5 filmer å se i påsken

Det er ikke mange filmer som relateres til påske, men det er alltid noen. Selv om tv-kanalene byr på mye fin krim i disse tider, bokhyllene er fylt med deilig lesestoff, og de fleste kanskje setter mer pris på solo, appelsin, kvikklunsj og ski på beina enn å benke seg foran tv-skjermen, vet jeg at det også finnes dem som verken er på fjellet eller som ønsker å følge med på krim. Her er i hvert fall noen input til deg som vil se en film i påsken, og som kanskje kan skape en form for påskestemning i tillegg. 

________________________________________________________________________________________________________

movies perfect for easter 

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

fjols til fjells – dette er virkelig en påskefilm tradisjonen tro for meg! Her kan jeg alle replikkene på rams og jeg er skråsikker på at jeg lett kunne overtatt rollen som Rudolf og Ruth dersom det skulle vært nødvendig. Fjols til fjells er en klassiker, og Leif Juster er jo en legende! I denne filmen møter vi hotellbestyrer Poppe og piccoloen Rudolf som forsøker å hjelpe gjestene ved Hurumhei Høyfjellshotell. Filmen er i kategorien situasjons- og forvekslingskomedie, og er bare helt hysterisk! Den var lenge en del av NRKs påskeprogram på tv, og det er nok nettopp derfor denne filmen ER påske. I hvert fall for meg. 

easter parade

easter parade – en kjent Hollywoodmusical med Judy Garland og Fred Astaire, og musikk av Irving Berlin. Gamle filmer som denne er så deilig, og jeg kan se den igjen og igjen. Feelgood! Skuespillerne, stemmene, mimikken og alt var bare så annerledes før, men bare til det positive når filmene er som denne. Her møter vi Don Hewes og Nadine Hale som lenge har vært et danseteam, men rett før påske bestemmer hun seg for å forlate teamet til fordel for sin egen solokarriere. Dette knuser Don Hewes, men han sverger på å gjøre sin nye dansepartner til en stjerne før neste års påskeparade. Aw! 

hop

hopp – en barnefilm som virker helskjønn, som jeg ikke har sett selv ennå, men som jeg tenker er midt i blinken å se i selskap med Nelia. I denne filmen møter vi påskeharen som rømmer hjemmefra for å oppfylle sine popstjernedrømmer. Plutselig utsettes han for en bilulykke, og da blir opp til den uheldige sjåføren å redde påsken. Påskeharen er ikke lett å ha med å gjøre og Fred, sjåføren, sliter livet av seg i forsøket på å ta vare på ham. Under denne perioden og i løpet av filmen lærer begge en viktig lekse om hva som må til for å bli en ansvarlig voksen. 

prinsen av egypt

prinsen av egypt – denne er bare så nydelig, og den tar jo for seg bibelhistorie, så jeg synes den passer fint i påsken. Den er en tilpasning av andre mosebok og vi følger livet til Moses fra å være prins i Egypt til å lede Israels barn ut av Egypt. Musikken i denne filmen er så vakker og historien er rørende: en skikkelig grinefilm, til tross for at den er animert. Men så gråter jeg av Frost også, så… 

thepassion

the passion of the christ – dette er ikke filmen til å sette stemningen, men den handler om nettopp historien rundt påsken og gir bakgrunnskunnskap, så den må med på en slik liste. Jeg forlot selv kinosalen da jeg skulle se denne fordi jeg ikke taklet det, den var så grusom og jeg er altfor følsom, så det ble for mye for meg. Jeg har sett den i ettertid, i hvert fall så godt som, ettersom enkelte scener fortsatt ikke er egnet for meg og mitt myke indre. Det er en veldig sterk film. The Passion of the Christ tar for seg de siste dagene i Jesu liv, det siste måltidet med disiplene og da Jesus blir forrådt av Judas. Filmen gir et forferdelig sterkt inntrykk av Jesu lidelse, og de mentale påkjenningene han gjennomgikk under rettssaken, og på korset der han gjorde bot for alle menneskers synder. 

________________________________________________________________________________________________________

Kanskje du har  noen flere forslag? 🙂 

62 kommentarer

 1. Veldig bra filmvalg! Tror det er spesielt viktig at folk ser The passion of the Christ, i påsken. Den setter påsken i perspektiv, og kan skape en balanse til alt det andre vi rører rundt med. Ble veldig glad for din omtale av den! 🙂

 2. Ser ikkje ut som «Fjols til fjells» går på NRK i år 🙁

 3. Ser alltid på Prinsen av Egypt både i påsken! Ble så lykkelig når de sendte den i julen også, men har endelig skaffet meg den så jeg får sett den når jeg ønsker. Utrolig fin film:)

 4. Åh, jag blir så glad av att du rekommenderar folk att se de filmer som visar påskens riktiga budskap! <3

 5. Er du kristen, forresten? 🙂 God påske <3

 6. Takk for gode tips! Og så fint at du tok med filmer som omhandler selve bakgrunnen for påsken også 🙂 må innrømme at jeg ikke har turt å se The passion selv, er alt for feig og takler ikke sånne filmer.. Så da er prinsen av Egypt mer passende for meg, hehe. Lenge siden jeg har sett den, skal få overtalt mannen 😉 riktig god påske til deg og dine!! Heier på dere <3

 7. Du overrasket meg, Caroline!
  Positivt altså.
  God påske!

 8. Jeg elsker fjols til fjells ☺

 9. Heii 🙂 Vi her hjemme fikk veldig lyst til å se hopp filmen i påskeferien. Jeg finner den ikke på viaplay, vet du om noen andre steder det går an for oss å se den?

 10. Sara Katrin

  Ååå, nå fikk jeg lyst å se Prinsen av Egypt igjen 😀 Den er så fin 😀 Har sett den hundre ganger, men likevel..Det er en film for alle – nettopp pga handlingen 🙂

  Forresten..Har du sett The Conjuring før? Hvis ikke, må du se den. Anbefaler deg å se den når Nelia ikke er hjemme, for du kommer mest sannsynlig til å hyle deg i stykker. Haha. Det gjorde jeg igår. Så den for første gang sammen med et vennepar, og jeg holdt på å dø i buksa. Haha. Ikke spesielt skummel, men den er ekkel, og så er den basert på en sann historie – noe som gjør opplevelsen enda mer creapy og realistisk. Tanken på at det har skjedd i det virkelige liv, er jo nærmest til å krepere av. Men liker du skrekk, så anbefaler jeg å se den. Med mindre du har sett den allerede da.

  Idag skal jeg se skrekkfilm igjen! :O Æææ! Denne gangen er det Woman in Black. Har du sett den? Jeg har bare sett traileren, men jeg gikk jo i taket av den og jeg. Typisk nok!

  Jeg er ikke så god på påskefilmer, men er det en film du må se, så er det White House Down med Jamie Foxx og Channing Tatum. Det er en actionfilm som handler om en såkalt terroraksjon/masseovergrep i Det Hvite Hus. Bør virkelig sees altså. Du finner den på Viaplay 🙂

 11. Kristine

  Takk for fine anbefalinger! OG takk for at du tør å anbefale The passion of the christ, for det er jo nettopp det påsken handler om 🙂 God påske til deg og familien din, vakre Caroline <3

  1. Signerer denne!

  2. Madeleine Norrman

   Signerer denne jeg også 😀 God påske!

 12. Hei Caroline 🙂

  Dette er ganske off topic , men jeg spør allikevel.
  Du har jo en macbook pro , og du tar ganske mange bilder. Jeg tar selv en del bilder , og det er på tide med en ny data. Jeg har aldri hatt macbook før.
  Så spørsmålet mitt er : Har du 128 gb eller 256? Og hvor mange bilder får du plass til på dataen uten en ekstern harddisk? (Sånn ca)
  Tenkte du måtte være en grei person å spørre, med tanke på antall bilder og eventuelt videoer :-).Hehe.
  Beklager langt innlegg.
  Ønsker deg og dine en riktig god påske 🙂
  Ps: Takk for filmtips!

  1. Caroline

   Jeg vet ikke hvor stor den er :/ Alt jeg vet er at jeg må rydde kraftig opp i den etter en periode :p

   Good påske tilbake <3

   Klem!

   1. Helene

    Hehe, okei – da får jeg undersøke litt videre 🙂 !
    Takk for svar 🙂

 13. Tusen takk for tips! Jeg pleier ofte å se flukten fra hønsegården! Syntes den er så bra! 😀

 14. Hopp!!!!Our favorite!!!

 15. Så fint du nevner passion of the Christ, sterk film! Er jo derfor vi feirer påske:-)
  God påske til dere:-)

 16. Fantastisk at du også anbefaler PASSION, som virkelig viser påskens budskap!
  God påske til deg og dine!
  Klem

 17. Så flott at du anbefaler en film som forteller oss hva påsken egentlig handler om! Dessuten oppsummerer du det så bra selv. God påske til deg og dine!

 18. Solveig Bergum

  Takk for gode film tips 🙂

 19. Jeg har alltid syns Harry Potter filmene var så fine i påsken, jeg vet ikke om dette er fordi de blir sendt på tv i påsken og derfor har jeg skapt assosiasjonen, men av en eller annen grunn syns jeg virkelig det!

  og Prinsen av Egypt er nydelig, på sitt vis forferdelig, men nydelig!

 20. Takk til deg for at du ikke bare tipser om overfladiske feelgood filmer, men også nevner filmer som faktisk har kristent innhold. Påsken er jo en kristen høytid der Jesus også må få plass 🙂 tommelen opp for deg flotte jente

 21. Maren Sofie

  Hei Caroline.

  Skulle gjerne sendt denne meldingen til mailadressen din, men hadde problemer med å finne den, så da blir det en kommentar her 🙂 ønsker ikke at denne kommentaren skal offentliggjøres.

  Jeg er med å arrangere noe som heter Shopping For Freedom som finner sted 17.April i Bergen. Det er en shopping- og minglekveld som arrangeres for å rette fokus mot ofre for menneskehandel og sex trafficing. Det vil være salg av second hand klær som er donert til arrangementet, og alle inntektene fra kvelden går til lokale og internasjonale organisasjoner som aktivt og konkret arbeider mot menneskehandel. Arrangementet er også en god motpol til «bruk-og-kast»-mentaliteten som preger norske forbrukere. Det er nå fjerde året dette arrangementet arrangeres, og det har tidligere vært en stor suksess med positiv medieomtale.

  I den anledningen lurer jeg på om du kunne tenke deg å bidra ved å donere klær, tilbehør eller sko. Det trenger ikke å være store mengder – hvert plagg teller. Vi vil holde en nokså høy standard på klærne vi selger, og har derfor opplevd stor pågang rundt klær donert fra anerkjente bloggere og fashionistaer. Så din donasjon vil være med å bety en forskjell for arrangementet.
  Vi har mulighet for å hente donasjoner i Bergen og Oslo.

  Dersom du ønsker mer info ta gjerne kontakt med meg på vedlagt mailadresse. Vi håper på å høre fra deg 🙂

  Med vennlig hilsen
  Maren Sofie A. Samset.

 22. TAKK, Caroline! Takk! For at du nevner to kristne filmer. Det betyr mye(for meg) at du som blogger viser litt hvorfor vi har disse helligdagene. Uansett om man tror eller ei så tenker jeg det er viktig å vite hvertfall litt om disse påskedagene 🙂 håper du får en fantastisk påskehøytid med familien din!

 23. TAKK for at du anbefaler the passion og the christ. Vet ikke hvor mye du legger i det, men for meg betydde det mye ar du anbefalte en film som handler om hvorfor vi faktisk feirer påske. Takk 🙂

 24. Takk for tips! Nå har Espen ordnet oss TV på soverommet så da blir det nok filmpåske <3 Kos dere videre på hyttetur! Klem M

 25. Hopp er kjempe morsom 🙂 Har sett den mange ganger siden jeg har en 7åring, men gleder meg likevel til å se den i påska 😉

 26. Er u kristen? 🙂

 27. Har ventet lenge på «alle de innleggene om makeup» du skulle komme med!!! Lei av trening og din fantastiske baby… Er det fordi du pr. dato bruker Dior, Lancome osv. som er testet på dyr? og ikke tørr stå frem ? Må si at i et par år brukte jeg dine anbefalinger fra for eksempel Glo Minerales osv… dritt podukter…. og en periode var både «Blush og «Bli vakker» kritisert for sine second hand produkter. Du var jo første ambassadør for Coverbrand…Hva har skjedd??? Respekterer deg hvis du unnlater å reklamere for noe du IKKE bruker kun pga pengene.. Selv har jeg brukt alt av produkter – OG -JA _ Dior og Lancome slår det meste… Blir dette publisert tro????

  1. Caroline

   Drittprodukter? Jeg må si at du er svært lite konstruktiv, altså :/ Og nei, jeg bruker fortsatt produkter fra glo for det meste, men kjøpte med star fra dior da jeg var på ferie fordi jeg var tom for luxe, og de hadde ikke noe annet. Jeg fant ikke at de testet på dyr, og finner fortsatt ikke at de selv har gått ut med å si at de tester på dyr, kun det motsatte. Jeg gjorde et søk da jeg stod på flyplasen for å kjøpe meg denne og fant altså ut at de ikke testet, og derfor kjøpte jeg den. Når brukte jeg Lancome?

   Når det kommer til innlegg om sminke, så kommer det over påske. Jeg var i møte i forrige uke for planlegging og div. og ting tar tid, jeg skal blant annet teste en del produkter også, ettersom jeg ikke ønsker å skrive om noe før jeg har testet dem selv og kan gå god for det.

   Så må jeg bare si ta jeg ikke forstår hvorfor du venter på disse innleggene, når du åpenbart er så misfornøyd :/ Det blir innlegg om trening og Nelia når det er det som opptar hverdagen min. I forrige uke var det ekstremt dårlig vær og jeg fikk derfor ikke til gode antrekksbilder selv om vi prøvde. Du trenger jo ikke å klikke deg inn her, om du synes bloggen er så ekstremt dårlig som du skal ha det til. Og ja, Nelia ER fantastisk 🙂

   God påske, Irene! 🙂

   1. Åhh, innlegg om familielivet, Nelia, hva dere driver med og innlegg «uten innhold» synes jeg er det aller beste og morsomste med denne bloggen, så JA til det:D

    God påske:)

   2. Johanne

    For et genialt svar, Caroline! Creds til deg.

    Sier meg også enig i at Nelia er fantastisk, hun er jo rett og slett nydelig.

    God påske til dere!

   3. Caroline

    🙂

   4. Iselin

    Bra svar Caroline!
    Når man får barn vil man gjerne prate om dem 24/7, så jeg tipper Caroline faktisk begrenser seg, man blir ganske besatt og man skriver jo om det dagen består av og for en mamma er barnet naturlig nok en veldig stor del 🙂 Det kommer du nok til å se selv en dag. Jeg hadde blitt mer bekymret om hun hadde skrevet om uteliv og nattklubber liksom.

    Det har da aldri vært en hemmelighet at denne bloggen i hovedsak handler om hverdagen til Caroline, ispedd litt antrekk, interiør, reise og sminketips. Jeg hadde ikke giddet å lese en blogg som var kun reklame og ingenting personlig. Om det er det du ønsker, vil jeg tipse deg om magasiner. Det er 70% reklame og sikkert midt i blinkende for deg 😉

  2. Irene nå må du skjerpe deg ! Les en annen blogg vis du er så misfornøyd er aldeles ikke kjedelig innhold ,og er det så kjedeli hvorfor lese det da …

 28. Ragnhild :)

  Jeg syns det er veldig fint at du også nevner kristne filmer. Det gjør godt for ei kristen jente å se at en blogger som deg drar disse filmene opp i lyset i påsketida 😀 ha en fin og velsignet påske ♡ ✞

 29. Hei!

  Flott blogginnlegg!
  Glad for dine anbefalinger, spesielt «The Passion of Christ». Modig gjort

 30. Kariann

  Så flott film liste og godt å se at du har tatt med The passion of the Christ. Det er jo det påsken egentlig handler om. 🙂 Du overrasker stadig! 😉
  God påske! 🙂

 31. Åh, gråter alltid av prinsen av egypt! Og så klart av passion of the christ og.. har faktisk ikke sett noen av de andre (nei, ikke engang fjolls til fjells!) For min del er Harry Potter gull både jul og påske, haha 🙂

 32. Fjols til fjells er et must for meg i påsken. Men også «de dødes tjern» er en klassiker som for meg hører påsken til.

 33. Rebecca

  Ble så glad at noen endelig tørr å anbefale filmer som har med grunnlaget for påskefeiringen å gjøre. Synes ofte det forsvinner i påskeegg og kyllinger og andre slike ting, (det er jo koselig det også) men påsken handler jo nettopp om Jesus <3 Ha en fin påske Caroline 🙂

  1. Caroline

   Selvfølgelig 🙂

   God påske til deg og dine <3

 34. Anbefaler på det sterkeste å se «Pay it forward» som går fredag på TvNorge 🙂

 35. Ka med «jesus christ superstar» istadenfor passion of the christ ? 🙂 Samme historia, men som musikal og uten så masse blod 😉

 36. Takk for gode filmtips! Ønsker deg og dine en riktig god påske og kos dere på hyttetur. Er så utrolig herlig å følge dere på Snapchat. Nelia er bare så vakker! klem

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 God påske til deg og dine 🙂

   Klem tilbake!

 37. The Passion er en utrolig sterk film, og jeg som du selv skriver, det han gjorde på korset for våre synder… Du er kristen, ikke sant 🙂 ?
  Takk for at du anbefaler denne, noen vil kanske rynke på nasen men men, de om det!
  Ønsker dere en velsignet påske med masse glede!
  Klem <3

 38. Narnia er en skikkelig påskefilm for meg:-) Alle BBC sine, men også Disneys nyinnspillinger. Ønsker deg og dine en riktig god påske!

 39. Takk for at du tar med kristne filmer! Ble veldig glad når jeg så det:) Håper dere får en velsignet påske og nyter høytiden!

 40. likte godt at du anbefalte passion of the christ, tommel opp for det altså 😀

 41. Vet dere, blir faktisk rørt av at det er så mange av dere som kommenterer her, som også er enige i at det er godt med filmer som trekker frem påskens hovedbudskap og hvorfor vi feirer påske! Takk! Og god påske alle sammen!

 42. Hei Caroline – ikke publiser denne meldingen er du snill. Jeg bare lurer på en ting, jeg har lett overalt etter sånne kokos-terninger du sendte på snapchat, siden i fjor sommer da vi var i Kroatia. Kan du være så snill å fortelle meg hvor du fant disse?

  Tusen tusen takk og fortsatt god påske!

  1. Caroline

   Sverige, på Nordby 😀 Mmmm 🙂 (du er anonym i kommentarfeltet og jeg vet ingen annen måte å svare deg på, så jeg håper det er i orden at jeg godkjente den!) 🙂

   God påske til deg og dine 🙂

 43. Veldig fin liste!! 🙂 Jeg MÅ også ha med meg Fjolls til fjells! Det er en evig klassiker og umulig å bli lei! 😀 Også må jeg si at jeg syns det er kjempeflott at to av filmene du la til handler om det som påsken EGENTLIG handler om, nemlig at Jesus døde for oss! 🙂 Ønsker deg og din vakre familie en aldeles nydelig påske! Klem til Nelia 🙂

 44. Camilla

  Vil bare slenge meg på resten av gjengen her, og si at det var utrolig kjekt å lese om filmanbefalingene dine som inneholder påskens store budskap. Ble så glad! Takk for at du deler av din hverdag. Er så kjekt med innleggene om Nelia! Må du og dine få en fin påskefeiring.

 45. Må stille meg i rekken av de som er glade for at du anbefaler en film som viser hvorfor vi faktisk feirer påske. Man ser ikke mye til det i hverdagen hvor det viktigste er kaniner og kyllinger og svære påskeegg 🙂 Jesu lidelser på korset var og er reelle og det setter påsken i riktig perspektiv <3

 46. Så bra at du får frem hva påsken egentlig handler om! Kred til deg!! Å så ha jeg begynt å følge dere på snap:-) Veldig hyggelig….å spesielt Lars Kristian har mange humoristiske innslag :-)…morsomt! :-))))

 47. Å se the passion of the christ definitivt et must for påsken. Den er sterk og voldsom men det er meningen med den, det grusomme vi ser, piskingen og misshandlinge representerer alle menneskers synder, som Jesus tok for oss. Da jeg ble fortalt det av en kristen venninne fikk det meg til å se filmen på en ny måte.

 48. Elisabeth

  Så utrolig flott at du anbefaler kristne filmer! 🙂 fint at man setter litt fokus på menigen med påske, blant alle påskeharene og appelsinene der ute <3 Ønsker deg og din familie en riktig god påske! Klem <3

 49. Martine

  Gode filmer – og fantastisk at du anbefaler noen med god mening og grunnen til at vi feirer påske. Ønsker deg en nydelig påske med dine nærmeste<3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *