easy snack: coconut balls

kokosbolle lchf 3

Ettersom møtet mitt i Oslo ble avlyst, har jeg for en gang skyld kommet meg a jour, og da hadde jeg 30 minutter ekstra for hånden til å lage meg litt snacks til studiene som jeg skal i gang med nå før vi får besøk. Jeg blir jo så rastløs av å lese, reiser meg opp hvert femte minutt, og turen går automatisk ut på kjøkkenet – hver gang! Så blir jeg stående og gape apatisk mot kjøleskapsdøren før jeg bestemmer meg for å enten åpne den eller bare la den være. 98 prosent av gangene åpner jeg den jo, og som regel har vi ikke noe særlig annet spennende tidsfordrivsnack der enn frukt og yoghurt, så i dag ville jeg lage noe annet for å.. glede meg selv 🙂 Og disse er kjempegode! Du må prøve, ingrediensene er få og det er veldig fort gjort. Let’s get to it! 

kokosbolle lchf

________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

♥ 3 eggehviter ♥ 4 dl. kokosmasse ♥ steviadråper ♥ konditorfarge 

kokosbolle lchf 2

Sett ovnen på 150 grader. Pisk eggehvitene stive ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Bland inn kokosmasse og evnentuelt litt farge, og form kuler av deigen. Den kan virke litt tørr, men jobb godt med den, så blir det saftig nok til at du kan lage kuler av det. Legg dem på et bakebrett med bakepapir og stek i ovnen i ca. 15 minutter. La dem hvile i 45-60 min. før servering. Og du, tenk så gode disse kan bli om du dypper halve kulen i for eks. sjokolade og lar de stivne i kjøleskapet. Perfekt påskesnacks for eksempel 😉 

tekst boble

54 kommentarer

 1. Hei.
  Steviadråpene, når hadde du de oppi? Mulig jeg er for trøtt til å ha oppdaget det men ser det ikke :p

  og har du alternativ til kokosmasse?

  silje

 2. Dette må prøves!

  1. hm, halve kommentaren min ble borte? Lurte på hvor mange dråpee stevia du brukte!

 3. Jeg kjenner meg så godt igjen! Har hjemmekontor for tiden der både studier og jobb skal gjennomføres, men som deg er det opp og på leting etter noe snacks støtt og stadig!
  Hvis du ikke har prøvd den vil jeg anbefale appen «drop time». Den funker ihvertfall av og til for meg, for da vet jeg at det uansett aldri er så veeeldig lenge til pause 😉 Har du noen andre tips for oss som sitter hjemme og jobber/leser? Del dem gjerne i et innlegg!!
  Kokoskulene så veldig delikate ut i rosa! Det er noe med rosafargen altså 😉

 4. Hei:) Flott blogg. Hvor får man kjøpt steviadråper?

  1. Caroline

   Helsekost 🙂

 5. åh så kjempegodt ut! Må man steke de for at de skal være gode? 🙂

 6. Dette så godt ut! Men har ikke Stevia nå, tror du det vil funke med Sukrin? Har litt dårlig erfaring med sukrin i f eks kaker som skal stekes i ovn, virker som det blir brent. Har du noen erfaring med det?

 7. Such a cute idea, Caroline! I’ll definitely be trying these, if not for anything else, than the cutest pink colour they have. Thank god for Google translate as Norwegian sure isn’t my strongest language, maybe I’ll even get the recipe right.. https://www.arcticvanilla.com/

 8. Så søte de var! Og så godt det høres ut 🙂

 9. Åshild

  Ser superdigg ut! Elsker kokos❤️ Er steviadråpene bare søtning? Eller er det noe smak på de?

  1. Caroline

   Søtning 🙂

   1. Åshild

    Takk!

 10. Hahahah, skjønner så godt hva du mener. Blir også utrolig rastløs når jeg egentlig skal lese pensumstoff, og alt annet blir mye artigere å gjøre 🙂

 11. Yum, de så utrolig gode ut!

 12. Hei Caroline! Kan du anbefale en foundation som ikke er dyretestet? Hvilken bruker du? 🙂

 13. Hei Caroline!

  Jeg har begynt å engasjere meg i problemer rundt palmeolje. I den anledning har jeg laget en underskriftskampanje for å få Freia til å fjerne palmeolje fra sine produkter (deriblant påske-eggene jeg dessverre er veldig glad i). Jeg håper du vil signere den, og kanskje dele den. Jeg føler dette er et viktig, og ikke minst håndterlig problem vi som forbrukere kan gjøre noe med! 🙂

  https://www.opprop.net/freia_-_fjern_palmeoljen

 14. Hei, bare kort innpå. Leser din blogg hver dag og hver dag «irriterer» jeg meg over overskriftene. Synes de er litt for lite tydelige. Alt annet er jo normalt og greit lesbarr, så bare lurte på om det kanskje det gikk an å ha en mer uthevet overskrift på innleggene? Du verden for noen «problemer» vi har:-))

 15. Åh nam.. Har du noe peiling på kaloriinnhold på en sånn en? ☺️

  1. Ca. 210 kcal i 1 stk 🙂

 16. Nam!
  Teit spørsmål, men: Hvor lenge skal man piske egghvitene til de er stive?
  Og en annen ting: Kan man erstatte steviadråpe med noe annet?

  1. Caroline

   Du ser når eggehviten er stiv 🙂 Usikker på hva det evt. kan erstattes med, men kanskje noen andre vet?

   1. Du kan bruke litt sukrinmelisse når du pisker eggehvitene stive. Bland i sukrinmelissen før du begynner å piske. Jeg bruker det når jeg lager marengs, og det blir kjempegodt 🙂

 17. Tonje Larsen

  Hei. Elsker oppskriftene dine, men bor for tiden i utlandet i en leilighet uten stekeovn, standarden her. Har micro og stekeplater. Du har ikke noen oppskrifter på lur uten ovn? Blir gal, utvalget er både minimalt i butikker og netthandel funker heller ikke for meg enda her. Spist meg lei av yoghurt produkter som kan hives i fryseren.. Fra frustrert søtmoms 😉

 18. åh, de så utrolig gode ut! Synes det marmorfatet er såå fint! Jeg har lett etter det lenge, og kom endelig over det på hm home i oslo – love it 🙂 !

 19. Sunt eller usunt ved slanking?

  1. Caroline

   De er rimelig kaloririke, og metter ikke så veldig, så ikke så bra ved slanking 😉

 20. Det har ikke noe med innlegget å gjøre, men mener å huske at du reklamerte for en iste for en god tid tilbake(Tror det var Tine Ekte eller noe i den duren, -en med mindre sukker og hvit te og bringebær- kom sikkert på den pga de fristende bærene på bildet 😉 ). Jeg ble helt hekta på den når det ble varmt i været 🙂 Har sett etter den på butikken, men finner den ikke igjen. Sikkert rart spørsmål, men vet du om den er gått ut av produksjon, eller hvor jeg evt kan få tak i den?

  1. Caroline

   Det vet jeg dessverre ikke 🙁

 21. Aleksandra

  Så deilig ut! Kjenner jeg meg veldig igjen i rastløsheten, har selv 10 timer statistikk i morgen, til å få fnatt av!
  Men lurte på noen ting!
  Hvilken hastighet har du mølla på når du løper langdistanse og hvor lenge pleier du såfall å løpe? er det slik at du da aldri tar ned hastigheten eller tar en pause men løper i f.eks. 30 min i strekk på gitt hastighet? 🙂
  og hva med intervaller… hva er maksfart, hva er minimumsfart? 🙂
  (og hvis det her ikke blir for mye for deg å svare på; hva syns du er gode «hastigheter» for en som er nokså nybegynner? )
  god klem <3

  1. Caroline

   Ja, det forstår jeg godt :O

   Jeg har alt mellom 9.5-10.5 når jeg løper langkjøring, helt avhengig av dagsformen 🙂 Løper som regel i 45, 60 eller 75 minutter 🙂

   Ang. intervaller, så var jeg mye kjappere både før graviditet og før skal vi danse, har ikke helt kommet meg opp på nivå igjen, men jobber med det 🙂 Jeg kan løpe på alt fra 12 eller 14, noen ganger mer, kjenner på dagsformen 🙂

   Hva som er en god hastighet for en nybegynner er vanskelig for meg å svare på, jeg synes du skal prøve deg frem 🙂

   Masse lykke til!

   Klem 🙂

 22. Hei 🙂 dette må jeg prøve, lurte bare på hvor mange steviadråper som skal brukes?

  1. Caroline

   2-3 stykk 🙂

 23. This seems so delicious!!!And it has few ingredients and quickly to make!Thanks for the recipe!It will be done soon!

 24. Haha, jeg måtte le litt da jeg leste dette, for jeg kjente meg så veldig igjenn i det med rastløshet under lesingen og går å titter mange ganger i kjøleskapet som om det skal fylle seg selv immellomtiden 😛
  Disse kokosbollene både så og hørtes gode ut! Nam, de skal jeg også prøve meg på å lage 🙂

 25. Ingvild

  Hvor kommer asjettene/fatene i marmormønster fra?

  1. Caroline

   HM Home 🙂

 26. veroniqueZBT

  Bonjour Caroline,
  Je vais essayer votre recette car je suis très gourmande. J’espère que vous pourrez traduire car je n’ai pas le courage d’écrire en anglais, hier 1h30 de marche rapide avec ma soeur qui a le même nom que vous (elles sont super les Caroline 🙂 ) alors je suis un peu fatigué et contente car j’ai perdu du poids. Je vous embrasse.

 27. laronja

  Kan man bruke f.eks søtstrø, tagatesse, en av sukrinvariantene istedenfor? Har ikke steviadråper i huset

 28. Hvor har du kjøpt Froosh? Jeg har lett i flere butikker.. Har bare fått tak i på sas-fly!

  1. Caroline

   Da kan du ikke ha lett spesielt godt 😉 Froosh selges i de aller fleste Coop og Meny-butikker, finner det også på Statoil 🙂

   1. Men disse har jo Froosh sendt til deg, eller?
    https://twitter.com/noranordbo/status/578877183969595393

   2. Caroline

    Jeg har mottatt noen produkter fra Froosh, men de viser jeg ikke frem på bloggen da det medfører alt for mye ekstra arbeid. Kjøper det selv i butikk 🙂

   3. Men du viser jo fram et produkt fra en produsent du har fått gratis produkter fra, selv om ikke det er den flasken som er på bildet?

   4. Caroline

    Jeg beholder sjeldent produkter jeg får tilsendt i posten 🙂

   5. Ja, klart…ekstra arbeid å merke innlegg som reklame slik det SKAL gjøres…

   6. Caroline

    Har ingenting med merking å gjøre, Khleo, innlegg som er reklame merkes som reklame 🙂 Det ekstra arbeidet i forbindelse med dette er regnskaps- og skattemessig.

   7. Spiller det noen rolle om det er den konkrete flasken du fikk tilsendt som benyttes i bildet?

   8. Caroline

    Når jeg ikke har beholdt flasken jeg har fått tilsendt så spiller det en veldig stor rolle, ja.

 29. Lillemy

  Du mottok kun EN flaske? Hvis du ikke samarbeider med dem og ikke gir dem gratis reklame, hvorfor har de to bilder av deg med produktene sine på sin IG? Hvorfor har de sett behov for å slette sin kommentar til deg på din IG der de spør om du har mottatt nyheter fra dem? Du svarte også temmelig positivt.

  1. Caroline

   Nei, jeg har mottatt flere flasker, men aldri beholdt noen av dem.

   Angående bildene så er det bra du sier fra! Jeg har ikke godkjent at de kan bruke disse bildene, og kommer til å be de om å ta dem ned.

   Jeg kjenner ikke til at de har slettet noen kommentar, svaret mitt var av ren høflighet.

   1. Sofsen

    Caroline jeg håper du kan svare på dette! 🙂 Ser du selv at dette virker merkelig? Både du selv og de du har skrevet om på sosiale medier i det siste sletter kommentarer på Instagram og Facebook?

    Dette minner mistenkelig mye om oppførselen din når du har blitt fersket i ting tidligere… Kan du ikke skrive et innlegg der du forteller åpent om det kommersielle rundt bloggen din? Et svar til kritikerne? Det er jo spørsmål rundt dette med merking og reklame støtt og stadig og jeg må innrømme at jeg denne gangen virkelig begynner å lure… Selv om jeg har «tilgitt» deg for ting tidligere!

    Klem fra en trofast leser, som håper du kan være så åpen og ærlig med oss som du lovte, i innlegget etter kommentarene fra Lars-Kristian 🙂

   2. Caroline

    Hva er det jeg har slettet, Sofsen?

    Hva andre gjør har ikke jeg kontroll over, spesielt ikke når det ikke finnes et form for samarbeid :/ Årsaken til at bildene på instagramkontoen deres er slettet er fordi de ikke hadde lov å bruke dem. Jeg var ikke klar over at de brukte dem, så det var bra jeg ble gjort oppmerksom på det 🙂

 30. Kjære Caroline 🙂 Disse var jo bare supergode! Tusen takk for oppskriften! Jeg dyppet halve kulen i sjokolade – nammis 😉 PS: Det er kjempekoselig å følge dere på snap 🙂 Happy monday til deg og den lille fine familien din <3 Håper dagen din blir fin!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *