fordi det står CREMA på den typen du bruker?

  7. Nam! Dette skal definitivt testes ut til helga når mannen kommer hjem. Jeg har laget «lavkarbo-chips» av alt annet enn kålrot til nå, skal bli gøy å teste noe nytt:) Når det kommer til dresseing så er jeg usikker på om vi liker den, ingen av oss spiser blåmuggost. Men det er verdt å teste ut noe nytt. Jeg har en favoritt derssing selv: rømme, hvitløk og chili-pasta. Nam! Solklem fra Margit

  8. Jeg ser på snapchat at du alltid hører på musikk eller at du hører på mye musikk
    Er det oppskriften for dit blide humør hele tiden Hehe

    1. Caroline

      Haha 😀 Kanskje det 😉 Musikk på hjemme er jo kjempekoselig!

  9. nam nam nam, dette må prøves 🙂

  10. Bruker du forresten lettrømme, da den er syrlig? eller at det blir litt mer kremete som med seterømme?

    1. Caroline

      Jeg bruker seterrømme 🙂

  11. Inspirerende og velsmakende innlegg! Bildene får tommel opp 🙂

  12. Det hørtes skikkelig godt ut 🙂

  13. Så spennende! Spørs om dette blir middagen i morgen eller på lørdag 😀 Deilig med et alternativ til burger!

    Ha en fin dag 🙂

  14. Takk for at du er du :)

    Å søteste modige deg.
    Hvilke sko har du på instagrambildet – før du gikk på 4×4 treningen. Lurer veldig.

    1. Caroline

      Nike Lunar Glide 6 🙂

  15. Dette ser helt fantastisk ut! Skal prøves i morgen 🙂 Ha en fortsatt fin soldag! Hilsen Elin

    1. Caroline

      Do it 😀 Håper din dag har vært fin <3

  16. Gravid igjen

    Hei!

    Ser godt ut 🙂

    Jeg har et spørsmål som går på noe helt annet. Er gravid med barn nummer 2, og har termin i oktober. Førstefødte ble født midt på sommeren. Syntes det var genialt, mtp påkledning av babyen, temperatur ute for trilleturer osv. Er nå spent på hvordan det blir med høstbarn.

    Hvordan var det å få barn i november? Fordeler med det som du tenkte over? Takk for hjelp.

    1. Caroline

      Så spennende, gratulerer så mye 🙂

      Jeg elsket å få barn i november, for det første fordi det ikke er en «høytid for å få barn» som man sier :p Så det var ikke mange på barselavdelingen i det hele tatt, det var stille og rolig 🙂 Trilleturer gikk helt fint med god vogn. Påkledning er så individuelt uavhengig av årstid, så dette tror jeg du finner fort ut av 🙂 Bedre med for mye enn for lite, og du merker jo fort om barnet er for varmt 🙂 Nelia er den varmeste babyen jeg har vært borti (ikke at jeg har så mye erfaring), og vi opplevde at hun trengte mye mindre klær enn det vi trodde 🙂

      Masse lykke til!

      Stor klem 🙂

      1. Det er ikke bedre å kle på for mye. Det kan føre til oppheta barn, som igjen kan føre til krybbedød, da så barn ikke kan regulere temperaturen.

      2. Caroline

        Når barnet sover så er det viktig at det ikke er for varmt, det er jeg enig i, Elin 🙂

      3. Det er uansett bedre å kle på barn for liten enn for mye. Babyer har lettere for å regulere kulde enn varme.

  17. Yummy!

  18. Ingvild

    Lurer på noe som egentlig ikke har med innlegget og gjøre:
    Etter at du begynte å være glad i trening og trene regelmessig, hva er det lengste antall dager du har gått uten å trene? 🙂

    1. Caroline

      Hmmm… Det lengste jeg har gått uten å trene må ha vært rett etter fødselen 🙂 Da gikk det vel 6 uker fordi jeg ble syk :O

      1. Ingvild

        Men bortsett fra sykdom? 🙂

      2. Caroline

        Da er jeg litt usikker, men kanskje én uke i forbindelse med ferie og/eller travle perioder 🙂

  19. Har dere datteren deres fremovervendt?? Så sånn ut på snap…

    1. Caroline

      Nei, men setet kan stilles begge veier og når vi tar henne ut så snur vi det sideveis 🙂

    2. Forhåndsdømming gone wrong

  20. Så kjempe godt ut! Lurte på en ting: Hadde dere en ring, eller hadde dere en forlovelsesring og en giftering? Mange som bruker samme ring som begge.

    1. Caroline

      Vi hadde samme ring til begge deler 🙂

  21. Hey Caroline, just a question, who takes your pictures when you are the subject of the image?

    Regards, Natalie

    1. Caroline

      Lars-Kristian 🙂

      1. He takes great pictures, then!

      2. Caroline

        He really does 😀

  22. Hei Caroline! Dette ser utrolig godt ut! Har du vurdert å utgi flere matbøker?? (Håper det!) 🙂

    1. Caroline

      Så bra 🙂 Nei, det har jeg ikke med det første :/

  23. Marianne

    Bloggen ble enda bedre etter jeg la til deg og Lars-Kristian på snap, haha. Morsomt å se arbeidet «bak» blogginnleggene, feks at du står oppå kjøkkenbordet for å ta bilde. Herlig 😀 Ser ut som to morsomme, sympatiske mennesker, og det blir enda mer personlig enn bare å lese bloggen. Du er inspirerende 🙂

    1. Caroline

      Så hyggelig at du synes det 🙂

  24. Vi hadde dette til middag i dag! Nydelig var det! Falt i smak hos voksne, og barn på 12, 15, 16 og 18 år! Takk for gode tips!!

    1. Caroline

      Bare hyggelig 🙂

  25. Kålrotchipsen så spennende ut. Jeg testet ut oppskriften din på kålchips og har laget flere omganger. Så utrolig godt 😀

  26. Hvor har du fått de marmor-fatene fra?:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *