oppskrift-onsdag: zucchini pasta

oppskrift-onsdag-zucchinihoved33

Ååå, dette er så utrolig godt! Sånn jeg får vann i munnen bare jeg skriver denne bloggposten-godt! Jeg vet ikke hvorfor, men det er akkurat som at jeg helt har glemt at squashpasta eksisterer, for det er virkelig så lenge siden forrige gang nå. Men da jeg laget denne retten, var det så godt at begge to var enige om å ha det tre ganger til i løpet av uken! Haha 🙂 Squashpasta er jo lavkarboens svar på pasta, så dette kan du lage til kjøttboller eller med en kremet, deilig soppsaus også. Bare fantasien setter grenser! 

oppskrift-onsdag zucchini8

Oppskriften jeg skal dele med dere i dag er, som de fleste andre oppskrifter jeg legger ut på oppskrift-onsdager, veldig lettvint. Den er rask å lage, smakfull, og det er ikke mange ingredienser som skal til, men smakene av disse sammen er bare helt nydelig! Jeg håper dere prøver å lage det, og at dere liker det like godt som oss. 

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

♥ 1-2 pakker cherrytomater ♥ 3 squash ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 2 never valnøtter ♥ 1 blåmuggost ♥ 3 kyllingfileter ♥ olje 

oppskrift-onsdag zucchini

oppskrift-onsdag zucchini2

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne skiver. Bruk en kniv til å dele skivene i to eller tre, avhengig av hvor tynne du vil ha dem. Ha godt med olje i bunnen av en stor kjele, og varm den opp. Finhakk hvitløken eller bruk en hvitløkspresse, og surr dette i oljen. Etter kort tid kan du blande inn tomatene. Jeg brukte nesten 2 pakker med cherrytomater, det kommer litt an på hvor glad du er i det, men dette fungerer som en slags saus, så bruk gjerne to. 

Ha squashen i kjelen, gjerne litt og litt av gangen, ettersom det tar litt plass. Etter hvert som squashen blir varm, vil det fort bli bedre plass i kjelen. Dersom det skulle bli tørt underveis, kan du spe på med mer olje, men squashen inneholder en god del vann, så du vil fort merke forskjell. La dette putre på medium varme i ca. 15-20 minutter, du både smaker og ser godt når zucchinien er ferdig. Smak også til underveis med salt og pepper.

oppskrift-onsdag zucchini10

Mens dette står i kjelen og koser seg, kan du starte med kyllingen. Denne bruner du lett i pannen, salter og peprer. Deretter skal den inn i ovnen i rundt 15 minutter, den gjør seg selv. Det er enkelt å time det slik at kyllingen er ferdig når resten av ferdig. Rist valnøttene i en tørr stekepanne på full varme, dette tar bare noen minutter. Del opp blåmuggost, disse drysser du over retten sammen med valnøttene før servering. Del gjerne opp en hel kyllingfilet og dander den over før dere skal spise, det ser så smakfullt ut, og vi spiser jo gjerne med øynene. Så enkelt – så godt! 

oppskrift-onsdag zucchini7

 ___________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

59 kommentarer

 1. Veronika

  Nam! Så veldig godt ut 🙂 Skal testes, men mulig at jeg byttet ut blåmuggosten. Tror du en annen ost kan passe bra? 🙂

  Et tips/forslag, forresten: det er mulig at det bare er meg, men jeg syns noen ganger det er litt rotete å lese «slik gjør du». Hva med f. eks. å nummere det og gjøre det litt mer systematisk? 🙂

  God lillelørdag 😉

 2. Kathrine

  Åhh.. det så utrolig godt ut! Tror ikke jeg klarer å overbevise mannen, men skal lage det når jeg er alene 🙂 Gleder meg!

  1. Skal aldri si aldri Kathrine! Her var mannen ytterst skeptisk til Carolines oppskrift «Lasagne med en tvist», men nå har det blitt favorittretten hans, og han spør støtt og stadig om jeg ikke kan lage den 🙂 Hadde det vært opp til han så hadde vi spist den hver eneste helg tror jeg, og gjerne en gang i uka også….

 3. Ser so deilig ut! YAMI dette må jeg prøve! 🙂 Har fint kveld.

 4. Nammis! Jeg lager squashpaste ofte og det er så godt!
  Jeg lurte på hva slags kylling du bruker og hva du tenker om antibiotikabruk og dyrevelferd hos kyllingprodusentene? Jeg bruker selv alltid økoligisk kylling fra Holte gård for å være sikker på at kyllingen ikke har fått i seg noe jeg ikke vil få i meg og at de har hatt bra levekår 🙂

 5. YUMM, dette så godt ut, skal prøves:-) Får mange gooode tips og inspirasjon fra bloggen din Caroline:-)

 6. Hei Caroline 🙂 Jeg har nylig begynt med styrketrening og jeg lurte på f.eks om du trener mage-rompe-lår hvor mange forskjellige øvelser er det lurt og ha for og oppnå resultat ? Det samme gjelder Armer-skuldre-Rygg ? Kanskje du vil skrive ett innlegg om det siden du skrev tidligere att du skulle begynne mer med styrke ? 🙂 Elsker forresten oppskriftene dine, tommel opp for de videre 🙂 Ha en fin dag videre 🙂

 7. Hei,

  vil bare si at det ikke er så lurt å la rå kylling ligge på samme fjøl sammen med noe annet, i alle fall ikke når det ikke skal kokes.

  1. Jeg regner med det bare ble lagt slik for å ta bildet? 🙂

 8. Linnéa Lunde

  Dette så godt ut! 🙂 Jeg prøvde meg på egg og bacon-twisten din, og den falt i smak hos flere! Dessverre glemte jeg å tenke på at bacon i seg selv er ganske salt, så neste gang skal jeg holde tilbake på den fronten. Men det var godt og en gøy variant! Jeg lurer på tiden da, for du skrev jo 30 min, men jeg hadde bare 15 min, jeg turde ikke mer. Men var det for å steke baconet bedre eller? 🙂

  1. Caroline

   Så bra 🙂 Ja, det var for å steke baconet 🙂

   1. Jeg prøvde meg også på denne egg&bacon twisten, og det var utrolig godt! Jeg la baconet i muffinsformer, satt de i ovnen, så skruddd jeg på ovnen på 200gr, da ovnen ble varm så hadde baconet fått en gyllen farge, så da var det bare å helle oppi eggeblandingen,da trenger de kun 15min steking:)

 9. Dette så super godt ut! Skal definitivt på neste ukes matplan! <3

  Ha en flott kveld!

  Klem
  Angela / kidlovin.blogg.no

 10. Nam! Dette så nydelig ut. Elsker dine oppskirfts-onsdager!

 11. Har du forslag på en annen ost jeg kan bruke i stedet for blåmuggost? Retten ser supergod ut, men jeg er ikke så glad i den osten.
  Syns du gjør en strålende jobb med bloggen! Jeg er innom flere ganger hver dag:)

  1. Caroline

   Du kan prøve uten ost 🙂

  2. Sikkert godt med parmesan

   1. Caroline

    ALT er godt med parmesan 😀

  3. Hvis du liker fetaost vil jeg tro det fungerer veldig bra 🙂

 12. I like blue cheese a lot, so this meal is going to be done soon!
  Thank u for the recipe!

 13. Så søtt glass på det siste bildet! Hvor er det fra? 🙂

  Ha en fin kveld videre!

  1. Caroline

   Miss Etoile 🙂

 14. Takk!

 15. Hei! Veit dette ikke har noe med innlegge å gjøre, men jeg må bare spørre. Vi har en datter på snart 5 mnd, som bruker falske.Vi har så lysten helg til Oslo, men på hotellene er det ikke mikro på rommene… Noe vi er avhengige av. Har du et tips til hotell til oss?

  1. Caroline

   Du finner sikkert hotell med mikro, men det er ikke så veldig vanlig :/ På Royal Christiania, hvor vi pleier å bo, er de som regel veldig hjelpsomme med å varme opp 🙂

  2. De fleste hoteller har vannkoker på rommet, hvis de ikke har det kan du be om å få en. Evt du kan kjøpe en minivannkoker og ta med selv. Ring og spør hotellet dere har lyst å bo på om de har 🙂 Så koker du bare vann og varmer opp flaska i en liten bolle eller noe, det er veldig fort gjort. Du kan ta med eller spørre hotellet om du får låne fra kjøkkenet. Vil tro at siden du har flaskebarn så er du uansett avhengig av å koke opp vann for å lage MME, så vannkoker er greit å ha på rommet uansett. Med mindre du kjøper ferdigblandet MME for anledningen da.

  3. Marihihia

   De fleste hotell har vel vannkoker. Går det ikke an å koke opp vanlig, blande med kaldt vann og lage flaske?

  4. Både Thon Hotel slottsparken og Thon Hotel Oslo panorama har mikro og liten kjøkkenkrok på sine rom 😉

 16. Oh nam 🙂 Tror du det er godt å bytte ut blåmuggosten med foreks mozerella, ev utelukke ost helt? Dette så så deilig ut at jeg må prøve, men klarer ikke smaken av blåmugg ost, uansett hvor mange ganger og ulike måter jeg prøver det på 🙂 fikk nettopp en sønn og det var så deilig å slippe og bli servert den blåmuggsosten på venninne kvelder i forskjellige varianter gjennom graviditen etterfulgt av » men nå kommer til å like det sååå godt i kombinasjon med dette, jeg loooover».hehe:) har latt meg inspirere masse av deg når det kommer til barnerom og utstyr til den lille( selv om det går i blått her) har også louis vuitton veske til stelleveske og strap rundt bleiene i veska, elsker å kunne være organisert ut og se bra ut selv med en liten en 🙂 Syns du er fantastisk og håper du aldri gir opp, uansett hvor mange idioter med fritidsproblemer som ikke har bedre ting å gjøre enn å lete etter feil i innleggene dine 🙂 lurte foresten på om du kunne linke til hvor på etsy du har kjøpt den ugleputa med nelia sitt navn på? Søkte litt rundt men fant ikke noen 🙂 dette er faktisk min første kommentar på en blogg ever, også ble den så lang:) hehe. Ha en fin kveld, du nydelige inspirerende dame 🙂

 17. Med en Julienne-skreller kan du lage tynnere strimler, grømnsaksspaghetti av både squash gulrot eller frukt 😀

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 18. Hei:-) jeg bare lurte på hvor den gule kjolen du hadde på deg på babyshoweren din er fra?
  (Spurte om dette i et gammelt innlegg som jeg ikke har klart å lete meg frem til)
  Klem

  1. Caroline

   Den er fra Virgos Lounge 🙂

 19. Hvor mange grader skal ovnene være på?

  1. Caroline

   180 🙂

 20. Trine Lise

  Hei. Dette har ingenting med dette innlegget å gjere, men spør likevel.. For ei god stund sia la du ut en melodi som du og din mann liker så godt. Den er helt nydelig. I går hørte eg den igjen, men hugser ikkje kva den heiter. Det er ein piano melodi. Hugser du navnet på den?

  1. Caroline

   River Flows in You av Yiruma?

   1. Trine Lise

    jupp! det var den 🙂 Takker så masse 🙂

 21. Hei:) super inspirasjon. Har du tips om hvor det er fine ting å få tak i til 1-årsfeiring) (alt fra kake, pynt og alt stæsj som må til)….Hva slags kake fikk Nelia spise på sin 1-årsdag? Lagde du selv?:)

  1. Caroline

   Her har jeg samlet noen tips 🙂

 22. Klarer ikke kylling lengre etter alle skriveriene om antibiotikaresistens og annet guff rundt dette. De bør i allefall ikke ligge på samme fjøl som osten…:/ hvis du ikke har økologisk kylling. Er så synd, det er så mange gode kyllingretter, men blir helt kvalm av tanken, orker ikke spise det ute på restaurant engang..alt med kylling blir uaktuelt å bestille nå:(

 23. Camilla lea

  Hei, hva heter headphonesene dine, og er de gode å trene med ? 🙂

  1. Caroline

   Beats by Dr. Dre 🙂 Jeg liker de veldig godt 🙂

 24. Har spurt deg før, og ikke fått svar, så spør deg igjen 🙂 : kan du ikke lage oppskriftene dine utskriftvennlig ? eller kanskje du har det, bare at jeg ikke har fått det med meg ? Uansett – det ser så digg ut med all den deilige maten – så det hadde vært så lett viss en bare kunne skrive det ut !!

  1. Caroline

   Kan se om jeg får gjort det 🙂

 25. Hei!

  Jeg lurer på om du eller LK kan svare på hva dere synes om et vegansk kosthold? Hadde blitt veldig glad for svar 🙂

  1. Caroline

   Et vegansk kosthold kan ha mye godt for seg det 🙂 Krever jo litt kunnskap, men om man har det så går det helt fint 🙂

 26. Jeg har lest på amerikanske LCHF-blogger at mange bruker noe som heter Spagettigresskar når de skal ha «pasta». Når jeg googler det, kommer det opp flere norske oppskrifter også. Men hvor i all verden kjøper man det? Ingen av de vanlige dagligvarene har dette i sortimentet. Har ikke prøvd innvandrerbutikker. Vet du?

 27. Henriette S.

  Må bare si takk for HERLIG oppskrift! Har alltid hatt lyst til å prøve å lage squash-pasta, og det var jo superenkelt! Denne sendes videre til mor og venner. Takk for tips! 🙂

 28. Mmmmm, denne skal jeg prøve

 29. Hei. Takk for svar, men du glemte linken?:)

 30. Glemte du linken?:)

 31. Hei, jeg lurte på hvor lang tid du bruker på innleggene dine? De er så gjennomførte og bra at jeg av og til lurer på om du sitter i flere dager med de før du publiserer!

  1. Caroline

   Det varierer veldig og kommer helt an på hva slags innlegg det er snakk om 🙂 Men det kan være alt fra én time til fire- fem timer 🙂

 32. åå så deilig! det skal jeg lage! et litt rart spørsmål men vet du ca hva to posjoner med dette koster å lage?

 33. Så godt dette så ut! 🙂

 34. Anne Kristine

  Hei flinke Caroline 🙂 prøvde denne oppskriften og den var utrolig god! Tenkte å lage denne igjen idag til noen venninner av meg, men jeg lurte bare på en liten ting. Dine squash-strimler så så fine ut, mine ble litt mer «jalla» kan du si 😛 skreller du squashen først, eller bruker du skallet også?

  1. Caroline

   Brukte bare en ostehøvel, før vi delte de på langs 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *