that kind of ingredient

howto

Mandelsmør! Det er så fantastisk godt og kan brukes til det meste – i smoothies, i kaker, i saus, som dipp eller bare som det er. Og det er kanskje akkurat sånn jeg liker det best. Før var min stor svakhet peanøttsmør, men jeg skal innrømme at jeg ble litt lei, så nå har altså mandelsmør tatt over den rollen. Om jeg bare har lyst på et eller annet, er det helt magisk å dele opp et eple, litt gulrot og bruke mandelsmør som dipp. Du kan også lage varianter av det naturlig mandelsmøret, og ved å for eksempel blande inn biter av sjokolade og litt kokosolje, får du plutselig sjokoladepålegg! Eller du kan blande like deler mandelsmør med honning – da får du en kjempegod dipp som du for eksempel kan bruke som fyll i en enkel sjokolade- eller krydderkake. Uansett, til essensen i innlegget: her har du oppskriften på mandelsmør! 

trenger

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

♥ ca. 200 gram mandler ♥ blender ♥ noen klyper havsalt 

IMG_3757

Havsaltet er ikke et must, men det blir virkelig ekstra godt med litt av dette. Forvar ovnen til 180 grader, og ha alle mandlene på en bakeplate i ovnen i rundt 10 minutter. Følg med underveis, de skal ikke bli brent. Bruk deretter en blender og mos alt lenge nok til at oljen i mandlene skiller seg ut – vips! Nå har du deilig mandelsmør 🙂 

IMG_3767

___________________________________________________________________________________________________________

– easy as that! enjoy ♥ – 

32 kommentarer

  1. Jeg lurer på en ting angående trening; planlegger du øktene dine? Og planlegger du de uke for uke, eller har du helt faste dager du alltid trener? Da tenker jeg ikke hva du trener når, mener bare om du planlegger dem på forhånd, altså legger de inn i timeplanen, eller om du hele spontant dag til dag kjenner på når du føler for å trene? 🙂

    Og så lurer jeg på om du har noe system på vasking også, spesielt gulv, har du faste dager du går over gulv feks,eller tar du det etter behov? 🙂

    Hadde blitt veldig glad for tips og svar! 🙂

    1. Caroline

      Jeg har startet å planlegge litt mer, men lytter også til kroppen og tar det gjerne litt på sparket også 🙂

  2. Kan det være greit å skolde mandlene først?
    Da blir jo mandelsmøret hvitt.

    Hr du prøvd?

    1. Caroline

      Det har jeg ikke prøvd, men det høres ut som en god idé 🙂

  3. Henriette

    Hei, kan du legge ut det nye treningsprogrammet for mage du har begynt med? Trenger litt inspirasjon, så det hadde vært veldig fint 🙂

  4. Svanhild

    Så morsomt, jeg lagde akkurat mandelsmør (med litt kanel og litt salt) i dag tidlig. Ble kjempegodt! Lurer på om du skulle ha brukt kjøkkenmaskinen litt til 😉 det tar tid ja, men plutselig får man den myke og creamy konsistensen.

    Klarer ikke å sette inn link her, men oppskriften jeg brukte kommer fra detoxinista.com, oppskrift fra september 2012.

    1. Caroline

      Takk for tips 🙂

  5. det så og hørtes faktisk godt ut, kanskje jeg skulle prøve det ut ettersom jeg er veldig glad i mandler og bare formler det i meg etter bare noen få 🙂

  6. Så utrolig enkelt 🙂

  7. Hei, Caroline. Følger bloggen din daglig da den gir meg inspirasjon å du virker til å være en herlig jente som byr på deg selv. Har ett spørsmål jeg lurte på om du kan svare på 🙂 Har du kjøpt gifteringen din på Thune? Er det eventuelt den store eller lille modellen? Å kan den graveres? Nydelig ring <3

    1. Caroline

      Tusen takk 😀 Gifteringen min var forlovelsesringen min, så det var Lars-Kristian som kjøpte den 🙂 Jeg vet at han kjøpte den der, men vet ikke om det er den lille eller store :/ Den kan kanskje graveres der det ikke er diamanter, men det er trangt / dårlig plass. Jeg valgte derfor å ikke gjøre det 🙂

      Klem!

      1. Torill

        Tusen takk for svar, ønsker deg en fantastisk dag videre 🙂

  8. Heia 😉

    Hvordan har dagen dim vært?

    Her har det gått i full fart fra 07 idag tidlig. Gått 9 km tur, tatt ut av oppvaskmaskinen, satt inn, nå skal jeg ta ut av oppvaskmaskinen og sette inn igjen. Har bakt enegi kuler, gått tur med.min sønn på 2 år, vår Golden retriver på 4 år og min kjære samboer.

    Har hatt på endomondo hele tiden og faktisk kun sitti en timepå rompa fra jeg stod opp til nå så er vanvittig sliten, men på en god måte.

    Vet at alle med barn har det travelt, men når.man i tillegg har en golden retriver som røyter.så mye at man må støvsuge 2 ganger per dag.blir d ekstra mye jobb. Sier ikke dette for å klage, men for å komme til følgende poeng; jeg har fortsatt endel husarbeid igjen å gjøre, men nå er kroppen så sliten at når jeg nå har rydda.kjøkkenet og min kjære skal begynne på maten er jeg nødt til å ta d med ro.

    Man kan ikke gå på høygir hele tiden og faktisk er det ved å slappe av og gjøre noe jeg synes er allrigt som å se på serien house of cards det som gjør at batteriene lades.

    Jeg skjønnet virkelig ikke hvordan du klarer alt sammen om du er så aktiv som meg, jeg leste igår da en i kommentar feltet spurte.om du ser på tv og da skrev du at du nesten ikke hadde tid til d. Bare lurer på hva du mente med d?

    Jeg vet hvertfall med meg selv og andre jeg kjenner at det er ved å slappe av når man har holdt på hele dagem som meg og flydd etter en aktiv kar som aldri sitter i ro at det er kjempe viktig å ta d med ro og lade batteriene.

    Jeg vet at du også vet d, men bare lurer da på i forhold til det hvis du aldri nesten har tid.til tv hva gjør du da? Du slapper vel av med netflix da om jeg har skjønt d riktig?

  9. Kjære deg! Har du noen forslag til god take away mat i Oslo? 🙂

    1. Caroline

      Vi spiste nesten alltid sushi fra house of sushi da vi bodde i Oslo 🙂

  10. Sarperaz

    Dette må da være godt også til ostefat, spesielt om man blander honning i? Hvor lenge er dette holdbart Caroline? Og hvor oppbevarer du det?

    1. Caroline

      Å!! JA 😀 Jeg vet ikke, men jeg har hatt mitt en god stund, hadde et slikt glass stående fra jul til for litt siden 🙂

      1. Sarperaz

        Takker for svar. 🙂 Har du det i kjøleskap eller romtemperatur?

      2. Caroline

        romtemperatur 🙂

  11. such beautiful photos!! love the colors

    http://www.aboutacloset.com/

  12. Mmm, så godt! Jeg har hektet på peanøttsmør, spesielt med eplebåter eller banan, men kanskje jeg skal prøve meg på mandelsmør neste gang 🙂

  13. sigrid_hs@hotmail.com

    Vet du hvor lenge dette er holdbart om man har det i et glass i kjøleskapet? 🙂

    1. Caroline

      Dessverre :/

  14. Det så supergodt ut, nam! Men hvordan spiser du det egentlig? Kanskje et dumt spørsmål, men altså, spiser du det alene, med brødskiver eller noe helt annet?

  15. Blir ekstra godt om man tilsetter litt kanel! 🙂

  16. Hei, ett tips; om du hadde kjørt mandlene i kjøkkenmaskinen enda en stund ville du ha fått smørkonsistensen. Først vil mandlene klumpe seg, (slik som bildet ditt) og så blir fettet skilt ut og smørkonsistensen oppnås (totalt ca 10 min i blender/ kjøkkenmaskin, tid avhenger selvfølgelig av styrken man bruker) 😉

    1. Caroline

      Du skal kjøre det til det blir smør, ja 🙂 Det gjør jeg alltid, og det er smør på disse bildene, men det ser kanskje ikke sånn ut på toppen :p Kunne nok ha kjørt det noen minutter til 🙂

  17. Hurra for hjemmelaget mandelsmør, det er supergodt og lett å få dilla på:D Har du prøvd å lage mandelmelk selv ? Det er nydelig, og veldig mye bedre enn den ferdige:)

  18. Tror fremdeles ikke meldingene mine går gjennom? 🙂

    1. Caroline

      Kan du spørre igjen? Jeg finner ikke noe fra deg :/

  19. Kathrine

    Jeg har kjøpt ferdig økologisk mandelsmør fra Reneé Voltaire og det var godt det, men det ser jo superenkelt ut å lage selv! Takk for oppskrift 🙂

  20. […] ovnen på 200 grader. Bland sammen mandelsmør (oppskrift HER), yoghurt, kakaopulver og sukrin. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og jobb med røren til den er helt […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *