5 tips: ta knekken på energityven

energisamler

Jeg tenkte å starte denne uken med noen tips til deg som kjenner at hverdagen noen ganger kan være litt energislukende. Ofte er det slik at den for mange blir lettere når vi går mot lysere tider, men det er ikke alltid dette hjelper, og noen dager vil alltid være tyngre enn andre. Noen dager er du rett og slett sliten og tappet for energi før du har kommet deg gjennom lunsjen, og hvordan skal du da klare deg gjennom resten av dagen uten å gi opp? Denne følelsen kjenner jeg også på, spesielt om det har vært intense perioder med masse på planen, så noen ganger er jeg nødt til å ta noen skritt tilbake og sørge for at jeg først og fremst ikke sovner mens jeg skriver et innlegg – selv om det kanskje er midt i arbeidstiden eller rett før middag. Så her er mine beste tips til hvordan du kan komme deg over den energislukende kneika! 

________________________________________________________________________________________________________

1. bevegelse – mitt beste tips er selvfølgelig å starte dagen med en treningsøkt, men selv om jeg gjør det, kan det fortsatt skje at jeg kjenner meg energitom midt på dagen eller mot slutten av dagen. Jeg har aldri vært noen fan av powernaps: å slappe av på sofaen har nesten heller gjort meg mer trøtt eller gitt meg mindre overskudd, så i stedet for at jeg legger meg ned for å sove når jeg kjenner at jeg mangler energi, foretrekker jeg å bevege meg. Det trenger ikke å dreie seg om en hel treningsøkt, bare det å reise seg opp fra stolen, gå en liten tur ut for å trekke litt luft eller å gjøre noen hoppe- eller strekkebevegelser kan være nok. 

justdoit3

2. pust riktig og tenk positivt – flytt fokuset mot pusten, ta noen dype drag og sørg for å puste med magen. Ha fokus på pusten i rundt 10 minutter, og tenk gjerne på noe positivt også. Det blir akkurat som en minimeditasjon, og kan være nok til at du føler deg mer opplagt. Akkurat dette punktet kan til tider hjelpe meg når jeg sitter i et fly og kjenner at jeg får helt panikk. Enten så får jeg panikk, eller så må jeg gjøre som beskrevet her, og det kan til tider hjelpe veldig. Så akkurat dette trenger ikke kun å være en energisamler, men også et nødvendig punkt i andre situasjoner hvor du bare trenger å ta deg sammen. 

stille-øyeblikk-skjeberg-morgensol-soloppgang-kaffekopp-caroline-berg-eriksen

3. endre fokus – fokuser på noe annet i en liten halvtime. Les et kapittel i en bok, bla litt i et magasin, les en blogg som gjør deg glad (gjerne carolinebergeriksen.no – haha) sett på musikk og bare nyt den. Endre fokus til alt annet enn akkurat det du burde tenke på der og da. 

4. vær sosial – bare for å få en avkobling kan du for eksempel ta en telefon til en venninne. Det å ha kontakt med andre mennesker kan gi masse ny energi 🙂 

5. drikk vann, kaffe eller grønn te – kaffe fungerer best for meg på morgen, da trenger jeg min daglige dose, og ellers på dagen er jeg faktisk ikke så glad i det, med mindre jeg skal kjøre bil. Jeg foretrekker heller en kopp grønn te laget på melk eller litt friskt vann med masse bær eller myntheblader i. Det er viktig at kroppen er hydrert hele tiden, og dersom det er lenge siden du har drukket vann eller noe annet, kan det være en fin energitilførsel. Et annet tips som passer inn her er vann på flaske! Ikke vann på flaske som du kan drikke, men som du spruter i ansiktet. Jeg har som regel maya water eller glo minerals hydrating mist på kontorpulten min, og disse er kjempegode å spraye i ansiktet for en liten energiboost. En kald, behagelig dusj! 

thegreenone

Ellers er det selvfølgelig alfa og omega å få nok søvn i løpet av natten slik at dette ikke er noe du faktisk har mangel på. Sørg for å ha en jevn og fast døgnrytme, legg deg og stå opp til like tider hver ukedag – bare det er en veldig god start for å ha nok energi gjennom dagen. 

________________________________________________________________________________________________________

Kanskje du har noen flere tips? 

107 kommentarer

 1. Joda, men hva med tips til oss som faktisk har skikkelige jobber?
  En dag med frisør, dagens antrekk-fotografering, eller sortering av kommentarer på en blogg er ikke å sammenligne med med noen som jobber 8-16 og knapt får et sekund i ro i løpet av dagen.

  1. Caroline

   Du vet åpenbart lite om hva jobben som blogger faktisk består av.

   1. Åpenbart like lite som du vet hva 8-16 er.

   2. Caroline

    Dette er ikke tips som gjelder kun for arbeidstiden, de kan fint brukes etter arbeidstid også 🙂

    «(…) selv om det kanskje er midt i arbeidstiden eller rett før middag.»

   3. Og til deg som skriver deg som i – høflighet er noe vi andre lærte i barnehagen. Vet faktisk mange som har skikkelige jobber som IKKE jobber fra 08 – 16.
    og til deg Caroline – ha en fin dag – hilsen en som virkelig håper du ikke tar deg en «normal» 08 – 16 -jobb!

   4. Wow, for en suring. Du har tydeligvis tid til å sitte midt i arbeidsdagen å kommentere på bloggen til Caroline, så da har du jammen tid til å feks endre fokus i 10 min og tenke positivt. Det har du tydeligvis godt av. Stå på Caroline, får alltid masse inspirasjon av bloggen din 🙂

   5. Må si meg litt enig med vedkommende over. Jeg mener ikke at det å ha en blogg ikke er en skikkelig jobb, men jeg skjønner absolutt ikke hvorfor du tar med «“(…) selv om det kanskje er midt i arbeidstiden eller rett før middag»? Før middag er greit, selv om mange må begynne med middagen med en gang de kommer hjem fra jobb, men midt i arbeidstiden kan jo en vanlig arbeider såklart ikke ta seg fri til å gjøre sånt.

   6. Jeg har så lyst til at en av bloggleserne som feks «i», skal bli satt i en av dere toppbloggerne sine sko i ett døgn, bare så de kan slutte og gnåle om at dere ikke gjør noen ting. Jeg aner ikke hva det går ut på selv, men jeg er overbevist om at bloggen er i hodene deres konstant hele tiden, og at dere ikke kan legge fra dere jobben, sånn som de med 8-16 jobb kan. Blir faktisk provosert av det. Generell regel som alle bør følge: ikke uttal deg om noe du ikke aner en eneste ting om. Det er en utrolig usjarmerende egenskap.

   7. Louise

    Tydelig at du har lite forståelse for hva et kreativt yrke innebærer. Så de som skriver om mote og skjønnhet i Vogue, rettelse magasinredaktører har ikke ordentlige jobber? Carolines blogg er et redaksjonelt produkt minus en stor redaksjon. På en 8-16jobb blir du ofte fortalt hva du må gjøre, leder gir deg mål og du kan delegere hvis du er leder…mens en blogger må styre mesteparten av tiden selv, sikre stabil inntekt og svare på kommentarer som kan overstige hva de fleste får i mailboksen. Ja, du har rett, det ER forskjell. De samme tipsene kan også brukes av studenter, som også har frihet og ansvar til å styre tida selv. Men å studere er jo ingen jobb? Og det finnes noe som heter fleksible jobber og hjemmekontor. Fordelen med fleks er at du kan ta deg fri når du vil. Ulempen er at du aldri har ordentlig fri…ikke hvis du vil fortsette å leve godt.

   8. Christine :)

    Hvis du ikke har tid til å ta en kopp kaffe, drikke vann, snakke litt med en kollega eller i det minste å tenke positivt i løpet av en arbeidsdag, ville jeg seriøst vurdert å bytte jobb. Det høres ikke noe hyggelig ut!

   9. Greien er jo at en del av jobben med å ha en slik vellykket blogg er å faktisk gå til frisøren, fikse negler, shoppe freshe nye stilfulle klær osv.. det handler jo om å se bra ut, og å skape et godt inntrykk gjennom både utseende og «nye» tips/inspirasjon. Det hele bunner vel ned i at det er misunnelse på å kunne ha dette som en jobb, kontra å ha skitne fingre i barnehagen fra 8-4.

   10. … Og jeg kan rekke opp hånden å si at jeg faktisk er en av dem som er litt misunnelig. Jeg skulle gjerne levd av det jeg liker aller best å gjøre. Trene og inspirere andre, men slik endte det ikke. Men hey, jeg klager aldri selv om. det er jo tross alt mitt valg og jeg har det nokså bra selv om.

   11. Bettan

    Det er vel ingen tvil om at du faktisk gjør ganske mye i løpet av en dag,men det kan ikke sammenlignes med en 8-4 dag.Jeg jobber i barnehage og har sjelden tid til å sitte ned i løpet av en dag.Legg på personalunderbemanning og jeg rekker kanskje å spise og gå på do også.jeg klager absolutt ikke.Hver dag er ulik og i disse tider med mye frisk luft er det fantastisk. men…kjære deg…å ta bilder,redigere bilder og krøll håret er en fridag til sammenligning!
    PS. Du glemte en ganske viktig ting: spise…

   12. Elisabeth h

    Alle heltidsansatte har i flg Arbeidsmiljøloven krav på en halv times pause,selv de som jobber i barnehage, slik forøvrig også jeg gjør. Og det er ingen grunn til at ikke Carolines tips kan brukes nettopp i pausen,for å gi energiboost.

   13. Hvordan kan du «Bettan» si at det ikke kan sammenlignes med en 8-16 jobb? Har du oversikt over hvordan en uke for Caroline ser ut, og hva hun må gjøre?
    Kjenner jeg blir så irritert over at det er så mange som prøver å trykke Caroline ned, ved å få det til å virke som jobben hennes er easy peasy? Grunnen til at dere skriver det må jo bare være fordi dere er misunnelige, og gjerne skulle hatt en slik jobb selv.

   14. Der har vi det igjen, alle som er kritiske er misunnelige eller sjalu, altså, dette er og blir en utdatert hersketeknikk i en diskusjon og hører ikke noe sted hjemme. Anebfaler deg å else deg opp på god diskusjonsteknikk. Og ikke minst hva det vel si å være kritisk betyr.

   15. En bloggers hverdag kan nok ikke sammenlignes med en 08-16-dag. Men må man på død og liv prøve å rangere hele tiden??

    Faren min eier eget firma. De siste ukene har han hatt arbeidsuker på 100 timer i uka! Dvs. i snitt litt over 14 timer om dagen, mandag-søndag. Sammenlignet med din 8-16-dag i barnehagen, og 40 arbeidstimer i uka, har jo du nesten ferie til sammenligning!!

    Ser du nå urimeligheten i å skulle rangere yrker og arbeidshverdager mot hverandre?

    Denne bloggen er et magasin på nett. Caroline har mange roller å fylle: som både redaktør, journalist, annonsør, modell, stylist, fotograf osv. Å produsere 2-3 blogginnlegg hver dag med flotte bilder og bra tekst tar nok mer tid og arbeid enn du tror 😉 Du kan jo sammenligne med et magasin som kommer ut 1-2 ganger i mnd og kaskje har 10 eller flere ansatte..

    At blogging ikke er en 08-16-dag innebærer jo at man aldri får ordentlig fri. Når du reiser hjem kl 16, har jo du fri helt til neste dag. Når du reiser hjem på fredag, har du fri frem til mandag. Caroline er online fra morgen og kveld, hverdag og helg, og til og med på ferie.. Det finnes ulemper og fordeler ved alle yrker 😉

    Til slutt et spørsmål: Hvorfor tok du deg så nær av dette innlegget? Caroline har ikke kommet med noen påstander eller sammenligninger med 08-16-jobber. Alt hun kommer med er tips man kan ta i bruke hele dagen – også etter arbeidstid – alt etter hva som passer en selv 😉

   16. Her var det mange gode poeng!! Liker 🙂

  2. Slutt å les bloggen om alt Caroline skriver er feil.. Om dette ikke passer for deg og din arbeidstid så kan du sikkert trimme på en annen måte.
   Ha en fin dag Caroline:)

  3. Du har da vel lunsj som alle andre?

   Her har du (de samme) tipsene til DEG som jobber 8-16:

   1) Tren på morgenen før jobb, eller etter jobb.
   2) Å fokusere på å puste riktig og å tenke positivt er noe man kan gjøre hele dagen. Trenger ikke nødvendigvis å sette av 10 min. Ellers har du vel 10 min til rådighet på f.eks. vei til jobb, i lunsjen eller etter jobb?
   3) Endre fokus kan du også ved frokosten, i lunsjen eller etter jobb. Trenger ikke være en hel halvtime. Selv med en «8-16 jobb der du knapt får et sekund ro i løpet av dagen», hadde du tydeligvis tid til å stikke innom her for å lese innlegget og kommentere…
   4) Å være sosial har du jo flere muligheter til å være i løpet av dagen.
   5) Og å drikke kaffe, te eller vann er vel også noe alle med «skikkelige jobber» har mulighet til 😉

   Kanskje du spesielt burde øve på punkt 2? Tenke positivt, og å se muligheter istedenfor hindringer.

  4. Dersom du ikke rekker å ta deg et glass vann, puste med magen, eller gå deg en tur (med eller uten barn, med eller uten hund, kanskje være sosial i sammen slengen også) så ville jeg revurdert livsituasjonen din «i» ? Hvordan klarer du å leve om du ikke rekker et glass vann eller puste??? Jeg jobber til tider 10 -12 timer daglig (jada har mann og barn og hus og hund) og allikevel rekker jeg å puste, og ta meg et glass vann tenk! På vei hjem rekker jeg sannelig å ta en telefon til en venninne og..

   1. Du rekker jo til og med å gå innom bloggen her, kl. 10:17, jobber ikke du 8-16 og knapt får et sekund i ro i løpet av dagen? 😉

  5. Hva er poenget med å skrive en sånn kommentar?

  6. Det får da være grenser….? Det er direkte pinlig å framstå så ignorant og arrogant som du gjør, ikke rart du velger å være anonym. Hadde du brukt halvparten av energien du bruker på dette oppgulpet til å sjekke fakta, hadde du funnet ut at å blogge på dette nivået er mer enn en fulltidsjobb. Heldige deg som er ferdig kl. fire om dagene! Supert at du har tid til å være innom Carolines blogg da,hvis dette er ditt sekund med ro i løpet av dagen, burde du kanskje heller bruke dette sekundet på å følge et par av rådene overfor. Forhåpentligvis blir du litt gladere, og ikke minst hyggeligere av det!

  7. Helt seriøst, er dette tips du ikke kan bruke om du har 8-16 jobb? Jeg har 8-16 jobb, og det er fullt mulig for meg å drikke masse vann, tenke positivt og fokusere på å puste riktig i løpet av arbeidsdagen min. Trene og å være sosial er fullt mulig å gjøre utenfor arbeidstid, selv om mange kanskje ikke har tid til det hver dag.

   Kritikk er lov, men det er så unødvendig å skrive negative ting bare for å være jævlig. Om disse ikke passet for deg så kanskje det kommer noe som passer for deg senere.

  8. «Hva med oss som har skikkelige jobber», «knapt et sekund ro i løpet av dagen» likevell finner du tid i den hektiske jobben din til å lese blogg og kommentere negativt! Snakk om energityv, dette innlegget er jo perfekt til deg, prøv å flytt fokus til noe positivt i stedet. Desuten er det veldig unødvendig og snakke negativt om en annens jobb som du tydlig viser her at du ikke kan noe om.

   Leser bloggen din jevnlig Caroline, kommenterer så og si aldri men noen ganger så må man bare 🙂 Vit at det er andre her som er trofaste i alle oppturer og nedturer som heier på deg! Jeg skulle gjerne hatt jobben din! 😀 God mandag og ha en strålende uke!

  9. Jeg vil nok tro at disse 5 enkle tipsene ikke er tidstyver og at de fleste kan avse 5 min daglig til bare å puste.
   Jeg jobber 7-18 og syns ikke det er mye. Hvis du leser litt nøye gjennom så vil du nok forstå at det er mye som går på det mentale, in the end vil det bidra til en travel og stressfylt dag.
   Spesielt for oss med «vanlige» jobber typen 8-16 pluss pluss 🙂
   Breathe, just breathe…

  10. katrine

   Tror mange har vanskelig for å akseptere blogg som jobb siden det i de aller fleste tilfeller starter som en hobby, og som til slutt utvikler seg til å bli noe man kan tjene penger på. Man kan gjøre det man interesserer seg for og i tillegg tjene penger på det. Folk flest må derimot ta seg en utdanning (sier ikke at ikke bloggere gjør det) innen noe de liker, for så å jobbe et sted som kanskje ikke er perfekt, men dog veldig bra. Også må de hobbyene de eventuelt har komme på fritiden, og man tjener ikke penger på det.
   Jeg tror det som provoserer folk er arbeidsdagen en blogger har, hvor å sminke seg og finne outfits er en del av jobben, samt at man kan legge opp dagen selv. Hvem skulle ikke ønske de tjente penger på å legge ut bilde av hva de kler seg i. Men så glemmer man at jobben som blogger består av mye annet arbeid også som kanskje ikke er like gøy, for ikke å nevne alle negative kommentarer man får HVER dag. Akkurat det tror jeg er mer slitsomt psykisk enn i mange andre yrker. Jeg forstår at mennesker som jobber hardt for dårlig lønn lar seg provosere av at bloggere forsvarer seg med at de har en hard jobb som består av spennende møter og photoshoots.
   Jeg tror folk må innse at bloggere er en ny yrkesgruppe som er kommet for å bli, og det blir nok mer og mer vanlig i fremtiden. Tenk på fotballspillere, skuespillere, kjendiser som tjener penger kun på å være kjent…man kan velge å ergre seg over det, eller akseptere at slik er samfunnet blitt. Også vil jeg bare si, tenk på alle de bloggene som finnes, og hvilken liten prosent av de som faktisk er store bloggere som tjener penger. Det sier noe om at det gjerne skal en del innsats og hardt arbeid til for å kunne ha blogg som jobb (tenker ikke på de som provoserer seg til klikk o.l.) Man kan jo prøve selv å begynne og blogge, så merker man kanskje at det ikke er så enkelt som man hadde trodd.
   Til slutt så tror jeg nok Caroline bare mente godt med dette innlegget, og ikke ønsket å tråkke noen på tærne:-)

  11. Jeg skjønner ikke helt poenget med at både bloggere og oss «vanlige» hele tiden skal påpeke og sammenligne hvor himla travelt vi har det? Og hvem som har «skikkelige» jobber og ikke. Det er så utrolig nedlatende og barnslig. De fleste jeg kjenner har hektiske liv med jobb, fritidsinteresser, barn, trening osv. Når ble det en konkurranse? Caroline og hennes like bidrar på sin måte, mens vi med «vanlige» jobber bidrar på vår måte. Hva med å se verdien av forskjellene, i stedet for å krangle om hvem som har det travlest eller hvem som har viktigst jobb? Dette burde være ett ikke-tema.

   1. Henny88

    Kunne ikke vært mer enig! 🙂

  12. Skjønner ikke hvordan dette her kom opp en gang. Så klart en ikke kan sammenligne alle jobber, men dere som jobber 8-16 kan jo heller ikke sammenligne jobben deres med de som har turnusarbeid, der de kan jobbe fra 16-23 og måtte stå opp igjen neste morgen og jobbe 7-15. Så å sammenligne på den måten er håpløst. Har prøvd begge deler og begge deler er krevende på hver sin måte.
   Og disse tipsene her var nok ment til å gjelde når du generelt er tom for energi, og trenger ikkje i det hele tatt ha en sammenheng med hva du gjør. En kan føle seg tom for energi i løpet av dagen selv om en er student, husmor, jobber 8-16 eller turnus eller har en friere arbeidsdag..
   Så i mine øyne hadde denne kommentaren ingenting med innlegget en gang å gjøre, men var kun ment for å kritisere av noen som mener de mener de er best i verden..tagisk 😉

  13. Selv om jeg bare går første året på videregående, har jeg ikke tid til å være sosial eller lese bøker midt på dagen. Nå er kanskje jeg over gjennomsnittet interessert i å gjøre det bra på skolen, få gode karakterer osv, siden jeg vet hva jeg vil studere, og hvor høyt snitt det kreves. Mange driter i lekser og å øve til prøver, jeg er desverre ikke en av dem. Idag var jeg ferdig på skolen klokken 4, og var hjemme nærmere halv 5. Da må man forte seg å spise middag, før det er rett på lekselesing/prøveøving resten av kvelden. Imorgen har jeg tentamen, så her blir jeg nok sittende resten av kvelden/natta. Jeg bruker i gjennomsnitt 4-5 timer på skolearbeid hver dag, 6 dager i uka. I tillegg har jeg jobb 1 dag i uka. Jeg drikker masse vann da, og turen i frisk luft får bli de 500 meterne hjem fra busstoppen. Jeg har innsett at det er dette jeg må gjøre for å oppnå de resultatene jeg ønsker på skolen, og jeg har også innsett at dette får være livet mitt akkurat nå, det er bare en periode av livet mitt.

   Du, som har en helt vanlig 8-16 jobb slipper å ta med deg jobben hjem (som oftest), men desverre kan jo ikke alle være like heldige som deg.

 2. Jevn og fast døgnrytme, ja! Det er tipset for meg…..men tenk at noe så let kan være så vanskelig, haha :-/ Alltid noe man må fikse på kveldstid. Takk for tips! Klemmer

  1. Caroline

   Uff, ja, jeg vet :O

 3. Karoline

  Takk for gode tips, Caroline! Ønsker deg en super dag 😀

  1. Caroline

   Takk det samme, Karoline <3

 4. Hei! Hvilken pulsklokke bruker du? Jeg tror du har nevnt det før, men finner det ikke igjen. Flott inlegg!

  håper mandag ikke er blå ;);)

  1. Caroline

   Hei Sindre 🙂 Tusen takk!

   Jeg bruker Suunto Ambit3, har skrevet om forgjengeren her: http://carolinebergeriksen.no/2014/02/06/suunto-ambit2-s/ 🙂

   Ha en fin mandag!

 5. Cecilie

  Herlig! Liker sanne innlegg 🙂 Mange gode tips, og det vannet så utrolig friskt ut 🙂

  Du er ikke alene om å ha flyskrekk. Jeg er nok litt vel skeptisk til fly jeg også, og har funnet noen triks til hvordan jeg kan få kontrollen tilbake (nevnte jeg at jeg er litt kontrollfrik? 😉 ) når det blir turbulens:
  * Kryss leggene og hold de litt over bakken (3 cm nok). Dette minner meg om happy times på trampolina – akkurat som jeg hopper opp og lander med beina i kryss. Dersom flyet plutselig faller later jeg da som at det er jeg som hopper og er i lufta 🙂
  * For denne trenges det litt fantasi. haha! Jeg holder tak i handtakene på vesken min, og later som jeg rir på Pegasus (flygende hest) som jeg styrer. Av og til blir den litt vill, så da må jeg styre han inn igjen.

  Vet ikke om det hjelper for andre, men funker for meg 🙂 Haha selv om de er litt teite 😛 For meg handler det om å skaffe seg en viss grad av mental kontroll over situasjonen 🙂

  Ha en fin dag videre 🙂

  1. Caroline

   Takk for tips, Cecilie 🙂

   Ha en fin dag videre, du også <3

 6. Fine tips! Ønsker deg en fin mandag 🙂

 7. Å, dette var akkurat hva jeg trengte nå! Jeg sov elending i natt på grunn av migrene, har måttet be om å få hjemmekontor i dag. Men, jeg har satt opp en to-do- liste, og den skal følges tross litt laber form. Da hjelper det godt med innspill som dette. Jeg elsker den positive energien din, får alltid en opptur av å klikke meg inn her. Ønsker deg en fin dag!

  C 🙂

  1. Caroline

   Uff, god bedring! Håper migrenen har gitt seg 🙂

 8. Anna Lisa

  I says
  Fy søren så frekk du er i kjeften din…
  Har akkurat kommet hjem fra en joggetur som jeg brukte lunsjen min på i dag og d er takket være Caroline sin inspirasjon hver eneste dag..
  Men du i says??? Sitter du på din virkelige jobb å skriver dritt til Caroline litt over kl 10 på formiddagen?
  Ska tro hvilke jobb du må ha?
  Fin dag fineste Caroline

 9. Kanskje feil innlegg å legge inn dette spørsmål, men jeg spør allikevel: hvordan får du til så fine krølltang på håret? 🙂

 10. Jeg må si jeg likte nummer 3. Endre fokus spesielt godt! Jeg holder nå på å skrive en masteroppgave om ungdom og sosiale medier- blogg (du er selvsagt en av bloggene jeg analyserer), og jeg tar stadig pauser innom her på bloggen din! Det gjør meg alltid like glad 🙂 Ha en fin dag, Caroline!

  1. Caroline

   Ha en fin dag du også, og lykke til med oppgaven 🙂

 11. Så utrolig flink du er, og motiverende! Jeg har dessverre ikke kommentert her før (shame on me), men ville bare si at jeg synes du er superflink. Og det er virkelig morsomt å følge deg og L-K på Snapchat! Stå på videre, og ha en fin vårdag! <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Caroline 🙂 Koselig med slike tilbakemeldinger<3

 12. katrine

  Punkt nr 3 er akkurat det jeg gjør nå, skrevet på bacheloren siden i morges, så nå tar jeg meg en lunsjpause og leser litt blogger:)

  1. Caroline

   🙂

 13. Kunne du ha kommet med noen tips til 17 mai antrekk for de som ikke har bunad? Det hadde vært supert 🙂

  1. Caroline

   JA 😀

   1. Så braaa! 🙂 Gleder meg!

 14. Martine

  Takk for gode tips! Som lærer i 1.klasse kan man fort føle seg litt tom for energi i løpet av en dag.. Disse skal brukes med en gang i pauser og når mulighetene byr seg 🙂
  Ha en fin dag!

 15. Gode tips på en mandag 🙂 har du noen planer om å dele tips til 17 mai ? Bakst m.m? Skal til moren min som har flytta og har lyst å lage en kake som klarer og fraktes noen tim i bil?

  1. Caroline

   Ja, så absolutt 🙂 I starten av mai, tenker jeg! Men jeg er litt usikker på hva det blir ennå :/ Klem til deg!

 16. Veronica

  Dette innlegget er det kjekkeste jeg har lest på en stund hos deg 🙂 Liker veldig godt at du er blitt mer personlig igjen på bloggen og samtidig kommer med så mye inspirasjon som alle kan ha nytte av. Takk for mange gode råd, håper du får en fin dag =)

  1. Caroline

   Det var hyggelig å høre, tusen takk!

   Ha en fin mandag <3

 17. Rannveig

  Tusen takk for fine tips, akkurat det jeg trengte i dag 🙂 Og tusen takk for at du lager en så fin og inspirerende blogg. Håper du vet at du gir masse glede og og insiprasjon til oss med såkalt » samfunnsnyttige og viktige jobber.» Å gå inn på bloggen din er som å ta et lite friminutt i en nokså tung og krevende arbeidhverdag, og tenker på den måten at din jobb er like viktig som min på mange måter. Håper du får en fin mandag 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

   Bare hyggelig vet du <3

 18. Uff, nå var det mye negativitet her! Det et hvertfall ikke bra for noen 🙁

  Ville bare si at innlegget ditt var kjempe bra skrevet og at jeg selv holder meg til disse punktene, selv om jeg går skole fra 8-15, blogger og jobber 16-20.30. Ærlig talt, det er da ikke så vanskelig om du faktisk er ute etter en god helse.

  Klem,

  Karolina Maria

  1. Caroline

   Tusen takk, Karolina! Hyggelig at du synes det 🙂

 19. Flotte tips! Jeg går 2 året på VGS og disse tipsene passer jo til når jeg også kommer hjem fra en slitsom skoledag!
  Der er såå lett for meg å legge med ned på sofaen å sove, noe jeg kjenner på kroppen når jeg våkner at det ikke var en god ide!
  Men jeg lurer på en ting! Har du noen tips mot å få en bra og «fungerende» døgnrytme? Jeg får aalt for lite søvn og det går utover skolen, desverre.

  1. Caroline

   Det er fort gjort å legge seg for sent, jeg kjenner godt til det :/ Mitt beste tips er å bare starte, det er ikke så mye mer å gjøre. Gå på badet i god nok tid til at du er i seng halv elleve, det tar jo gjerne litt tid før du sovner, og er du heldig sover du klokken elleve, så er du klar som et egg når klokken ringer seks 😉 Eller når du står opp, da. Du må rett og slett bare være streng med deg selv, bestemt. Har du gjort dette i en uke, går det plutselig av seg selv 🙂 Ikke bli sittende oppe og lese eller se på serier, du MÅ legge deg. Vær streng 😉

   Stor klem!

 20. Karianne

  Jeg digger bloggen din, Caroline. Du er så positiv, sprudlende, og kreativ! Takk for at du deler så mange gode tips og idéer med oss. Det beste med hele bloggen er at du aldri slenger noe dritt om noen, men har den unike egenskapen at du alltid klarer å være positiv. Hvordan du klarer det når du mottar slike usaklige kommentarer som ovenfor, skjønner ikke jeg, men det er beundringsverdig. Du er en vakker person, både på utsiden og innsiden.

  1. Caroline

   Tusen takk, Karianne 🙂

 21. Det kan nok hende at Caroline har mer frihet til å legge opp dagene sine mer som hun ønsker. Men det betyr ikke at hun ikke jobber for pengene.Men som småbarnsmor er det absolutt en stor fordel å ha en jobb der man ofte kan jobbe fra hjemmet. Til deg som kom med krasse uttalelser..du velger selv hva du vil gjøre ut av livet ditt. Du kan finne en jobb du trives bedre med, og hvor det er mulig å puste mellom slagene. Det er forskjell på jobber. Helt klart. I noen jobber har man nesten ikke tiden til å gå på do mellom 0830 og 15.00. Har selv opplevd det i kontaktlærerjobb som lærer. Heldigvis har det nå åpnet seg nye muligheter til mer frihet i hverdagen og bedre økonomi for oss som familie. Ta kontakt da vel! Så kan du få deg en jobb der du får tid til å puste, trene på dagtid og gå til frisøren. Så må du gjøre jobben også såklart. Men dagen legger du opp selv. det er lett å glemme at de aller fleste har et valg om å endre sin situasjon. Bruk energien på det istedenfor å såre andre med stygge kommentarer..!

 22. Sunniva

  Hei. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt det glasset på det nederse bildet? 🙂 Ha en fin dag videre!

  1. Caroline

   Det er fra Etsy 🙂

 23. Hei.
  Jeg vet dette spørsmålet har blitt stilt før, men jeg finner ikke tilbake til det. Men, hvordan linse bruker du på kameraet ditt for å få bildene så lyse og «duse»? 🙂 Jeg har nettopp kjøpt speilrefleks fra Canon og er helt fersk i kameraverden 😉

  1. Caroline

   Objektivet har lite å si for om bildene blir lyse og «duse», det har med innstillingene, location, lyset og etterbehandlingen å gjøre 🙂 Det viktigste er å ta bildene et sted hvor det er godt med dagslys og ikke minst lyse omgivelser.

   1. Takk for svar 🙂 Kan jeg spørre hvilket redigeringsprogram du bruker?

   2. Caroline

    Photoshop 🙂

 24. ha en strålende ettermiddag Og takk for fine tips Vil vel alltid være noen som ikke burde hatt skrive penn Missunnelse er en dårlig egenskap Du er rå flink Caroline Og du hever deg over dårlige kommentarer Kos deg m familien i ettermiddags solen

  1. Caroline

   Tusen takk, Astrid! Kos deg du også <3

 25. Mange fine tips… jeg sovner gjerne etter jobb jeg.. så kanskje bare prøve alle tipsene en dag ,p

 26. Jeg må holde meg unna tung mat – da blir jeg skikkelig trøtt. Ellers funker trening veldig godt for meg. Ha en fin mandag Caroline. 🙂

 27. Takk for gode tips! 😀

  1. Caroline

   Bare hyggelig 🙂

 28. Hei! Kjekt å få gode tips! Hvor har du kjøpt vannglasset? 🙂

  1. Caroline

   Det er fra Etsy 🙂

 29. Bekymring er både energityv og tidstyv. Kanskje mest tidstyv.

 30. Ingvild

  Som tidligere fatigue-plaget som nå er i 100 % studie (med praksis og selvstudier hjemme), er jeg helt enig! Jeg begynte å trene skikkelig i januar i år, og merket ENORM forskjell! Kunne sove kanskje 4-5 timer på natten, dårlig søvn. Gikk da til å sove 6 timer sammenhengende, god søvn. Dette gir også energi 😉 Bevegelse og aktivitet er alfa og omega for å få mer energi altså! Positivit tankegang og et bra og sunt kosthold er også nøkkelord 🙂 Bra innlegg (y) Ha en strålenge uke 😀

  1. Caroline

   Så bra å høre at det går bedre med deg! Stå på 🙂 Ha en fin uke du også <3

  2. Åh, jeg skulle veldig gjerne å snakket mer med deg, Ingvild! For jeg sliter skikkelig med fatigue, og trening resulterer stort sett i at jeg blir enda værre, da i forn av feber og influensasymptomer, dårlig søvn, smerter og null fremgang. Hva er lurt å trene! Styrke eller utholdenhet? Hvordan kjenner man på grensen, når kroppen skriker etter bare 5 min? Jeg vil så gjerne trene, jeg vil sååå gjerne kjenne på endorfinene og overskuddet! 🙁

 31. Gode tips, jeg jobber også for meg selv, så dette var gode ideer.
  Trist når den første komentaren er så negativ.
  Et ekstra tisp hold deg unna negative folk ha ha. Letter sagt en gjort når folk kan legge inn slike komentarer.
  Du gjør en kjempe god jobb og som andre sier så er det alrdi slutt på arbeidsdagen din. Når man jobber for seg slev er det alltid noe som surrer rundt i hode.Ja arbeidsdagen slutter aldri helt og ja det er greit a ha fleksible arbeidstid, men det betyr jo ikke at du bare sitter der og koser deg med en flim osv.
  Stå på Caroline
  Tenker på deg og jeg personlig er VELDIG imponert over hva du har fått til. En stor klapp på skulderen fra meg til deg.Det fortjener du virkelig.
  Ha en riktig god kveld 🙂

  1. Caroline

   Haha 😀 Det var et godt tips! Jeg burde tatt det med 😉

   Tusen takk for hyggelig ord, Bente <3

   Ha en fin kveld du også 🙂

   1. Bare hyggelig, Glad du likte det tipset 🙂
    Dagen startet for meg.Tar en liten pause og går en tur.Godt for hele kroppen 🙂
    Ha en riktig god kveld Caroline.

 32. Fine tips! 🙂 særlig det om å endre fokus! Søvn og fast døgnrytme kan jeg dessverre se langt etter nå når mannen er på sjøen og jeg er alene med barna :-/ alltid noen som er våkne, flere ganger om natta og opp kl 05 😉 Skal huske på tipsene i morgen, kanskje de kan hjelpe meg ut av zombie-tilstanden 🙂

 33. Åh, dette innlegget trengte jeg idag! Synd at jeg ikke så det før nå ikvled, men skal definitivt ta med meg tipsene til i morgen tidlig 😀

 34. Flotte tips! Dette likte jeg! Du må være den bloggen jeg alltid går innom for jeg får alltid en positiv opplevelse etter at jeg har lest den. Stå på videre, virkelig!

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 Hyggelig at du likte tipsene, og koselig at du sitter igjen med en positiv opplevelse 😀

 35. Tusen takk for et flott og inspirerende innlegg! Jeg ville også fortelle at du fikk meg opp av sofaen i går. Hverken min mann eller jeg hadde særlig lyst til å trene i går. Jeg satt bare og surfet på IG, men da jeg klikket innom siden din kom motivasjonen veltende over meg 😉 Jeg hadde en fantastisk økt i går og boblet over av energi resten av kvelden. Ha en fin dag, fine Caroline <3

  1. Caroline

   Åååh? Så bra å høre 😀

   Ha en fin kveld du også <3

 36. Martine

  Så bra innlegg, passer veldig bra med tanke på eksamensperioden som snart kommer…
  Lurer på hvor du har kjøpt den koppen med sugerør som du har vann med bær i? 🙂

  1. Caroline

   Den er fra Etsy 🙂

 37. Oh lord, jeg elsker det bilde av det på denne posten. Der hvor du løper 😀 Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 😀

   Ha en fin kveld <3

 38. Fine tips! Jeg bruker bloggen din som avkobling! Hvis jeg jobber lange dager, ser jeg et program på nett og spiser litt før ny innsats. Avkobling er helt essensielt for å klare å være effektiv. Ha en fin dag!

  1. Caroline

   Så hyggelig at du gjør det 🙂

   Ha en fin dag du også <3

 39. Løper du på hælen?

 40. Inspirerende som alltid, Caroline!

  Hvor får man kjøpt sånt genialt glass med lokk og hull til sugerør? Perfekt jo! 🙂

  1. Caroline

   Jeg kjøpte det på Etsy 🙂

 41. Takk for mange fine tips Caroline 🙂 Jeg skal gå og ta meg et glass vann nå 🙂

 42. Caroline

  Du glemte spising! En gooood frokost inkl. noen kopper kaffe, ellers små og hyppige måltider utover dagen og drikke mye vann! Å føle seg fin og fresh gir også mye energi:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *