frokostfredag: frokostgrøt

frokostgrøt lchf2

Da er det på tide med frokostfredag igjen, og denne har jeg gledet meg til, for nå skal dere får oppskriften på en helt fantastisk frokostgrøt. Namis! Jeg hadde alle ingrediensene i hus, så dette er ikke noe hokuspokus, men veldig enkelt, og det kan vi vel like? Oppskriften fant jeg her, men måtte gjøre noen mengdejusteringer. Forresten, hvor skjønn er ikke denne boken jeg fikk av en leser? Tusen, tusen takk! Jeg gleder meg til å skrive ned Nelias gullkorn i den når den tiden kommer. Har på følelsen at de kan bli mange 😉 

grøt

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger

♥ 1 neve valnøtter ♥ 1 neve pecannøtter ♥ 1 ss. linfrø ♥ 1 banan ♥ 1 stort egg ♥ 1 ts. mandelsmør ♥ noen solsikkefrø ♥ litt soyamelk ♥ friske bær 

IMG_5525

Ikke bli forvirret av at det ligger 3 egg der, det ble altfor mye! 

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Finhakk nøttene sammen med linfrøene. Pisk egget godt, og tilsett deretter mandelsmør og litt soyamelk. Konsistensen skal ikke bli for flytende, så se an mengdene. Mos bananen. Bland sammen nøtteblandingen, eggeblandingen og bananen.

IMG_5532

___________________________________________________________________________________________________________

Nå skal det være en grøtete konsistens, og den er egentlig ferdig 🙂 Varm den litt i mikroovnen og topp med litt solsikkefrø og friske bær. Så godt og så enkelt! Og dessuten, smaken er helt nydelig! Pekannøtter er mine favorittnøtter, uten tvil! 

frokostgrøt lchf

 – god frokost og god fredag – 

42 kommentarer

 1. Ser godt ut,- men er egget rått? Eller blir det liksom kokt i.o.m. at du har det i micro’n? Og hvorfor er det 3 egg på bildet og ikke ett? 🙂

  1. Åh, hehe, så du skrev ikke bli forvirret ;p

  2. Det er ikke farlig å spise rått egg i Norge 🙂

   Heia eggedosis!!

 2. Dette så veldig godt ut og må prøves. Bare et lite spørsmål. Du bruker hele egget. Er det ikke slik at det bare er eggeplomme man bør spise rå? Eller tenker du at eggehviten blir varmebehandlet nok i mikroen?

  1. Caroline

   Hele egget er rått, det går helt fint 🙂

 3. godfredag

  Denne ‘soyamelk original’ inneheld ca 2 % tilsatt sukker. Den røde varianten av alpro sin er ikkje tilsatt sukker. Gogreen sin ‘original’ er òg tilsatt sukker, men dei har òg en variant som er uten.

 4. Dette så godt ut:)
  jeg prøver å unngå korn og raske karbohydrater, så dette er perfekt.
  Ser det er en bel banan i oppskriften, vil ikke den være i søteste laget og lage blodsukkerstigning?

  1. Caroline

   Banan inneholder litt karbohydrater og vil gi en søt smak 🙂 JEg ville ikke vær så veldig bekymret for blodsukkerstigning, det går nok helt fint 🙂

 5. Så godt! Men da går det altså bra å spise egget rått? 🙂 Jeg har jo smakt kakedeig før, men det blir ikke rart med et helt egg? 🙂

 6. Looks delicious! I’ve fallen in love with Alpro Soya lately – I use their almond milk and yoghurt, which is SO good.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 7. Takk for oppskrift. Fint å kunne variere litt på frokost. Så den må prøves. Kjempesøt bok. Ser at det utrolig fine bildet av Nelia er på forsiden av boken. Ikke rart du ble begeistret. Ha en fin fredag og helg. ;0)

 8. Christine

  Frokost tips for vegetarianere, gluten- og laktoseintolerante:

  Overnight oats:

  Ønsket mendge glutenfri havregryn
  4-5 spiseskjeer med Alpro Lemon and Lime Soya Yoghurt
  Spe på med usøtet soya melk til det blir en passe tynn blanding

  La stå i kjøleskapet over natten. Serveres med blåbær eller ønsket frukt og bær. Blir utrolig frisk og god frokost, og ikke minst lettvindt hvis man har dårlig tid på morningen. Spiser dette neste hver dag 🙂

  1. Neliane

   Christine, hvorfor såkalt glutenfritt havregryn? Fordi det høres sunnere ut? Flere som gjør dette, inkludert Caroline.

   MEN for det første ER havregryn glutenfritt i seg selv. Eneste grunnen til at det lages i egen pose slik og merkes «glutenfritt» er fordi det da er garantert ingen spor av/vært borti noe som helst som har gluten i seg. Det blir sortert ut og laget på egne «bånd». Dette fordi selv bittesmå mengder kan skade de med cøliaki. For vanlige har det ingen hensikt.

   Derfor synes jeg det er litt meningsløst å skrive dette da den posen for allergikere er nesten tredoblet hva pris angår. Jeg vet flere som har stusset på dette. Er det en oppskrift for rene allegikere så opplyses jo det i såfall?

   1. Neliane

    Sorry. Så jo du har skrevet det i toppen…..:-). Grunnen til at jeg stusset så raskt er at flere gjør det i oppskrifter som ikke er spesielt for allergikere, nevnte det for deg en gang Caroline :-). Men du behøver ikke legge ut disse to kommentarene mine, hvis ikke du absolutt vil da. De ble jo litt meningsløse 🙂

 9. Kan man lage denne grøten uten egg tror du? Har noe så irriterende som eggeallergi :-/

  1. Caroline

   Nei, det går nok ikke 🙁

  2. Du kan bruke litt fiberhusk (1 liten ss) i stedet for egg.

 10. Er dette til en person ?

  1. Caroline

   Ja 🙂

 11. cathrine

  Ønsker helst ikke navn synlig i kommentarfeltet.

  Hei Caroline,

  Jeg har lest bloggen din i ganske mange år nå og, til tross for turbulente tider iblant, synes jeg du er ett fantastisk forbilde for mange der ute, du er sterk, ydmyk og en stor inspirasjon!

  Jeg skriver til deg nå fordi jeg lurer på om du kan skrive litt om trening for gravide (som ikke har trent fra før). Jeg fant nettopp ut at jeg er gravid og for langt til å ta abort. Faren (Bosatt i utlandet) nekter kjennskap til ungen og det blir meg og den lille mot resten av verden. Jeg ønsker derfor å begynne og trene og komme i form, for jeg vet at jeg er den som skal kjempe for babyen i fremtiden, og vil derfor ha en sterk og sunn kropp som takler hva enn som kommer av fysiske påkjennelser.

  Jeg er ikke overvektig, spiser sunt, men har ikke 1 kg muskler på kroppen engang (satt på spissen såklart).

  Tusen takk for all hjelp om du har tid, og hvis ikke så finner jeg vell alltids ut av det på egenhånd på en måte 🙂

  Ha en fantastisk dag!

 12. Åååå, nammis! 😀 Kan du ikke begynne med frokostfredag hver uke da? 🙂

 13. Kan den lages i en kjele (har ikke mikro…)

  1. Caroline

   Ja, den kan varmes i kjele 🙂

 14. Hei Caroline. Jeg har prøvd mange av dine oppskrifter, og jeg synes de er kjempe gode. Jeg elsker Sarah Bernhard kake, og skulle så gjerne ønske at jeg kunne spise den med god samvittighet. Så jeg lurer på om du kunne prøvd å lage en sunn versjon av den som smaker like godt som originalen? Jeg ville satt umåtelig stor pris på det! Håper du vil hjelpe meg. Ønsker deg og dine en kjempe god helg 🙂

  1. Caroline

   Du, det var lurt! Det tror jeg skal gå veldig fint! Jeg skal forsøke å prøve meg litt frem, deler om det skulle bli vellykket 🙂

   God helg 😀 Klem!

 15. victoria

  Hei, leste de eldste innleggene din og så at du har hatt alle realfagene. så lurte på om det var vanskelig, siden jeg skal ha det til teste år(vg2). forresten hvilken matte hadde du, S eller R matte? hadde du både fysikk 1 og 2 eller bare 1, og samme med biologi og kjemi(hvis du hadde R matte hadde det til R2 eller stoppet du med R1)?

  1. Caroline

   Jeg tror fagene heter noe litt annet i dag enn den gangen :/ Men jeg hadde Matte MY 2. Så hadde jeg fysikk 2 og biologi 2 og 3 samt kjemi 2 🙂 Biologi var ikke vanskelig synes jeg, men fysikk synes jeg var helt forferdelig.. Kjemi var morsomt! Matte var helt ok 🙂

   Alle realfagene stemmer vel ikke, hvis jeg har skrevet det, jeg hadde ikke alle over alle tre årene i hvert fall, men fordelingen var som over 🙂

   Håper du finner ut av det 🙂

   1. Wow, nå fikk jeg skikkelig girl-power feeling. Selv gikk jeg på det som i gamle dager het språklinjen, men husker jeg alltid var imponert over de som tok realfag!

   2. victoria

    takk for svaret, men idag kan man kun ha realfagene i 2 år(vg2 og vg3)

 16. Denne kommentaren har ikke noe med dagens innlegg å gjøre, men jeg MÅ BARE fortelle deg . . .
  I kveld laget jeg din oppskrift på Asiatisk taco og jeg regnet med at det kom til å bli et lite helevete – haha . . .
  Jeg har en mann som absolutt ikke skal forandre på noe og alt skal være som det pleier, MEN han syntes dette
  var helt HIMMELSK og det synes jeg også! Dette skal vi lage mer av 🙂
  Tusen takk til DEG og GOD HELG <3

  1. Caroline

   YEY! Så gøy 😀 Bare hyggelig 🙂 God helg tilbake – til begge to 🙂

 17. For en nydelig bok, så heldig du er så har så gode lesere 🙂
  Mulig det er et snålt spørsmål, men hvor er skjeen fra? Den var så fin!

  1. Caroline

   Jeg vet det! <3 Den er fra green gate 🙂

   Klem!

 18. CamillaBeatrice

  heii!
  For en god ide med den boka, kor he du bestillt den? 😀

 19. Theresa

  Hvis noen lurte; boken er fra Pusleriet.no 🙂 Kjempeflink jente som driver butikken, tar i mot bestillinger på nettsiden! 🙂

  1. Theresa

   Uuups, pusleriet.COM 😉

 20. pusinell

  Heia!

  Jeg falt så for den boken du hadde fått som du kunne skrive gullkorn i, kan man få kjøpt den noen plass? Har en liten en som begynner å prate nå som jeg har lyst å huske mest mulig av……

 21. Herlighet så skjønn Nelia er 🙂 Vet jeg har skrevet det før til deg, men på enkelte bilder du legger ut av henne så er hun innmari lik moren din! Har du hørt det før av andre og eller?

 22. Hvorfor har du droppet alle krydderene fra orginaloppskriften?

 23. Mette Ingeborg

  Heisann!
  Lurte på «hvordan» du kjøper peanøtter? Registrer at posene til den lille nøttefabrikken er såvidt nok til en runde med denne grøten og koster flesk(!), så håper du har tips til et sted man kan få tak i større kvanta av gangen..? 🙂 Ha en fantastisk kveld!! 😉

  1. Mette Ingeborg

   Pekannøtter skulle det selvsagt stå, autokorrekt altså…!

 24. Dette var kjempegodt! For å gjøre grøten mer lavkarbo brukte jeg bare 1/4 banan, det ble søtt nok når man har friske bær på toppen. Jeg tar ca 25 g pekannøtter pr. porsjon, så da rekker den svindyre posen til 3 porsjoner……
  Gleder meg til flere gode frokost-oppskrifter!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *