pysjamasparty på sykestua

caroline berg eriksen nelia syk pysj lekebil victorias secret.


God morgen til deg  Å, for en natt! Stakkar lille har blitt syk og kaster opp, så her hjemme har det gått i flere skift på både henne, Lars-Kristian og meg i flere timer allerede. Dette er første gangen hun har omgansgssyken, og det er så vanskelig med de små, hun klarer jo ikke å si ifra når hun må kaste opp, så det har allerede gått utover både leker og tepper. Heldigvis kan alt vaskes, det viktigste er jo at hun blir bra igjen  lille ♥ 

IMG_7628

caroline berg eriksen nelia syk pysj lekebil victorias secret. bøker barnebøker eventyrboka

________________________________________________________________________________________________________

Så dagen min i dag kommer vel ikke til å dreie seg om stort annet enn å trøste, lese, leke og vaske. I hvert fall frem til Lars-Kristian kommer hjem, da får jeg heller gjøre alt annet jeg egentlig skulle gjort nå. Skulle ønske jeg kunne bytte rolle med henne, hun fortjener ikke å ha det sånn. Men jeg skal gjøre mitt beste for at hun har det bra tross alt  Er det noen som har tips til hva en kan gjøre når så små barn kaster opp, så kom gjerne med dem! 

Stor klem! 

126 kommentarer

 1. Stakkar lille venn <3 Masse god bedring. For noen nydelige bilde til tross for kjedelig sykdom, dere er fine 🙂

 2. Etter at det verste er over, kan det vaere at hun trenger litt langsom tilnaerming til vanlig mat. Hvitt bröd eller ris uten saus er da bra. Unngaa alt som er fett eller krydret samt unngaa melkeprodukter.

 3. da lillesnupp her hadde omgangssyke. For en stund siden, fant jeg ut at slik smikke med oppsamlings lomme i bunnen er genialt også til oppkast. «Mesteparten » landa nedi der da hun kastet opp. Så var det bare å tømme, vaske og ta på igjen til neste runde 😀 sparer mye vasking! Men det fungerer kun på dagtid da.. Nattestid er sengekladder det beste 🙂

  1. Caroline

   Si fra om du har en smikke som står én meter ut fra barnet 😀

 4. Mor til 2

  uffa, stakkars lille, omgangssyken er d værste!! Vi har vært heldig å sluppe d med minsten til no,
  (han er like gammel som Nelia

  1. Mor til 2

   Ser at hele kommentaren min ikkje kom med…
   Men tipset var sukkervann, funker som bare d på eldste tøtto, hun er fem nå, men får d fortsatt, hun drikker ca en dl over en halvtimes tid, og vips ingen mer spying
   men siden Nelia er så liten så er d nok ikkje nødvendig med så mye, ville anbefalt å bruke en sånn sprøyte som kommer med tran

 5. Cecilie

  Salte kjeks og masse kjærlighet❤️ God bedring til Nelia!

 6. Mamma til tre

  Jeg er avhengig av såkalte kladder man får kjøpt på apoteket når barna har hatt omgangssyke. Har spart meg for mye vask, legger de under barna når de sover (mens omgangssyken pågår), og har de i nærheten slik at om jeg ikke rekker fram med bøtte/lite vaksevannsfat så bruker jeg det som smekke og kaster det med en gang. Man får de i mange forskjellige størrelser. De er kjempefine å bruke under laken når man begynner med avvenning av bleier også:) I tillegg så bruker jeg peppermynteolje i røkelsesholderen, siden jeg selv og barna opplever at det kan døyve kvalmen, brukte den mye da jeg var gravid:) Lykke til og god bedring:)

 7. Caroline

  Hei! Jeg har 4 barn, men kan telle på en hånd de gangene mine har vært så uheldig å fått omgangssyke! Jeg er VELDIG nøye på håndvask når vi kommer hjem, får ikke spise etter å ha vært i feks butikken uten å vaske hender først! Skifte klær hver dag, bade eller dusje og hvis uhellet først er ute så gi blå farris (pisk ut kullsyra da den er for sterk for de små) å ha i litt eplemost å rør rundt, gi litt å drikke, ikke mye i slengen. små eplebiter eller most eple er bra. Den tiden det pågår kan det være lurt å «bo» på badet, sitte i en stol å holde den lille, når hun må spy så hold hun med en hånd over bøtta eller toalettet å en hånd over panna, det hindrer at hun spyr så langt å at hun ikke får oppkast ut av nesa! Det er slitsomt, men det pleier å gå fort over hos de små! Gi kun drikke til hun ikke har kastet opp på en halv dag hvertfall, hun klarer seg fint uten mat så lenge hun får drikke. Blåbær kan være fint å koke saft av å gi å drikke. Ikke gi melk på 2 dager etterpå, å start i det små med mat. Kokvask alt av håndklær og sengeklær, bruk engangshansker når dere vasker, det smitter lett! Jeg har erfaring med at mine barn drikker lite melk, heller biola, og de har ikke omgangssyken! Min gutt på ti år har hatt det 2 ganger, en når han var 5 og nå når han var ti år. Masse god bedring og god helg til fine dere! 😀
  Her i nord norge prøver vi å få vår, masse snø her enda! Mvh Caroline 🙂

 8. Karianne

  Stakkars liten! Råtips fra meg når det gjelder omgangssyke om natten er å pakke inn madrass/pute/dyne med håndduker. Da kan man fjerne/skifte ut et lag etter hver runde og slipper å bytte trekk på alt hele tiden. God bedring!

 9. Huff, dette er ikke gøy… Noe som alltid er et must hos oss når omgangssyke og kvalme herjer er potetskruer. De gir litt næring, i tillegg binder saltet vannet til kroppen. Faktisk ikke mye som skal til før jentene mine føler seg bedre.
  GOD BEDRING

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *