frokostfredag: greskinspirert omelett

frokostfredag hovedbilde

I dag laget jeg en omelett inspirert av Hellas til hele familien, så denne frokostfredagen blir oppskriften noe så enkelt, men likevel så godt, som omelett. Det finnes jo ingen andre regler når det gjelder å lage dette, enn at egg skal være involvert, så egentlig er det bare å bruke fantasien. Dersom du ønsker en skikkelig fluffy variant, anbefaler jeg deg å prøve denne. Den ble så god! Her kommer oppskrift til 4 personer. 

________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

♥ 8 egg ♥ soltørket tomater ♥ fetaost ♥ rød paprika ♥ timian ♥ salt + pepper ♥ purreløk ♥ rødløk 

frokostfredag ingredienseringredienser

________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Kakk egget og fordel hviten i en bolle og plommen i en annen. Pisk eggehviten fluffy og gjør det samme med plommene. Vend den fluffy hviten forsiktig inn i plommene, tilsett litt salt og pepper underveis. Hell eggeblandingen over i en godt smurt stekepanne. Legg deretter alle ingrediensene godt utover, og krydre med litt timian. Det er en fordel om den er frisk, men jeg fant dessverre ikke frisk på butikken i går. Sett deretter hele stekepannen inn i ovnen og la den stå i ca. 20 minutter. 

frokostfredag eggeplommer piskedefrokostfredag omelett før

________________________________________________________________________________________________________

Så er den klar! Vel bekomme Og happy Friday! 

frokostfredag hoved 2

27 kommentarer

 1. Det heter vel «yolk» på engelsk, ikke «egg plum» :))) Maten ser forresten fantastisk ut!

  1. «Plum» betyr vel frukten plomme og ikke eggeplomme. 🙂

 2. Å, dette så godt ut! 🙂 Er det naturell fetaost du bruker? Og tåler alle stekepanner (og dens håndtak) og bli satt inn i en stekeovn? Spiste du det kun med litt ruccola som på bildet, eller hadde du mer tilbehør?

 3. Mmm elsker omelett! Spiser det flere ganger i uka. Ett tips til travle dager: lag en stor porsjon i ildfast form i ovnen. Jeg lager da av 20-25 egg. 🙂

 4. Hvor er de små hjerteskålene fra?

  1. Caroline

   Åhlens 🙂

 5. Hei.
  Den frokosten så utrolig god ut!! Og jeg blir så glad når du skriver at hele familien spiser det samme. Ingenting som irriterer meg mere enn når foreldre (og besteforeldre) sier at en må lage noe annet til ungene, for de liker ikke ditt og datt. Så lenge det ikke er påvist allergier kan ungene spise akkurat det samme som oss. Og ungene våre er IKKE flinke når de spiser fisk og grønnsaker, det skulle da bare mangle at de skulle spise det! (Selvfølgelig er det ting som ungene ikke liker, men det vet vi ikke før de har prøvd det mange ganger) For hver gang ungene høre «så flink du var som spiste….. så kan det bli vanskeligere å få de til å spise det. De tror det må være noe spesielt med den maten. Har vi noen gang hørt noen si: «så flink du var til å spise den mariekjeksen eller den isen»? Nope! (jeg vet at visse ting skal ikke unger ha før en viss alder osv, og det lar jeg de selvfølgelig ikke få. Men her i huset spises samme mat av alle, de måltidene vi spiser sammen. Det går godt an å ha en liten «belønning» etter spist middag. Når du har spist opp middagen blir det dessert. Alt fra litt yogurt, litt bær osv. Men blir den ikke spist opp —-> da er du vel mett da og orker ikke desser:-)
  God helg med besteforeldrebesøk 🙂

  1. Nå har jeg lest endel om dette tema, siden jeg har små barn selv. Og en av de tingene ekspertene synes å enes om, er at man aldri skal bruke belønnelse eller straff i forbindelse med mat. Med andre ord, skal man ikke tvinge et barn til å spise opp maten, for deretter å få en belønning. La de spise seg mette, men ikke stresse for mye med at de må spise opp absolutt alt. For øvrig enig med deg hva gjelder å spise det samme som voksne!

   1. Tror du har rett i det du skriver, Turid. Mine besteforeldre «truet» meg med at jeg kom til å krympe hvis jeg ikke spiste opp brødskivene mine, og den dag i dag, kan jeg ikke fordra brødmat..

 6. Hei, og takk for supert tips 🙂
  Vet du om det egner seg like godt å bake vanelig omelett i ovnen, uten å piske eggehviten?
  Jeg synes ofte omelet stekt i pannen kan bli litt svidd på undersiden.

  1. Caroline

   Det går helt fint, vi gjør det hele tiden 🙂

 7. nam, nam, nam og atter nam! elsker fetasost, så denne oppskriften er midt i blinken!!!

 8. egg yolk*

 9. Mmm, den hørtes utrolig godt ut! Greskinspirert mat slår aldri feil 🙂

  1. Caroline

   Nei, det gjør det virkelig ikke 😀

 10. Er helt tragisk hvordan disse forfølgerne som er inne på Kvinneguiden sitter å sømfarer både din blogg og instagram. Sitter å spekulerer og oppnevner seg som eksperter innenfor markedsføringsloven. Kan tenke meg Lars Kristian følger ned på hva som skjer der inne. De prøver nå å få til avsløringer i forhold til hvordan Lindex driver PR- virksomhet og nå er det denne smoothie produsenten som de prøver å «ta». Jeg har i ettertid forstått også ulempene med det å drive Norges største blogg. Du må tåle ganske mye. Samtidig er det bare greit å ignorere sånne personer. De mener de kommer med saklig kritikk og er konstruktive, men de fleste forstår at de har er stor behov for å » ta » deg. Misunnelse i særklasse. De sitter der i sin egen boble og spekulerer og synser og de har selvfølgelig fasiten på alt. Sender en haug med Mail til FO og nå LIndex. Føler du ikke behov for å sette de litt på plass…? men forstår også at du ikke ønsker å gå i dialog med sånne personer også.

  1. Caroline

   Vi har sluttet å følge med på hva som skrives der inne, og har heller valgt å bare overse dem 🙂 De får holde på.

   1. Galskap

    Det er noe som heter å elske å hate….
    Elsker elsker å hate hate….
    Det er kanskje noe i det.
    Slik har det alltid vært. Man får plutselig noe til felles når man har en felles person å «hate», om det er læreren,
    hun snobbete i klassen – eller Fotballfrue…
    Så kan man spekulere i om man virkelig hater denne personen,
    eller om man egentlig er så misunnelig at man «hater» vedkommende. Man vil kanskje ikke innrømme det,
    men veien mellom hat og misunnelse er kort.
    Man skal unne andre godt heter det. Uansett hvor dårlig jeg har hatt det i livet, har jeg aldri vært misunnelig på noen på den måten at jeg hatet dem. Man er sin egen lykkes smed, og det er ikke din skyld at andre ikke har det livet de tror du har.
    Jeg har en venninne som er sykelig sjalu på deg. Hun vil ikke innrømme det, men det virker som hun skylder sitt miserable liv på deg,
    fordi du liksom har fått alt i hendene.

  2. Jeg klarer ikke å lå være å undres, Stine: Hvis det greieste er å ignorere, -hvorfor skrive kommentar om det her på bloggen til Caroline? Det er mulig jeg er vanskelig nå, men hadde det ikke vært bedre å spørre dem det gjelder? Kanskje er det misunnelse som er drivkraften til noen på Kvinneguiden, kanskje noe annet for andre. Det kan man jo ikke vite. Det blir jo bare spekulasjoner. Tenker jeg i hvert fall 🙂 Samtidig synes jeg det er synd om Kvinneguiden nå bare assosieres med dette. Det er jo så mye annet som også diskuteres, som f.eks en som ville gjøre noe fint for en venninne som var sliten, og spurte etter tips fra andre.

   Caroline: Jeg tror du gjør klokt i å overse dem. En kan ikke please alle. Du gjør en kjempejobb med bloggen, du virker som en super mor for Nelia samtidig som du fronter flere sunne verdier, som å verne om dyrene. Du sprer så mye glede og positive vibber. Ville bare at du skulle vite det 🙂 Ønsker deg og dine en fin helg!

 11. Til min kjære inspirasjonskilde

  Dette så fantastisk godt ut og som du sier – gresk mat er skikkelig NAM 🙂
  Stikker egentlig bare innom for å ønske deg og dine fine GOD HELG!
  Kos dere masse, det skal vi gjøre 🙂

  Nå er det rødt i glasset, hopprenn og kos <3

  1. Caroline

   Tusen takk, ha en fin helg du også 🙂

 12. Det så veldig godt ut:-) lager selv omelett med dette fyllet, men ikke pisket eggene slik på forhånd så det skal jeg prøve neste gang. Et lite tips, samme fyll gjør seg veldig godt i pai også:-)

 13. Hei caroline 🙂 jeg har et spørsmål som ikke akkurat passer til dette innlegget. Men hvor har dere med hundene når dere kjører teslaen? har to små hunder selv og vurderer å kjøpe oss tesla 🙂 ha en ellers fin dag videre! klem

  1. Caroline

   Vi har de i bagasjerommet 🙂

 14. Mette Dahl

  Det så veldig fristende ut 🙂

 15. så utrolig godt ut!! 🙂

 16. Henriette

  Takk for nok en fin oppskrift Caroline. Har laget muslien din for hundrede gang i dag, like god som alltid (jeg lager den uten rapsolje og sukrin, like god). Ønsker deg og dine en fin helg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *