low carb sara bernhard cake

sara bernhard kake lchf hoved - 2

Jeg vet det er den stor vaffeldagen i dag, men sunnere vafler har jeg lagt ut oppskriften på tidligere, så jeg ville heller gjøre noe annet. For et par uker siden var det en leser som spurte om jeg kunne lage en lavkarbovennlig versjon av kaken Sara Bernhard, fordi vedkommende ikke kunne klare seg uten – så det ville jeg gjøre i dag! Det begynner å bli en stund siden jeg hadde bakst på oppskrift-onsdag, i tillegg nærmer det seg både påske og 17. mai, så da tenkte jeg at en slik kake kanskje kan inspirere flere der ute også. Jeg håper i hvert fall det! Jeg laget kaken i rund form i stedet for i langpanne, og derfor droppet jeg også det øverste sjokoladefyllet, er redd det bare ville blitt kliss. Så, her er min versjon av Sara Bernhard-kaken, håper du liker den! Og du, den er veldig, veldig, veldig, veldig god! 

sara bernhard kake lchf kakestykke-2

________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

♥ 4 egg ♥ 170 gram sukrinmelis ♥ 200 gram mandler ♥ 1 ts. bakepulver  ♥ 170 gram smør ♥ 3 ss. raw mørk kakaopulver ♥ 1-2 ss. sherry ♥ 1 ss. kaffe ♥ 1 ss. sukrin 

sara bernhard kake lchf du trenger 2

________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

sara bernhard kake lchf du trenger

Kakk eggene og del hvite og plomme for seg. Stivpisk eggehviten. Bruk en blender eller en kjøkkenmaskin til å kverne mandlene fine. Bland sammen sukrinmelis, bakepulver og finkvernede mandler, og rør dette forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten. Finn frem en rund form, jeg brukte en som er 22 cm. i diameter. Smør den godt inn med smør før du heller deigen over, og stek mandelbunnen i ovnen på 150 grader i ca. 50 minutter – midt i ovnen. 

sara bernhard kake lchf kakebunn

For å lage kremen, blander du sammen 170 gram romtemperert smør, sherry, kakaopulver, sukrin, kaffe og eggeplommene fra de fire eggene. Dette smører du utover kaken når den har blitt godt avkjølt. Vær forsiktig med å løsne bunnen fra kakeformen, den sitter godt! 

sara bernhard kake lchf slik gjør du

________________________________________________________________________________________________________

Toppes med for eksempel revne, tynne mandelskiver. Mmmmmm! Håper det smaker ♥ 

sara bernhard kake lchf ferdig rund form-6

86 kommentarer

 1. Hilde Beate

  Å himmel – kake til frokost

  1. Caroline

   Haha 😀

 2. Denne så virkelig deilig ut! Har du et forslag til noe jeg kan erstatte mandlene med? Kjæresten min er dessverre allergisk. Og tror du man kan erstatte sherry med konjakk?

  Ha en fin dag videre! Elsker å følge dere på snap 😀

  Klem <3

  1. Caroline

   Jeg vet ikke ang. konjakken :/ Evnt kan du bare droppe det 🙂 Prøv for eks. med andre nøtter? Eller er han nøtteallergiker? Tusen takk 😀

   Klem 🙂

 3. Aleksandra

  HAHA, snapchatten deres er så morsom! Og dere er virkeig et radarpar!
  Kjære Caroline. Jeg er en lutfattig student, og da mener jeg virkelig at jeg har spart på 20-kroniner i evigheter for å kjøpe meg en rettetang som jeg hovedsakelig vil krølle med.. Og naturlig nok er jeg litt redd for å bruke de lenge oppsparte pengene på noe som viser seg å ikke være så godt..
  Vet du har reklamert for Gizmo før, men vil du si at det er det beste alternativet for en som vil bruke rettetang 3-4 ganer i måneden til krølling? Eller har du kanskje erfaring med babyliss, remington eller OBH? (disse er jo noe billigere enn gizmo)
  Og… tror du det kommer nok rabattkode til makestyle fra deg snart…?
  Hilsen blakk og jålete student! 🙂

  1. Caroline

   Så gøy at du synes det 😀 Haha!

   Skal du kun krølle håret? Du kan evnt gå for ghd sin krølltang som jeg har skrevet om også http://carolinebergeriksen.no/2015/02/25/slik-far-du-myke-kroller/ men den er kanskje like dyr :/ Og med gizmo får du jo 2 i 1! Jeg synes den er verdt det, jeg har ikke klart å krølle med noen andre enn den før :/ Men det er kanskje bare meg :p

   Jeg har ikke noen annen erfaring bortsett fra med ghd-rettetang, og den klarer jeg ikke å krølle med :p

   Håper du får bestemt deg og at du blir fornøyd!

   Klemmer! 🙂

   1. Aleksandra

    Tusen takk, fine deg, for svar. 🙂 Blir så glad av å se at du tar deg tid til å svare, og jeg syns meningen din hjelper meg veldig ofte, hvertfall når det kommer til sånne produkter! Tror jeg går for Gizmo da 😀
    God klem <3

 4. Du er så dyktig med mat og oppskrifter, Caroline! Veldig inspirerende 🙂
  Har du noen tips til sunne alternativer for oss som er alergisk mot nøtter? Føler det alltid er involvert nøtter i de sunne variantene av oppskriftene. Dette er veldig generelt, ikke bare deg. Kjenner bare jeg mister motivasjonen til å lage sunne alternativer når jeg leser nøtter overalt.

  Håper du får en kjempefin dag videre!
  Klem fra meg <3
  http://sofiemortensen.com

  1. Caroline

   Tusen takk! Så koselig å høre 🙂

   Uff, så leit at du er allergisk! Jeg er ekstremt dårlig på alternative løsninger, dessverre :/ Men jeg har jo en del lesere, kanskje noen andre har tips?

   Klem 🙂

 5. Karoline

  Mmm, den kaken ser utrolig god ut. Jeg er medlem av vektklubben og registrerer kalorier hver dag. Kan du fortelle ca hvor mange det er i denne så det blir lettere å registrere? 🙂

 6. Åh, Sara Bernhard er så sinnsykt godt! Skal si dette fristet mer enn frokosten jeg spiser nå, haha 😀

 7. Kan du lage et innlegg om vårkåper?:)

 8. Hei! Jeg har samme kjøkkenmaskin som deg, og jeg lurte på hvilken av «blandeskjeene» du bruker for å knuse mandlene? Den med bare en krok på, eller den som har litt mer på seg. Skjønner jo at man ikke skal bruke vispen 🙂
  Kaken så veldig god ut!

  1. Caroline

   Jeg bruker blenderen til det 🙂 Fra Kitchen Aid den også 🙂

 9. Hva tenker dere om at dere holder på med mobiltlf stort sett hele tiden? Følger dere på snap og der er det stadige oppdateringer? Viktig å bruke tid på Nelia også.

  1. Caroline

   Forsøker å finne en fin balanse 🙂

  2. Neei, ikke skriv sånt da.. Jeg synes faktisk de kunne snappet enda mer 😀 Skjønner forresten ikke hvilket grunnlag du har til å komme med en slik påstand? Snappene de legger ut er på 60-80 sekunder i løpet av en dag, hvilket tilsvarer 2 min.. Så skjønner ikke hvordan du kan anklage dem for å «holde på med mobiltlf stort sett hele tiden» :/:(?? merkelig..

   Kaken så forresten nydelig ut!!

 10. Denne oppskriften har jeg ventet leenge på, tusen takk 😀
  Haha, jeg må bare si at jeg digger å følge deg og lars-kristian på snapchat, dere er så morsomme sammen 🙂

 11. Åhh, det hørtes utrolig deillig ut ! Dette må jeg prøve ut 🙂 Ha en nydelig onsdag videre 🙂

  1. Caroline

   Ha en fin onsdag du også 🙂

 12. Får ikke til å legge til Lars Kristian på snap! har skrevet alt riktig, men går ikke… vet du muligens hvorfor? 😮

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke :/ Det er mange som legger han til, så det fungerer jo.

   1. Fikk det til nå!! 🙂

 13. Sunniva

  Jeg vil gjerne prøve LCHF en liten periode å se om jeg liker det. Er ikke sikker på om det er noe for meg, men vil gjerne se om det er en livsstil jeg kan passe! Lurer derfor på hvor lenge jeg bør gjøre det for å eventuelt se eller kjenne noen forskjell på kroppen?

  1. Caroline

   Jeg ville gitt det 2-3 mnd om ikke noe drastisk skulle skje 🙂

 14. Omnomnom!!! Det såg godt ut det!! Vet du om man kan bytte ut mandlene med mandelmel (fettredusert)?

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke, dessverre :/ Den er SÅ GOD!

 15. Marita Helen

  God formiddag

 16. ser helt nydelig ut ! Sherry og raw kakaopulver, hvor får man tak i dette ?:)

  1. Caroline

   sherry må du på vinmonopolet for å få, og raw kakaopulver får du i helsekostbutikker 🙂

 17. Denne skal jeg prøve. Vil bare komme med et tips. Legg bakepapir i bunnen av formen før du har oppi mandelrøra.
  Pensler med litt olje på papiret og langs veggen på formen også.

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 18. Kristine

  Hei. Den må jeg bare lage. Jeg går på lavcarbo, og på lørdager liker jeg å kose meg litt, har laget denne med gult lokk, men skal prøve denne til helgen. Kan jeg droppe sherry og kaffe, å ertstatte dette med fløte istedet? Jeg liker ikke kaffe og gidder ikke kjøpe sherry 🙂

  1. Caroline

   Det går sikkert helt fint 🙂

 19. Veronica

  Heisann!! Den såg jammen god ut

 20. Martine

  Hei du!

  Hvor er de nydelige marmor-tallerkene dine fra? WOW, de var fine

  1. Caroline

   de er fra h&m home 🙂

 21. Mmm den så smashing ut.. Lurte på hva hvilken kjøkkenmaskin du bruker?

  1. Caroline

   Vi har en fra kitchen aid, også i blender 🙂

 22. Hei, det så veldig godt ut! Hvordan har du det for tiden? Jeg vet du går på lavkarbo og har gjort det lenge, og da lurte jeg bare på om du kunne lage et innlegg om hva det går utpå og hva man kan spise isteden. Har veldig lyst til å lære noe av det, og høre det av deg siden du virker veldig flink, isteden for å bare søke på google. Klem

  1. Caroline

   Det er egentlig veldig enkelt, men nå vet jeg ikke om du ønsker å spise moderat lavkarbo eller om du spiser «streng» lavkarbo? Sjekk gjerne ut oppskriftene mine i kategorien «mat» i hvert fall, eller søk i bloggen på oppskrift-onsdag og frokostfredag 🙂

   Klem!

 23. Line Marie

  Dette så altfor godt ut! 😀 Du, kan sherryen sløyfes? Går ikke så mye av sherry her i huset, og det koster vel evt. litt også? Ha en fin dag i snøen! 😛 ( Ææææ, jeg vil ha vår og sommer!!! ) Haha, huff! Klem til deg <3

  1. Caroline

   Det går sikkert helt fint 🙂

 24. er det beina dine vi ser i hjerteskjeia på bilde nr 4? hehehe 🙂

  1. Caroline

   Haha, ja 😉

 25. Det där såg ju bara underbart gott ut!! 🙂

 26. Åh, dette så utrolig godt ut!
  Raw kakao, hva er det? Er det vanlig kakao som man kjøper i vanlig dagligvarebutikk? Hvis ikke, er det mulig å bruke vanlig?
  Når kremen er lagt på, er kaken helt ferdig? Ingen steketid eller kjøletid?
  Og kaffe, er det 1 ss kokt kaffe? Takk på forhånd. Ble veldig mange spørsmål her, men denne så virkelig ut som det var verdt å prøve.

  Stor klem, og god dag videre 🙂

  1. Caroline

   Du kjøper det på helsekosten, men kan bruke bakekakao også 🙂 Når kremen er lagt på, er kaken ferdig. Den skal avkjøles før du tar på glasuren / kremen. Ja, 1 ss. kokt filterkaffe 🙂

   Ingen problem!

   Håper du liker den 🙂

   Klemmer 🙂

 27. nam, den så utrolig god ut 🙂 !

 28. Jeanette

  Nam! Så veldig god ut 🙂 Så «in the making» på snapchatten til LK og, haha. Morsomt 🙂

  Jeg har forresten lagt ut masse nytt på bloppisen min den siste tiden, så om noen ønsker å ta seg en titt blir jeg glad 🙂

  http://bloppis.no/shops/minlillebutikk/

  Massevis av klær & sko til en snill pris 🙂

  Ønsker dere en flott onsdagskveld 🙂

 29. Aldri slutt å skap! 😉 Digger når du står i trappa.og ler, haha. Kan jeg spørre hva som skjedde siden du lo så mye?

  1. Caroline

   Jeg lo ikke, jeg gråt 🙁 🙁

   1. Hvorfor gråt du Caroline ? 🙁 har du det bra? Klem

   2. Caroline

    Bare fordi jeg slo tåa mi 😉

 30. Skulle stå snappe, haha. Litt mye tull med ny tlf

 31. Hilde Beate

  Å himmel – kake til frokost

  1. Caroline

   😀

 32. Kristine

  Hva er sherry? Kan man bruke noe annet? Den ser fantastisk god ut!

  1. Caroline

   Sherry er en type sterkvin, du kan evt. droppe det 🙂

   1. Jeanette

    Instead of sherry wine some raisins or grape juice or lemon.

    Great cake!

    Tusen Tak

 33. Nam! Den ser kjempegod ut 🙂
  Er i utgangspunktet ikke så glad i sukrin sin litt kjølige ettersmak, men dette ser så godt ut at jeg må lage den likevel 😀

 34. den kaka så nydelig ut! 🙂
  Hvordan gjør du det med Nelia, med tanke på søtning? Etter som jeg har forstått skal ikke barn ha kunstig søtning før de er 4(?) år… Men mener jeg har lest at sukrin ikke går under kategorien kunstig søtning.. Har ei lita jente på 1,5år selv, som gjerne vil skame på alt vi spise.. 🙂

  1. Caroline

   Sukrin er ikke kunstig, helt korrekt 🙂

 35. Det der er verdens beste kake nesten. Svigermor pleier og lage den og den er jo bare så god.

 36. Sara Katrin

  Haha, så gøy å få en oppskrift på ei kake som er delvis oppkalt etter meg..Hahah..Neida! Skulle ønske jeg var glad i å bake, men det er så poengløst å bake kaker når jeg bor alene og ikke har så mange å dele den med. Men kommer det en passende anledning engang, så skal jeg prøve den. Denne kaka minner meg forresten om gulkake som vi kaller det her på Sunnmøre. Mandelbunn med gulkrem på. Dødsgøy og en stor favoritt hos familien.

  Og forresten: Jeg ler meg ihjel av snappene dine og Lars Kristian. Herlighet, så artig! 😀 Måtte nesten flire en haug på snappen om den feilsendte mailen. hahaha. hjelpes! Fortsett med dissa..Det har nesten blitt et høydepunkt i hverdagen min xD

  1. Caroline

   Haha 😀 Så hyggelig at du synes det 😀

   1. Sara Katrin

    Jeg er tydeligvis verdensmester på skriveleifer..Jeg mente ikke at kaka var dødsgøy..Mente selvsagt at den var dødsgod! xD Herregud, er det mulig? Haha! Huff..Men du forstod sikkert hva jeg mente. Trur jeg tenkte på ordet gøy når jeg skrev kommentaren. Haha.

   2. Sara Katrin

    Forresten…Veldig kjekt å se at kommentarene mine har kommet opp igjen. Det har det ikke gjort på over ett år nå faktisk, men nå som det endelig er i orden igjen, så skal jeg begynne å kommentere litt oftere heretter 😀

 37. Kaken ser utrolig god ut:) Må absolutt prøves ut!

  Jeg lurer på en ting angående rå kakao. Jeg kjøpte det idag på helsekosten og nå har min samboer og meg en diskusjon angående rå kakao og vanlig bakekakao. Han mener den eneste forskjellen er prisen =P hehe.. Hva er egentlig forskjell? Ser det står 100 % kakao på bakekakao også. I tillegg så jeg at det var mer fett, karbohydrater og proteiner i rå kakao per 100 gr sammenlignet med vanlig bakekakao kjøpt i dagligvarebutikk. =/

  1. Caroline

   Jeg har ikke noe godt svar selv :/

 38. Takk for oppskrift, men lukter ikke kremen egg da når de er råe når u har i kremen, råe egg blæææææ

  1. Caroline

   Nei? :p

 39. Hvor får man tak i raw kakao?

  1. Caroline

   på helsekosten 🙂 men du kan helt sikker bruke bakekakao også 🙂

 40. Charlotte

  Hei Caroline.
  Velsmakende innlegg! Lurer bare på om man kan bruke noe annet enn mandler i kaken, da jeg har allergi? Fikk veldig lyst til å prøve denne! 🙂

 41. Hei, fin oppskrift! Føler meg litt dumt, men er det en spesiell kakao du bruker. Raw? Får du kjøpt det på vanlig butikk?

 42. Vet du hvor man kan få kjøpt raw mørk kakaopulver ? Kaken så kjempe god ut Caroline 🙂 Håper du får en kjempe fin dag med familien din!

  1. Caroline

   Tusen takk, søte deg! Det får du på helsekosten, life eller sunkost 🙂

 43. Den så veldig god ut! 🙂 Har du prøvd den med ulike typer nøtter?

  1. Caroline

   Nei, kun med mandler 🙂

 44. Hei.

  Går det ant å la være å bruke sherry?

  Og går det ant å bruke vanlig sukrin i stedefor sukrin melis?

  1. Caroline

   Det går sikkert helt fint 🙂

 45. Kristine

  Hei.
  Hvor mye karbohydrater er det i denne ? Prøver å gå på ca.30 gram karbohydrater per dag 🙂 Litt mere i helgene da, men fint å vite 🙂
  Ha en strålende helg.

  Takk.

 46. Hei Caroline! Har laget kaken din, men får ikke spist opp hele med en gang, holder den seg ok om man fryser den? 🙂

  1. Caroline

   Det har jeg aldri prøvd, men kan ikke se hvorfor det ikke skulle gå bra 🙂

 47. Hei, Jeg bakte kaken på søndag. Den ble god, men ikke så god som en «vanlig» SB-kake.
  Forskjellen er jo, etter min mening, at det blir litt «kald» smak av sukrin og sukrinmelis. Men lagde den fordi faren min har diabetes.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *