work those abs

hovedmagetrening caroline berg eriksen

Veldig mange spør om jeg kan vise mine favorittmageøvelser, og det er jo faktisk en stund siden sist. Dessuten gjør jeg forskjellige øvelser nesten hele tiden, så jeg deler gjerne! De to siste ukene har jeg holdt på med noe jeg kaller et mageprogram, og kall meg gjerne optimistisk, men jeg synes jeg ser en bittelite forskjell 🙂 Dette kan godt være at det er noe jeg bare innbiller meg, og magen min oppfører seg ganske forskjellig fra dag til dag, selv om kostholdet mitt gjør at jeg slipper unna de verste oppblåste dagene. Uansett, magetrening er kanskje det morsomte jeg vet og jeg elsker å være støl i akkurat det partiet. Før jeg startet med disse øvelsene på denne måten, var det veldig lenge siden forrige gang jeg faktisk våknet og kjente at den hadde jobbet, så det gjør det bare enda morsommere. Å ha en sterk mage er viktig for både holdningen og for balansen, og jeg vil også tro at et svangerskap vil ha god nytte av en sterk kjerne, det følte jeg i hvert fall at det var for meg. Husk bare å kompensere med ryggtrening også! Og selvfølgelig med styrke på andre kroppsdeler. 

Dette programmet gjør jeg kun 2 ganger i uken. Jeg gjør alle øvelsene gjentatt i 8 minutter før jeg har en pause i 2 minutter og gjentar alle øvelsene i 8 minutter til. 

___________________________________________________________________________________________________________

1. sykling – litt på ryggen, rett ut svaien ved å presse korsryggen i bakken. Løft begge beina opp fra bakken og lat som du sykler ved å føre høyre albue til venstre kne, mens høyre bein er strakt ut langs bakken. Gjenta 40 ganger, 20 ganger på hver side. 

mageøvelser caroline berg eriksen sirkeltrening

2. 25 vanlige situps 

mageøvelser caroline berg eriksen sirkeltrening6

3. stå i en planke med strake armer. Før så venstre kne mot venstre albue, akkurat som om du er ute og klatrer. Gjør det samme på andre siden, gjerne annen hver gang, tilsammen 40 ganger. 20 ganger på hver side. 

øvelsemage

4. start med å ligge på bakken med armene over hodet. Løft overkroppen og det ene beinet samtidig, slik at venstre arm møter høyre tå ca. på midten. Gjenta 12 ganger, 6 ganger på hver side. Her er det viktig at du ikke rykker til i starten, men ta det med ro så du kjenner at magen jobber. 

mageøvelser caroline berg eriksen sirkeltrening5

5. planken i 30 sekunder. For meg er dette en veldig utfordrende øvelse fordi jeg har en utrolig svai rygg, så helt rett vil jeg nok aldri bli, men jeg prøver så godt jeg kan. 

mageøvelser caroline berg eriksen sirkeltrening7

___________________________________________________________________________________________________________

Prøv da vel? Og gi meg gjerne en tilbakemelding på hva du synes 🙂 

137 kommentarer

 1. Kristine

  Takk for fint innlegg.
  Vil bare berømme deg litt i disse tider hvor jeg synes jeg leser så mye «klaging» fra kvinner på jordmødre, bruk av smertestillende ved fødsel, ammepress osv. Jeg har gått tilbake litt i bloggen og lest litt om ditt svangerskap og fødsel og ammetid – og ble så glad for at du inspirterte med et aktivt svangerskap, naturlig fødsel uten smertestillende, og amming!
  Ser en tendens til mindre amming hos nybakte mammaer rundt omkring, og i tillegg at mange kvinner føler de vet best selv og ikke «vil høre» på fagpersoner (jordmødre, leger) i forhold til råd rundt fødsel, at man ikke vil tåle smerte i forbindelse med fødsel (hvorfor ha vondt når man kan få epidural, liksom..) – jeg skal ikke starte en debatt, men ble så glad for at du Caroline, med mange nåværende og kommende mammaer som lesere – har så gode holdninger til disse tingene :-))
  klem k

  1. Caroline

   Tusen takk for hyggelig kommentar, Kristine 🙂

  2. Caroline

   Å, Kristine! Så koselig å høre 🙂 Jeg respekterer selvfølgelig at andre velger å gjøre ting annerledes enn meg, og alle har kanskje ikke muligheten til å velge heller, men jeg ble så glad for denne kommentaren 🙂 Tusen takk!

   Klem tilbake 🙂

   1. Ilaria

    Så enig med Kristine!! Gode holdninger som jeg håper folk får med seg og blir inspirert av.
    (Gleder meg til du skal ha barn nr 2 Caroline 🙂 no pressure, altså – vet dere vil vente litt!!)

   2. Enig i mye her. Men hvorfor kan ikke folk få velge å ta epidural uten å måtte bli kritisert for det? Hva bryr det egentlig andre hvordan andre kvinner velger å føde? Er ikke det en privatsak?

    Og som motsvar til «hvorfor ha vondt når man kan ta epidural liksom» ja, egentlig… hvorfor søren ikke ?

   3. Kristine

    Har jeg kritisert de som velger epidural?? Har jeg sagt at det ikke er en privatsak….?
    Jeg har kun gitt berømmelse til Caroline for å inspirerer til et aktivt svangerskap, naturlig fødsel og amming!!
    Dette er ting jeg er opptatt av og jeg synes Caroline skrev flott om bruk av bl.a tanker om treningsøkter under fødselen.
    Jeg kritiserer ingen, men roser bloggeren fordi hun har holdninger jeg synes er flotte.

  3. Elisabeth

   ikke meningen å pirke, men lystgass er faktisk en type smertestillende og Caroline brukte lystgass under fødselen (Lystgass, smak- og luktfri gass med smertestillende (analgetisk) og søvngivende (sedativ) effekt. https://sml.snl.no/lystgass)

   1. Caroline

    Jeg brukte lystgassen helt feil, og hadde neppe noen effekt av den 🙁 Men det hjalp meg ved at jeg klarte å puste mer kontrollert 🙂

 2. Marie Helle

  Har du noe alternativ for øvelse nr. 3? Har senebetennelse i begge håndledd, så å bære vekt gjør det ganske vanskelig for meg å trene slike øvelser.

  Takk for svar! 😀

  1. Caroline

   Det er jeg litt usikker på :/

   1. Marie Helle

    Hehe, er ikke alltid like lett å finne alternative øvelser! Jeg kan fokusere på de andre og kanskje legge til noe ekstra som ikke innvolverer håndledd! 🙂 Takk for svar uansett, og tusen takk for dette innlegg, inspirasjon Deluxe! =)

  2. Kristine

   Du kan stå på albuene isteden (som en planke), også skli ett og ett ben ut til siden 🙂 Hilsen personlig trener

   1. Marie Helle

    Åh! Tusen takk for svar! Jeg får prøve det ut! 🙂

 3. Solveig

  Takk for inspirasjon! Herlig å få se øvelser som du bruker, og som kan hjelpe meg selv.
  Disse skal prøves ut etter skolen idag 🙂

 4. Hi Caroline, I usually don’t leaving comment at all, but I just want you to know, that you’re doing a great work! You are a really big inspiration for me and for other girls around. I appreciate every post,which you are leave in here. I’m can’t wait for posts in english, hope you’ll write them in english soon. Love, Mari from Poland

  1. Caroline

   Thank you so much 🙂

   You know there’s a google translate button in the blog?

 5. I love those first pictures colorful pants!!!! 🙂
  http://www.monasdailystyle.com

 6. Sånn innlegg ELSKER jeg! Veldig kjekt for dei som ikke har tid til å stikke på treningssenter. Stå på Caroline

  1. Caroline

   Så bra at du liker de 🙂

 7. Heia 😉

  Digger slike innlegg som dette, det inspirerer. Jeg har noen helt syke mageøvelser jrg har lyst til å dele med deg og dine øvelser på bloggen min, men før jeg gjør det må jeg bare spørre; er du interessert i å få vite om d?

  Jeg har aldri før jeg gjorde disse øvelsene fått en så vanvittig sterk, fin og muskuløs mage. Utrolig morsomme, nye og.gøyale øvelser jeg faktisk har funnet via ulike youtube videor.

  Ikke nok med at jeg merker vanvittig forskjell, men jeg ser ved å gjøre disse mageøvelsene mens jeg gjør de hvor bra de trener magen, jeg kan faktisk se hvor hardt magen jobber mens jeg gjør de og det er så utrolig gøy og motiverende bare d 😉

  Jeg elsker å trene, det har jeg alltid gjort. Vært med i fridrett på distansene 800 meter, 1500 meter , 3000 meter og 5000 meter. Å løpe er så herlig, jeg føler jeg flyr av sted i takt med å drømme meg vekk mens jeg hører på min allet beste yndlingsmusikk. D å løpe er en helt magisk og spesiell følelse og mens jeg løper føler jeg at jeg kan klare alt. Det å drømme seg vekk, ha litt meg tid og bare komme seg vekk fra mas og jag er min terapi.

  Jeg burde spist sunnere, jeg burde kanskje ikke rote så mye hjemme for så å bruke altfor mye tid på å rydde, jeg burde hatt det ryddigere, men vet du hva; det et helt okey å ikke ha det helt strøkent til enhver tid for i de periodene jeg har hatt d helt plettfritt har vært de mest ulykkelige i mitt liv, ikke fordi d er ryddig for det i seg selv elsker jeg, men når det går på bekostning av at jeg må ofre å gjøre ting jeg liker som å løpe, spille, slappe av med en serie med min kjære ( house of cards) er i sesong 3 nå, den serien har virkelig tatt seg opp til høyder jeg ikke trodde var mulig og blir bare mer og mer avhengighetsdannende før meg.

  Det er ved å gjøre noe jeg liker at jeg henter krefter, energi og gost humør til å gjøre ting jeg ikke liker.

  Selvfølgelig skal man ha et ryddig kjøkken så det går ann å spise middag sammen,men d å alltid ha det strøkent med en golden retriver som røyter så man må støvsuge to ganger per dag og hun napper av sine egne hår er umulig. Med engang hun går i gangen og rister seg kommer d hår så jeg har gitt opp å ha det helt støvfritt.

  Det jeg mener er at man må gjøre d man har lyst til å senke kravene til seg selv. Ja det går ann å ha det ryddig til enhver tid, men d vil gå på bekostning av andre ting så det er viktig.å nyte livet og noen ganger bare slappe av. Rotet går ingen steder som mamma sier.

  ha en strålende dag 😉

 8. Nesten alle disse øvelsene er favoritter i mitt program også 🙂

 9. aleksandra

  Vet ikke om jeg skjønte det riktig, men er det slik at du bruker 8 min på disse fem øvelsene til sammen:
  1. sykkel
  2. sit-ups
  3. kne til albue
  4. tå til hånd
  5. planke

  så tar du 2 min pause, og så gjentar du alle de fem øvelsene i åtte minutter igjen? Og så er du ferdig? 🙂
  eller er det ikke så viktig med disse minuttene så lenge du får gjort antall repetisjoner? 🙂

  1. Caroline

   Du skal gjøre alle øvelsene i 8 minutter før du tar pause. Om du er ferdig med alle fem, fortsetter du – du starter altså om igjen 🙂 Da tar det 16 minutter tilsammen uansett hvor mange ganger du får gjort det, 18 min. med pause 😉

 10. Takk for et superbra innlegg! Veldig gjerne mer av dette fremover 🙂 Dette skal jeg prøve allerede i dag. Jeg synes også det er utfordrende med gode ryggøvelser, så har du noen tips til det hadde jeg blitt veldig glad 🙂

 11. Hei, så herlig! Denne posten har jeg GLEDET meg til. Gleder meg til å prøvde det i ettermiddag. Du er jo bare best, så dette blir bra!

  1. Caroline

   Tusen takk, Maja 🙂 Lykke til med økten 😉

 12. …og siden det er sesong for babyshower (for alle mine venninner iallefall) så hadde det passet perfekt med litt tips og triks til gaver og dekorasjon. Og gjerne en rabattkode eller to, det kommer alltid godt med.

  1. Jeg kunne også tenkt meg litt tips til babyshower! Spesielt i forhold til mat og dekorasjoner. Skal arrangere et for ei venninne om noen mnd., og veit ikke helt hvordan jeg skal gjøre det enda 🙂

   1. Ingrid T

    Anbefaler å sjekke ut frumaela sin blogg for tips til babyshower 🙂

   2. Marita

    Mener å ha sett nettopp inspirasjon til babyshower her på bloggen, fra da du var gravid Caroline? Både innlegg fra egen shower, en du arrangerte og ett innlegg med masse tips og inspirasjon??

 13. Jeg kom nettopp hjem fra trening, men nå blir det en liten økt til på stuegulvet 🙂 Takk for gode øvelser!

 14. Flott innlegg og gode øvelser! Fine bilder, Caroline! 🙂
  Kan bære utfordrende å få en rett planke, men det skal være mulig å greie det selv med veldig svai rygg. Det krever trening og koresjon av en «sidemann» som kan se om teknikken er rett. Jeg har selv veldig svai rygg, men de tynte meg da jeg studerte idrett, og til slutt satt den. Noen gode tips er å stramme magen intenst, forestill deg at du må tisse ekstremt og at noen har festet et tau i bekkenet som blir «dratt» loddrett opp. Man må prøve å ikke bøye i hofteleddet, slik det ser ut for at du gjør på bildet. Prøv å stram hofteleddsbøyerne slik at hofteleddet er strakt 🙂 Jeg syns det var uvant, men måtte lære meg å ikke la meg sjenere av at rumpa så paddeflate ut i en korrekt planke.

 15. Elisabeth

  Dette skal prøves 🙂

 16. Hello Caro,
  A question that has actually nothing to do with abs 🙂 When you do your interval 4×4, do you mean that the plan is : 4 minutes peak, 4 minutes recovery, 4 minutes peak, 4 minutes recory, total 16 minutes.
  Or does it mean that you do 4 x 4minutes peak and 4 minutes recovry, i.e. total 32 minutes?? Thank you, and thank you again for all your life sharing with us.

  1. Caroline

   You run for 4 minutes, and then you have 2-3 minutes break, before you run 4 minutes again. Repeat this four times 🙂 So total 16 minutes of running. Your pulse should be between 90-95 percent.

   1. Audrey

    Thank you Caroline, you can’t imagine how it makes me happy that you reply to me! Un bisous au bébé Nelia from Genève, Make it a great day.

   2. Audrey

    Thank you, Un bisous au bébé Nelia, and also big hug to you from Genève/Switzerland

 17. Huff har selv en meget svai rygg og har lett for at ryggen «kollapser» ned mot gulvet når jeg står i planken uten at jeg selv merker det.. ender ikke opp med å krumme, men rett og slett ender jeg opp med å henge på hoftene.. lærte av en danselærer at det beste er å tenke at du vrir hoftene bakover, at du på en måte skrur hoftene innover, da unngår man svai rygg

 18. Siden du spurte om tilbakemelding 🙂 :

  Jeg tror du får enda mer effekt på magen hvis du tar rompa enda lenger ned på planken. Da blir det tyngre og det krever mer av magemusklene dine. Slik jeg ser det har du rompa akkurat litt for høyt på bildet – ryggen skal være rett, som en planke 😉

  Den øvelsen hvor du strekker ett bein i lufta og tar på tærne er også veldig bra med begge beina i lufta og at du strekker deg opp og tar på begge føttene samtidig. Da må man selvfølgelig ha en partner eller en vegg tilgjengelig 🙂

  Hilde

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 19. Har vært veldig dårlig på å trene mage i det siste da jeg prioriterer de store muskelgruppene. Takk for inspirasjon. Dette skal jeg prøve. Ingenting er bedre enn når det tar skikkelig i magen og det SVIR! Ha en fin dag 🙂

 20. innmari naturlig plassering av vannflasken… hvor mye får du betalt for å vise den fram?

  1. Caroline

   0,-

   1. Jeg syntes det var fint med flasken der 🙂 Det gav følelsen av at dette var en treningsøkt og ikke bare en photoshoot… Stå på du er kjempeflink!

   2. Misunnelse lenge leve!! (apropo, jeg har alltid vannflaska rett ved siden av meg når jeg trener.. Er da veldig naturlig?)
    Flott innlegg Caroline! Blir en støl mage på meg i morgen i hvert fall 😀

   3. Anette

    Hahaha 🙂
    Kvar skal ein ellers ha flaska?

  2. ingvild

   Jeg har ofte vannflaska plassert der, jeg;)

  3. interesting to see that the people who likes being mean cannot leave a name… I’d like to see you id’ing urself ‘o’
   caroline, you should’nt have bothered urself by answering this one. you did and that shows how much bigger you are 😉 thumbs up!

  4. Haha, ja hvorfor i all verden skal man ha en vannflaske stående i nærheten når man trener…

 21. Takk for supre mageøvelser! Lurer litt på om du har prøvd trx før og hva du evnt synes om det? Prøver selv å fokusere mer på coretrening nå da det er for mørkt til å løpe utenfor, men sliter litt med å pushe meg selv maksimalt når jeg ikke har pt eller er på gruppetimer. Har du noen gode tips? På forhånd takk for svar 🙂

 22. Kathrine

  Magen din er fantastisk flott! Og den treningsmatten var også superfin 🙂

 23. Hei Caroline! Jeg skal teste dette framover, akkurat ferdig med en økt. Liker at den er relativt kort til sammen. Jeg fikk akkurat tid til å gjøre alle øvelsene 4 ganger (én runde tok 4 minutter). Jeg sliter også med veldig svai rygg, så ab bikes og planke er relativt vanskelig for meg å komme unna uten å legge for mye press på korsryggen. Er det for mye å be om en video der jeg kan se hvordan du unngår å bli svai under disse to øvelsene? Takk for inspirasjon til å gjøre en økt jeg ellers ikke hadde tatt! ☺️ Hilsen Mari

  1. Oi, mobilen lastet ikke siden ordentlig så jeg så ikke at det var fem og ikke fire øvelser! Haha. Da får jeg teste alle fem neste gang, huff!

 24. Hei! Gjennomførte nettop øvelsene du la ut. Og jeg likte de kjempegodt! For meg som er student er det flott med enkle og effektive øvelser jeg kan utføre hjemme i stuen! Hvis du har lignende øvelser til rygg-, lår-, og rumpetrening hadde det vært supert om du ville delt de! Takk for at du har slik en super og inspirerende blogg, Caroline!

  1. Caroline

   Så bra 🙂 Tusen takk, hyggelig å høre! 🙂 Jeg skal se om jeg får til et innlegg om det.

  2. hiver meg på denne! Ønsker meg spesielt for øvelser for rygg og overarmer 🙂

 25. Solveig

  Så fin du er! Men en ting jeg ønsker, er at du lager sånn «den aller første gangen..» Det hadde vært gøyt! Alltid like gøyt å få vite noe nytt 😀

 26. Maria L.

  LOVE IT, skal garantert prøves ut. Jeg prøver å ha litt ekstra fokus på mage og kjerne og generelt sett styrke i overkroppen, siden det er der jeg er svakest, så dette kommer godt med 🙂 Diverse plankeøvelser er nok det som er tyngst for meg ettersom jeg når jeg blir sliten, eller ikke strammer musklene godt nok, får for mye belastning på knærne, på et vis, eller jeg vet ikke hvordan det fungerer eller hva som skjer, men av og til svikter jeg i knærne, og det er ikke godt for jeg har litt knetrøbbel for tida (sucks, for jeg elsker å løpe..). En av mine favorittmageøvelser er derfor denne (bare med vekt istedetfor ball): https://www.popsugar.com/fitness/Best-Ab-Exercises-Using-Weights-23879209#photo-31147950 Hvis du blar videre der så er det som du sikkert ser mange forslag til gode øvelser 🙂

 27. Henny88

  Tusen takk for supre tips! Har endelig kommet i gang med treningen igjen etter en pause på et par uker og dette motiverer meg. 🙂 Btw så har de siste innleggene dine vært sååå ålreite. Du er så flink du. 🙂

 28. Camilla

  Trengte noen nye treningsøvelser, så takk for tips:D

 29. Synes det er så inspirerende når du legger ut treningsinnlegg!
  Dette programmet skal jeg absolutt teste, godt å kjenne magen brenne 🙂

  1. Caroline

   Så bra 🙂

 30. Så flott du er Caroline!

  Jeg er ved å trene opp kjernemuskulaturen min da jeg har/hadde diastasis recti og de øvelsene du viser til er nok dessverre for harde og feil for meg. For harde fordi jeg ville ikke klart å unngå at det ble en bule mellom de rette mavemusklene (og dermed tøyd mer på bindevevet) og feil fordi de ikke adresserte riktige muskler. De fleste «moderne» kropper har (som jeg har forstått det, jeg er ikke ekspert på dette) for lite kontakt med de skrå mavemusklene og bekkenbunnen og for stramme obliques (egentlig en hel masse andre ting også, diastasis recti er egentlig en helkropps greie, men jeg vet for lite til at jeg tør å skrive noe om det) og faktisk for stramme rette mavemuskler. Jeg har gått fra å ha en 4 fingers åpning mellom de rette mavemusklene til bare 2 nå, men bindevevet mitt er fortsatt svakt og ubalansene mellom de andre musklene er nok der fortsatt.

  Anyways, poenget mitt er at som jeg har forstått det, så kan man ved å fokusere for mye på de rette mavemusklene og ikke tøye og styrke annnen kjernemuskulatur forverre diastasen. Jeg ser du har en del øvelser hvor stabilisering av all rundomliggende kjernemuskulatur er viktig, men man kan allikevel lett få et for stort press utover i f.eks planken, i hvert fall som gravid. De rette mavemusklene som blir gjort kortere og dermed ytterligere skjøvet til siden og bindevevet tøyd.

  Hun jeg leser mest av (Katy Bowman,forfatter og biomekaniker) mener at alle de problemene vi nå har med graviditet,fødsel og senplager etter dette hadde vært unngått om vi både før, under graviditet og etter fødsel bevegde oss mye mer (men da «naturlig bevegelse» og ikke trening) og hvis kroppene våre hadde riktig alignment (enkelt fortalt at kroppen vår var riktig innstilt, ribbkasse over bekken, nøytralt bekken, osv og beveger seg også riktigt). Det å gå masse i naturlig terreng og å kunne sitte i en «riktig» squat er to av tingene hun mener mangler.

  Om du er interessert i å lese mer, så hadde det jo vært en berikelse i forhold til studiet ditt, synes jeg da! 🙂 Synes dette fokuset mangler litt i Norge, men det forutsetter jo at det er noe folk tror på.

  1. Har samme problem og har fått høre at det er meget vanlig. Det er bare veldig dårlig kunnskap om det i Norge. Spesielt hos PTer. Planken er tydligvis den aller verste øvelsen du kan gjøre om du har separerte mage muskler, så anbefaler alle å sjekke før de kjør dette programmet! Jeg har trent sammen musklene fra 5 cm til 2 med meget «enkle» øvelser fra Lorraine Scapens. Hun kjør også Skype samtaler hvis man trenger bistand.

  2. Jeg har også diastase etter to svangerskap ( med to keisersnitt ), og har slitt mye med dårlig balanse ( må støtte meg når jeg går i trapper ), smerter i lysken ( fordi lysken og lårene må gjøre balansearbeidet som magen ikke lenger klarer ) i tillegg til at jeg ser gravid ut hele tiden ( får stadige spørsmål fra fremmede om når jeg har termin ).

   Desverre er visst dette noe som overraskende få fysioterapeuter og trenere har kjennskap til i Norge. Jeg har oppsøkt flere fysioterapeuter og bedt om treningshjelp, men har blitt bedt om å ta en operasjon, fått til svar at det ikke er noe å gjøre med, eller til og med blitt anbefalt sit-ups, som jeg har skjønt i ettertid forverrer diastasen.

   Så kjære Caroline, det hadde vært så fantastisk hvis du, når du nå utdanner deg til treningsveileder, kunne gått foran og vært et eksempel for PTèr og fysioterapeuter, og satt deg inn i hvordan man kan ta hensyn til en diastase ved trening. Jeg sikter ikke da til at du skal skrive treningsopplegg for trening med diastase, for min erfaring er ihvertfall at hvis man har en stor diastase så må man ha personlig oppfølging for å få kontakt med den riktige muskulaturen igjen. Så hva er det da jeg etterspør? Jo, bare det å kunne lese en linje eller to under de ordinære mageøvelsene du beskriver, om at dette er øvelser som ikke egner seg dersom du har delte magemuskler, og så et forslag til hvor man kan lese mer om delte mageøvelser…. Det hadde gjort så godt! Det hadde bidratt til å gi meg en følelse av at det faktisk er ganske normalt å ha delte magemuskler ( for det er det, har jeg etterhvert skjønt ).

   For i det halvannet året som har gått siden mitt yngste barn ble født, har jeg blitt møtt med så utrolig mye uvitenhet blandt både behandlere og venner, at det er rent til å miste motet av. Det å gå rundt med en mage som ser 5 måneder gravid ut, det er ikke gøy. Det er ikke gøy å bli spurt tre ganger i løpet av et middagsselskap når jeg har termin, når termin var for et år siden. Det er heller ikke gøy å ikke kunne gjøre de samme aktivitetene som før, fordi jeg rett og slett ikke har noen kontakt med kjernemuskulaturen. Det er ikke gøy å betale 500 kroner for en time privat magetrening hos en fysioterapeut ved en velrennomert privat klinikk, og bli bedt om å stå på alle fire med knærne i en slynge, bare for å oppleve at i det øyeblikket jeg setter knærne i slyngen så faller jeg pladask på magen på treningsmatten. Jeg prøver igjen, kan ikke tro det, jeg som hadde planken som del av mitt faste program før graviditeten….jo visst, rett i matten med et dunk igjen. Utrolig nok klarte ikke denne fysioterapeuten, som visste at jeg har en diastase, å forutse at en slik øvelse er umulig når man ikke har noen som helst kontakt med de magemusklene som skal holde kroppen stabil.

   Den skamfølelsene jeg har kjent det siste året har ikke handlet om de fysiske endringene diastasen faktisk har medført, det har handlet om måten jeg har blitt møtt på av behandlere og treningsveiledere. Jeg har virkelig følt at jeg ikke har passet inn, enkelte har til og med blitt irritert fordi jeg har vist så lite framgang ( vanskelig å ha framgang når du ikke har kontakt med musklene du liksom skal trene ).

   Men nå, hurra, har jeg hatt større framgang de siste tre ukene enn jeg har hatt på halvannet år, for nå har jeg endelig møtt en treningsveileder som har spesielt fokus på trening for å lukke en diastase. Eureka! Midjemålet er redusert med 2 cm på to uker, jeg kan plutselig gå i trappa uten å holde meg fast, og jeg føler en helt annen kontakt med kjernemuskulaturen. Jeg hadde ikke trodd det var mulig hvis ikke jeg hadde sett det selv. Men jeg har da fått nøye personlig oppfølging for å sikre at jeg får tak i riktig muskel-lag.

   Tenk om jeg hadde visst om slike treningsmuligheter for et år siden, alt jeg kunne spart meg av fortvilelse, bortkastet treningstid og bortkastede penger. Så kjære Caroline, du som når ut til så mange med treningsinnleggene dine, jeg tror det kunne vært så godt for så mange kvinner med delte magemuskler hvis du, i motsetning til mange andre treningsveiledere, kunne tenke deg å sette deg litt inn i trening med diastase. Jeg mener som sagt ikke at du trenger å skrive så mye om temaet, bare nevne det i forbindelse med mageøvelser og kanskje vise til nettsider man kan gå inn på. Selv trener jeg nå med en som har utdanningen sin fra folkene bak nettsiden mammamage.se.

   Og bare så det er sagt: Dette er ikke kritikk mot Caroline for at hun ikke har skrevet noe om diastase tidligere! Etter min halvannet år lange søken etter riktig treningsveiledning har jeg inntrykk av at rectus diastase er noe som får selv treningsfokuserte fysioterapeuter til å klø seg i hodet…så Caroline, ballen er herved kastet til deg – bli en treningsveileder som tar delte magemuskler på alvor!

   Klem fra fast leser 🙂

 31. Er du inspirert av Kayla Itsines? Kjenner igjen alle disse øvelsene fra hennes mageøkt. Men det er et fantastisk program, så effektivt!

 32. Hørtes ut som bra mageøvelser! Skal virkelig teste de;)

 33. Therese

  Samme øvelser som jeg gjør (utenom situps). Jeg bruker også en øvelse hvor man ligger flatt på ryggen og holder seg fast i noe bak hodet, hvor man løfter bena samlet opp og ned. Gjerne også side til side.

  Merket også at jeg ble støl for første gang på lenge når jeg begynte med disse øvelsene. Fin følelse:)

 34. Super fine øvelser, Caroline! TAKK! Kan du si noe om hvilke som trener de øvre -, og hvilke som trener de nedre magemuskler?

 35. Elsker slike innlegg og håååper det kommer flere!
  Selv er jeg en stor fan av Bicycle crunches, båten og båt med rotasjon eller ro som noen kaller det 🙂
  Ha en super duper dag <3

 36. Thank you for this post! I really have some problems with forcing myself to do some exercises (I like to jogging and that’s all) but right now I think I’m gonna try to work on those abs! 🙂

 37. Nå fikk jeg lyst å prøve dem ut! 🙂 Du er en stor inspirasjon.

 38. Hei, lurte på om du har noen tips til hvordan man kan få tynnere lår og rumpe. elsker lårene dine de er så fine.

 39. Synøve

  takk for fine tips til magetrening. Apropos mageøvelser, jeg hadde satt stor pris på hvis du ville skrive noe om rectus diastase en eller annen gang. Kanskje det er noe du lærer om på utdanningen du tar nå?? Jeg sliter fortsatt med dette et år siden jeg var gravid. De rette magemusklen henger fortsatt ikke helt sammen. Jeg har søkt en del på nettet, men synes det er vanskelig å finne noe veldig konkret om dette og hva som er anbefalt både for å forebygge under graviditeten og etterpå. Jeg var ganske aktiv under graviditeten og gjorde mageøvelser frem til termin, men gikk over til mye trening av de skrå magemusklene på slutten. Jeg ventet lenge med å gjøre øvelser som belaster spesielt de rettemagemusklene etter graviditeten også, men nå har jeg mistet tålmodigheten og gjør alt igjen, men kjenner fortsatt et sprik som er ubehagelig, ikke vondt, men ekkelt.(Dette hadde nok vært mer synlig også hvis jeg hadde hatt en lavere fettprosent, hehe) Dette er kanskje noe som plager andre også. Hvordan er det med deg, gikk de rett sammen igjen?

  1. Caroline

   Jeg merket ikke noe til det i hvert fall, men de var sikkert litt separert før de samlet seg igjen? Jeg tror det er helt normalt 🙂 Jeg la ikke merke til noe spesielt tidspunk for overgang verken den ene eller andre veien. Det høres ikke noe godt ut, og jeg har heller ikke lest noe sted om akkurat dette og smerter. Jeg vet at det er tilfellet at de ikke vokser helt sammen igjen hos flere, men jeg vet dessverre ingenting om forebygging :/ Håper du finner ut av det! Jeg ville evnt. gått til lege ettersom du har vondt, eller fysio kanskje?

   Klem 🙂

  2. Sjekk ut mutumamas! Dette er en nettside med et treningsopplegg som spesifikt går på diastasis recti. Du finner mye info på bloggen, men for å få treningsøvelsene og opplegg rundt det, så må du betale noen hundrelapper, men det er verdt det. Jeg gikk fra 4 til 2 fingres bredde i gapet og det var jo nesten ett år etter fødselen så det som skulle ha reparert seg selv burde jo allerede ha skjedd. Å få i seg kraft er anbefalt da collagenet kan hjelpe å reparere bindevevet (som jo er slakt etter uttøyingen). Om du vil slippe å styre med å lage kraft eller ikke får den collagenrik nok (den skal være litt geleaktig) så kan du sjekke ut den grønne Great lakes på iherb. Ville ha holdt meg fra å trene de rette mavemusklene da de kan gjør vondt verre. De gror ikke sammen Caroline, og de har aldri sittet fast i hverandre, det er bindevevet som blir strukket pga av press utover og dårlig fungerende muskler. Ofte så er årsaken til dette der før man blir gravid. Her er noen links til deg Synøve: https://mutusystem.com/category/mutu-system-blog Hvis du virkelig vil nerde: https://www.katysays.com/under-pressure-part-1/ og her: https://www.katysays.com/under-pressure-part-2/

 40. Anne Kristin

  Hei, vil bare berømme deg for en veldig bra «holdningsendring» på bloggen. Opplever bloggen som mer ekte og virkelighetsnær nå som du ikke fremstiller alt som «perfekt» . Elsker at du fremstiller livet ditt som mer realistisk nå 🙂 Synes du er en inspirasjon og det er en fryd og en glede og klikke inn her 🙂 et annet tips mot menssmerter og pms er akupunktur, det fungerte hvertfall for meg 🙂 ha en fin kveld!

 41. Kjersti S

  Ser at flere her etterlyser innlegg om rygg. Jeg slenger meg med på det ønsket 🙂

 42. Hei!
  Kom inn på hotellrommet tidligere i dag. Var oppe kl 04.30, så hoppet rett i sengen.
  Heldigvis gikk jeg innom bloggen din (som jeg gjør hver dag), og fikk så mye inspirasjon!
  Hev på meg treningsklærene og gikk ned å trente. Supre øvelser!
  Tusen takk for at du er en så herlig inspirasjon!

 43. Hei 🙂 Trener du noen gang med vekter og vektstang, sånn som i get inspired-fotoshooten? Hvis ikke, hvorfor ikke? Jeg føler selv jeg får mest ut at styrkeøvelsene mine (både mage- og benøvelser) ved å trene med vekter. Av mangeøvelser er det supert å bruke en medisinball (treningssentrene har som regel baller med ulik vekt), og f.eks. ta sit-up med ballen over hodet og sittende mageøvelse hvor man beveger medisinballen fra side til side (super for de skrå magemuslkene!). Gjør du noen gang lignende øvelser når du trener med PT, eller trener du uten vekter der også? Dette er ikke ment som kritikk altså, jeg digger bloggen din, er bare nysgjerrig! 🙂 Digger det bildet av deg med vektstangen, forresten! <3 Hvor tungt løftet du der? Stå på, du er flink! <3 🙂

  1. Caroline

   Jeg trener ikke med stang, trener mest med kettlebells og egenvekt, og andre ting som hoppetau og strikk 🙂 Rett og slett fordi jeg trives best med det, har aldri vært noe fan av å bruke så mye apparater eller andre ting 🙂

   Den øvelsen du nevner er helt super! Gjorde den mye før 🙂

   Jeg tror ikke det var mer enn 30 kilo under shooten 😉 Tusen takk for så fine ord!

   Klem til deg 🙂

   1. Du som skal bli personlig trener burde absolutt lære deg å trene med vekter og vekstang og andre frivekter. Det har ikke noe med apparater å gjøre. Dette lærer du på samlingene tenker jeg.

   2. Caroline

    Vi lærer det helt sikkert, men det betyr ikke at jeg er nødt til å bruke det som treningsform 🙂 Jeg trener for min egen del, og jeg ønsker ikke denne type trening for meg selv om min kropp 🙂 Å være personlig trener vil for meg handle om å møte kundenes behov, og jeg kommer aldri til å presse på noen øvelser med vektstang dersom dette ikke er eget ønske, kun fordi jeg har lært det 😉

   3. Er det fordi du også har den misoppfatningen om at jenter som trener tung styrke blir «bulkete»? Siden du sier at du ikke ønsker den type trening for deg og din kropp..

   4. Caroline

    Nei, jeg vet godt at man ikke blir bulkete av det 🙂 Når det er andre treningsformen jeg liker bedre, ser jeg ikke helt poenget i å gjøre noe man ikke liker eller synes er kjedelig 🙂

 44. Harriet

  Hei.Likte innlegget ditt om mage øvelsene. Kunne du være så snill å lage et innlegg om rumpe øvelser ? Takk

 45. Ann Caroline

  Hei:) Kjempefine øvelser, disse skal prøves ut! Jeg har et lite spørsmål om hvor du kjøpte treningsmatten, trenger en ny, men finner ingen:)

  1. Caroline

   Denne er fra Casall, kjøpte den på g-max 🙂

 46. Andrine

  Takk for kjempebra innlegg! Prøvde øvelsene for ikke så lenge siden, og de fungerte supert! Kom gjerne med flere slike innlegg framover! 🙂 🙂

 47. Hei! Prøvde øvelsene dine, og de var supre 😉 Lurte på om du kunne lage et innlegg for rumpeøvelser også <3

 48. christina

  Hei.
  Hva heter skoene du har på deg?:)

  1. Caroline

   Det er jeg usikker på, men de er fra asics 🙂

 49. Sykeste. Jeg skal jammen prøve de dagene jeg ikke kommer meg til treningsenteret.

 50. Så gøy med slike innlegg Caroline! Jeg er selv flink å trene mage, men så utrolig dårlig på å trene rygg.. kunne du laget et innlegg med ryggøvelser kanskje? hadde blitt veldig glad! 😀

  ha en fin kveld! 🙂

  1. Caroline

   Ja, det kan jeg vise neste gang 🙂

 51. Du har ganske mange «svarer noen som ikke eksisterer» innlegg på de siste svarene både her og der. Ser bare så snålt ut. 5 svar bare her…

  1. Caroline

   Det er fordi jeg må godkjenne etter at jeg har svart 😉 Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn, dessverre :/

 52. Du må mye lenger ned med rumpa på planekn, du ligger altfor høyt og får ikke fullt utbytte av øvelsen. Ellers stå på.

 53. På grunn av svak må du stå opp med rumpa !!? Henger det på greip? Er vel heller det at du blir så fort sliten og svarer da! Har egentlig veldig svar rygg selv, men klarer da å stå rett. Å ta opp med rumpen er å jukse ! 😛

  1. Caroline

   Dersom jeg skal lenger ned med rumpa, vil svaien fort gjøre at jeg «henger», så det har ingenting med at jeg blir fort sliten. Dette med svaien min har jeg vært åpen om hele tiden, da jeg ofte gjør øvelser litt annerledes / evnt. at det ser «feil ut» for andre som ikke har svai 🙂

   1. Jeg har også skikkelig svai, står ikke sånn.

   2. Caroline

    Ok 🙂 Jeg gjør i hvert fall som jeg har lært 🙂

 54. Hei Caroline 🙂
  Supert innlegg, akkurat det jeg trengte 😀 Blir så inspirert av å lese bloggen din, er som et friskt pust i en krevende hverdag. Men jeg lurte på om det er mulig å spørre deg om råd. Jeg ønsker å komme i bedre form, men å trene kondisjon blir så vanskelig for meg. Jeg er hjemmeværende med sønnen min på 16 mnd. mens mannen min jobber i utlandet. Han er mye borte. Han nekter meg å trene, så jeg får ikke gjort noe som helst de dagene han er hjemme. Jeg har ikke mulighet for barnevakt når han er borte, altså er sønnen min sammen med meg 24/7. Da sier det jo seg selv at mulighetene for løping er minimale (joggevogn får jeg ikke). Spørsmålet mitt blir da; hva kan jeg gjøre for å trene kondisjon? Jeg trenger det virkelig for psyken sin del også 🙂

  1. Caroline

   Jeg forstår veldig godt at du savner fysisk aktivitet, det gir så mye og eksremt befriende! Men kjære deg, er det sønnen din som gjør at du ikke får trent når du skriver at han nekter deg å trene, eller nekter virkelig mannen din deg dette? Du er en selvstendig kvinne, så jeg synes du skal kreve å få bruke tiden din på det du ønsker også. 1 time noen ganger i uken er jo ingenting, og det skulle virkelig bare mangle! Jeg vet ikke helt hva jeg Hva med å få foreldre eller venninner / venner til å passe sønnen din en times tid mens du trener? Eller lange trilleturer? Da kan du bli god og varm, og trene styrke hjemme etterpå 🙂 Du kan kan også forsøke å jogge litt med vanlig trillevogn 🙂 Jeg ville uansett ha trent litt hjemme i stuen mens for eks. sønnen din sover 🙂 Kan du kanskje investere i en mølle eller en annen form for kondisjonsapparat?

   Stor klem til deg! Håper det løser seg!

   1. Mannen min er litt sjalu av seg og mener jeg ikke skal fokusere på kropp og utseende. Han syntes jeg var ekkel når jeg gikk ned i vekt etter svangerskapet (17 kg. Woho! 10 kg. lettere enn FØR jeg ble gravid 🙂 ) Så han nekter meg rett og slett å trene. Jeg vet det høres sykt ut å godta et slikt forhold, men… det er ikke dette som er poenget her.

    Tusen takk for at du tok deg tid til å svare, det setter jeg stor pris på. Og faktisk så tok vi en lang trilletur i dag og jeg jogga litt med vogna. Fungerte egentlig ganske greit 🙂 Styrke går fint å gjøre i stuen når lille sover 🙂
    Takk igjen, det løser seg nok 🙂 klem.

   2. Caroline

    Så gøy at det funket å jogge med vognen! Håper det løser seg resten også 🙂

    Klem til deg og god helg!

 55. Kristin

  Prøvde dette mageprogrammet, og må si jeg likte det! Skal uten tvil legge til dette i treningsprogrammet mitt et par ganger i uka 🙂 Men jeg lurer veldig på hvilke matvarer du styrer unna for å unngå oppblåst mage? (Dette er noe jeg sliter veldig med.) Takk for svar!

  1. Caroline

   Stort sett alt av kornvarer 🙂

 56. Hei! Kunne du vist rompe/lår øvelser på samme måte som du har gjort med mageøvelser?:)

 57. kathrin

  Hvilken matvarer spiser du for å unngå å bli oppblåst? Jeg er tynn, men har ofte oppblåst mage. Hvor mange kcal spiser du og tenker en dame på 29 år bør spise ved trening 3 ganger i uka?

  1. Caroline

   Det handler vel mer om hvilke matvarer jeg ikke spiser, som stort sett alt av kornvarer o.l 🙂

 58. Love this post! Amy ideas on kettlebel exercises?

  1. Caroline

   YES! I will do a post 😀

 59. hei, har du noen tips til hvordan man kan få tynnere lår og rumpe? du har kjempe fine og perfekte lår!!!

  1. Caroline

   Jeg synes du skal fokusere på en sunn og aktiv hverdag 🙂 Ikke vær for streng med deg selv, men kos deg med snop når du har lyst på det (alt med måte) 🙂 Det er ikke mulig å punktslanke, men med en sunn livsstil, vil du få en sunn og frisk kropp – og ikke glem at du er bra nok som du er 🙂 Vær den beste utgaven av deg selv!

   1. Ok, her er det et par ting jeg stusser på. 1. Kommentaren (Kellys) nevnte ingenting om snop. Det blir feil i mine øyne og da komme med den kommentaren du kommer med. 2. Den siste setningen der 🙂 Man skal være fornøyd akkurat slik man er, men samtidig bli en bedre utgave av seg selv? Jeg tror alle mennesker har et forbedringspotensiale, og det å være sunnere kan være potensialet for noen. Men de to siste setningene bare motsier hverandre…

   2. Caroline

    Hun spør om råd, og da gir jeg mine råd. Skjønner ikke helt hva som er feil? Jeg ser heller ikke hva som er selvmotsigende med å være fornøyd med seg selv, men samtidig ha et ønske om å bli bedre?

 60. Hei Caroline 🙂 Jeg synes du har en utrolig inspirerende blogg og gleder meg altid til og lese den 🙂 Jeg skal gifte meg til sommer og finner noe inspiration fra ditt bryllup. Jeg kan se du holder på og lese til personlig trener og lurer derfor på om du kan komme med noen tips? Jeg er glad i og trene når jeg først kommer i gang og er i en god periode, men om det skjer noe( reiser på ferie, eksmaen eller lignende) kommer jeg helt ut av treningen og har vansklig med og komme i gang igjen, har du noen tips til dette? 🙂

  1. Caroline

   Dersom du virkelig liker å trene, synes jeg du skal huske den gode følelsen du har etterpå, og ta med deg den. Ha en regel om å trene fast 2-3 ganger i uken sånn til å begynne med, ikke sett deg selv urealistiske mål eler press deg selv. Her er et innlegg jeg har gjort ift. treningsglede, kanskje du kan finne noe input der? https://carolinebergeriksen.no/2013/01/15/15-steg-til-treningsglede/

   Klem og masse, masse lykke til på den store dagen <3

   1. Emilia

    Tusen takk, det var noen gode tips 🙂 Skal prøve og følge dem så jeg kommer tilbake i den gode rutine. Jeg synes det er rart at man vet med seg selv at man har det best når man trener men alikevell kan det være så vansklig og ta seg sammen til det! Og tusen takk <3 Det blir en spennende periode frem over nå, mye som skal planlegges men har også kommet langt i planleggingen:-) Har allerede begynt og ha mareritt om jeg glemmer kjolen osv.. haha <3

 61. Dette innlegget var helt perfekt for meg! Jeg har gått litt lei av mageøvelsene mine og trengte inspirasjon til noen nye. Gikk gjennom hele runden på trening i dag, det holdt med 8 min for å si det sånn 🙂 Får satse på to runder neste uke heller. Kan du lage samme type innlegg med rumpeøvelser? Gjerne øvelser man kan gjøre hjemme også, eller når man er på farten og ikke har så lang tid å bruke på trening. Og det asiatiske tacoen så veldig god ut forresten, skal absolutt prøves 🙂

 62. Det sviiiiiir i abs’n!! :)) digg!! Hva med et innlegg for sterker armer? Hilsen spaghettiarmer 😉

 63. Charlotte

  Godt å se at andre en meg også ikke får helt rett rygg på planka. Har svai rygg selv, og det er «umulig» å stå helt rett.

 64. Karoline

  Hei! Jeg bare lurer på, når du sier at øvelsene skal gjøres i 8 minutter, og så 2 minutter pause før 8 nye minutter jobbing, mener du da at en runde av hele programmet (alle øvelsene) tar 8 minutter? 🙂

 65. Ragnhild

  Hei Caroline! Jeg ville bare si tusen takk for at du delte mageøvelsene på bloggen:-) Det kan godt hende jeg er litt vel opptimistisk, men jeg har prøvd det 2 ganger denne uka, og ser allerede en forskjell! Ellers må jeg innrømme at jeg er helt avhengig av bloggen din og klikker innom flere ganger hver dag:-) Det er en veldig bra blogg og jeg synes du gjør en utrolig god jobb! Stå på!

  1. Caroline

   Ååååå, så utrolig gøy 😀 😀 Tusen takk! Og bra jobba!

   Stor klem!

 66. Kan du laga eit innlegg med rumpeøvelser? Helst uten ball og vekter 🙂

  God helg!

 67. Tusen takk!! Disse elsket jeg virkelig 🙂

 68. Veldig inspirerende med sånne innlegg Caroline 🙂 Selv «hater» jeg trening, så det å få en ferdig oppskrift på hvordan det skal gjøres med forklaring og bilder passer med ypperlig! Takk skal du ha! Lag gjerne innlegg for flere kroppsdeler også.

 69. FrøkenH

  Hei Caroline! Prøvde mageøvelsene nå, og puh det kjentes godt! Vel og merke med en god del færre repetisjoner enn i ditt program, men et sted må man jo starte.;) Har en 3 mnd gammel gutt, og har ikke trent mage (eller styrke generelt) på en evighet.. Vil forsøke og få trent litt hjemme, så dette var supre tips!:) Har lest bloggen din siden før du giftet deg, men kommenterer veldig sjeldent. Så vil bare få takket for en super blogg (en av de få jeg følger), du er dyktig! Kjempe fint avbrekk fra hverdagen og komme innom bloggen din.:)

 70. Hei Caroline! Hvor har du kjøpt den toppen? Den fargen var helt fantastisk 🙂

  1. Caroline

   Get Inspired 🙂

 71. MaritaS

  Skikkelig daff i dag og dørstokkmila var lang.. Litt smålei treningsprogrammet mitt, men da jeg endelig bestemte meg for en tur ute og underveis kom på dette oppsettet du har lagt ut, kom motivasjonen! Herlig program, og det kjennes på magan! Takk Caroline for at du deler 🙂

 72. Camilla

  Kom over dette innlegget etter leten etter flere gode mageøvelser. 🙂
  Vil gjerne tipse om «frosken» med bena i slynge og det å ligge på rygg på gulvet, heve/senke bena mens en holder fast i evnt.en ribbevegg. Dette er de to som tar mest på magen min.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *