raw energy bars

raw energy barer3

Husker dere oppskriften på de raw kokosbollene jeg la ut for en tid tilbake? Disse er ganske like, men i energibarform i stedet! Så utrolig gode! De er passe mettende etter en god treningsøkt, og til tross for den søte smaken fra dadlene har de en lav glykemisk indesk på grunn av det høye innholdet av proteiner og fett fra nøttene. Mange av dere spør meg ofte hvordan jeg kan spise dadler når jeg spiser lavkarbo, og svaret er enkelt: du kan i utgangspunktet spise alt på lavkarbo, det handler bare om mengder og hva du spiser totalt i løpet av en dag. Her spiser jeg dadler sammen med matvarer som er rike på fett og proteiner, noe som gjør at andelen energi som kommer fra karbohydrater fortsatt er lav. 

___________________________________________________________________________________________________________

♥ 4 dl. dadler ♥ 3 dl. usaltede cashewnøtter ♥ 1 dl. mandler ♥ 4 ss. raw kakaopulver ♥ en klype salt ♥ 1 ss. kokosmasse ♥ 2-3 ss. kald kaffe ♥ vaniljepulver 

raw energy barer2

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Ha alle ingrediensene bortsett fra den kalde kaffen i en blender og bland til du får en fin masse. Tilsett litt og litt kaffe mot slutten. Ha deigen over i en form med bakepapir, og la det stå kaldt i en times tid. 

raw energy barer4

Del opp i passe stykker før servering. 

___________________________________________________________________________________________________________

raw energy barer5

54 kommentarer

 1. Det så godt ut!
  Og veldig bra svart angående det med lavkarbo også. Jeg har begynt å innse at jeg har vært litt for streng med tanke på hva jeg kan tillate meg av mat, og synes du er en veldig fin inspirasjon til hvordan man kan spise sunt uten å være fanatisk 🙂

  1. Caroline

   Det er greit å være litt streng i starten, for så å teste hva som fungerer for deg 🙂

  2. Jeanette

   Many very good tips on Carolines inspiring blog. Tusen Takk. I like to eat fresh fruits Monday to Friday and then eat whatever I want on weekends. By paying attention to what we eat and the effect, we learn what food is good for us..To be slim fresh fruits, dried fruits, smoothies, fruit juices, fruit salads during week, whatever I like on weekends. To put on weight or maintain weight I add vegetables, vegetable soups, stir frys, baked sauteed vegetables, and fruit Monday to Friday and I eat whatever I like on weekends.I notice many dishes use meat as just a flavoring to vegetables, and I like my fish on weekends. ( : Tusen Takks for more good recipes. <3

   1. Jeanette

    Translation correction. To remove congestion, mucus from body I eat fresh fruits Monday to Friday. Whatever I like on weekends. Hope translation works. Tusen Takks.

 2. Er det mulig å lage disse uten dadler?

  1. Caroline

   Nei, dessverre :/

 3. Idag var jeg på treningsstudio for første gang på flere år. Og nå føler jeg meg bare deppa. Føler jeg ikke er bra nok og ikke trent nok til å være der. Tror du den følelsen går over etterhvert? 🙁

  1. Caroline

   Kjære deg! Et treningsstudio er for alle! Det er det som er så fint! Ingen regler, bare DEG og DITT, hvor DU er i fokus! Du er der for din egen del og fordi du ønsker å bli bedre. Drit i alle andre! Du er mer enn bra nok! Gå dit med hodet hevet neste gang, og gi det beste du har!

   Stor klem!

  2. Ta det fra ei som aldri hadde trent, i løpet av sitt 21 år «lange» liv, du kommer til å føle deg mer komfortabel etterhvert 🙂 Til slutt går du inn dørene som om du eier stedet 😉 Er jo supert at du er i gang!

  3. Hei Sandra! Jeg er en veldig vanlig jente, som kanskje ikke har verdens beste selvtillit på kropp og trening. Når jeg ser rundt meg på treningssenteret oppdager jeg at det er alle slags mennesker der, og det syns jeg er så fint å se! 🙂 Da blir jeg glad, både fordi jeg ikke føler meg som «den eneste», og fordi folk har kommet seg til treningssenteret uten at de har super-veltrente – og det er jo det som er poenget, nesten! 😉 Et tips fra meg er noen fine treningsklær som du føler deg vel i. OG, hvis du kan ta deg råd – noen timer med PT. Det er dyrt, men for meg har det boostet selvtillit – særlig når det gjelder mestringsfølelse på trening (man kan mye mer enn man tror!), men også på andre områder i livet. 🙂 Lykke til, ikke gi deg!

 4. Yum – disse må virkelig testes ut! Kanskje noe for ei som sliter med kvalme nå i graviditeten!

  1. Henriette

   Ja, enig. Sliter litt med mage og kvalme selv. Tror dette kan være tingen for meg også 🙂

 5. NAM!! Dette skal jeg lage!

 6. Den dagen glykemisk index blir noe som «besøker» hodet mitt før jeg putter noe i munnen, vil jeg vurdere det til at noe av gleden over mat/drikke er borte. Her går det i passe sunt, alt med måte og skeie ut ved behov ;). Men nok om det, alt bra?

  1. Helt enig med deg! Mottoet her hos oss er sunt, variert og alt med måte! 🙂 og det er lov å kose seg/ Skeie ut innimellom 😉

   1. Caroline

    De færreste går vel rundt og tenker på GI, det er vel heller noe som skjer naturlig via gjennomtenkte matvarevalg 🙂

   2. Marita

    Men må legge til at det virker som du har mye kunnskap om mat og sunne og gode valg ift mat! Så det er flott at du deler slik info 🙂 viktig å være bevisst på hva man putter i seg. Syns du er et godt forbilde ift sunne valg jeg 🙂

   3. Det går helt fint å ha matglede og være bevist på hva en spiser samtidig 🙂 I tillegg til å spise masse sunn OG god mat, har jeg enormt økt velvære når jeg spiser mat som er bra for meg! 😀

 7. mm, det så godt ut 🙂

 8. Dette såg godt ut 🙂 Hvor mange karbohydrater spiser du ca på en dag? Er du i ketose?

  1. Caroline

   Rundt 50 gram tipper jeg 🙂 Men på dager som denne, hvor slike ting er involvert, kan det bli litt mer 🙂 Har aldri vært i ketose, det har ikke vært et mål i hvert fall 🙂

 9. åh dette må jeg teste ut! Tusen takk for oppskrift 🙂 kanskje du har liggende en oppskrift på raw sjokoladekake også? Det hadde vært supert!

 10. Birgitte

  Hei 🙂
  Hva er kokkusmasse….. Er det vanlig tørr kokkus? Og går det an å bruke vanlig kakaopulver?
  Fin og inspirerende blogg du har 🙂

  1. Caroline

   Det er tørket kokos, ja 🙂

 11. Dette så jo helt fantastisk godt ut og jeg som er så glad i dadler 🙂
  Lurer derimot på en ting: Hvor får jeg kjøpt raw kakaopulver? Helsekost eller må
  jeg bestille det noe sted?

  1. Caroline

   Jeg har kjøpt på helsekost 🙂

 12. such a wonderful post! I love the photos

  https://www.aboutacloset.com/

 13. Kan man lage d med noe annet enn kaffe?

  1. Caroline

   For eks vann eller kokosolje 🙂

 14. Stine Bakjord

  Hvor er marmorbrettet fra?

  1. Caroline

   Det er fra h&m home 🙂

 15. Disse såg gode ut. Takk for oppskriften

 16. Kristin

  Hei Caroline! Har du noen anelse om hvor lenge en åpnet pakke med dadler holder seg? Jeg kjøpte på Iherb for flere mnd siden :-/ Takk for supre oppskrifter!

  1. Caroline

   Nei, det vet jeg ikke, men er det ikke bare å ta en smaksprøve da? 🙂

 17. Heisann! Spennende oppskrift! Men, jeg liker ikke kaffe… Tror du det går greit å spe med vann? Evt smeltet smør eller kokosolje?

  1. Caroline

   Jeg tror alle forslagene skal gå helt fint 🙂

 18. NAM! Disse gleder jeg meg til å prøve 😀 Høres ut som den perfekte snack’en etter en treningsøkt! Tusen takk, Caroline, nok en gang, for alle disse herlige oppskriftene dine! Ha en fantastisk onsdag, kjære deg 🙂

 19. Kan disse fryses? Evt hvor lenge holder de seg i kjøleskapet?

  1. Caroline

   Ja, det tror jeg de fint kan 🙂 Har aldri hatt mine lengr enn en ukes tid – maks :p

 20. Miriam Christine

  Jeg liker så godt raw-oppskriftene du legger ut! 🙂
  Hvor og hvor lenge vil du oppbevare disse om de ikke blir spist opp med det samme? Går det ant å fryse ned tror du?

 21. Kristin

  Dette så veldig godt ut Caroline. Er sikker på at denne kan være et supert utgangspunkt til bunn for en god kake også 🙂 Nå ble jeg inspirert. Ostekake kanskje? 🙂

  Ha en flott lille lørdag, går mot helg nå! 🙂 Klem

 22. Ulrikke

  De så gode ut! Likte også godt det innlegget med styrketrening! Men har du noe forslag eller tips til hva som bør spises etter styrketrening? Vet banan, men er ikke så glad i det:/

  1. Caroline

   Hva du bør spise kommer an på hva du spiser ellers 🙂 Banan er ikke nødvendigvis det beste alternativet, jeg ville heller gått for noe mer proteinrikt som f.eks Skyr eller Cottage Cheese med noe bær.

 23. Hei! Blir deigen så seig at man kan rulle kuler av den i stede for å legge den i form? Raw gulerotkake ala Bare Grønt står i kjøleskapet nå, sååå spent på hvordan den smaker 🙂

  1. Caroline

   Ja, det blir den 🙂

   1. Iselin

    Shit, den gulrotkaka var god! Brukte cashew i bunn og topp, det funket 😉 Angrer for at jeg halverte oppskrifta. Garantert at jeg prøver du disse Raw Barene senere i dag 🙂 Tusen takk for tips, og for svar! Ha en god dag

 24. Hei.. Vil bare si at de kan fint fryses.. Har laget noen lignende med peanøtter, kjempe godt. fant oppskriften på Fitnessbloggen.no..
  Av den oppskriften så har jeg laget kuler av massen. får da 42 kalorier pr stk, noe som er litt, men kan fint erstatte godis så da gjør det ikke noe:)))

 25. Hvor lenge er de holdbare? 🙂

 26. Har tenkt på disse lenge og nå som jeg hadde ettermiddagen fri tok jeg meg endelig tiden. Står i kjøleskapet nå. Gleder meg til å smake på det ferdige resultatet – tjuvsmakte underveis og det var himmelsk! Igjen – takk for flott oppskrift 🙂 Du er virkelig en inspirasjonskilde i hverdagen!

  1. Caroline

   Å, så kjekt! De er så gode! Faaarlig gode 😉

   Klemmer!

 27. Victoria

  Fungerer disse som Måltiderstatter om jeg legger til mer proteiner i form av protein pulver?

 28. Sandrahelen

  Hei. Jeg lurer bare på hvor lenge disse holder seg? Mtp om man lager opp et lite lager eller ikke…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Faktisk så vet jeg ikke, dessverre :O Jeg vet at jeg hadde mine i kjøleskapet 1 ukes tid, men da forsvant de av seg selv 😉 Så noe lenger har jeg ikke prøvd :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *