tips: drikk mer vann

strawberrymojito2

Å drikke mer vann har lenge vært en utfordring for meg, og spesielt da jeg ammet kjente jeg at jeg drakk altfor lite: jeg våknet om natten og følte at jeg ikke klarte å åpne øynene skikkelig fordi jeg var så uttørket. Da forstod jeg kjapt at jeg var nødt til å bli flinkere med vanndrikkingen, også fordi jeg ikke ville miste melken, så jeg tvang meg selv til å bli flinkere, og det ble jeg. Men, så vokste Nelia til og jeg sluttet å amme, og dermed falt jeg fort tilbake i dårlig vanndrikkemønster også. Så her er jeg, og jeg våkner fortsatt med altfor tørre øyne og gane om natten – helt til for et par uker siden, hvor jeg bestemte meg for å ta grep igjen. Ikke har jeg bare en diger Farris-flaske med vann stående på nattbordet, slik at jeg kan drikke dersom jeg våkner om natten og er tørst, men jeg har også blitt mye flinkere i løpet av dagen. Og det har jeg blitt fordi jeg gjør vannet mitt så mye mer spennende og smakfullt. Så dersom du har lyst til å bli flinkere til å drikke vann, eller rett og slett er lei av vanlig springvann som ikke smaker noe som helst, har jeg noen tips til deg 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

spice up your water 

bringebærlime

bringebær og lime – en uslåelig frisk kombinasjon! 

strawberrymojiio

jordbær, lime og mynte – en virgin strawberry mojito! Dette er så godt, spesielt med boblevann, men det fungerer godt med vanlig springvann også. Ekstra godt om det får stå en halvtime eller mer i kjøleskapet før du drikker det. 

sitronblåbær

blåbær og sitron – denne kombinasjonen bruker jeg med boblevann. Vi har en soda streamer, og den er virkelig gull verdt så lenge jeg husker å kjøpe gass til den. Den alene får meg jo til å drikke mer vann, selv om for mye kullsyre ikke er så altfor bra for tennene. Uansett, skvis masse, masse sitron i vannet, og ha skivene av sitron oppi også. Kjempegodt! 

akurk, basilikum og mynte – denne kaller jeg bare for the green one! Overraskende forfriskende, spesielt etter en treningsøkt. Den smaker så sunt.. og veldig grønt 😉 

thegreenone

sitron og chili – en sterk og frisk kombinasjon som smaker utrolig forfriskende! Denne fikk jeg ikke tatt bilde av, jeg testet det ut først i går og drakk opp alt sammen, og chilien brukte jeg i maten. Men denne blir det mer av! Husk bare å fjerne steinene i chilien, skjær den i skiver, skvis sitron i vannet og la det stå noen timer i kjøleskapet. Mmmmm! 

___________________________________________________________________________________________________________

Håper du fikk plukket opp noen tips 🙂 

56 kommentarer

 1. Jeanette

  supre tips! Også ser det jo så lekkert ut også!

  1. Caroline

   Ja 😀 Det blir så friskt og fint! 🙂

  2. Jeanette

   Lemon, lime, vanilla and tamarind make a natural coke a cola. Stay sweet.Enjoy.
   Tusen tak for the water tips and reminder. Love!

   ps. tamarind is at hindu india grocer and spanish grocers or online, the above is original coke a cola recipe.
   tamarind is a sweet sour taste fruit or pulp, tastes like a sweet date mixed with lime flavor.

 2. Heii 🙂 Hvor er glassene fra? 🙂

 3. Nam! Det er så digg med vann med litt smak oppi! Er ganske fan av jordbær og sitron i vannet – yummy! Gleder meg sånn til butikkene er fulle av friske bær !

 4. Hvor har du kjøpt de glassene? De var utrolig fine 🙂

 5. Nam, nå fikk jeg værtfall lyst på vann!:) Kan jeg få spørre deg hvor den koppen er fra? Så stilig og genial, har lett alt for lenge etter en slik uten å finne noe sted, så hvis du ønsker å dele det blir jeg veldig glad:)

   1. Kine.M

    Tusen takk for svar, det var det mye fint å velge mellom:)

   2. er det andre glass enn postet i tidligere post om smoothie?
    Der stod det oppgitt en annen selger 🙂 Nysgjerrig fordi jeg vil gjerne ha like! 🙂

   3. Caroline

    Nei, det er det samme 🙂 Jeg gikk på mine tidligere kjøp hos etsy nå og linket til vedkommende, så da kan det være jeg har linket feil ved anledningen du nevner :/ Men det finnes mange som selger slike, så jeg vil tro at det ikke spiller så stor rolle hvem du kjøper fra 🙂

 6. Kjempefine ideer til forfriskende drikker!
  Hvor har du kjøpt glasset/koppen du har drikken i?
  Den var kjempefin 😀

 7. Tusen takk for gode tips 🙂

 8. Hei 🙂 lurer på om du bruker ferske bær eller om det også går an å bruke frosne? Ferske bær blir så dyrt i lengden, så kjøper nesten bare frosne. Så veldig forfriskende ut, fikk lyst til å prøve selv om jeg drikker relativt mye vann til vanlig og liker det veldig godt som det er 🙂

  1. Caroline

   Ja, i lengden blir det dyrt. Da er det bedre å bruke urter kanskje, så kan du bruke det i maten etterpå 🙂 Så kan du unne deg bær innimellom. Men det funker helt sikkert fint med frosne også, jeg har bare ikke prøvd det før 🙂

   1. Fryste bær funker! Isbiter og smak i ett 😉

 9. Det så utrolig delikat og smakfullt ut! Særlig fra sånne glass!
  Jeg sliter selv med å få i meg nok vann, så nå har jeg lastet ned en app der jeg registrerer alt jeg drikker. Får se om det kan hjelpe litt på vanninntaket 😉

 10. Drikk vann med tilsatt kullsyre med god samvittighet, skaden på tenner av kullsyre er minimal. Sitronsyren du tilsetter i vannet er heller værre, spesielt om du gnisser tennene sammen (som du tidligere har nevnt). Men som sagt, om du har en ellers god tannhyigene er ikke det krise med tillsetning av naturlige syrer fra frukt/bær. Alfa omega er egentlig at du får i deg tilstrekkelig med vann 😉

  1. Caroline

   Ja, det er jo sant 🙂

 11. Enig med deg der, vann er jo så kjedelig! Herlig med litt inspirasjon 🙂

  Men lurer på, er det frosne bær, tinte bær eller ferske bær du bruker? Blir det ikke litt vel klissete med de to sistnevnte? Eller det er kanskje bare det som er godt ? 😛 Og hva gjør du når du har drukket opp vannet – kaster du bærene og urteplantene du tilsatte, bare heller på mere vann eller spiser du det? O.o

  Og en ting til (hehe :P), ser du ofte bruker basilikum og andre urteplanter i oppskriftene dine – men de holder seg jo så dårlig 🙁 Får aldri brukt opp hele planten jeg (det er jo ikke mye som brukes heller) 🙁 Har du noen tips her? 😀

  Kom gjerne med flere slike innlegg med vanninspirasjon forresten! 😀

  1. Caroline

   Jeg bruker ferske bær 🙂 Jeg spiser bærene tilslutt 😉 Og gjerne det andre også, minus sitronen og limen 😉 Fyller gjerne på også!

   Får ikke alltid brukt opp krydderurtene jeg heller, dessverre. Men jeg forsøker å ha flere oppskrifter samme uke hvor jeg får bruk for samme urt, evnt. at jeg bruker det i vann slik som her 🙂

  2. Tre tips for oppbevaring og bruk av urterester 🙂

   1. Tre tips for oppbevaring og bruk av urterester 🙂 : 1. Legg urter i olivenolje og lag digg urteolje. 2. Hakk, klipp opp eller gi urtene en runde i morter, fordel i isbitformer og ha over vann eller olje. Frys, og bruk så mange isbiter du trenger i matlagingen, akkurat når du trenger! 😀 3. Heng opp urtekvaster og tørk. Tørkede urter brukes i matlagingen som krydder. 🙂

   2. Caroline

    Mmmm! Urteolje! Supre tips 🙂

   3. Så gode tips! Tusen takk 😀

  3. Jeanett

   Hei Lise
   Et lite tips til urter ol, putt det i en liten boks ( ferdig kuttet)og sett i fryseren, det er enkelt å løsne,rett fra fryseren og i retten. Kanskje ikke som pynt da 😉 jeg gjør det samme med feks purre, kutter opp hele og det jeg ikke bruker i en boks og rett i fryseren. Tar det ut når jeg begynner å lage feks omelett, og når alt er pisket sammen tar jeg purren i.

   1. Aldri falt meg inn før, men det skal jeg absolutt prøve! 🙂 Takk for tips! 😀

  4. Angående urtene, så kan du bare hakke dem opp før planten blir dårlig og fryse ned. Så kan du bruke det i matlagning senere 🙂

   1. Jepp, det skal jeg prøve neste gang ! 😀

 12. Wow, utrolig freshe bilder! Gode bilder der det er tydelig at bruken av fotoutstyret og komposisjonen er gjennomtenkt er faktisk en av årsakene til at jeg liker bloggen din så godt 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk! Å, jeg blir så glad for å høre det! Tusen takk 😀

 13. Et tips jeg følger er: «Gå aldri forbi en vannkran uten å drikke!» Men også å ha med meg vannflaske overalt. Viktig å drikke nok når man spiser endel fiber, ellers får man vondt i magen!

  1. Caroline

   Haha! Den er ikke dum 😉

 14. Mmmm, så mange samksfulle kombinasjoner! Jeg pleier å gå for vann med fersk mynte og lime eller vann med frosne bringebær – men nå skal jeg jeg teste ut fler av disse også! Spesielt den med chili og sitron! Måå jo være godt!:) vann er sunt og godt for hode og kropp!;)

  1. Caroline

   Do it 🙂 Kjempegodt 🙂

 15. Camilla

  Gode tips! Et innspill fra meg: Sett punktum i stedet for komma. Da kommer innholdet i det du skriver bedre frem 🙂

 16. Så utrolig inspirerende! 🙂 Jeg selv må drikke masse vann under graviditeten, men er super dårlig på det..

 17. Fint med tips – jeg er aaaalt for dårlig til å drikke vann selv. Skal prøve å bli litt flinkere! 🙂

 18. Dette så utrolig friskt og fristende ut! 🙂 jeg drikker alltid mye vann jeg da, og ekstra mye nå når jeg ammer 😉 men får enda mer lyst på vann når det blir presentert på en så lekker måte 🙂 Du skal ha ros for virkelig flotte bilder!! Liker veldig godt bildene dine av mat/drikke. Blir inspirert til å servere maten på en litt mer fristende måte, og det er populært her i heimen 🙂

 19. Linnéa Lunde

  Dette var spennende! Heldigvis er jeg veldig glad i rent vann, beste som finnes når du er tørst! Men dette vil uten tvil hjelpe noen på veien 🙂 Takk for strålende innlegg!
  Jeg kan også tipse om at det finnes apper for å minne deg på å drikke vann! Husker søsteren min hadde en, dessverre søkte jeg det aldri opp da jeg ikke hadde problemer med det selv. Men et annet tips jeg følger selv nå, er å ha en drikkeflaske du liker tilgjengelig overalt – jeg lar den stå på stuebordet så jeg ser den og drikker ganske mye da! Ikke at du trenger mer tips kanskje, men hvis noen vil ha flere tips 🙂 Ha en fin dag, kjære deg!

 20. ÅÅåååå dette så godt ut 😀 takk for kjempefint blogginnlegg! Blir så inspirert av deg 😉

 21. Nå er jeg faktisk veldig flink til å drikke flere liter vann om dagen allerede, men nam så godt det så ut 🙂 Må prøve med frosne bringebær som noen sa over her – »smak og isbit i en».

 22. Fra en bartender ang. virgin «mojito». Knus sammen mynte, og limejuice og søtning – deretter fyll med isbiter og hell over sodavann. Blir mye bedre smak av det da. Personlig bruker jeg gjerne litt limezest i, siden jeg elsker den smaken. Man må ikke ha sukker i heller. Rips er også kjempegodt i ett slikt vann 😀

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 23. Josefine

  Takk for god inspirasjon til nye smaker! Et tips er å la det stå i kjøleskapet over natten, slik at vitaminene og antioksidanter fra fruktene og bærene man bruker blir tatt opp i vannet 🙂

 24. Kathrine

  Fantastisk fristende smakskombinasjoner! Jeg fikk vann i munnen (haha!) av å se bildene!
  Og det kule drikkeglasset gjør jo vanndrikkingen enda mer morsom, om det går an å kalle vanndrikking for gøy 😉

  1. Caroline

   Haha, så bra :p

 25. Kullsyre er faktisk ikke det som skader tennene dine mest, det er de andre syrene som er tilsatt for å smakssette f.eks. Farris som etser. Mye sitron i vannet er derfor ikke så lurt, men blå farris eller vann tilsatt bobler fra kullsyremaskin kan du drikke nærmest ubegrenset av (skal være litt forsiktig med saltene i Farris). Dette fikk jeg hvertfall opplyst om fra min tannlege:)

 26. Så gode forslag til å drikke mer vann. Supre tips!
  Jeg bruker vivatap for å rense vannet for klor rester og tilføre riktig ph i vannet+ mineraler. Anbefaler å sjekke det ut!

 27. Johanna

  Hei eg har spurt deg før men, eg lurte på hen du har kjøpt den koppen på bilde ? og kor mye den koste ? kunne du sett om du fant linken til den?

 28. Et tips for å bruke opp bær og grønnsaksrestene etterpå er å lage smoothie.
  De vannene med syre sper jeg på med eple og ingefær.
  De vannene med grønt og bær sper jeg på med banan.
  Yum, og mindre sløs 😀

 29. Eva_elvira

  Kjære Caroline, please, please, please ikke promoter Soda Stream. Disse produseres på okkupert jord i Palestina. En ting er israelske varer, det har jeg en viss forståelse for at folk ikke bevisst holder seg unna. Men produkter som produseres på land som er okkupert militært, det er ikke bra.

 30. Så godt dette ser ut! 🙂

 31. Benedicte

  Hei Caroline! 🙂
  Jeg lurer på hvordan du får denne hvite bakgrunnen bak glassene? Er det hvit vegg bak? Har så lyst å ta slike freshe bilder, men føler alltid at bakgrunnen forstyrrer det jeg vil ha fokus på. Noen tips? Utrolig fine, inspirerende bilder. Slike innlegg som gjør at kvaliteten på bloggen din virkelig kommer frem, stor respekt for all energien du legger i det! 🙂

  1. Caroline

   Til akkurat disse lagde jeg itt eget lille studio av hvit papp 😉 Brukte bordet vårt, som er hvitt, og satt opp et digert hvitt lerret av hvit papp jeg kjøpte på panduro bak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *