oppskrift-onsdag: kremet spinat

IMG_7547

Denne dagen ble ikke helt som jeg forestilte meg, jeg har sovet bort store deler av den. Etter dagens første oppdatering, fikk jeg jobbet litt før jeg kjente flimmer og endte opp med migrene. Så lå jeg under dynene ganske lenge og irriterte meg over alt jeg burde gjøre, før jeg heldigvis sovnet. Jeg våknet igjen da Lars-Kristian og Nelia kom hjem, og var i form nok til å ta meg en dusj, og det hjalp veldig. Etter hvert orket jeg også å lage middag, og det er jeg veldig glad for! Det ble selvfølgelig noe veldig lettvint, men det er jo nettopp hva oppskrift-onsdag handler om: lettvint matinspirasjon. Jeg foretrekker å ha tre ting på tallerkenen, men hovedoppskriften i denne retten er såpass mye i seg selv, så denne gangen ble det bare to 🙂 Håper du liker dette like mye som oss, Nelia storkoste seg hun også! 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen kremet spinat og kylling 1

________________________________________________________________________________________________________

til 2 personer + en liten jente 

♥ 900 gram bladspinat ♥ 2 ss. kokosolje ♥ 1 gul løk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ salt og pepper ♥ 1 lite hode blomkål ♥ 1 dl. vann med 1 hel hønsebuljonterning ♥ 1 dl. fløte ♥ 2.5 dl. kokosmelk ♥ 1 ss. sitronsaft ♥ 1 ss. dijonsennep ♥ 1 ss. smør ♥ muskat ♥ kanel ♥ 3 store kyllingfileter ♥ valnøttkjerner 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen kremet spinat og kylling hva du trenger2

________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Kok opp 1 dl. vann og legg en buljongterning i vannet. Del opp blomkålen i små buketter. Smelt kokosolje i en kjele og tilsett hakket løk og hvitløk. La dette surre i oljen til det har blitt mykt, og tilsett deretter blomkålbukettene. Disse skal koke i ca. 2 minutter, før du tilsetter vannet med buljongterning og fløten. La dette koke til blomkålen er passe mør, rundt 5-6 minutter. Tilsett deretter kokosmelk, krydder, dijonsennep og smør, og rør godt før du bruker en stavmikser til å lage en glatt suppe. Salte og pepre kyllingfiletene (ikke den som barnet skal ha) og stek dem i varm panne i rundt 1 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form og stek videre i ovnen i rundt 20 minutter på 180 grader.

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen kremet spinat og kylling in the making

Del opp spinaten. Finn deretter frem en stor kjele, fyll den med vann og kok opp. Ha i så mye bladspinat det er plass til – dette må du nok gjøre i flere omganger – og kok det i noen minutter. Ikke for lenge, ca. 1 minutt er nok her. La bladspinaten avkjøles før du klemmer av vannet. Vi hadde ikke tid til å vente, så vi skyldte alt i kaldt vann før vi presset av vannet. Dette går helt fint, for det blir fort varmt igjen når du tilsetter spinaten til kremblandingen. Bland sammen, rør godt og smak til med salt og pepper, men vær forsiktig med krydder til små barn. Du kan helt fint krydre maten på tallerken i stedet. 

________________________________________________________________________________________________________

Dryss gjerne over litt valnøtter, kjempegodt! Mmmm 🙂 

oppskrift-onsdag caroline berg eriksen kremet spinat og kylling 2

– håper det smaker – 

29 kommentarer

 1. Du, vet du, når du har det sånn synes jeg du skal ta vare på deg selv, og bare opparbeide deg nok energi til familien. Akkurat i sånne øyeblikk synes jeg du skal gi en god dag i leserne dine. Vi er tålmodige, og vi forstår. Og vi vil deg vel! Ikke stress med å legge ut oppskrift, og ikke stress med å svare på Mail og alt det andre som følger med ditt yrke. Er man satt ut, så er man det. Og det er lov! Pust ut, legg deg ned og SLAPP AV! Det er en…he…ordre! 🙂

  1. Caroline

   Haha 😉 Mottatt!

 2. That looks very tasty!!!Must try it soon!!!

 3. Man trenger ikke nødvendigvis være forsiktig med krydder til små barn, noen liker faktisk mye smak! Salt skal man være forsiktig med ja, men pepper og annet kan det godt være de liker.. Min sønn eeeeeelsker hvertfall sterke smaker. Sweet chilli saus er topp! Og sennep (helst den grove typen) er også en favoritt..

 4. Håper du får en knall god nattesøvn i natt! Migrene kommer ofte når man får for lite søvn, stress osv egentlig mange ting som kan fremkalle migrene og det er så vondt! Så du gjorde lurt i å legge deg og sovna! Har du migrene medisin? Jeg har selv migrene så vet hva du snakker om! Men du, må fortelle deg at jeg så på ett nytt program på tv2 i dag og ett av spørsmålene var, hva heter Norges største blogger! Og det er fremdeles DEG 🙂 Yeah, måtte bare fortelle deg det :-))

 5. Lisa marie

  Hei fine deg! Bloggen din er så flott og gjenomført. Lurer egentlig litt på hva du tenker om at andre toppbloggere som lever av bloggen sin kopierer deg, eller din «bloggestil». Måten du skriver på, innleggsoppsett og måten bildene blir tatt på. Kan skjønne at mange henter inspirasjon hos deg og det er vel ok.. Men det blir litt Andeledes når dine «kollegaer» gjør det? Tenker spesielt på Kristina Andersen. I det siste så får jeg følelsen av deg når jeg går inn på bloggen hennes og det synes jeg er trist. Fortsett det gode arbeidet ditt uansett. Klem

 6. Mathilde

  Det så veldig godt ut 🙂

 7. Camilla

  NAM!! denne så og hørtes utrolig god ut! Vi har mye av ingrediensene fra før av så dette er jo perfekt for student budsjettet vårt. Tommelopp for lettvint med få ingredienser eller ingredienser folk flest stort sett har.

  PS. Håper du føler deg bedre idag Caroline 🙂

 8. Therese

  Dette så nydelig ut! 🙂 Har du noen tips til hva en allergiker kan erstatte nøttene med for den lille crunchen? Ha en fin dag!

 9. Nej men herregud vad gott. Älskar i princip allt som har med spenat att göra, så tack för receptet snygging!

  / Andrea
  https://rawness.se/blogg/fitfemme

 10. Isadora

  Hei fineste Caroline, dette har ikke noe med innlegget her eller oppskriften (som så kjempe frsh ut!) å gjøre, men leste at noen hadde diskutert det med restylan igår eller dagen før. jeg ønsker meg så veldig dette og lurer på hvor du pleier å gå for å fylle restylan? har du noe sted å anbefale, og hvor dyrt er det?? jeg sparer nå og håper jeg snart har nok 🙂 hvilken aldersgrense har de der du går, vet du det?? (jeg fyller straks 16 så regner med jeg må vente til det…)

  1. Caroline

   Hei Isadora 🙂

   Jeg går til en som heter Petra Eckmann, men du må nok vente til du er over 18 før du kan gjøre det :/ Jeg vil aldri gjort det om jeg var så ung som deg heller!

   1. Synes du kunne spart deg for restylane! Du som er så pen burde vært takknemlig for ditt friske og spreke utseende/kropp, ikke utsette deg for juks og fanteri. Synd at dette appellerer til unge jenter under fylte 16år også…. Nå er jeg skuffet.

 11. Hei! Hva tenker dere om dette? https://www.nrk.no/livsstil/_-ikke-bruk-feil-olje-1.12307948 Kan det stemme? Jeg bruker selv veldig mye kokosolje, og har lest at dere også bruker det. Ble litt bekymret nå 🙁

  1. Lars-Kristian

   Retterstøl har nok rett i at kokosolje ikke er direkte helsebringende, men effekten på hjerte- og karsykdom er uklar, da den ikke påvirker ratioen total kolesterol: HDL. Bruk av kokosolje må også sees i sammenheng med resten av kostholdet.

 12. 900 g eller 90 g spinat kanskje? 🙂 Lurer på hvor mye 1 kg spinat er 🙂 Uansett, du er utrolig flink på å legge ut oppskrifter!

  1. Caroline

   900 gram 🙂

 13. Retten så spennende ut, men kokosolje er verre enn palmeolje, Se om saken på nrk.no

  1. Lars-Kristian

   Du kan ikke isolere en matvare og si at den er dårlig, du må se på totalen i kostholdet. Effekten av kokosolje og risiko på hjerte- og karsykdom er også uklar, da den ikke påvirker ratioen tot.kolesterol:HDL.

   1. Kokos/palmeolje er vel også omdiskutert pga at det er svært lite miljøvennlige matvarer.

   2. Lars-Kristian

    Gjelder det kokosolje også? Trodde det kun var palmeolje.

 14. Så godt ut, kanskje prøve det ut en gang jeg som er så glad i kylling 🙂

 15. Hei Caroline

  Jeg stusset også på at det står 900 gr spinat. I en stor pose fra Bama er det 200 gr. Det står på posen at det rekker til 2-3 porsjoner. Men du bruker altså 4 1/2 pose? Nok til 9-13 porsjoner? Ikke rart dere er sunne og sterke 😉

  1. Caroline

   Haha 😀 Når du koker spinaten og blander den inn i med «sausen», så blir det fryktelig mye mindre enn hva det ser ut til før behandling. Det du ser på fatet på bildet i innlegget, tilsvarer kanskje 300 gram spinat. 90 gram ville da blitt fryktelig lite 😉 Men for å si det sånn, jeg fikk en telefon fra Lars-Kristian som spurte meg hva jeg skulle med «900 GRAM SPINAT»? 😀

 16. Charlotte

  Hei du 🙂 Jeg lurer på hvor det søte polka dot bestikket er fra…? Veldig fin og inspirerende blogg du har, koser meg når jeg leser <3

 17. Hei! Klarer ikke la vær å spør lenger… Where’o’where er det superfine marmorfatet ditt fra?
  God Bedring <3

  1. Caroline

   Det er fra h&M home 🙂 Bestilte det på nett for en stund siden: )

   1. Tusen takk. Jeg glemmer alltid at de har Home også. hihi 😉 Kjempelekkert er det iallefall!

 18. Hei 🙂 Det bestikket her, er det fra GreenGate og er det grått eller beige?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *