chocolate chia pudding

sjokoladechiapudding caroline berg eriksen cacaonibs hovedbilde

My, oh my! Dette var bare helt amazing! Sjokoladepudding laget av chiafrø, noe som betyr at den er spekket med omega-3 og proteiner. Når jeg skal lage noe nytt, foretrekker jeg å bruke ingredienser jeg allerede har i hus, det føles ofte veldig unødvendig å kjøpe masse nytt bare for at jeg har lyst på noe godt, så i dag brukte jeg det jeg hadde for hånden, og det ble så bra! Nelia og jeg rørte sammen dette før vi spiste frokost, skiftet og dro på tur, og da vi kom tilbake var den stått tilsammen 4 timer i kjøleskapet, slik at vi kunne ta oss en velfortjent lunsjpause. Den var i helt perfekt puddingkonsistens, og nå er alt sammen borte, borte, som hun sier 😉 På toppen av hele herligheten hadde jeg hakkede mandler, kakaonibs og kokosmasse – nammis! Her kommer fremgangsmåte og det du trenger! 

sjokoladechiapudding caroline berg eriksen cacaonibs 2

________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

♥ 2 dl. kokosmelk ♥ 0.5 dl. chiafrø ♥ 1 ss. kokosmasse ♥ 3 ss. raw kakaopulver ♥ litt salt ♥ 1 ss. agavesirup 

sjokoladechiapudding caroline berg eriksen cacaonibs du trenger

Bland sammen alle ingrediensene, ha det i en liten beholder og sett det kaldt i ca. 4 timer eller over natten. Nytes kald og toppes med det du vil – bær er sikkert også helt nydelig på toppen 🙂 Mmmmm, nyt! 

sjokoladechiapudding caroline berg eriksen cacaonibs

– håper det smaker – 

41 kommentarer

 1. Oi så spennende det så ut! Dette fikk jeg lyst å prøve! Funker vel sikkert med vanlig kakaopulver og? 🙂

  1. Caroline

   Det går sikkert helt fint 🙂

 2. Madeleine

  Så godt ut!! 🙂 Har dere fått dere nytt spisebord? Vil gjerne se mer bilder av det!!

  1. Caroline

   Ja, det har vi 🙂 Mamma og pappa har fått det gamle! Kommer vel flere bilder etter hvert 🙂

 3. Kan du lage et innlegg med hva Nelia sier?
  Ord/setninger osv.

 4. Hei.
  Dette såg så nam nammis ut. ☺ Jeg er litt treg, lurer på hva kakaonibs er og hvor man får kjøpt det? Ellers vil jeg si at jeg har fulgt bloggen i kanskje tre år og den og du virker så mye mer moden nå. Det er en fornøyelse å klikke seg inn. ☺
  Tirsdagsklem til deg.

  1. Caroline

   Kakonibs får du på helsekost 🙂

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂

   Ha en fin kveld <3

 5. Hei!

  Jeg bare lurer på hva blenderen deres heter? Så Lars Kristian hadde en snap av den idag, men såg ikke hvilket merke det var. Hvor får man tak i den, og er dere fornøyd med den? Krysser fingrene for svar! 🙂

  1. Caroline

   Den er fra Princess og var en gave, men jeg vet ikke hvor den er fra :/ Har ikke brukt den så mye, da vi egentlig bruker Kitchen Aid, men den er ødelagt :/

 6. Mmm, det så utrolig godt ut! Kanskje jeg skal prøve det til bursdagen min i morgen:) Så har jeg et lite spørsmål, jeg så på snapstoryen til LK at han lagde smoothie med en smoothiemaskin fra merket Princess(?) – hvor har dere kjøpt denne og vil du anbefale den?

  1. Caroline

   Vi har en Kitchen Aid som vi vanligvis bruker 🙂 Den Lars-Kristian lagde med er relativt gammel og var vel en gave.. Vet ikke helt hvor den er kjøpt :/

   Kitchen Aid sin er mye bedre, men den er jo også ganske mye dyrere, vil jeg tro 🙂

 7. Det såg kjempe godt ut. Skal prøve dette en dag 🙂
  Takk for at du deler Caroline

 8. Åh, dette hørtes deilig ut! Syns chiapudding med banan og bær er så godt, så neste gang må jeg prøve dette 🙂

 9. Hei! Hvor kjøper du slike spesielle ingredienser, ikke bare i denne oppskriften, men i dine andre oppskrifter også? Finnes det noen nettbutikker som jeg kan bestille fra som bor i grisgrendte strøk? 🙂
  Og bruker dere en vanlig papirrull når Nelia skal tegne? (SnapChat :))

  Ha en fin kveld 🙂

  1. Caroline

   Det meste får jeg på Meny, mens en del av det andre er fra helsekost 🙂 Vi bruker en vanlig papirrull, ja 🙂

   Ha en fin kveld du også <3

 10. Hvor fort løper du 3000m? 🙂 målet mitt er 15min, løper nå på 17.30ca, tror du det er realistisk å nå det målet i løpet av 2 mnd?

 11. Marianne

  Hei! Så deilig!:) hva er forskjell på kakaomasse og pulver? Ser du bruker begge! Smaker agavesirup og lønnesirup likt?;) #harbaredenførste

  1. Caroline

   Beklager, jeg har skrevet feil 🙁 Det skal være kokosmasse! 🙂

 12. Mmmm, nå vet jeg hva jeg skal kose meg med til frokost i morgen 🙂

 13. NAM! Funker det med honning istedet for sirup?

 14. Chiapudding er så så godt! Sønnen fin fikk det faktisk til frokost i dag 🙂

 15. Hei. Dette må jo være utrolig godt. skal lage det. Du skrver 1 ss kakaomasse og 3 ss kakaopulver. Hva er forskjellen? Jeg har råkakao fra helsekost.Men kakaomasse – er det den rød pakken fra regia? Ellers takk for at du gir en daglig dose inspirasjon 🙂

  1. Caroline

   Det må du gjøre 😀 Jeg har skrevet feil, det skal være kokosmasse, ikke kakaomsse 🙂

 16. Hva er kakaomasse? Og hva er forskjellen på kakaomasse og kakaopulver? Eller mener du kokosmasse?
  Takk for en inspirerende og veldig bra blogg!! Ha en fin kveld videre:)

  1. Caroline

   Beklager, har skrevet feil 🙁 Det skulle være kokosmasse.

 17. Kan man bruke noe annet i steden for chiafrø? Knuste linfrø?

 18. Det så veldig deilig ut, Caroline! 🙂

  Jeg hadde veldig dårlig tid en gang og kokte opp noen spiseskjeer vann som jeg helte over chiafrøene før jeg blandet de i youghurt. Da gikk hele svelleprosessen veldig mye fortere, men det skader kanskje frøene med slik behandling?

  Uansett, dette skal jeg lage meg en av dagene, matbloggere trenger inspirasjon de også 😉

  Ha en fin uke videre!

 19. Hva er kokosmasse? Er det den faste delen av kokosmelka? 🙂

  1. Caroline

   Kokosmasse får du kjøpt på dagligvare 🙂 Det er tørket og revet kokos.

 20. Hei! Jeg lagde dette i går ettermiddag, nesten med en gang oppskriften kom ut. Og da sto det hverken kakaomasse eller kokosmasse i innlegget gjorde det? I så fall må jeg ha oversett det. Brukte du det i puddingen, eller bare som strø? Jeg lagde det enkelt med fire ingredienser: lett kokosmelk, raw kakaopulver, chiafra og salt. Og det ble kjempe godt! Spise det til sen kveldsmat, så deilig, og det mettet 🙂 Så takk for oppskrift! Jeg lagde to porsjoner, så fikk jeg brukt hele koksmelken.:-)

  1. Caroline

   Jeg la det til i ettertid, men skrev feil :O Jeg bruker kokosmassen både i puddingen og som strø 🙂

 21. Åh, hallo! Dette var veldig godt 🙂 Tok chiapudding til et nytt nivå 😉 Takk for fin inspirasjon!

 22. Kan du ikke være så snill å begynne å skrive næringsinnholdet i hver enkel rett? slik som dette? du har jo total mengde så det burde vel ikke ta så lang tid? 😀 jeg hadde elsket det!

  1. Caroline

   Jeg kunne gjerne gjort det, men samtidig så føler jeg at det kan være negativt for personer som kanskje har et anstrengt forhold til mat, og samtidig også gi inntrykk av at jeg er veldig opptatt av det :/

   1. Er det noe hemmelighet at både jeg, du og de fleste andre er det da? det er jo ikke noe negativt? Det som er sløkket er å hele tiden prøve å skjule det.. 🙂

   2. Caroline

    Jeg er ikke det 🙂 Jeg går ikke rundt og tenker på hvor stor andel av de ulike makronæringsstoffene jeg får i meg, men spiser meg heller mett på matvarer som passer for meg i en sunn hverdag.

 23. Mmh, dette så godt ut!:-)
  Vet du om man kan erstatte agavesirup med noe annet? (Har det dessverre ikke i hus i dag og fikk så lyst til å lage den akkurat nå!:D)

  Hilsen Nora

  1. Caroline

   Prøv med honning 🙂

 24. Hei!
  Jeg testet ut oppskriften din, med kakaomasse og ikke kokos! Haha!
  Men det gikk helt storveis:). Ble kjempegodt! La til litt granola, som jeg også har tatt fra din oppskrift, litt honning og bringebær:) nydelig var det!
  Takk for fine, enkle oppskrifter!

  1. Caroline

   Haha 😀 Beklager, men bra det falt i smak da 😀

 25. Nam! Er dette til en eller flere porsjoner? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *