sos mot mensensmerter

SONY DSC

I dag tenkte jeg å komme med noen tips som kanskje gjelder de fleste jenter på min alder – plager som følge av den månedlige syklusen. For det som allerede begynner å bli mange år siden, var jeg alltid utrolig plaget av mensensmerter. Ikke bare mensensmerter når det var den tiden av måneden, men også plager under eggløsningen som følgelig er rundt to uker før. Så la vi om kostholdet i 2010, og for meg ble alt en million ganger bedre så og si med en gang. Heldigvis har det holdt seg slik, men jeg synes likevel det har blitt en anelse verre igjen etter at jeg gikk gravid og mensen kom tilbake, og spesielt irriterende er dette med vann i kroppen. Jeg føler meg så utrolig oppblåst når jeg har eggløsning at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Og selv om det kanskje bare er jeg som ser det: hvor utrolig ubehagelig er ikke den følelsen? At buksene strammer litt ekstra og du ser stappmett ut når du egentlig er skrubbsulten? Kanskje noe av det mest irriterende med å være kvinne, spør du meg. Men etter at jeg har begynt å bli litt mer bevisst på dette, har jeg funnet ut at det er noen ting som hjelper. Og ikke bare mot oppblåsthet under eggløsning, men også mot mensensmerter. Dette har jeg skrevet litt om tidligere, men det begynner å bli noen år siden, så jeg har fått meg litt ny erfaring på veien også 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

1. drikk kamillete – jeg som er så glad i kaffe, er mye flinkere til å drikke te om kvelden, og en kopp med kamillete er kjempegodt før leggetid. Den virker beroligende så du automatisk blir mer avslappet. Mine favoritter er den fra Pukka eller Harney & Sons. 

2. påfør varme – har du de typiske ømme smertene i eggstokkene, hjelper en god varmeflaske som ingenting annet. Noen timer på øyet i et mørkt rom sammen med den myke dynen din, kan gjøre at du føler deg bedre. Jeg får alltid dårlig samvittighet av å sove midt på dagen, men å ligge på sofaen med varmeflaske tett inntill meg var den beste følelsen i verden den gangen jeg virkelig hadde smerter. 

3. få i deg magnesium – magnesiumtabletter får du kjøpt på apoteket, og det skal faktisk hjelpe ettersom magnesium gjør at musklene i kroppen slapper bedre av, og dermed vil det lindre mensturasjonskramper. Og visste du at det finnes magnesium i mørk sjokolade? Dermed kan du jo ta deg en knekk eller fem uten å få dårlig samvittighet 🙂 Du får i deg magnesium og får dempet cravings: vinn – vinn! Bare husk at den må være mørk, ettersom sukker kan forverre den vonde følelsen. 

te sjokolade mums

4. prat – det hjelper alltid å prate noen som forstår seg på deg. Det er ikke alltid mannfolk skjønner seg helt på den merkelig oppførselen vår, og det kan være veldig vanskelig for det motsatte kjønn å sette seg inn i hva vi gjennomgår. Så i stedet for å syte over smertene dine til den du bor sammen med, er det mye bedre å ringe en venninne. Eller mamma. Mamma hjelper alltid. Om du er så heldig å bo et steinkast unna, kan dere jo møtes for å gå en lang, lang tur også. Lite er bedre enn frisk luft og en skikkelig skravletime i perioder som dette. 

5. joggedress – kjøp gjerne en ny en så du samtidig føler deg litt fin. Det er virkelig lov nå (merk: kanskje ikke hver måned, men…) Når du ikke har lyst til å bruke trange jeans eller skjørt, slipper du i hvert fall å dra på deg den utslitte joggebuksen som kanskje er fire år gammel,  eller mer. 

6. tren – dette er faktisk ikke tull, og det er nettopp dette jeg gjør når jeg synes det er veldig vondt. Sweat that motherf***er out! Selv om det for noen kan føles håpløst å så mye som bevege seg når magen kjennes som en ballong og kroppen tung som bly, er dette til utrolig stor hjelp. For meg er løping den beste terapien, jeg får utløp for frustrasjon og svetten siler som aldri før. Og ikke minst, etter endt økt har jeg den sykeste mestringsfølelsen, humøret er utrolig mye bedre – helt sikkert på grunn av alle endorfinene – og kroppen kjennes ikke lenger like tung.

trening1-kopi kopi

8. massasje, yoga eller et varmt bad – det siste jeg vil når jeg føler meg blæh eller har vondt, er at noen skal ta på meg, men det kan jo hende at noen av dere synes det er behagelig med massasje? For meg er det mye bedre å bli strøket på armen eller leggene, da føler jeg meg som en prinsesse 🙂 Det er viktig å ikke være for stresset i pms-perioden, for stress kan også forverre alt sammen, så husk at du må puste med magen selv om du har vondt. Yoga kan være en kjempefin aktivitet akkurat i perioder som denne, det hjelper deg garantert å fokusere på riktig pusteteknikk. Prøv! Å ta et varmt bad eller å bruke en evighet i dusjen er en selvfølge når jeg har vondt. Jeg kan faktisk dusje i 20 minutter, eller bare veldig lenge. Og merkelig nok er det bare i en situasjon som denne jeg kan ha tålmodighet nok til et bad – for jeg vet at det hjelper. 

9. nattlysolje – dette var noe av det første jeg prøvde for mange år siden som hjalp meg akkurat da. Jeg bruker det ikke nå lenger, men det er i hvert fall et tips. Fåes kjøpt i kapselform på helsekosten. 

ta et bad

10. smertestillende – hjelper mot ømme eggstokker og hodepine, gjerne en kampdose, som Lars-Kristian så fint kaller det: 2 paracett og 1 ibux. Mirakelkur! 

11. la humøret være dårlig- dersom ingenting i hele verden skulle hjelpe, er det ok å føle seg skikkelig dritt. Det er også helt ok å være litt sint på samboeren sin, som tross alt slipper alle disse plagene. Heldigvis er det over i løpet av en ukes tid, så det eneste du kan og bør gjøre, er å tenke fremover. 

12. oppblåst – når det gjelder det å være oppblåst, kan det å redusere saltinntaket hjelpe veldig. Drikk gjerne mer vann enn vanlig og som nevnt tidligere, skal magnesium hjelpe her også 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

Del gjerne om du har flere tips! Let’s fight this together! Haha 🙂 Nei, seriøst. 

136 kommentarer

 1. Kristine

  gode tips her,men jeg vil komme med et tips til og det er naproxen. En smertestillende du får reseptfritt på apoteket som er spesielt for menstrasjonssmerter. Jeg har vært plaget av sterke smerter i alle år,og spiste gjerne opp mot et helt brett ibux/paracet i løpet av få dager. Etter jeg begynte med naproxen tar jeg færre smertestillende og har mye mindre plager,da disse virker raskt og lenge 🙂

 2. Sunniva

  Mange jeg ikke hadde hørt om før. Skal testes om en ukes tid, vil jeg tro;)
  Takk! Smask på deg, fine Caroline <3

 3. Varmeflaske på magen og godt sammenkrøpet under dyna – det gjør underverker 🙂 Og masse vann! Så syns jeg det er lov å unne seg noe godt når smertene er på det verste 🙂

 4. Solstråle

  Ja velkommen i klubben her er det så ondt at før jeg fikk en diagnose så ble jeg lagt inn flere gang med blindtarmbet men det var det ikke… Har noe som heter endometeriose. Er så plaget noen ganger at alt må ligge de første dagen av mensen.. Har så sterke smerter at jeg bare spyr de 2 første dagene. Ble litt bedre etter at jeg fikk barn. Hjelper kun med smertestillende på meg de første dagene:( varme lindrer noe det er nå drit vi kvinner må igjennom noen ganger altså;)

  1. Fikk fjernet livmora i en alder av 26 uten å ha barn pga den helvetes endometriosen. Er bare fem mnd siden. Er fremdeles ikke helt god.

 5. Enig i mange av punktene dine utenom nr. 10! 2paracet og en ibux hadde slått meg ut i to dager, jeg syns bruken av smertestillende er unødvendig, og en easy way out av noe som er helt ufarlig og svært normalt! Jeg vil råde alle til å prøve alle andre råd du har gitt enn akkurat dette! Tullete å bruke medikamenter, med mindre man har virkelig ekstreme smerter og nærmest må sykemeldes og ingenting annet hjelper… Det er «bare» menssmerter, selv om det der og da ikke føles som bare… veldig enig i å trene, det hjelper meg hver gang jeg føler jeg skal gå i grava hehe må bare komme seg over den der «orker ikke» for det skal ikke mer til enn en liten økt med litt bevegelse før vondten er borte 🙂 jeg har endometriose og har ekstra egenmeldingdager de dagene det står på som verst, så jeg vet virkelig hva jeg snakker om! 🙂 skulle jeg brukt smertestillende hver gsng hadde nok leveren min stengt av lenge før jeg fylte 40 😉

  1. AndrineK

   Nåja.. Etter min mening helt unødvendig å tvinge seg gjennom mens- og/eller eggløsningssmerter når man ikke må. Ibux har ihvertfall vært helt nødvendig for meg etter at jeg fikk barn og smertene er verre enn noen gang. Jeg hadde selvsagt overlevd uten smertestillende, men når man ellers er måteholden ser jeg ikke poenget i å la være bare av prinsipp. Det forklarer seg selv at man ikke knasker piller om det ikke er nødvendig, tenker jeg da:)

   1. AndrineK

    PS. Gynekologen min tipset meg om at Ibux også reduserer blødningsmengden. Hvordan vet jeg ikke, men jeg synes det ser ut til å stemme. Har det alltid med meg i vesken «den tiden i måneden». Men alt med måte og i henhold til doseanbefaling, selvfølgelig. 🙂

  2. Det er jeg helt uenig i – smertestillende er laget for å HJELPE muskler å slappe av. I andre tilfeller, som feber og lignende, er nettopp smertestillende mye av årsaken til at kroppen klarer å jobbe ut sykdommen av kroppen. Får musklene hvile, klarer kroppen å bruke energien på rett plass.

   Så lenge smertestillende brukes etter instrukser, så er det overhode ikke farlig!

   Hilde

 6. Alexandra

  Så fine tips, Caroline! Blir en helt annen person når den tiden av måneden kommer, så dette var gullverdt 🙂 Men tenkte bare jeg skulle si i fra at du bør være litt forsiktig med å «anbefale» å ta paracet og ibux sammen da dette ikke skal kombineres med mindre det er anbefalt fra lege. Ledemiddelverket fraråder dette, bare så du er klar over det. Hilsen en sykepleierstudent 🙂

  1. Her må jeg også legge igjen en kommentar…. Det er da virkelig ikke en anbefaling fra legemiddelverket å fraråde bruk av paracetamol og ibux samtidig?? Det er helt genialt å bruke sammen, fordi det inneholder ulike virkestoffer. Min mor er spesialsykepleier og har flere ganger anbefalt meg å blande disse, for det er sammen at de fungerer best.

   Dette tipset fikk jeg også hos tannlegen begge gangene jeg trakk visdomstenner, så dette tror jeg du bør dobbeltsjekke med ulike kilder 🙂

   Hilde

  2. magdalena

   Hej Alexandra.

   Jag är lege och det är absolut inget fel att kombinera ibux och paracet så länge du inte är allegerisk eller har några andra kontraindikationer till att ta dessa medikamenterna. Vi använder oss denna otroligt goda kombinationen väldigt ofta.

   Magdalena

   1. Lars Kristian da….

    😉

 7. Da er mannekorppen sendt ut på butikken for å kjøpe mørk sjokolade og kamomillete!
  Jeg starta dagen med yoga også (var ikke planlagt for hjelp mot menssmerter), men fader som det funka:)

  jeg har ikke noen tips sjøl egentlig, annet enn å syntes synd på meg selv og holde meg så aktiv jeg klarer (selvom det frister å legge seg ned i fosterstilling og bli der)

 8. Eva Beate

  Varmt bad eller dusj er min favoritt når formen er dårlig.. om det er hodepine, magekramper, forkjølelse, stessa eller hva som helst.. varmt vann.. -som balsam for sjelen.
  Takk for andre tips også 🙂

 9. Jeg har veldig mye vann i kroppen hele tiden. Finnes det noe man kan gjøre/spise/drikke for å «flushe» ut noe av vannet?

  1. Brennesle te! Virker veldig bra for meg!

   1. Anja B

    Løvetannte også, det fungerer veldig bra. Dessuten; drikk mye vann! Vann «flusher» ut vann, så hvis du får i deg nok (dvs 2-3 liter, ikke mer) så vil kroppen holde mindre på det vannet den har

  2. Karbohydrater binder mye vann i kroppen. Etter at jeg begynte å spise lavkarbo, har jeg ikke lenger like mye vann i kroppen. Føler meg mye mindre oppblåst 🙂

  3. I tillegg til te som er vanndrivende (f.eks laget på lakrisrot eller kjerringrokk) er det slik at det som også er betennelsesdempende har en god effekt – både på hovne bein og magen. Det er f.eks fennikel, ingefær, sellerirot, stangselleri og gurkemeie.
   Jeg pleier å lage en juiceshot bestående av gulrot, fenikkel, ingefær, chili, stangselleri, agurk og sitron. Jeg drikker egentlig dette hver dag, men er spesielt påpasselig i dagene før!

   I tillegg bør man unngå for mye salt og sukker og vin, bevege seg jevnt gjennom dagen og sitte med beina høyt når man kan (og ikke i kors). Jeg har slitt såpass mye før at jeg har hatt en egen beinskammel på kontoret som jeg hadde beina på mens jeg jobbet foran pcen og allikevel så de ikke ut.

 10. Åh, kan du ikke skrive om tips for å takle PMS også ?? (Selvom de fleste tipsene dine nok hjelper på det også.. noen mirakelkur for humørsvingninger finnes vel neppe…)

  1. Hvis man sliter veldig med PMS at det går utover livskvaliteten til deg og de rundt deg så kan du få hjelp hos legen….

 11. Magesmerter, ryggsmerter og oppkast en gang i måneden. Kommer meg ikke opp av sengen, før jeg har tatt en naproxen. Smertestillende for menssmerter. Eneste som fungerer for meg..

 12. mamma25

  Orgasme hjelper på mensensmerter;) jo oftere jo bedre, og man kan bli tidligere ferdig med blødningene.

 13. For meg er varmeflaske alfa & omega, det er ikke noe annet som hjelper. Jeg blir faktisk så dårlig, at jeg måtte begynne på p-piller for å unngå de aller verste mensensmertene. Hadde jeg ikke gått på det, ville jeg ikke klart å gå på jobb de første to dagene under mensen. Jeg liker ikke å gå på p-piller, ettersom at jeg propper kroppen full av unødvendige hormoner, men enn så lenge, er det alt som fungerer bra nok til at jeg kan jobbe de første dagene.

 14. Har nettopp vært gjennom noen vonde dager med nettopp dette selv. Det er skikkelig dritt, og spesielt den følelsen av oppblåsthet og vann i kroppen. Den følelsen når alle buksene strammer der de ikke skal stramme er dritt… Jeg har ikke noen andre tips å komme med, men jeg må si meg enig i at trening virkelig gjør underverker på humøret! Jeg hadde tidenes dårligste dag på mandag, men etter en time med styrketrening føltes humøret så utrolig mye bedre. Så for andre jenter, selv om det føles helt håpløst å gå på trening så er det bare å prøve, det funker. Magnesium visste jeg ikke om, det skal jeg forsøke. Takk for gode tips og for at du deler noe som er så personlig, men som vi alle opplever og nesten ikke snakker om.

  1. Caroline

   BAH :O Verste som finnes. Håper du kan finne litt hjelp i magnesium 🙂

 15. Tusen takk! Passet perfekt med disse tipsene akkurat nå! 😀

 16. Ingvild

  Et lite tips om du har utrolig vonde mensensmerter: Ibux og paracett er ikke laget for mensensmerter men for b.la feber og muskelsmerter. Det du burde kjøpe deg er Naproxen! Naproxen er et legemiddel som kjøpes reseptfritt på apoteket og det er utviklet bare for å virke mot mensensmerter. Det er jo bittesmå kynnere fra livmoren som vi damer kjenner på når vi får/har mensen, og denne smertestillende er laget bare for å blokkere smertereseptorene der kynnerene kommer fra. Ta 2 den første dagen det begynner å murre nede i magen og smertene forsvinner mye fortere enn det hadde gjort med Paracet og Ibux. Håper du får god nytte av dette rådet og at mensen kanskje ikke blir like ille som det har vært. Og forresten, du har en utrolig inspirerende blogg 🙂 Hilsen Ingvild

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

  2. Naproxen er et betennelsesdempende legemiddel som man ofte tar ved f.eks senebetennelser osv, som kan føre til at man får sterke magesmerter. Jeg forsøkte Napren-E (lignende medikament) men ble bare dårligere, da magesmerter og tarmproblemer er bivirkninger av legemiddelet. Du burde være forsiktig med å anbefale legemidler, uten å være klar over bivirkningene.

   1. Andrea

    Jeg har selv slitt såpass mye med dette at jeg i senere tid har fått medikamenter på resept. Men før det anbefalte både lege og apotekteknikere meg dette legemiddelet og det fungerte som bare det, i hvertfall i en lengre periode hos meg.

   2. Kjersti

    Har selv brukt naproxen mye de siste årene, og det har hjulpet meg så UTROLIG mye. Klarer omtrent ikke komme meg opp av senga pga smertene en hel uke i strekk, da er disse det eneste som hjelper. Synd at du har hatt dårlig erfaring, men trenger ikke kjefte på henne fordi hun anbefalte det. Kan være en livredder for mange, de fleste ville kanskje googlet det litt før det evt. hadde prøvd det, og i tillegg lest pakningstillegget før de prøver naproxen. Bra du opplyser om at det kan ha negative virkninger, men syns kommentaren ble veldig kritisk rettet mot personen som tipset, som var unødvendig.

   3. Gud bedres, nå vet jeg hvordan du opplever kommentarfeltet, Caroline 😉

    Kommentaren min var på ingen måte ment som kritikk, så uheldig at den ble oppfattet slik. Men jobber selv i helsevesenet, og vet at mange opplever mageproblemer når de tar betennelsesdempende, meg selv inkludert.

   4. Naproxen er et reseptfritt legemiddel for egenbehandling av menstruassjonsmerter. Alle legemidler har bivirkninger. Og leger kan skrive ut denne medisinen for behaldling av andre grunner enn menstruasjon. Jeg anbefaler virkelig naproxen. Det er det eneste som funker for meg. Må ta 1tablett med en gang jeg kjenner smerten komme. Hvis ikke kommer oppkast og sengeliggende :/

    Hilsen Apotekteknikker 🙂

   5. Henny88

    Jeg får utslett av naproxen, Ibux hjelper alltid 🙂

   6. Minamor

    Hun har kanskje ikke nevnt bivirkningene, mener du?:)
    Ellers er det vel en kjent sak at naproxen ofte anbefales for menssmerter? JA, det brukes ofte som betennelsesdempende middel. Men går du apoteket får du Naproxen, der det faktisk står at det kun er ment for menssmerter (man skal ha resept for å bruke det på betennelser osv). Mensperiodene mine har blitt helt annerledes etter at jeg begynte med Naproxen i små doser, nå kommer jeg meg faktisk på jobb istedet for å ligge hjemme.. Så er absolutt verdt å prøve om man sliter..:)

   7. LH, Naproxen Mylan er mot smerter ved menstruasjon. Står midt foran på pakken!

   8. Naproxen Mylan ble jeg anbefalt å bruke av legen min, og er det enste som fungerer på meg. Det stemmer at det er betennelsesdempende, men det er også smertestillende og febernedsettende, og anbefales mot messmerter fordi det spesifikt hindrer produksjon av prostaglandin, som er stoffet som produserer ved mens, og som fører til menssmertene. Det står også i stor skrift på pakken «Mot smerter ved mestruasjon».. (Naproxen Mylan 250 mg) Så virker ikke som om du heller har alle fakta på bordet her. Man må da kunne anbefale legemidler om det hjelper mot den eventuelle smerten! Hver enkelt må derimot ta ansvar selv for hva de putter i seg!

   9. Henriette

    LH: man skal alltid være forsiktig når det kommer til legemidler, og dette er nok Caroline veldig klar over. Ingvild skriver om et smertestillende legemiddel som er like ufarlig (eller farlig) som de andre smertestillende legemidlene. Eventuelle bivirkninger står som regel på pakken, og hvor tar du det fra at hun ikke er klar over hvilke bivirkninger som kan komme? 🙂

    Jeg har kjempegode erfaringer med naproxen og opplever at smertene er vekke i mange timer, hva er vel bedre enn det?? 🙂

   10. Marita

    Jeg har slitt mye med sterke menssmerter, kvalme, oppkast, og noen ganger har jeg svimt av også. Jeg ble anbefalt naproxen av legen min. Det er det eneste som har funket skikkelig for meg. Etter at jeg fikk barn har smertene ved menstruasjon roet seg veldig, så jeg trenger det ikke lenger.

   11. Det er bivirkninger på alt frøken. Men naproxen er anbefakt mot mensensmerter. Nå er det slik at noen kan reagere på ting andre ikke. Sånn er det, les bruksanvisningen på ting og listen over bivirkninger. SEr ikke problemet med å anbefale noe som er RESEPTFRITT! Vet ikke om du vet det, men bivirkninger av paracet er feks hodepine.

   12. Ingvild

    Med all respekt så må da jeg kunne få anbefale et reseptfritt legemiddel til den jeg vil anbefale det til. Jeg har selv hatt en god effekt av det og ikke lidd av noen bivirkninger, men jeg mener at hver og en som bruker preparatet må selv lese pakningsvedlegget og være klar over hva slags bivirkninger det kan gi. Vi har alle forskjellige kropper som bryter ned og behandler legemidler forskjellig,

  3. Naproxen er et godt hjelpemiddel mot store mensensmerter. Det er viktig at man leser pakningsvedlegget nøye da den ikke kan brukes av alle og har en del bivirkninger. Pass på å ikke ta på helt tom mage, da naproxen kan tære veldig på magen.

  4. Naproxen er i likhet med bl.a. Ibux et NSAID (ikke steroid-antiinflammatorisk middel). Det synes å være små forskjeller på de ulike NSAIDs ved kraftige menssmerter (dysmenorè). NSAIDs inkludert Naproxen har antiinflammatorisk, analgetisk og antipyretisk effekt, og har også indikasjon for behandling av inflammatoriske tilstander som Revmatoid atritt, Mb. Bechterew m.m.
   Effekt er også avhengig av rett dose til rett indikasjon. Les pakningsvedlegg og/eller konsulter lege.
   Paracetamol kan ha effekt ved mindre kraftige menssmerter, og kan også brukes i kombinasjon med et NSAID.
   Kilder: Norsk elektronisk legehåndbok og Felleskatalogen.

  5. magdalena

   Hej Ingvild, Jag är lege och Ibux och paracet är smärtestillande för all type värk och man kan gott använde det mot mens smärter. Dessa medikamenterna används i kombination med många olika type smärtestillande till massa olika type smärter så det att säga att de inte är før mens smerter blir før dumt. Det är dock sant att det som fungerar på någon måste inte fungera på än annan. Bara før information så är livmodern en muskel:))

   1. Ingvild

    Magdalena, jeg er fullt klar over at livmoren er en muskel. Og jeg vet veldig godt at for eksempel ibux virker på muskelsmerter, men det jeg gjorde var å anbefale det jeg vet har hatt god effekt for meg. Selv har jeg aldri hatt effekt av preparater med paracetamol eller ibuprofen derfor ville jeg anbefale Naproxen Mylan som har et annet virkestoff da dette er noe som fungerer for meg. Dessuten kan paracetamol og ibuprofen brukes ved lette mensensmerter, og for meg så fungerer ikke det å ta virkestoff for lette mensensmerter når jeg har veldig kraftige.

   2. Hei Magdalena! Dette var en lite saklig kommentar å skrive hvis det har seg slik at du er lege. Naproxen er et veldig bra legemiddel å bruke mot sterke menstrasjonsmerter. Hvor stor virkning Ibux og paracet har på menstrasjonsmertene vil variere, men uansett vil naproxen ha en bedre virkning. For det var poenget med kommentaren til Ingvild. La oss, som fagfolk, fremme gode råd og de som ønsker å hjelpe! 🙂

 17. Hei Caroline 🙂 så fine råd! Jeg lurte på om du slet med svangerskapskvalme, og om du har noen tips mot akkurat dette? Jeg sliter veeldig med dette, det går utover jobb og hverdagen. Sliter også med ekstrem slapphet, null energi.

  Hadde satt så pris på noen lure tips!

  Mvh Molly

  1. Caroline

   Jeg var kvalm fra uke 5-10 ca., alltid om morgenene og det ga seg først rundt 12-13 🙂 Forstår godt at det går utover det meste, det er utrolig ubehagelig! Tørr kjeks hjalp meg, ellers var det egentlig bare å innfinne seg med det :/

   Msse lykke til!

   1. Blande 50/50 med farris og eplejuice hjelper:) Love heart drops også ..

  2. Julie Nøstvold

   I løpet av 5 svangerskap med kvalme de første 14-20 ukene var det eneste som funket for meg å unngå å bli sulten og sliten og stresset. Altså små hyppige måltider og mye avslapping på sofa og rett og slett unngå og være så veldig sosial. Dette for å klare å være i 100% jobb. Om jeg presset meg selv på noen som helst måte hva angår sult, stress og slitenhet var jeg veldig veldig kvalm og hele dagen bestod i å være eksta kvalm istedet for «litt»kvalm. Det er lurt å lytte til kroppen.

 18. Takk for gode tips! 🙂

 19. ELSKER dette innlegget! Sliter selv med plager..

 20. Jeanette

  Utrolig nydelig og informativt. Nesten så jeg ønsker mensen tilbake.:)… Ferdig med det jeg.:). Sikkert mange der ute som fikk en godfølelse derute nå.

 21. Terese Louise Furnes

  Gode tips!
  Men istede for ibux og paracet ville jeg heller brukt en egen smertelindring mot mensen som selges på apoteket (blå/hvit eske), siden den er spesielt laget for å dempe mensensmerter. De på apoteket anbefaler heller denne enn ibux/paracet.

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 22. Virker sikkert pirkete nå.. Men døgndosen på Paracet kjøpt i selvvalget på apoteket har en anbefalt døgndose på 1 tablett, 3 ganger daglig.. Skal man følge pakningsvedlegget + ta din mirakelkur er man oppe i mye høyere dose enn daglig anbefalt inntak uten samråd med lege!
  Ville heller anbefalt Naproxen eller Proxan som er ment for mesntrasjonssmerter 🙂

  1. Caroline

   Maksimalt anbefalt døgndose for voksne er 1 gr tre ganger i døgnet 🙂 https://felleskatalogen.no/medisin/paracet-weifa-562628

   Takk for tips 🙂

   1. Andrea

    Helt korrekt som Caroline referer til 😉

   2. Derfor kan det være lurt å skrive «1 gram paracet og 1 ibux» i stedet for «2 paracet og 1 ibux», ettersom mange har paracet i pakninger på et gram (ikke pakningen på 500mg som jeg regner med du har) – og 2g i slengen skal man ikke ta, det skal gå minimum fire timer i mellom hver gang du tar et gram paracet :):)

    Var veldig mange fine tips her, som jeg faktisk aldri har hørt om! Heldigvis har jeg aldri slitt med menssmerter, jeg merker så og si ingenting! Kan hende det murrer svakt i noen sekunder et par ganger ila. uka – flaks! 🙂

   3. På sykehuset hvor jeg jobber gir vi 1 gr paracet 4 ganger i døgnet, i tillegg til ibux 400 mg 3 ganger i døgnet (sammen med tre av paracetdosene). Så jeg tror egentlig max-dosen er litt høyere enn det som står i felleskatalogen. legene kunne vel ikke anbefalt dette som standard smertebehandling dersom det er over max-dosen… (men dette er selvfølgelig ikke ment for mensensmerter hehehe)

   4. Astrid

    Det er helt riktig. Ifølge Norsk Legemiddelhåndbok er den maksimale anbefalte døgndosen 4 g, men dette er noe som kun skal gis på resept fra en rekvirent og ikke ved reseptfritt legemiddelbruk, på grunn av at dosen vanligvis må trappes ned til 3 g etter 2 uker. Årsaken til denne opplysningsforskjellen skyldes at Felleskatalogen er produsentavhengig og gir derfor kun opplysninger som er på den «sikre siden» for å unngå eventuelle søksmål. Dermed bør informasjonen fra Felleskatalogen kontrolleres med Norsk Legemiddelhåndbok på grunn av slike avvik.

  2. Den MAKSIMALE anbefalte døgndosen er 3 g ja, men det betyr ikke at det er denne dosen du må ta sånn generelt. Helst skal man ta den laveste effektive dosen i kortest mulig tid (dette ønsker man generelt med alle legemidler), på grunn av at paracetamol er levertoksisk. For de fleste innebærer det at man må ta 1 g, altså 2×500 mg tabletter for at de skal ha noen effekt, da en tablett vanligvis ikke vil gi nok smertestillende effekt. Slik som det er skrevet i innlegget er det derfor ikke ment at man skal ta 1 g pluss 3 g, altså 4 g. Om man må ha så høye doser bør man oppsøke lege og få resept.

 23. Kristine

  Genialt indlæg! Men må bare spørge, de tre lys der står sammen under skråvæggen, er de ægte? 🙂

  1. Caroline

   Ja, de er ekte 🙂

 24. Katrine D.

  Eg har aldri kommentert på bloggen din, men eg har lest den sidan du starta å blogga. For ei dame du er! Du er super flink med alt du gjer, og du går 100% inn for det du gjer. Dette innlegget var veldig bra, og eg likar når du legg inn ein humoristisk tone. Keep up the good work… eg gleder meg til kvar dag når eg kan gå inn på bloggen din å lese og bli inspirert! Ha ein fin kveld.

  1. Caroline

   Tusen takk, så utrolig hyggelig å høre 🙂

 25. menssmerter er noe dritt! Jeg har slitt med det i mange år, spesielt den tiden på ungdomsskolen. Trivdes ikke i det miljøet og da jeg flyttet for å gå på videregående forsvannt smertene! Helt utrolig, men trivsel hadde myyye å si for min del. Etter et par år, kom smertene tilbake (selv om jeg trives som plommen i egget), men nå har jeg sterke smerter «bare» annenhver måned, og «vanlige» smerter motsatt annenhver måned. Jeg tar to Naproxen som er smertestillende mot menssmerter og 500mg paracet. Hvis jeg klasker på en varmeflaske i tillegg, er smertene værst i et par timer, før de blir utholdelige 🙂 Naproxen anbefales!

 26. noen som sliter med plager uken før mensen? Jeg kjenner meg ikke selv igjen, altså går det hardt utover humøret og sinnstemningen. Dette har blitt ett skikkelig problem for meg.

  1. Sliter ikke direkte med mensensmerter, men uken før får jeg tidenes søtsug…. Og humøret svinger enormt om jeg ikke får det som jeg vil.. :-/

 27. Jeg synes faktisk ikke det er din jobb å anbefale legemidler ved menssmerter. Det er faktisk andres jobb, feks min.

  1. AndrineK

   Med all respekt for legetittelen din (?). Hadde det dreid seg om reseptbelagte medikamenter eller behandling utenfor indikasjon, så hadde jeg vært enig med deg, men dette er snakk om reseptfrie legemidler, innenfor anbefalt døgndose og til den bruken det er indikert for.

   At Ibux og/eller Paracet er anbefalt ved menssmerter er vel viden kjent, og noe man også åpent får opplyst og anbefalt på ulike (seriøse) helsenettsider.

   Enhver leser må jo uansett selv vurdere om dette rådet passer for en selv, dvs. om man har behov for smertestillende i forbindelse med menstruasjon og eggløsning. Det er bare et tips. Ingen tar vel smertestillende bare fordi at Caroline gjør det!? I såfall ligger problemet et annet sted enn i et velment tips..

 28. da jeg studerte og vi hadde faget ob./gyn. (studerte på engelsk) forklarte professoren vår oss hvorfor man gir magnesium i store doser ved truende tidlig fødsel/premature rier: fordi det gjør at livmoren «slapper av» og og riene dermed forhåpentligvis går over. Vi spurte så en av gynekologene om magnesium i tablettform kunne være bra for de av oss med menstruasjonssmerter, hun var litt skeptisk, men hun sa at man kunne prøve dobbel daglig dose magnesium – dvs 600 mg ca (rett under 300 mg er normal døgndose for kvinner). I tillegg anbefalte hun paracet som førstevalg av smertestillende mot mensturasjonssmerter, men at man kunne legge til NSAIDs (ikke-steroide antiinflammatoriske midler, som f.eks. Naproxen) ved sterke smerter.

  Så som lege slår jeg et slag for magnesium og paracet mot mensturasjonssmerter 🙂 pluss varm dusj, koseklær, te med honning, ro og avslapning og gjerne en gåtur – frisk luft hjelper mot mye, og bevegelse (for min del lett bevegelse) gjør smertene mer levelige.

 29. Jurgita

  Organisk kamille te fra Voya. Ingen te kan sammenlignes med den, den er dyr, men verdt hver eneste krone.

 30. Hei Caroline ! ❤️

  jeg har er spørrsmål til deg,hvilket beskyttelse kunne du ha anbefalt?slitter en del med de bindene jeg bruker,de er ikke lange nok. Og blør gjennom om natten.Hvilket beskyttelse bruker du?
  Takk fir svar hadde blitt veldig glad for noen tips og triks 😉

  1. Caroline

   Jeg bruker for det meste ob 🙂

  2. Mooncup – eller menskopp på godt norsk! Beste investeringen jeg har gjort noensinne. Man blør ofte ikke så mye som det ser ut i et bind, og med menskopp får man en god oversikt over kroppen sin. Blør du ekstra mye kan du f. eks ha et lite bind på om natten i tillegg til koppen.

  3. Hvis du ikke er veldig ukomfertabel med blod så ville jeg prøvd en mens-kopp (DivaCup eller Mooncup) som fås kjøpt på enkelte helseskost butikker, jeg fant DivaCup hos Life, den koster ca 350 kr men du har den i mange mange år om du rengjør den riktig.
   Hos noen går mens smertene nesten helt bort. Man kan bruke den i 12 timer om gangen, så man slipper å tenke så mye på at man må finne en do stadig vekk når man er ute. Men om man blør mye er det lurt å tømme den oftere.

 31. Varm eplejuice med kanel, jeg aner vrikelig ikke hvordan, men det roer den oppblåste magen og det sure sinnet!

 32. Det hender jeg har utrolig store smerter fra eggløsning, det gjør så vondt at jeg bare vil ligge i fosterstilling og ikke orker å reise meg eller noe annet Men en ting som har fungert som jeg gjorde en gang bare bestemte meg at, nok er nok var å dra på Bikram Yoga, altså yoga med 40 varmegrader. (Merk jeg har gått på det en stund før) Når jeg gikk inn i rommet og startet pusteøvelsene tenkte jeg at dette kommer jeg aldri til å komme igjennom men varmen og yogaen tok det helt bort etter de første 5 minuttene var det borte, og det kom ikke tilbake når jeg gikk ut derifra 🙂

 33. Tusen takk for tips! Skal prøve ut dette her!

  Jeg digger deg as! Den eneste bloggen jeg leser hver eneste dag! Digger at du skriver om alt mulig!.. Tror det er derfor jeg aldri blir lei av å klikke inn 1-3 ganger om dagen!
  Keep it up!

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det <3

 34. Jeg har aldri slitt med mensensmerter, merker ingen forskjell fra normalen. Derfor ble jeg veldig nysgjerrig når jeg leser både innlegget og kommentarer her på at mange sliter med sterke smerter. Kan noen (eller du Caronline) beskrive/sammenligne smerten med noe annet? Altså hvor vondt er det?

  1. Hvis du har født barn, kan du sammenligne smertene med kraftige kynnere eller den første fasen av rier ved en fødsel. Det er den beste sammenligningen jeg kan gjøre når det gjelder mine smerter i alle fall.

  2. Før jeg begynte på p-piller ble jeg kjempedårlig. Det var så ille på ungdomsskolen at mamma sov med meg de første nettene jeg hadde mensen, fordi jeg var redd for å besvime, kaste opp eller dø(ja, jeg var 13 år og det kjentes ut som livmoren min var på vei ut av kroppen- litt dramatisk :p) Hvis jeg var på skolen da jeg fikk mensen, så var det bare å kaste seg på bussen og komme seg hjem, ofte måtte jeg gå av på veien for å kaste opp. Jeg besvimte ofte dag to, og hadde fast to sykedager i måneden fra 7. til 3.klasse. Jeg blødde også så mye at jeg ofte ikke kunne dra hjemmefra, fordi jeg kunne blø gjennom på bussen på vei til skolen.

   Etter at jeg begynte på p-piller har jeg blitt mye bedre. Nå er det som jeg har hold/sting nederst i korsryggen, blir oppblåst(mindre etter jeg slutta å spise så mye karbohydrater) og blir litt dårlig i magen de første dagene – ellers har alt blitt bedre. Men jeg merker at jeg gruer meg til den dagen jeg må slutte på pillene for å bli gravid, da 🙂

  3. Føles som om jeg får en kniv stukket inn i mage/lysk, og deretter blir den vridd rundt.. Smertene kan holde på i alt fra 5-60 sekunder før det er en liten pause og de kommer tilbake. Når smertene kommer klarer jeg ikke stå oppreist og MÅ sette meg på huk eller legge meg i fosterstilling, samtidig som jeg trykker på området smerten kommer fra… Du er heldig!:)

 35. Jeg kan iallefall dele et tips som funker mot vannoppsamlinger i kroppen! Aqua-mineral heter det, et helsekostprodukt som virker lett vanndrivende. Helt ufarlig å ta, og funker fjell! Selv så får jeg gjerne vann i kroppen noen dager før når PMS herjer som verst, og det vedvarer i «den røde uke», men etter at jeg begynte å ta dette så er det blitt så bra 🙂 Kjøper det på helsekost, samt enkelte apotek har det. Lurer på om jeg har sett det på Vita også.

 36. Hold deg varm på bena! Det er overhode ikke tull faktisk og hjelper på som bare det. Her i gården er det ullsokker sommer som vinter den faste tiden av måneden. 🙂

 37. Takk for gode tips! Ibux og paracet har alltid funket for meg hvertfall.

 38. Irene Amalie

  Det hjelper med sitronvann mot oppblåsthet.

  Jeg pleier å bruke sitronsaft fra gul flaske, slik som ofte står ved te og kaffe på butikken i stedet for fersk sitron.
  Jeg tar bare oppi noen dråper etter smak slik at det smaker mye sitron, men ikke blir for surt og tilsetter ingenting annet. Evt noen isbiter 🙂

 39. Jeg skjønner at jeg er vanvittig heldig som verken har PMS eller mensensmerter, men mange gode tips her for de som sliter med det 🙂
  Jeg ville bare si at Legemiddelverket ikke anbefaler å blande Paracet og Ibux, uten etter avtale fra lege. Prøvde å legge ved en link men det gikk visst ikke 😉

 40. Så kjekt med litt tips 🙂 Jeg sliter ikke så ille med magesmerter osv, for meg er det verst med migrenenen som er knyttet til denne uka 🙁 er det noen som har noe tips mot det?

 41. Ragnhild

  Mitt beste tips er menskopp! Ikke at den nødvendigvis hjelper mot menssmerter i seg selv (selv om mange opplever det), men er så uendelig mye mer praktisk og behagelig enn bind og tamponger! Miljø- og budsjettvennlig er det også — oppdaga vidunderet da jeg bodde i USA, og har ikke brukt penger på mens-produkter siden 2007..

 42. Jeg er heldigvis ikke den som er mest plaget, men jeg kjenner meg igjen med eggløsningssmerter. Av og til kjennes det ut som hele underlivet skal løsne! Varme omslag (gjerne en hund eller to!), fyr i peisen, te og Netflix. Og så bare stenge hele verden ute. Ellers er frisk luft og trening noe som også hjelper veldig synes jeg.

 43. Tusen takk for tips:)
  Bruker noen av disse triksene selv. Eneste jeg syns er litt tungvint er det med varmeflaske, det funker fint når man skal ligge i senga eller på sofaen, men ikke hvis man må gjøre noe. Jeg fikk et slags belte fylt med et spesielt korn av svigerinna mi, det kan varmes i stekeovnen eller microen og holder seg varmt lenge. Beltet har borrelås og sitter dermed på plass selvom man sitter, står eller går. Jeg tar med dette på jobb og har under genseren de dagene det er dom verst. Ser kanskje dumt ut, men bedre enn å ha det vondt!

  1. Caroline

   Oi! Det hørtes deilig ut 🙂 … ikke deilig som i å ha det vondt, men deilig med noe som lindrer 🙂

 44. Kathrine

  Det beste tipset var nesten å høre at man ikke er alene om å føle det sånn! Det er jo ikke noe man snakker så høyt om bestandig, så bare det å vite at det er mange andre som både føler seg oppblåste og irritable hjelper litt. Er også enig i at det er blitt verre etter graviditet :-/

 45. Veronika

  <3 Naproxen<3 , say no more:)

 46. Litt godt å se at det ikke bare er meg som har fått sterkere «symptomer» etter graviditet og fødsel. Før merket jeg ikke eggløsning i det hele tatt. Nå er det nesten verre enn selve tante rød. Lurer på hvordan det blir dersom en skulle finne på å få et knøtt til :-S

  1. Caroline

   Kanskje det blir bedre 🙂 La oss håpe det!

  2. Før graviditet kjente jeg nesten ikke til eggløsning og mensensmerter. Men etter jeg var gravid, og det er over 7 år siden jeg fødte, har jeg nesten alltid fått smerter. Spesielt under eggløsningen, det er så vondt at jeg til tider mistenker blindtarmbetennelse! Jeg bruker å legge over en sånn rispose man varmer i mikrobølgeovnen (er vel egentlig meningen å ha den over skuldrene), men det lindrer 🙂 Er kanskje ikke så ulikt varmeflaske, men risposen former seg etter kroppen din og ligger tettere inntil, også er den mykere.

  3. Kristine

   Jeg har født tre barn og har absolutt ingen smerter fra hverken eggløsning eller mensen lenger 🙂
   så ja- det blir bedre (for de fleste)
   Dersom man ønsker prevensjon (særlig etter man er ferdig med barn, eller mellom barna) er jo hormonspiral genialt. De fleste får mindre eller ingen blødning og kjenner ingen menssmerter.

 47. Nå mistet du sikkert en del mannlige lesere…

 48. Nei så kjedelig. Jeg var sterkt plaget da jeg var yngre. Så at jeg av og til ikke klarte å gå på jobb. Men etter heg startet på p-piller ble det mye bedre og etter jeg fikk barn er det helt forsvunnet. Ser flere anbefaler naproxen. Det funka veldig godt for meg og det funker godt for min stedatter som nettopp har fått mensen.

 49. Her var det mange gode tips, kjempebra innlegg!:)

  Selv har jeg faktisk blitt mye bedre etter at jeg fikk datteren min. Menssmertene er nesten helt borte! Men før jeg fikk henne, hadde jeg store smerter, og da var det hovedsakelig Naproxen som fikk meg gjennom dagen!:)

  Ha en kjempefin tirsdag!:)

 50. Marianne

  Jeg har vært ganske kraftig plaget av PMS, og det som har hjulpet meg mest er akupunktur. Akupunktur hjelper også i forhold til dette med vann i kroppen, noe jeg har vært veldig plaget av.

 51. Det er ikke lurt å kombinere Ibux og Paracet. Hilsen «gammel» sykepleier.

  1. Rebekka

   Tvert imot…. Hilsen «ny» lege

  2. Det lar seg fint kombinere ! Det er ibux og feks naproxen som ikke bør kombineres

 52. Nattlysolje er fin å bruke for kviner,den er fin for huden og det hormonelle bla pms. Når det gjelder magnesiums tilskudd er det stor forskjell på produktene,noen typer magnesium tilskudd er bare avføringsmiddel.Altså noen typer magnesium tar kroppen det ikke opp.Det beste tilskuddet er magnesium citrate feks gir Shift magnesium som er trefasa (helsekost)veldig godt opptak i kroppen.Mange vil derfor kanskje ikke merke bedring av tilskuddet om de kjøper et dårlig produkt,og det er jo synd.Vi har gode tilskudd og dårlige,sånn er det bare.Viktig å sette seg inn i når man tar tilskudd.Magnesium bør heller ikke tas sammen med olje/fett da det binder seg til fettet og går rett ut igjen.
  Ofte kan man øke dosen litt også,eneste bivirkning om man tar for mye er løs mage,da vet man at man bør minske dosen.

 53. Hei Caroline! Ville bare gi deg litt ekstra kudos, synes du virkelig er på topp med bloggingen i det siste. Mange varierte og fine innlegg, og fine illustrasjonsbilder. Ekstra gøy å lese bloggen din om dagen 🙂

  1. Caroline

   Åååh 😀 Slike tilbakemeldinger er virkelig hyggelig å få <3

 54. PS: Det badet ditt er jo helt nydelig.

 55. Takk for gode tips 🙂

  Jeg er 5 dager unna termin nå og gruer meg til å få mensen igjen. Har vært så deilig å gå 9 mnd. uten! Haha!

  Selv synes jeg at p-piller hjalp meg med tanke på menssmertene. Men så er det alle ulempene som følger med p-pillen og, da… Skal ikke være greit.

 56. Thankyouthankyou! Dette innlegget kom med perfekt timing! 😀

 57. Naproxen tabletter reseptfritt på apoteket gjør underverker hvis de tas med en gang smertene begynner.

 58. Christine

  Sleit skikkelig med menssmerter helt til jeg begynte på p-pilla,da roet det seg heldigvis ned. Men i fjor opplevde jeg å få smertene tilbake,og da viste det seg at jeg måtte bytte piller. Det kan også være et tips,man bør kontakte legen sin og kanskje prøve noe nytt. Funka som bare det for meg. Da jeg var yngre hadde jeg så utrolig sterke smerter at jeg fikk feber. Husker jeg lå innpakket i pledd på hytta på sommeren og frøys,ikke noe særlig. Synes det var mindre vondt å føde.

 59. Så fine tips! Gruer meg alltid til denne delen av måneden, men med gode tips tror jeg det blir bedre! Tusen takk<33
  Du har ellers en fantastisk inspirende blogg som jeg følger fast hver dag:)

 60. Kan du ikke lage en video? Og vise hvilken rekkefølge og hvordan du gjør bevegelsene!?

 61. pauline

  Kan du skriva om hur man ska hantera uppblåst mage, Caroline? Det hade varit jätte snällt.

 62. Dette innlegget kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt,har vært håpløs i formen i hele dag.Takk!Hva er nattlysolje og hvordan brukes den?
  Jeg kan tipse om å bruke ingefærkompresser i korsryggen dersom man sliter med smerter rundt eggløsning grunnet sammenvoksninger/arrvev rundt eggstokkene,som f.eks. man kan få etter graviditet og keisersnitt eller andre operasjoner.Dette må ikke gjøres når du har mensen eller er gravid,men imellom menstruasjonen. Dette fordi behandlingen øker blodsirkulasjonen i området. Derfor løses også arrvevet opp og man får mindre smerter.Kok opp vann med ingefær,få noen til å hjelpe deg og legge klut med den holdbare ingefærvannet i korsryggen.Det skal være så varmt som du klarer.Kluten dyppes i vannet igjen når den er blitt lunken og legge på på nytt og på nytt i en halv times tid.God kveld videre!:)

 63. Polina Siguina

  Jeg har gått på hormonell prevensjon nesten hele mitt ungdoms og voksenliv, det er nok det beste mot mensensmerter da du ikke har mensen like ofte som vanlig. Etter graviditeten når mensen kom tilbake var det helt forferdelig mye verre enn noensinne tidligere for min del, så hormonell spiral ble redningen! Så fantastisk å slippe å ta en p-pille hver dag!

 64. Jeg tok en operasjon for noen år siden, og i stedet for resept på sterkere smertestillende, ga legen beskjed om at Ibux og Paracet skulle tas sammen. Ellers er magnesium et supert tips 😀

 65. Charlotte

  Har nå scannet gjennom alle kommentarene på dette tidspunktet og har funnet mye nytt, både i kommentarfeltet og i innlegget som jeg ikke hadde peiling på før! Håper mine smertedager er over 😀
  Veldig bra at du legger ut slike innlegg Caroline! Vi finner hjelp i hverandre, selv om noen er mer kritisk enn andre..

  1. Caroline

   Håper du finner noe 🙂

 66. Magnhild Kar

  Hei, det er helt greit å anbefale smertestillende mot mensplager, men siden du ikke er helsepersonell bør du unngå å gi doseringsforslag. Til alle som ikke er helsepersonell: snakk med helsepersonell (som leger eller farmasøyter) før du evt. forsøker doseringen Caroline foreslår!

  Det generelle rådet er nemlig å først forsøke paracetamol (uten resept: 500 mg (= 1 tablett) 3 ganger i døgnet, har du behov for større dose; snakk med legen din og få resept). Hvis denne dosen paracetamol ikke gir nok smertelindrende effekt, kan det kombineres med ibuprofen for en begrenset tillegsseffekt. Ibux selges reseptfritt i dagligvarehandel i 200 mg (det er nok her «rådet» «1 paracet og 2 ibux» kommer fra). Alternativet ved menssmerter, som flere kommenterer, er naproksen, som bare selges på apotek. MERK at alle medisiner bør brukes i minste effektive dose!

  MERK også at NSAIDs (ibuprofen og naproksen) bør brukes med forsiktighet hos de som har astma, er i risikosonen for å få magesår og bruker bestemte medikamenter og skal unngås av gravide. Hvis man er i risikosonen for hjertesykdom, har nyresvikt, hjertesvikt, tidligere har hatt magesår, eller en rekke andre medisinske tilstander/sykdommer må legen gjøre en helhetlig vurdering om NSAIDs er hensiktsmessig. Hvis du bruker andre medisiner: spør legen eller farmasøyten på apoteket om du kan kombinere med NSAIDs.

 67. Sunniva

  Fint innlegg, men du går gjentatte ganger ut ifra at alle leserne dine lever i samboerskap med noen av det motsatte kjønn. Vi er flere som lever i forhold med noen av det samme kjønn, og vi setter også veldig stor pris på å bli inkludert 🙂

  1. Caroline

   Beklager, skal tenke på dere også 😉

 68. Heldige dere er som kan holde dere til bare Ibux, Paracet eller Naproxen;-)
  Her hjemme går det i Paralgin Forte og Ibux 3 dager i strekk;-) hadde mest sannsynlig liggi svimt av i ei grøft uten. Her er ingen endometriose årsaken, bare en uheldig periode med å finne riktig prevensjon som har forårsaket tornado i livmor og eggstokker:-) er jeg heldig blir det mildere når jeg har fått barn.
  Oppvarmet hveterispute, varmeflaske, pysj, god snacks og te under ei varm dyne er mine råd:-) og netflix på tv;-)

 69. På mange måter, så synes jeg det kan virke litt som at du har endometriose etter hva du beskriver. Jeg fikk et mye bedre liv etter at jeg la om til endometriosekosthold. Det likner jo på lavkarbo på mange måter, men er enda litt strengere.

  Jeg kuttet alt av tilsatt sukker, rødt kjøtt, gluten, melkeprodukter, kaffe og alkohol og valgte økologisk så sant det var muligheter for det. Det funket bra for meg, og jeg hører flere jenter som sier det samme som har endometriose. Endometriose er en tilstand (ikke sykdom/diagnose) som hos de aller fleste aldri blir oppdaget. Det blir stort sett kun oppdaget i de tilfellene hvor endometriosen gjør at man har problemer med å bli gravid eller at smertene er svært alvorlige. Jeg hadde aldri visst om at jeg hadde det, om ikke det var for at jeg måtte slite veldig med å bli gravid. Men man kan helt fint bli gravid selv om man har endometriose også. Jeg ble gravid etter en stund på endometriosekostholdet

 70. AMEN! du reddet dagen min ! 😀

 71. Jeg googlet og fant frem ditt innlegg. Jeg skal prøve ut de tipsene 🙂 Jeg var en av de som lå fosterstilling og spydde pga smertene! Jeg har prøvd mye rart. Akupunktur funket ikke, heller ikke ibux og paracet. Jeg fikk tramadol med min lege og det er endelig noe som funker! Men skulle helst ha sluppet å ta sterke smertestillende. Så nå må jeg prøve meg frem 🙂 Tusen takk for tipsene!

 72. Hei
  Jeg har mensen akuratt nå og lurer på om det hjelper og bare være inne
  Pliss svar

 73. Tusen takk, det hjalp veldig mye

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *