laksesalat med avocadohummus

ingredienser oppskrift-onsdag avocadohummus laksesalat 3

Jeg startet å lage middagen tidlig i dag, slik at jeg skulle rekke lyssettingen og innlegget før i kveld, og jeg håper virkelig ikke du har bestemt deg for dagens middag ennå, for dette må du bare lage! Vi laget en lignende salat da jeg var hos Charlotte i forrige uke, og noen av dere spurte etter oppskriften, så da tenkte jeg den var fin å komme med på oppskrift-onsdag i dag. Jeg laget like gjerne litt avocadohummus til, i stedet for å ha avocado i salaten, og det var en helt nydelig kombo! 

ingredienser oppskrift-onsdag avocadohummus laksesalat 6

________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

♥ 1 pakke frisk salat ♥ 1 pakke redikker ♥ granateple ♥ tørket tranebær ♥ ristede pinjekjerner ♥ 1 pakke ferdigkrydret laks i ildfast form – kreolsk ♥ cherrytomater ♥ salt + pepper 

ingredienser oppskrift-onsdag avocadohummus laksesalat

♥ 4 dl. kikerter ♥ 1 ts. cummin ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 3 ss. olje ♥ 2 avocado ♥ saften av 1 lime ♥ salt + pepper 

ingredienser oppskrift-onsdag avocadohummus laksesalat 3

________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Ha salaten i bollen, laksen i ovnen og del opp redikk, cherrytomater og granateple. Bland sammen alle ingrediensene mens du venter på laksen. Hell litt olje over, og gjerne litt salt og pepper også. Du rekker fint å lage hummusen innen laksen er ferdig, den skal gjerne stå i rundt 15 minutter. Hummus lager du ved å blande kikerter og avocado. La kikertene renne av seg alt vannet før du har dem i en stavmikser eller i en blender. Kjør til de blir en glatt masse, og tilsett deretter avocado, cummin, olje og limesaft. Kjør alt til en glatt masse igjen, og smak til med salt og pepper. Og du, husk å spare litt på smakingen til selve middagen! Det slet nemlig jeg med… 

ingredienser oppskrift-onsdag avocadohummus laksesalat 2

Dander litt salat i en bolle og topp det grønne med deilig laks. Legg en god klatt med avocadohummus ved siden eller oppå, det bestemmer du selv. Og så er det bare å kose seg! Nammis! 

ingredienser oppskrift-onsdag avocadohummus laksesalat 7

– vel bekomme – 

39 kommentarer

 1. å fantastisk! Har alltid tenkt hmm hva kan være godt å putte oppi kikertpurre/ hummus. Aldri kommet på noe, men avokado så smart! Skal prøves,mmm!

 2. Middagen ser lekker ut, men for sent idag. Jeg spiser middag ca kl16-16.30. Det ender med at jeg blir sulten ut over kvelden og vet ikke hva jeg skal finne på å putte i munnen. Prøver med litt nøtter o.l., men det kan jo bli nok av det også. Har du noe å anbefale?

  1. Anbefaler å spise mer til middag? Sikker på at du er sulten, ikke bare fysen? Jeg pleier å ha nøtter, babybel, mørk sjokolade og iskaldt vann tilgjengelig til alle døgnets tider – supert når man trenger litt påfyll 🙂

  2. Ganske normalt å spise kveldsmat når man spiser middag i 16-16-30 tiden.

  3. Vi spiser middag på samme tidspunkt som deg Mette, etter jobb i 16.30 tida. Hender av og til at jeg og blir litt sulten til kvelden, og da synes jeg det er godt med gresk yoghurt med blåbær og valnøtter. Gjerne den gresk yoghurt med vanilje 🙂 Også godt med cottage cheese blandet med sukkerfritt syltetøy og et dryss kanel over.

   1. Elisabeth H

    Blåbær el bringebær m litt lime kesam hvis lysten går mot noe friskt/søtt, eller et hjemmelaget knekkebrød med noen flak parmesan…nam nam.

 3. Karoline

  Altså, WOW!

  Jeg blir så vanvittig inspirert av deg! Ikke bare pga maten, men oppsettet, bildene, framgangsmåten, ALT! Du er så organisert og ryddig i arbeidet ditt, og det er nok derfor jeg alltid kikker innom denne bloggen flere ganger daglig for å finne inspirasjon i hverdagen 🙂

  Flink er du!!!

  Stor klem<3

  1. Caroline

   Tusen takk, hyggelig å høre 🙂

 4. Katrine

  Et hummuspørsmål. Fjerner du skallene på kikertene før du moser de? Jeg gjør alltid det når jeg lager hummus men det tar jo fryktelig lang tid.

  1. Caroline

   Nei, fjernet ikke noe skall :/

 5. Ser ganske friskt og sunt ut, dumt for en som er kresen :((

 6. Jeanette

  NAM! Denne skal prøves ila. uken, så fantastisk godt ut! 😀

  Selger forresten en del på bloppisen min for tiden, ta gjerne en titt de som vil! 🙂

  https://bloppis.no/shops/minlillebutikk/

 7. Vennen, hvor lenge skal laksen i ovnen og på hvilken temperatur?

  Det ser forrykende godt ut, så dette må jeg nok prøve.

  Ha en fin kveld!

  1. Caroline

   15 minutt på 200 grader 🙂

   Tusen takk, ha en fin kveld du også 🙂

   1. Glimrende, da har jeg menyen for fredag klar! Juuhuu!

   2. Jeg tror du får veldig tørre og overstekte lakseskiver om de står i ovnen i hele 15 minutter på 200 grader. Bare et tips. Her står det litt om steketider og temperatur, ser ut som sammenlignbare skiver. https://www.salma.no/2014/11/28/hvordan-lage-ovnsbakt-salma/
    Forøvrig ser laksen på bildet helt perfekt stekt ut etter min smak, ikke for mye stekt, nesten rått i midten.

   3. Caroline

    I utgangspunktet ja, vi pleier å ha de kortere og på lavere temperatur, men disse her i den medhørende ildfaste formen krevde faktisk så lenge får å i det hele tatt bli gjennomstekte :O Burde kanskje presisert at det gjaldt det spesifikke produktet, og ikke laksefiléter generelt.

 8. Nam,dette var veldig fristende .skal testes ,ble veldig nysgjerrig på den avocado hummusen .Men tar du på smør ?

 9. Laksen – hvilken type er det? Fra frysedisk eller fersk?

  1. Caroline

   Fersk 🙂

 10. Hei! Dette er sunn, mettende og god mat. Man må ikke leve på slankeshaker 🙂 Ha en fin kveld!

 11. Benedikte

  Dette ser uvurderlig godt ut. Det virker som om du er kjempegod på kjøkkenet, og det er virkelig inspirerende. Vet du alltid fremhever at bloggen skal tjene som inspirasjon, og inspirerende er du virkelig, Caroline! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂

 12. Helene mesel paulsen

  Jeg DIGGER den nye reklamen rundt bloggen! Kjempe kult med bilde av faktisk deg, og en nettbutikk du kan stå god for. Jeg er storfan av både deg og getinspired 😀

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 13. Nam! Den skal prøves ut en dag, takk for mange gode sunne oppskrifter 🙂 Du lager så fine delikate middager 🙂 Også så søte fine små hjerte skåler, husker du hvor du har fått tak i de? Har hjerte skåler, men de er så store og dine er helt perfekt str.

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂

   De er fra Åhlens!

 14. Mmm, dette såg utruleg godt ut! Skal testast!

 15. Vil bare si til deg,at du er mye finere med blodt hår:-) Vet at du er en selvsikker person,som gjør som,men du ER faktisk mye finere blond…

 16. Kjære Helene, heldigvis er Caroline selvsikker og velger den hårfargen hun selv vil!!!

 17. Åh, avokadohummus! Vilken strålande idé!

 18. Kathrine

  Nam! Dette så virkelig godt ut 🙂

 19. åh, hallo! NAM!

 20. Hei Caroline! Middagen ser kjempe god ut, men jeg lurer på en ting bare sånn helt ut av det blå skal du på Katy Perry konserten i Telenor arena i Oslo 20.Mars 2015?

  1. Caroline

   Nei, det skal jeg nok ikke :/

 21. Dette ble dagens middag! Måtte bare innom og si at dette var kjempegodt 🙂 Er egentlig gått litt lei av laks, men dette skal vi ha flere ganger! Fant ikke ferdigkrydra kreolsk laks, men det gikk fint å lage egen krydderblanding 🙂 Takk for en atter en god og sunn middagsoppskrift.

  1. Caroline

   Så bra 🙂

   Bare hyggelig!

 22. Fy søren, dette var fantastisk godt! Har ikke sullet meg til å lage denne retten før idag, mest fordi jeg ikke er så veldig glad i laks… Men disse smakskombinasjonene var jo himmelsk! Og så avokadohummus da…. NAM!

  Tuusen takk for oppskrift 🙂

  1. Caroline

   Bare hyggelig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *