frokostfredag: egg og bacon-twist

hovedeggandcheddar

Hei til fredag! I dag ble det en veldig sen frokost her hjemme, langt etter frokosttid og også etter normal lunsjtid, så da ble det dessverre en litt sen update fra denne kanten også. Men dere vet: den som venter på noe godt! For dette er virkelig yummi! Jeg har hatt et bilde av noe lignende lagret på dataen min i evigheter, men det var først for et par uker siden at jeg prøvde å lage dette, og for en åpenbaring! Egg er plutselig ikke så kjedelig lenger, for dette er virkelig avhengighetsskapende! I tillegg er det så utrolig enkelt, men imponerende godt! Dette er også perfekt å servere dersom du for eksempel skal ha gjester til lunsj, eller hva med rundt påskefrokostbordet? Vi nærmer oss jo med stormskritt 🙂 

IMG_0897

Egg til første måltid er en kjempefin start på dagen, det inneholder som kjent masse proteiner som holder lenge på metthetsfølelsen (spesielt i selskap med bacon) og dermed slipper du å bli fysen på noe annet før det har gått noen timer. 

Oppskriften jeg har brukt er enkel, men du kan fint bruke enda flere ingreidenser, som for eksempel skinke, gressløk, sopp, løk også videre, det er bare å prøve seg frem, men jeg synes akkurat denne er så lettvint og grei 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

du trenger 

♥ 4 egg ♥ 6 skiver bacon ♥ 1 neve revet cheddar ♥ salt og pepper 

ingred

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Bruk et muffinsbrett eller muffinsformer og legg en strimle bacon i en sirkel oppi hver av dem. Visp alle ingrediensene sammen og hell deretter eggeblandingen oppi baconmuffinsformene. Stek på 200 grader i ovnen i ca. 30 minutter. NAM! Ikke fyll formene helt opp med eggeblandingen, de sveller en del. 

slik

___________________________________________________________________________________________________________

Håper du blir like ekstatisk som meg! Og at det smaker  

IMG_0910

36 kommentarer

  1. Hei Caroline

    Dette så virkelig digg ut så nå skal jeg lage meg en skikkelig egge lunsj her. Til frokost ble det kylling salat, rester fra igår og siden det var så lite er jeg ekstra sulten nå så nå skal det virkelig bli godt med litt egg her.

    Tusen takk for flott og fristende fredagslunsj innlegg.

    Ha en riktig god helg og kos deg masse

    klems

  2. Merethe

    FANTASTISK!
    Dette skal tilogmed jeg klare 🙂

    Tusen takk for fin oppskrift på frokost!

    God helg til dere alle 3

  3. ååh! Supert tips til helgefrokost 🙂 har alltid vært glad i alt som har med egg å gjøre, så dette blir nok toppers!

    Ønsker deg og familien en superduper fin fredag<3
    http://sofiemortensen.com

  4. så himmelsk godt ut!

    1. Caroline

      Til og med pasienten spiste det, så da må det ha vært bra 😀

  5. Det ser utrolig godt ut :), det må jeg prøve. Kanskje jeg bytter ut bacon med spekeskinke.
    Nydelig service du har, kan jeg spørre hvilket merke det er?
    Elsker bloggen din, du gir meg masse inspirasjon.Digger deg 🙂 Stå på!

    1. Caroline

      Det er fra Green Gate 🙂

      Tusen takk, det var hyggelig å høre <3

  6. Det så super godt ut! 🙂

  7. Oi! Spiser du ikke noe før det er så langt på dag? Hadde ikke klart å vente til kl ett med frokost jeg ;p

    1. Nå har hun vel lagd frokosten, tatt bilder, spist frokost, hygget seg med familien sin, fiksa bilder, lagd blogginnlegg, posta blogginnlegg FØR dette kom på trykk.

      Men hvis dette ikke var sarkastisk ment, sp beklager jeg, og anbefaler deg å revurdere smileybruken og ordlyden din. For du høres ut som du er kverulant i mine ører, hvertfall.

      1. Marita

        Jeg oppfatter kommentaren til kitty som et helt normalt spørsmål, men din kommentar derimot Marie, den virker både kverulerende og utidig 🙁 alle tolker ting på ulike måter, kan vere greit å tenke litt over av og til 😉

  8. Har laget dette mange ganger selv, er vanvittig god frokost! 🙂

  9. Jeanette

    dette må prøves! har du forresten testet lavkarbo vaffelmiksen til Easy? Kjøpte en pakke og er veldig spent!

  10. I have to try this myself!!!Looks so delicious!!!

  11. Åhhh det så godt ut, takk for inspirasjon til ny venninne lunsj og søndags frokost 🙂 Den skal jeg imponere med hehe Må bare kjøpe muffins form, har brukt de papir formene i mange forskjellige fine varianter. God helg 🙂

  12. Caroline

    Så morsomt.Fikk servert dette for første gang forrige helg! Kjempegodt!

  13. Ih, hvor ser det bare lækkert ud, Caroline! Det må jeg prøve! Jeg er gået lidt død i det traditionelle æg og bacon til morgenmad. Så dette vil være perfekt! 🙂

    <3 C.

  14. For et fantastisk frokosttips! Det vil bli oppfylt til frokost både i morgen og søndag. Det skal dog sies at både mannen (les:vestlending) ikke er glad i fett – ikke jeg heller. Hvilket bacon kjøper dere? Igjen tusen takk! klem

  15. Madeleine

    Oi, så utrolig lurt! Takk for tipset! Det ser utrolig fresht ut – og smaker sikkert like godt 🙂
    God helg til dere! 🙂

  16. That looks so yummy! My hubby would definitely love that too XD

    <3 Hannele
    http://www.rakkaudellahannele.fi

  17. Så utrolig lite mat.. Frokost under 200 kcal vi satser på..?

    1. Caroline

      Foreslår at du finner frem kalkulator og tar utgangspunkt i http://www.matvaretabellen.no 😉 Dette er nok mye mer enn 200 kcal.

      Uansett så er størrelsen på et måltid relativt til hva man har spist tidligere på dagen, og hva man spiser senere.

    2. Bare Baconet er jo 350 kalorier? Hun spiste sikkert flere, men man trenger ikke forsyne seg med alt med en gang, vet du. Anbefaler å sjekke ut matvaretabellen…

  18. Mmmmm…!! Det så godt ut, utrolig lekkert og veldig smakfullt. Hotellfrokostfølelse over det, må jeg prøve meg på 🙂

  19. Du har så utrolig mange gode oppskrifter på bloggen fortiden, så deilig 🙂 Dette så kjempe deilig ut, og skal helt klart serveres til samboren min som elsker alle elementene i denne retten. Fine bilder også 🙂

  20. Disse blir såå mye bedre om du lar baconet steke litt i ovnen først, slik at de blir litt stekt, og så heller oppi eggeblandingen og steker til den er ferdig, da blir baconet mye mer sprøtt! om man liker det best da 🙂 jeg lager også egg og bacon i ovnen, ved å sprøsteke baconet som blir lagt som en skål i muffinsform først, klekker oppi et egg og sa er det bare å vente litt til egget er så stekt som du ønsker og så tada! egg og bacon på en delikat måte 🙂

    1. Caroline

      Takk for tips 🙂

  21. Mmmmm det ser bare rigtig läkkert ud! Jeg har lavet äggemuffins för, men aldrig med bacon viklet rundt om. Det maa jeg pröve snart! 🙂

    God lördag til dig!

  22. Tror du man kunne laget noe slikt til et tapasbord? Du er så flink!! Ha en fin helg <3

    1. Caroline

      Ja! En kjempegod idé 🙂

  23. Hei!
    Tror du det går an å lage det samme uten bacon (spiser ikke kjøtt), eller vil egget sette seg fast i formen og bli vanskelig å få ut? 🙂

    1. Caroline

      Da ville jeg i så fall ha smurt formen godt først 🙂 Eggemuffins går jo helt fint å lage, men da er det jo kanskje finere å bruke muffinsformer av papir? 🙂

  24. Victoria

    Ble så inspirert at jeg måtte lage det umiddelbart etter at jeg hadde sett innlegget på fredag! Det smakte helt nydelig med frisk salat ved siden av! 🙂 Tusen takk for supert tips!

  25. Maria T.

    Fekk endeleg prøvd ut oppskrifta di Caroline. Nydeleg godt! Ein ny favoritt :-). Tusen takk for ein superfin blogg.
    Mvh
    Maria T.

    1. Caroline

      Godt å høre 🙂

      Tusen takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *