sykepleier og alenemamma

pasient1

Beklager så mye for sen update, men i dag måtte jeg bare hoppe elegant over første innlegg. Når mannen i huset er syk innebærer nemlig det at jeg blir alenemamma, og plutselig har døgnet bare 12 timer. Og jeg snakker ikke om alenemamma bare for Nelia, men for Lars-Kristian også. Så plutselig har jeg ikke bare ett barn, men to! De fleste av dere kjenner kanskje til mannfolk og deres ekstrasykdom som automatisk følger med når de er syke, merkelig det der at vi kvinner aldri får denne 😉 Lars-Kristian har i hvert fall vært døden nær inntill 4 ganger bare i dag og han har vel hatt febermåleren i munnen sånn ca. 20 ganger. Eller var det 30? Vi snakker i hvert fall minst én gang hvert tiende minutt, bare for å sjekke om det han kjente var en liten stigning eller ei. Haha, jeg knekker sammen! Nei, kroppstemperaturen endrer seg faktisk ikke på 10 miniutter altså, i hvert fall ikke til det drastiske. En typisk ting han også rammes av, annet enn hysteri hva gjelder måling av kroppens temperatur, er beslutningsangst. Jeg var i byen tidligere etter å ha kjørt Nelia i barnehagen og trimmet kroppen hos Elixia, og ringte for å høre om jeg skulle kjøpe med noe hjem. 

pasientensmat

– Jeg har kanskje lyst på boller. 

– Hva da kanskje? Jeg kjører forbi Meny om 15 sekunder, og det hadde vært fint om du bestemte deg så jeg slipper å snu.  

– Åååå. Ok. Jo. Ja, kjøp med boller, da. Eller vent! Jeg vil ha sånn berlinerboller med syltetøy også. Og det må være sjokolade i bollene. Og så må vi ha Paracet, nesespray, pepsi max og noe godt til middag. 

sykepleier1

 – (annonselenke) jumpsuiten min er herfra – 

Så mye for kanskje boller der, altså 😉 

___________________________________________________________________________________________________________

Jeg har i hvert fall bestemt meg for at jeg IKKE skal bli syk. Det har jeg virkelig ikke tid til! Så jeg har hamstret antibac og prøver å holde meg unna når han nyser. Men klemmene må jeg bare ha. Eller, han må kanskje ha dem enda mer enn meg, og jeg er en klemmer, så de deler jeg alltid ut 🙂 Dessuten, sjansen for at jeg også blir syk er vel mer enn stor nok allerede, men jeg skal ha et positivt sinn og tenke at jeg ikke blir rammet. Og ikke Nelia heller ♥ 

Vi sees til oppskrift-onsdag senere, nå skal jeg kjøre for å hente i barnehagen! 

109 kommentarer

 1. Haha, så gøy når du deler slike sider av hverdagen 🙂 Vakker du er!

 2. Haha.. Jeg lo høyt da jeg leste dette innlegget! Kjenner det såååå godt igjen! Jeg og mannen har nettopp ligget med influensa begge to (jeg fikk i tillegg streptokokker), og han var jo bare myyyye sykere enn meg!! Haha.. Så det var for det meste jeg som ordnet med barna. Hihi.. Nå er heldigvis alle friske igjen!
  God bedring til mannen din og en «styrkeklem» sendes din vei!

 3. Haha 😀 Merkelig det der..
  Går i boller o.l og bestilling av «ekstra god middag» fra mannen i heimen her også ved livstruende «influensa» (les: ca 37,7 i feber og en dæsj hoste etterfulgt av litt snufsing) ;D

 4. Ha ha ha jeg ler høyt! Med en gang jeg så bilde, kunne jeg tenke meg til resten. Dumt han er syk, men stakkars deg Caroline 😉 lykke til.

 5. Flott Caroline, fantastisk innlegg!
  Vi vet jo alle hvordan d er å ha syk mann i hus, de er vel alle like.
  Vi hadde begge to spysjuka i går, phu det var helt pyton! Ingen av oss orket å kjøre toåringen i bhg. Vi prøvde å kle henne med da han vi over doen! Grøss og gru- godt vi er ferdige med det!
  Masse god bedring til LK.
  Du får legge lista lavere, vi overlever færre innlegg fra bloggen!
  Krysser fingrene for at du og lille tulla ikke blir syk!
  Forresten vi har kjøpt et nytt øretermometer fra braun- helt genialt og faktisk veldig pålitelig. Veldig kjekt for tulla her for det er uaktuelt å måle i rompa. Så kan j sjekke tempen hennes når hun sover også. Skjønner ikke hvorfor j ventet to år med å kjøpe det!

 6. Annette

  Joda, veldig gøy med syk mann. Klassiker det der. Meeeeeen, hva hvis menn hadde «hengt ut» oss damer ut på samme måte????! Det bobler jo over med spydigheter og såkalte morsomheter om de stakkars mannfolka i kommentarfeltet her. Jo visst er det morsomt, men vi damer hadde IKKE likt det hvis mannfolka hadde hold på på samme måte med oss. Joda, nå er jeg sur og tverr og lager dårlig stemning. Det får så vere….Jeg følte bare jeg måtte forsvare mannfolka her litt!!!

  1. Mannen min «henger meg ut», ofte, for at jeg er vimsete og klønete. Det er jo slik jeg er… Og menn er sutrete når de er sur, hva med å se humoren i det? Hadde jeg ikke kunne ledd av han når han er «døden nær» hadde jeg aldri holdt ut å være i samme hus! :p

 7. Annette

  Joda, veldig gøy med syk mann. Klassiker det der. Meeeeeen, hva hvis menn hadde «hengt ut» oss damer ut på samme måte????! Det bobler jo over med spydigheter og såkalte morsomheter om de stakkars mannfolka i kommentarfeltet her. Jo visst er det morsomt, men vi damer hadde IKKE likt det hvis mannfolka hadde hold på på samme måte med oss. Joda, nå er jeg sur og tverr og lager dårlig stemning. Det får så vere….Jeg følte bare jeg måtte forsvare mannfolka her litt!!!

 8. Haha! Så gøy innlegg! Jeg liker så godt sånne hverdagsinnlegg.

 9. Unnskyld at jeg ler høyt, men dette var et herlig innlegg! Så personlig og nydelig… digger bildet av LK i daybeden. God bedring LK… he he he (jeg ler med deg, ikke av deg!)

 10. Ha ha, elsker sånne hverdagslige innlegg.
  God bedring til LK!
  Tusen takk for superfin blogg, du er herlig!

 11. Herlig 😀 Får håpe formen kommer seg raskt 😉

  Kroppstemperaturen kan forresten øke drastisk på svært kort tid, og da er man ofte kritisk dårlig – og hører best hjemme på sykehus.

 12. Haha, den har vi her også. Mann i full zombiemodus som ikke klarer annet enn å subbe rundt og se stakkarslig ut. Hører ikke annet enn «øøøøøøhhhhh» (stadig høyere om han ikke får respons).

  Til slutt ble jeg så lei at jeg ba han om å legge seg hvis han var så dårlig, blir irriterende å ta seg av to aktive småbarn mens pappaen bare sitter å ser tomt på oss og venter på sin tur. Joda opp med seg… Ti minutter senere får jeg sms fra han «paracet og ett glass iskaldt vann?» Haha må jo nesten bare le, det sterke kjønn my ass 😛

 13. God bedring til mannen, mannesjuka er den værste! (og de klager på oss når vi har pms..? :P)

  Min nitti år gamle nabo sverger til følgende hver gang hun har besøk av forkjøla folk:
  ca 2 cm revet, fersk ingefær i en kopp, hell over kokende vann og la trekke noen minutter
  Når det nærmer seg drikketemperatur: skvis oppi saften av en halv sitron og bland inn ca 1 ss (!) honning.

  Jeg synes det var litt heavy på honningen, men da jeg var syk for tredje gang i vinter her for noen uker siden ble jeg påtvunget det alikevel. Så godt som frisk på to dager. Kan jo være verdt å prøve?

 14. Haha! Mannesyken er det værste! Vi har akkurat hatt en runde men mannen her i huset! Hadde stadig febersymptomer som han så fint kaller det når formen ikke er helt på topp

 15. Har ikke «vaksine kongen» vaksinert seg a?

  1. Caroline

   For en tåpelig kommentar om noe som tar liv av tusenvis av barn hvert år… At du gjør narr av noen som engasjerer seg i en så viktig debatt sier svært mye om deg som person.

   Hvordan mener du at han skulle vaksinert seg mot dette?

  2. For en forkastelig kommentar.

  3. What??! Den kommentaren falt på feil tidspunkt, med tanke på vaksinedebatten som herjer nå!

 16. Dette er uten tvil ditt beste innlegg på bloggen Caroline!
  Ektefølt og herlig hverdagskaos. Stå på, og god bedring! 🙂

 17. Hehe, får også plutselig ett barn til når kjæresten er syk. :p

 18. Yes…. manneviruset;). Jeg har nemlig lest at dette manneviruset fins. Menn blir faktisk litt sykere en vi kvinner når de først blir det. Så Lars Kristian, du leser jo av og til svarene. Nå kan du slå deg på brystet og faktisk bare være mannesyk så mye du vil 😉

 19. Lovely photos

  aboutacloset.com

 20. Jeg er også sykepleier, men mangler alenemamma! Ja takk<3 og del gjerne  http://tipptopptur.no/bidrag/2916

 21. Haha! Kjenner til den der 🙂 Har en mann selv som også blir litt mer syk enn det han egentlig er.. Mannesyndromet?

  1. Caroline

   Så absolutt! 🙂

 22. Hahah morsomt innlegg 😀

 23. Ida Charlotte

  HAHA! Jeg er så enig! AKKUTRAT SÅNN er samboeren min også, når han er syk. Menn altså ;P

 24. Et godt tips mot smitte: ta «ester c» hver dag. Da har du vitamin c beskyttelse jevnt gjennom dagen. I tider med mye sykdom rundt meg tar jeg 2 stk hver morgen. Funker som bare det!

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 25. Lillian

  Åh det kjenner jeg meg bare så igjen i! Jeg har to barn da, men det føles til tider som jeg har tre… spesielt når mannen er syk 🙂
  Når jeg er syk derimot får jeg kjeft… fordi han er redd for å bli smittet! Ingen sympati der i gården… hrmf!
  PS! Et tips – hvis du merker det første snev av smitte, spis rå løk! Skjær det i biter og dander på leverpostei eller lignende.

  Antibac er lurt. Det var en gang vi var på campingtur i en trang campingvogn, og jeg var sylta!
  Men jeg hadde snørrpapir som jeg gjemte i en tett pose med en gang, slik at det ikke skulle sirkulere basselusker, og jeg spritet meg x antall ganger. INgen ble smittet!

  Så pass på at din kjære ikke slenger fra seg snørrfiller overalt.

 26. Lurer på hva mannen din synes om å bli «hengt ut» på denne måten, hehe.
  Hadde bare lyst til å si noe om den «jeg har virkelig ikke tid til å bli syk»-kommentaren. Det er noe man hører ofte, er det noen som ikke har sagt det en eller annen gang, eller tenkt det? Liker rett og slett ikke den holdningen, at vi aldri kan ta oss tid til å bli syke. Dagens press om å prestere og være på topp hele tiden er umennesklig. og siden vi har så mye å gjøre hele tiden, har vi vel aldri tid til å være syke, eller? Synes det er verdt å tenke på, av og til må man ta en time-out for å lytte til kroppen, slappe av og la seg selv bli frisk igjen..vi er da bare mennesker.

  God helg!

 27. hahah, morsomt innlegge med mannesykdom 😛
  https://www.youtube.com/watch?v=5xjHwZhurnE se fra 3.30 😛

  1. Caroline

   Haha 😀

 28. Genialt – min type humor!

 29. Annamaia

  Herligt indlæg om din stakkels syge mand – det klæder bloggen vældig godt med din fine humor 🙂

 30. Hei, den lilla sofaen din var kjempe fin, samme med konsollbordet ved siden av? Kan jeg bry deg med å spørre hvor du har kjøpt dem?

  1. Caroline

   Det er fra TM Design 🙂

 31. Hei! Ikke god å være syk. Bare ett Tips: bruk Paracet og Ibux sammen. De tar lettere knekken på feber og smerte sammen. Lærte det av ei som jobber på apotek. Og det funker. Tannleger anbefaler denne «Coctailen» etter feks visdomstanns operasjoner.

  1. Caroline

   Kampdose, som Lars-Kristian kaller det 😉 2 paracett og 1 ibux :p

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *