oppskrift-onsdag: asian taco

siste

I dag skal dere få oppskriften på en litt annerledes taco av meg! Denne versjonen er asiatisk-inspirert og bare helt nydelig! Det er i tillegg kjapt å lage, og tok meg vel rundt 20 minutter tilsammen – inkludert rydding av kjøkkenbenken. Lag gjerne ris ved siden av, dersom du ønsker en enda mektigere versjon. Guacamole er sikkert en vinner ved siden av det også, men det skippet vi i dag. Uansett, til poenget: her har dere oppskriften! 

asian taco lettuce wrap lchf

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger

♥ 1 liten gul løk ♥ 1 rød paprika ♥ 1 bunt vårløk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1 ts. revet frisk ingefær ♥ frisk koriander ♥ 1 ss. riseddik ♥ 4 ss. hoisinsaus ♥ 4 ss. chili saus ♥ 1 ss. honning ♥ salt og pepper ♥ 1 pakke kjøttdeig ♥ sesamfrø ♥ store grønne blader ♥ revet øst ♥ rømme 

IMG_5353

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Del grønnsakene opp i passe store biter. Ha godt med smør i en stekepanne, tilsett hvitløk og grønnsakene. Brun alt sammen lett, før du tilsetter kjøttdeigen. Mot slutten av steketiden, blander du inn ingefær, riseddik, hoisinsaus, chilisaus og honning. Jeg brukte akasiehonning. Rør godt. 

asian lettuce wrap

IMG_5397

Legg et stort, grønt blad på en tallerken og fyll det med kjøttdeigblandingen. Finn gjerne større blader enn de jeg har brukt her, bladene skal helst kunne brukes som en wrap. Topp det hele med sesamfrø, frisk koriander, rømme og ost. Mmm! Her hjemme falt dette i smak hos både store og små 🙂 Dig in! 

asian lettuce wrap2

40 kommentarer

 1. Michelle

  Synes du kunne nevnt at du ble anbefalt å bruke salatblad i stedet for tacolefse av en av leserne dine:) Var ikke jeg som anbefalte, synes bare det var litt.. rart?

  1. Veronica

   HAHAHA. Kan ikke annet enn å le av den kommentaren der!!

  2. Om ikke jeg husker helt feil, så har Caroline selv tipset oss leserne om det – for lenge siden…

  3. Salatblad istedet for tacolefse har jeg spist i 8 år……. er ikke akkurat en ny oppfinnelse…

  4. Jeg har også brukt salatblad som «lefse» lenge – etter inspirasjon FRA Caroline. 🙂

 2. Mathilde

  Nam, det så utrolig godt ut 🙂

 3. Hei. Mmmmm, dette må prøves ut. Synes du gjør en super jobb med bloggen. Et inspirerende avbrekk i hverdagen. Jeg luerer på hvilken str. du har i den offwhite Ganni genseren på forrige innlegg? Fikk så lyst å bestiile den grå. Takknemlig for svar. Klikket hjem den roooosa blusen fra Ralph Lauren. Lekker sak og jeg er kjempefornøyd. Klem

  1. Caroline

   Tusen takk 😀

   P, den blusen er så fin! Blir så deilig å bruke når sommeren kommer også, håper på like fine dager som i fjor 😀

   Jeg har xs i genseren 🙂

   Klemmer!

 4. Kristin

  Mmm det så kjempe godt ut! Du er så utrolig flink 😀 Men jeg ble litt overrasket over at dere bruker kjøttdeig! Er ikke karbonadedeig mer lavkarbo-vennlig? Og så har jeg et litt sært spørsmål.. Men du bruker jo nesten aldri sokker/går alltid barbent i sko. Sliter du ikke med lukt og fukt? Haha jeg føler at jeg alltid blir ekkel på føttene, og at jeg MÅ gå med sokker! Du er jo bare utrolig heldig hvis du slipper det! Og er du generelt opptatt av fotpleie, evt hva er dine beste tips? Kanskje et fot-innlegg? 🙂
  Ha en herlig kveld og lykke til med studier! Jeg sitter midt i hjemmeeksamen og prøver å få fart på sakene med rødvin… Hihi, klem til deg!

  1. Caroline

   Både kjøttdeig og karbonadedeig er lavkarbovennlig, men kjøttdeig er bedre på smak, synes vi 🙂 Jeg har nok ikke det problemet du beskriver :/

   Lykke til med eksamen, men usikker på om rødvin er så lurt 😀 Haha 😀

  2. Spiser man lavkarbo, er man jo opptatt av å få i seg nok fett (i stedet for karbohydratene). Kjøttdeig har mer fett enn karbonadedeig, derfor velger lavkarbere ofte kjøttdeig!

 5. Takk for en supersweet oppskrift, denne kommer jeg til å elske! <3

 6. Jennifer

  Do you eat a certain portion size or as much as you want?

  1. Caroline

   I eat until I’m full 🙂

   1. Jennifer

    Ok…How do you feel about soda? Is soda different in Norway than in the United States? Here it’s so full of chemicals and bad additives..I would like to have a soda sometimes, do you have any suggestions?

   2. Caroline

    I drink diet soda, but not regular 🙂 I think soda is the same in Norway as in the United States. Only difference is that they use high fructose corn syrup on US, and regular sugar in Norway. They are just about the same, so no big difference.

    I would suggest that you try to drink water most of the time, but if you want soda, diet soda is a good choice.

   3. Jennifer

    Thank you so much! 🙂

 7. Ranveig

  Dette så digg ut, skal prøve å lage til helga 🙂 Men, hvor får man kjøpt riseddik og hoisinsaus? Klem til deg 🙂

  1. Caroline

   Du får det på Meny, begge står i hyllen sammen med asiatisk mat 🙂

 8. Dette såg godt ut. Skal lage dette en kveld. Liker disse oppskriftene dine. Takk for at du deler med oss Caroline. Mange gode tips.
  Randi du nevnte den Ralph Lauren blusen. Dere kan handle billig dette fra USA gjennom et firma jeg bruker som heter USA-Scandinavia.com. De er fra Norge, men bor i USA. Utrolig hjelpsomme. Og du kan handle fra flere sider og samle opp. De handler for deg.bare si hva du vil bestille, så ordner de dette for deg og sender det til din adresse i Norge.

 9. Come on, hvor mange karbos er det i EN lefse? Går selv på en slags «ikke-påtenkt» lavkarbo, iogmed at jeg ikke liker smaken av karbo. Men kan ofte jomse i meg en sjokkis og Fks litt ris i løpet av en dag, og det gjør INGENTING så lenge man er sunn ellers. Har topp kropp jeg, just sayin. Kanskje tiligmed finere enn din 😉 får se om Lars Kristian godkjenner dette innlegget nå da, eller om kvinner fremdeles skal føle seg skyldige etter noen gram sukker om dagen. *noengramsukk*

  1. Caroline

   Hei Berit!

   Det handler mer om at jeg får vondt i magen av å spise lefsene, og at jeg derfor velger andre alternativer 🙂

   1. Jeg får også vondt i magen av lefser. Hvetemel generelt. Synes dette var et supert tips! Skal lages i helgen!

    Takk for oppskrift, Caroline 🙂

   2. Caroline

    Bare hyggelig 🙂

  2. Hva er «fin kropp» Berit?

 10. Bare et lite tips fra meg:-) Rispapir istede for salatblad er en fin vri!! Ellers også fint med mer student vennlig middagstips;)

 11. Åh, for en spennende oppskrift! Dette må jeg prøve ut, takk for tips 😀

  1. Caroline

   Bare hyggelig 🙂

 12. Hei 🙂

  Det her må prøves ut 🙂

  Hvorfor står ikke du på blogglisten.no lenger ?

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke, sikkert noe som har skjedd med telleren bare 🙂

   Takk for at du sa i fra! 🙂

 13. Dette er så godt, hoi sin-saus gjør virkelig susen:) Om du er i en asiatisk matbutikk bør du prøve å kjøpe sausen der på en gjennomsiktig flaske med grønn skrift og kort. Den er så mye fyldigere og med mye mer smak, anbefales veldig så mååå bare tipse om det:) vi prøvde også med pulled pork til spm vi først tok i ovnen også i stekepannen til den fikk litt crisp i seg! Vanvittig godt:) ha en strålende dag:)

 14. Karoline

  Er disse oppskrift-onsdag innleggene dine mat som følger med i Adams-matkasse? Husker du for noen uker siden skrev innlegg om at dere brukte Adams matkasse.

  1. Caroline

   Nei, det er mat vi handler inn og lager selv 🙂

 15. takk for tips – så kjempegodt ut!

 16. Kathrine

  Tacoen er litt hellig for meg, så spørs om jeg får med husbonden på denne varianten. Men det ser jammen godt ut 🙂

  1. Bare kall det for noe annet enn taco! Det er jo selve komposisjonen av retten som ligner taco, ikke like mye smaken. Dette er vel kanskje mer thaico?

 17. Karoline

  å herregud hvor har du fått tak i de marmor platene?? er så hekta på marmor og de var helt nydelige!

  1. Caroline

   De er fra HM Home 🙂

 18. Hvor er tallerknene fra? 🙂

  1. Caroline

   HM Home 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *