active education

annonse

IMG_6705

Dersom du går med en PT i magen, eller bare ønsker bedre treningsresultater med økt kunnskap, vil jeg anbefale deg en utdannelse som PT hos active education. For meg har dette vært midt i blinken på flere måter! Jeg får stadig mer kunnskap om hvordan jeg selv kan trene riktig for å oppnå bedre resultater, og jeg får også mer og mer kunnskap om hvordan jeg kan hjelpe andre som ønsker fremgang med treningen sin. Jeg gleder meg å kunne dele all kunnskapen med dere! Du må ikke jobbe som PT når du har tatt denne utdannelsen, det er mer enn nok at du bare er nysgjerrig på for eksempel hvordan du vet at du trener riktig.

IMG_6697

________________________________________________________________________________________________________

Det som er helt topp med Active Education, spesielt for meg som er veldig travel, og som bor langt unna andre aktuelle steder hvor du må fysisk møte opp, er at jeg kan studere på nett. På den måten kan jeg planlegge lesingen selv og følge mitt eget opplegg. Forelesningene er tilgjengelig på nett i hele perioden og det er alltid noen jeg kan spørre dersom jeg lurer på noe underveis. Det er 2 fysiske samlinger i løpet av studietiden og eksamen skjer også da. 

IMG_6322

Ettersom jeg er veldig glad i en aktiv hverdag, vil jeg si at jeg begynner å få ganske bred erfaring innen trening. Jeg har trent mye i mitt 28-år lange liv, så det er jo naturlig, men hittil har jeg likevel fått veldig god utbytte av studiet. Jeg er bare halvveis, men jeg har allerede vært innom x-antall nye treningsøvelser som jeg kommer til å ta med meg videre. I tillegg synes jeg det er utrolig interessant å faktisk vite hva som skjer i kroppen under en styrkeøkt, hvilke muskler som jobber sammen – på denne måten er det mye lettere å skreddersy treningen for meg selv. Teknikk er også ekstremt viktig, og dette begynner jeg også å få mer kunnskap rundt. 

IMG_6523

________________________________________________________________________________________________________

Fremover skal vi jo også lære mer om veiledning og pt-rollen, og det synes jeg også blir veldig spennende. Jeg har også tenkt litt på om jeg kanskje skal ta et løpekurs når dette er ferdig og jeg føler at jeg har tid. Dette planlegger jeg også å ta via Active Education, da de tilbyr mange kurs som man kan ta i etterkant av pt-studiet. Løping er noe jeg virkelig brenner for, og det vil jeg garantert lære mer om! 

ptførste

Føler du at dette kanskje kan være noe for deg, er det fortsatt mulig å melde seg på til utdanninger som starter i august 2015 🙂 Er du usikker på hvilke kurs eller studier du ønsker å ta, kan du også kontakte Active Education og snakke med en av de mange hyggelige studieveilederne ved å klikke her

44 kommentarer

 1. Hei! Vet du ikke har full kunnskap (ennå), men lurte på om man kan oppnå bra resultater med mye løping og litt styrke vedsidenav?

  1. Caroline

   Det kan man absolutt, men det kommer jo an på utgangspunktet og hva som er målet ditt 🙂

 2. Kristin

  Hei. Har sett på snapchat at du har fått tak i kokosterninger. skal til Sverige snart å lurer på hvor du fant disse :)?

  1. Inger H

   Å, ja! Hiver meg på denne! Kun smakt de på farris bad, men finner de ikke noe sted..WÆÆ!

   1. Caroline

    Fant de på Nordby 🙂

   2. ingerh

    Takker svar:)
    Kunne jeg spurt hvilken butikk? Så slipper jeg lete i alle:p

    Ha en fin dag:)

   3. Caroline

    Tror det bare er en matbutikk på Nordby? Det var uansett på den matbutikken som ligger ved inngangen 🙂

    Takk det samme 🙂

 3. Har du vært med i mange løp? Mosjonsløp? Det vil jeg vertfall virkelig anbefale! Det er noe med den følelsen av å bare løpe attmed mennesker som brenner for det samme som deg selv: nemlig løping. Hva er persen din på 10km forresten?

 4. Hei!
  Tar du dette kurset fordi du vil lære deg mere om dette?
  En ting til, har du tenkt å bli personlig trener? Kan man bli det av å ta dette kurset?

  1. Caroline

   Jeg tar det fordi jeg ønsker å lære mer om trening og hvordan man kan få best mulig utbytte av treningen 🙂

   Du blir Fitness Instructor (EHFA level 3) og Personal trainer (EHFA level 4) etter gjennomført studie.

 5. Så morsomt at du går der! Kjæresten min gikk der i høsten som var og har hatt godt utbytte av det. Det er jo en fin start uansett om du ønsker en pt-rolle eller om du gå videre som pfysioterapaut eller det ene eller andre! Ha en nydelig kveld videre!

  1. Caroline

   Det er jeg sikker på at han hadde! 🙂

   Ha en fin kveld du også 🙂

 6. Lene-Marie

  er det noen steder man bare kan få kjøpt bøkene? Tenker ikke å ta utdanningen nå, men kanskje senere. Men jeg kunne godt tenkt meg og lest litt og lært litt mer om trening!

  1. Caroline

   Du får de hos bokhandlere som selger pensumbøker 🙂

 7. Har selv gått der, kjempespennende studie!

 8. Hei Caroline!

  Jeg vet ikke om du husker at jeg spurte deg om pulsmåleren på Suunto Ambit 3 for en stund tilbake? Jeg ønsket gjerne å se prosent av makspuls, mens du ønsket å se pulsen, men hadde bare prosent. Nå har jeg klart å endre slik at jeg ser prosent av makspuls! Har du funnet ut hvordan du endrer til bare å se bpm? Jeg bare koblet pulsklokken til appen på iphonen og trykket på «settings», og dersom man blar nesten helt nederst står det «heartrate unit» hvor man velger mellom percentage eller BPM. Var helt sikker på at jeg hadde lett gjennom hele stoppeklokken, men nå fant jeg det endelig, hehe 🙂

  Kos deg i København,

  Maria

 9. Hvor er planleggeren kjøpt? 🙂

 10. Hei Caroline,
  Jeg synes du har spennende og inspirerende treningsinnlegg, men jeg sliter veldig med «dørstokkmila». Har du noen lure tips for hvordan jeg kan komme over den? 🙂

 11. Hva var grunnen til at du valgte dette stedet, framfor Norges fremste innen forskning på feltet? Som også tilbyr PT-utdanning på deltid. Dette er ikke kritikk, men som doktorgradsstudent selv blir jeg nysgjerrig på hvorfor dette ikke er avgjørende i et slikt valg. http://www.nrk.no/trondelag/_-personlige-trenere-mangler-kunnskap-1.12304151

  1. Caroline

   Er det NIH du sikter til? De har meg bekjent ikke nettbasert studie, eller?

   1. Ja, det stemmer, det var Norges idrettshøgskole jeg siktet til – og joda, de har e-basert utdanning nettopp innenfor dette feltet: http://www.nih.no/studier/fitness/studietilbud/studieprogram-personlig-trener-pt/studieprogram-personlig-trener-eksamen-og-organisering/ . Mulig det samlet sett kreves mer oppmøte enn der du går, men statusen NIH gir er jo også en helt annen. (Selvsagt er ikke denne statusen like viktig i alle kretser, så jeg forstår at dét alene ikke er nok til å velge utdanning der, hvis du ikke faller for resten av opplegget.)

   2. Caroline

    Ja, det var det studiet jeg mente 🙂 Jeg har dessverre ikke mulighet til å delta på så mange samlinger, derfor passer Active Education perfekt da det kun er to samlinger 🙂

   3. Det kan jeg i grunnen godt forstå med din timeplan. Jeg har uansett tro på deg som PT, men mer tro på deg enn på stedet du har valgt å utdanne deg ved. Jeg gleder meg til å se hva du først og fremst ønsker å bruke det til, når du blir ferdig. Lykke til!

   4. Caroline

    Mitt inntrykk er at Active Education har lærere med høy anseelse og masse kunnskap 🙂 Jeg er sikker på at det ikke står noe tilbake for NIH, men nå kjenner jo ikke jeg til begge studiesteder.

    Tusen takk!

   5. (Jeg får ikke svart deg under den siste responsen din, av en eller annen grunn, men dette er altså egentlig en kommentar til dét.)

    Det overrasker meg at du sidestiller NIH og Active Education. Å forsøke å forklare hvorfor dette er to institusjoner med store kvalitetsforskjeller, kunnskapsnivåer, forskningsaktivitet og anseelse blir et håpløst prosjekt, ettersom du ikke engang aner konturene av det. Det betyr ikke at AE er et dårlig valg for det du har behov for, det kan ikke jeg vite noe om, men vitenskapelig sett er det en svært spesiell påstand.

   6. Caroline

    Jeg sidestiller ikke NIH og AE, det har jeg ikke noe grunnlag for å gjøre da jeg ikke kjenner til kvaliteten på studietilbudet til NIH 🙂 Om du fikk inntrykk av det så var jeg utydelig.

    Jeg tviler ikke på at NIH har høy anseelse og er tilknyttet et sterkt faglig miljø. Generelt sett kan man også si at slike studiesteder jevnt over holder et høyere kvalitetsnivå enn mange andre. Men det betyr ikke at det er tilfellet i dette gitte eksempelet. Høy anseelse er ikke alltid ensbetydene med høy kvalitet. Vitenskapen faget bygger på er åpen for alle, spørsmålet er hvordan man bruker det.

   7. Vi har nok litt ulik syn på en del ting når det gjelder forskning og utdanning du og jeg, men det er jo helt greit. Jeg står likevel fremdeles for at du kommer til å bli en god PT. Lykke til!

   8. Caroline

    Jeg tror egentlig ikke det 🙂 Jeg ønsker et studie som er evidensbasert, oppdatert og består av gode pedagoger, det regner jeg med at du også gjør.

   9. Lars-Kristian

    Hei Robin!

    Jeg vil bare legge til at AE jobber tett med Høgskolen i Hedmark som er en av de ledende i Norge innen helse. De driver mye forskning innen helsearbeid, noe som en personlig trener bør ha gode kunnskaper om. NiH forsker mye på toppidrett, og det er ikke alltid at toppidrettsforskning er det en PT må kunne mest om i sin jobb med «vanlige» personer.

    Flere av de som jobber og foreleser på AE har også lang bakgrunn fra både NiH og Olympiatoppen. De to Caroline jobber mye med har vel tilsammen 12-15 års erfaring derfra.

    Jeg lurer også litt på hvordan du kan hevde at det ene er bedre enn det andre basert på hvor mye det forskes. Det er positivt at det forskes mye, men det er ikke gitt at studiet er bedre av den grunn. Har du noe dokumentasjon du kan legge frem som underbygger påstanden om at NIH er bedre enn AE?

   10. Det er jeg enig i, men jeg har nok enda mange flere krav. I tillegg foretrekker jeg å være så nært primærkilden som mulig, men det betyr ikke at jeg ikke forholder meg til sekundærlitteratur eller pedagoger som har lest primærlitteratur og presenterer sin egen forståelse av den – men det å være i et aktivt og ansett forskningsmiljø er en uvurderlig fordel som pedagog, og ikke minst å være forsker selv. (Det betyr selvsagt ikke at jeg mener alle forskere er gode pedagoger.)

   11. Hei Lars-Kristian

    Jeg lurte litt på når du skulle melde deg inn i samtalen. Jeg er ikke så opptatt av å vinne diskusjonen, og derfor kommer jeg heller ikke til å bruke tid på å dokumentere min oppfatning av fagmiljøets syn på kvaliteten ved de to nevnte utdanningene – men hvis du er veldig interessert i det selv, kan det jo være en idé å kontakte internasjonale organisasjoner som inviterer key speakers, se på statisikk for oppdragsforskning i feltet og den slags. Når det er sagt er jeg helt enig i at toppidrett ikke nødvendigvis er det mest relevante for en PT som skal jobbe med hverdagsmennesket. Jeg ante ikke at NIH bare forsket på toppidrett, så der vet du nok noe jeg ikke gjør.

   12. Lars-Kristian

    Du skal få lov til å ha din oppfatning, og det kan godt hende den er korrekt, men det er greit å klargjøre at det kun er en subjektiv oppfatning av de to utdanningsstedene. Min oppfatning er at begge to mest sansynlig er av god kvalitet 🙂

 12. Hei Caroline!

  Jeg vil be deg om en kjempestor tjeneste og du velger selvfølgelig selv hva du gjør. Jeg har laget en film om min erfaring med mobbing og vil at denne skal bli sett av flest mulig unge mennesker og forhåpentligvis også bli vist som undervisning for å vise elever hva mobbing fører til. Du har jo så mange lesere og jeg hadde vært veldig takknemlig hvis du delte filmen min i et innlegg og kanskje skrev din mening om mobbing.

  Filmen min er her: http://youtu.be/kJzNVyaPmOs

  1. Caroline

   Hei Gina! Så flott at du har gjort det! Jeg skal ta en titt på den 🙂

   Stor klem til deg!

   1. Gina Skårdal

    Tusen takk!! 🙂

 13. Det ser veldig bra ut! 🙂 Hva gjør du forresten i København? 🙂 🙂

  1. Caroline

   Fotoshoot med et kjempespennende prosjekt som jeg forteller mer om senere 🙂

 14. Dette er jo nesten helt samme innlegg som forrige gang du skrev om utdannelsen? Sponser de samme to ganger?

  1. Caroline

   Litt usikker på hva du mener nå? Det er jo samme studiet, jeg er ikke ferdig før til jul 🙂

 15. Jeg har gjennomført akkurat samme studie, men også med kostholdsveiledning. Elsket det!! Alt var så interessant og dagene på skolebenken ble aldri for lange! Lærte så mye nyttig som jeg har tatt med meg videre og bruker gjennom min egen trening. Har også blitt enda mer glad i trening og sunt kosthold, nå som jeg virkelig vet hva som skjer i kroppen! Stå på Caroline 😀
  Følg meg gjerne på instagram: KABO93. Håper jeg kan inspirere litt 🙂

  1. Caroline

   Så bra å høre at du er fornøyd, slike tilbakemeldinger gjør meg trygg på at jeg har gjort et godt valg 🙂

 16. Mathilde

  Så bra at du er fornøyd:)

 17. Hei søte deg <3

  jeg bare lurte på hvor du har kjøpt den tightsen, den var så fiin!!!

  1. Caroline

   Den er fra Getinspired.no 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *