let’s talk basic

annonse

blush

I dag har jeg lyst til å snakke litt om basis-sminken jeg bruker, for den er det veldig mange som etterspør! Når jeg sier basis, mener jeg primer, foundation, concealer og pudder – altså den sminken jeg bruker før jeg legger maskara, gjør bryn, konturering og eventuelt legger øyenskygge. Jeg bruker en del produkter, og det er fordi jeg føler at det gir meg det resultatet jeg ønsker. På sommertid bruker jeg ofte bare en farget dagkrem dersom vi er i varmere strøk eller er ute for å få litt farge, men i hverdagen, og spesielt vinter, vår og høst, er det som regel disse produktene jeg bruker. Er du klar? Here we go! 

________________________________________________________________________________________________________

what I use 

oversikt blush

1. primer – den siste tiden har jeg brukt en primer fra dermalogica – ultra calming. Denne skal motvirke rødhet, gi en jevn hudtone, og beskytter også mot skadelige uv-stråler. Perfekt for meg som har litt røde partier på blant annet haken i ny og ne. En primer sørger for at du får et jevnere resultat når du legger foundation, i tillegg til at primeren fyller inn eventuelle arr og også linjer og rynker. 

2. under eye primer – fra glo minerals minimerer synligheten av fine linjer under øynene og har lysreflekterende pigmenter som også skal reduserer synligheten av mørke partier under øynene. Sørger i tillegg for at under eye concealer sitter bedre. 

primer dermalogica

3. concealer under eye – også her bruker jeg den je så og si alltid har brukt – glo minerals under eye i fargen natural. Den skjuler litt mørkere partier, og har helt super dekkevne! 

4. concealer på eventuelt annen hudtone eller på urenheter  – jeg har sverget til glo minerals sin camouflage concealer i så mange år jeg kan huske! Faktisk fra jeg testet sminke i forbindelse med bryllpet vårt, og jeg holder den fortsatt tett til brystet. Ingen concealer i verden slår denne, og det mener jeg! Den dekker helt perfekt og sitter hele dagen. Skal ikke brukes under øynene da den er ment for å tørke ut urenheter og vil bli for sterk for den sarte huden under øyet. Finnes her

5. foundation – luxe sin foundation fra glo minerals i fargen almond har jeg brukt siden den kom på markedet, og jeg er så fornøyd med den! Luxe liquid foundation har solfaktor 15 og inneholder diamantpulver sammen med fuktighetsgivende ingredienser. Denne har alt jeg ser etter i en foundation: den tilfører fukt, gir et jevnt resultat med bare et eneste strøk, er utrolig drøy i bruk. Dersom du ønsker mer dekkevne, påfører du bare i flere omganger. Denne skal i tillegg redusere synligheten av skygger, fine linjer, pigmentflekker og misfarging. 

6. finishing – for å avslutte basis-sminken, er det fint å ha et pudder til å forsegle det hele, og som sørger for at sminken sitter godt resten av dagen. Her bruker jeg også luxe fra glo minerals. Et helt transparent pudder tilsatt diamantpulver, som gir en lysnende og dusende effekt på huden. Sørger for at Luxe Liquid Foundation sitter bedre og lenger, samtidig som det etterlater en delikat glød. Finnes her

solpudder

Ønsker du litt frisk farge, anbefaler jeg et solpudder helt tilslutt. Her bruker jeg som regel glo minerals bronze som gir en akkurat passe glød til fortsatt vinterblek hud, men jeg har ikke på meg denne på bildene over. 

________________________________________________________________________________________________________

koster blush

Jeg har også oppdatert kostebruken min siden forrige gang jeg skrev om dette, så til denne looken, og også ellers, har jeg brukt foundationkosten som hører til luxe-foundation, og den er virkelig helt utrolig god! Den sørger for at du får et helt flawless resultat, og at det ikke blir påført for mye. Du finner den her. Til settingpudderet og til solpudderet, bruker jeg real techniques bronzer brush, og til concealerpåføring bruker jeg bareminerals sin maximum coverage

________________________________________________________________________________________________________

Ønsker du å teste noe av dette, tilbyr Blush.no inntill 50 prosent rabatt på ALL sminke i dag og i morgen! Klikk deg inn HER for å sjekke ut hele utvalget 🙂 

60 kommentarer

 1. Tone Boye-Karlsen

  Hei Caroline du er en naturlig vakker ung dame hvorfor all sminken du trenger ikke det. Må ta mye tid hver dag.

 2. Så pen du er! Er det dynen du har rundt deg på de øverste bildene? Det hadde vært pent med en topp/kjole i samme mønster, tror jeg 🙂
  Og du kler bare skuldre. God søndag til deg!

  1. Caroline

   Tusen takk 😀

   Det er dynen, ja 🙂

 3. Hvorfor har du valgt å bytte samarbeidspartner?

 4. Du er veldig pen! Men jeg lurer på hvorfor du bare tar bilder av med din venstre side av ansiktet. At du prøver å unngå å legge ut av høyre siden din. Vet at folk legger merke til det, så jeg bare lurte på om du var misfornyd med et eller annet, noe du ikke burde.

 5. Hei! Liker bloggen din mye mer for tiden, synes den har tatt seg opp etter en lang stund der jeg synes den har manglet en del gnist. JIPPI!
  Jeg har et spørsmål: har du noen gang tenkt å gå over til mineralpudder istedenfor flytende foundation? Jeg har alltid sverget til flytende, for jeg føler jeg har hatt en del rødheter i kinnene å dekke. Men så prøvde jeg da, og det dekket jo alt, man ser det ikke på huden, gir en naturlig glød som ikke ser sminket ut OG jeg har søren meg blitt kvitt det røde i huden. Huden ser mye bedre ut både med of uten sminke. Synes du bør prøve dersom du ikke har det før, for fra hva jeg har sett av dine usminkede bilder har du ikke mange «problemomeåråder» å dekke. Vil forresten anbefale dette til alle som leser det, haha. Er helt frelst! Er det flere eller? 😀

  Sorry for en så lang og rotete kommentar, haha. Ha en strålende dag videre, og fortsett med det gode arbeidet med bloggen, føler det er en fin blanding av profesjonelt og personlig preg, men uten den tidligere «kjøligheten». Så herlig!

  1. Caroline

   Tusen takk for hyggelig kommentar, Ingrid 🙂 OG tusen takk for tips!

   Ha en strålende dag du også! Her går det i hundre, så beklager for et litt kort svar 🙁

  2. Supert tips 🙂
   Hvilket merke bruker du i mineralpudder?

   1. Anbefaler jane iredale – the skin care makeup på det varmeste! Hudforbedrende makeup, også godkjent av the skin cancer foundation ifht baseproduktenes solbeskyttelse og evne til å forebygge hudkreft 🙂 beste mineral makeupen på markedet!

 6. Anne Kristin

  Hei hei, takk for fine tips 🙂 jeg lurer på om dere gir Nelia tran og isåfall hvilken type? 🙂

  1. Caroline

   Ja, Møllers 🙂

 7. Å, når skal du fortelle oss at du er gravid igjen? Gleder meg sånn til det:)

  1. Caroline

   Når jeg er gravid 🙂

 8. Gaah! Så mye styr xP Bruker kun foundation og pudder. Har ikke tid (eller råd) til alle de produktene :O

 9. Kjempebra Caroline, og så godt du har forklart alt 🙂
  Tommel opp for deg – som alltid!

  Ha en fin søndag videre og kos deg 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, hyggelig å høre 🙂

 10. Vakre du 🙂 Du gjør en fantastisk jobb med bloggen 🙂

  Et spørsmål off topic.. 🙂
  Jeg setter meg litt for høye mål for løping ila av uken. Hvor mye tror du en nybegynner burde klare (vet det er individuelt) å løpe på en økt?

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

   Det er svært individuelt, og derfor helt umulig å svare på 🙁 Men du kjenner jo selv på kroppen om du trener for hardt! Kanskje du bør starte rolig, og så øke gradvis for å kjenne hvordan kroppen takler det?

 11. hei,
  Jeg lurte på om du kunne fortelle om kremen med farge du bruker om sommeren? Hørtes genialt it!

 12. Ingen blush som du har skrevet om tidligere? 🙂 Hvilket merke og farge til bryn bruker du? 🙂

  1. Caroline

   Blush inngår ikke i basissminke 🙂 Jeg bruker produkter fra bdb, kommer innlegg om det senere.

 13. Mathilde

  Jeg bruker samme foundation som deg 🙂

 14. Hei. Jeg bare har sett at du flere ganger har lagt ut bilder av pulsklokken din på snapchat. hva er makspulsen din og hvilepulsen din? har ofte sett du har 37 i puls og kommer deg helt opp til 170 i puls eller har jeg sett helt feil da..? :O

  1. Caroline

   Da har du nok sett feil 😉 Makspulsen min er 203.

   1. Jeg har sett at Caroline har vist pulsen i både bpm og %. Kanksje det er 37 % du har sett? Ellers går det an å ha 37 bpm i hvilepuls også, men det er ganske sjelden.

   2. Caroline

    37 er nok prosenten av makspuls, ja 🙂 Lars-Kristian har ofte under 40 i hvilepuls, tror han har hatt så lavt som 36 faktisk :p

 15. shit, jeg bruker mascara, eyeliner og fikser bryn. 3 min på morgenen, så er jeg klar. Hadde vært gøy å vere så flink med sminke som du er, du ser alltid så fresh og fin ut. men samtidig glad jeg aldri har lært meg det, det må jo ta enormt med tid?

 16. Hvilket merke og hva heter fargen på negllakken du har på deg ?

  1. Caroline

   Det er gellac 🙂

 17. Hei.
  Tusen takk for et bra innlegg. Gifter meg om bare 19 dager, så nå skal jeg handle inn noen gode produkter på salg 🙂
  Eneste jeg slekt med var å få linkene til å fungere, dette gjelder spesielt linken med foundation og primer – får opp at de ikke har disse varene. I tillegg så er det slettes ikke 50% rabatt på all sminke. Jeg fikk rundt 30% avslag bare…
  Takker for hjelpen din.

  1. Caroline

   Takk for at du sa i fra! 🙂

 18. Sleit med ikke slekt

 19. Masse gode tips her – men jeg ser at du har byttet om på 3 og 5 i bilde og tekst, ble litt forvirra. 🙂 3 i teksten er foundation, mens på bildet er det en concealer?

  1. Caroline

   Takk for at du sa ifra! Har rettet opp i det nå 🙂

 20. Neliane

  Nå er jeg veldig blond. ….men jeg skjønner ikke dette snapshat. ..! Har laster ned appen og legger til noen, men ser jo ikke deres videoer etc før de legger meg til også..? Men deg Caroline søkte jeg på og ser nå dine snaps, hvilket er moro :-). Men LK står som «avventende»….? Men dere legger jo ikke til folk på samme måte synes jeg du sa? Hvilket make sense da dere kan jo ikke legge til så mange som vil se dere? Skjønner ikke helt opplegget. …
  Har venner jeg har lagt til, men det å se deg Caroline virket som skjedde tilfeldig. Jaja….bare meg som er på jordet her? :-))

  1. Caroline

   Det holder at du legger oss til med nicket, vi må ikke godkjenne. Om Lars-Kristian står som avventende så har du nok brukt feil nick :/ LKERIKSEN23

   1. Neliane

    Takk for svar 🙂

 21. Hei Caroline.

  Gikk inn på blush.no nå, men på concealerne er det bare minus 30%. Er det noe sted man skal fylle inn rabattkode eller noe?

  1. Caroline

   Det er inntil 50 prosent 🙂

 22. Bruker du løsvipper hver dag?

  1. Caroline

   De dagene vi tar bildet så gjør jeg det 🙂

 23. Hva med å skifte på senga innimellom? Neida, jeg tuller bare. Jeg vet du tidligere har sagt at dere har to av den sorten der 🙂 Legger bare merke til det hver gang en dyne er avbildet, fint sengesett 🙂

  1. Caroline

   Haha 😀 Gror snart fast i sengetøyet 😉

 24. Hvor er dynetrekket fra? Link?:)

  1. Caroline

   Jeg lurer på om vi kjøpte det på Kid 🙂

   1. hannah

    Ja kid, har samme! Men det er noen år siden det ble kjøpt nå 🙂

   2. Caroline

    Ehe 😀

 25. Hei Caroline 🙂

  Takk for gode tips om sminke.

 26. Hei Caroline 🙂

  Takk for gode tips om sminke.

 27. Hei Caroline. Når jeg klikker meg inn på luxe foundation, så kommer det opp «varen er ikke lenger i vårt sortiment». Gjør jeg noe feil, eller hva betyr det?

  1. Caroline

   Da er det nok utsolgt 🙁

 28. Kristine

  Hei Caroline 🙂

  Barer lurer på hvilken farge du bruker i foundationen? Er så vanskelig når man ikke får testet den ut..

  Takk for flott blogg!

 29. Hei Caroline.

  Er foundationen oljefri? Jeg har problemer med at huden skinner, og bruker en oljefri foundation nå fra Dior. Veldig fornøyd med den, men jeg liker godt å blande to typer for å få en perfekt farge.

  Takk!

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke, du må nesten høre med Blush 🙂

 30. Kjempebra innlegg, Caroline 🙂 Jeg synes det er supert å få tips om kosmetikkprodukter fra deg, da du skriver om det vel så bra som skjønnhetsmagasiner gjør. I tillegg føler jeg at jeg får din ærlige mening. I magasiner vet jeg liksom aldri om kosmetikkmerkene har betalt for en god anmeldelse. Jeg føler meg rett og slett tryggere når jeg skal kjøpe noe du har anbefalt:) Jeg ønsker gjerne flere slike innlegg i fremtiden!

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂 Sminke er jo viktig for meg, og jeg vet at det er viktig for mange av leserne mine. Så da vil jeg jo gi ærlige tilbakemeldinger 🙂

 31. Er dette din basic sminke? Hva bruker du med spesielle anledninger? Jeg savner å kunne «lage» flawless hud med foundation osv selv.. Du ser alltid så flott ut! Dessverre har ny prevensjon gjort så jeg får kviser og uren hud, så har dessverre bare blitt pudder foundation for å dekke litt av rødheten 🙁

  1. Caroline

   Hei Linn! Det kommer flere poster om dette senere 🙂 Jeg har selv hudproblemer som kommer og går, spesielt i perioder hvor det er mye stress! Det meste går bra med sminke, men det hender vi fjerner de verste urenhetene med photoshop. Det har vi ikke gjort i dette innlegget, da 🙂

 32. Marianne

  Hei! 🙂
  Har du en farget dagkrem å anbefale ? 🙂

 33. Inger Johanne Traaen Brennhovd

  Hei
  Kjempefine negler du har. Hvor ordner du neglene dine?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *