oppskrift-onsdag: rekewok med kokos

IMG_0741

Jeg elsker den friske, sprø smaken på grønnsakene i en wok, og kokos er jeg så svak for, så det er nesten alltid med i mine wok-oppskrifter. Denne gangen tok jeg litt av alt som fristet da jeg var i butikken, så dette ble en god blanding av mange deilige ingredienser. Jeg laget den helt seriøst på 20 minutter, inkludert delingen av grønnsaker. Perfekt hverdagsmat på en hektisk ukedag, ikke minst sunt og veldig smakelig. Smakte visst helt fantastisk for den syke også 😉 

___________________________________________________________________________________________________________

wok med reker til 2 

♥ reker i lake ♥ 1 pakke sukkererter ♥ 1 gul paprika ♥ 1 rød paprika ♥ miniasparges ♥ 1 bunt brokoli ♥ 2-3 never usaltede cashewnøtter ♥ 1/2 rød chili ♥ frisk ingefær ♥ frisk koriander ♥ 1 purreløk ♥ 2 lime ♥ 1 stor boks kokosmelk ♥ salt og pepper ♥ buljongterning fisk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 3 ss. tørket kokos / kokosmasse

1ingredienser1

ingredienser

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

del opp paprikaen i passe skiver, og gjør det samme med brokkolien. Del chilien i to, fjern steinene og hakk den opp i små biter. Ha godt med smør i en wokpanne, og start med de største grønnsakene. Jeg woker brokkolien først, deretter paprika, sukkererter, asparges, vårløk og cashewnøtter. Jeg skviser lime over etter hvert, og blander også inn både hakket hvitløk, chili og masse, masse koriander. Jeg smaker til med ingefær underveis, men bruker en miniraspe slik at bitene ikke blir så store. Når alt er passe woket, tilsetter jeg kokosmelken, rekene, kokosmassen og smuldrer over buljongterningen. Rekene trenger kun et par minutter før de er ferdige, så er det egentlig bare å servere. Gjerne med litt frisk koriander på toppen. Nam! 

IMG_0701

IMG_0721

– håper det smaker – 

37 kommentarer

 1. Det ser skikkelig godt ut! Bare kjipern at jeg ikke tåler reker 🙁 Skalldyr=kjapp tur med blålys…

  Men kanskje det går an å bruke noe annet? Kylling f.eks? Evt skinke? Hva tror du?

  1. Alltså, matlagning handlar om känsla och att testa om saker funkar ihop.. jag är helt säker på att du klarar att slänga ihop en jättegod maträtt med ingredienser som du tål att äta, utan att behöva fråga Caroline 🙂 men ja, kyckling eller skinka låter som utmärkta ersättare för räkor!

   Lycka till i köket 🙂

   1. Takk for at du tok deg bryet med å svare -says…………….poenget mitt er at siden jeg ikke har smakt denne retten før så er det lettere for en som f.eks i dette tilfellet Caroline som er kokken bak retten, å vite om smakene vil passe sammen med f.eks kylling. Personlig så ville jeg funnet det kjedelig hvis jeg hadde handlet inn og laget dette, og slengt oppi kylling istedet for reker, også hadde ikke smakssammensetningene passet i hele tatt, altså en skikkelig kræsj.

    Men nok engang, fint at du svarte!

 2. Jeg prøvde meg på en eldre oppskrift fra deg i dag, den hvor man huler ut paprika og stuffer med go’ saker, godt

 3. Jeanette

  Har et spørsmål heeelt utenom dette som jeg håper du vil svare på 🙂 Er badetøyet fra Victoria’s Secret normalt i størrelsen? Det ser så veldig teeny tiny ut på de (utrolig flotte) modellene, så er redd for at den normale størrelsen min skal være for liten… Har du erfaring med retur til dem hvis det skulle bli helt feil? 🙂 Har kun bestilt BHer derfra før, men bikiniene er jo såååå lekre *sikle!*

  1. Caroline

   Å, det kommer så an på hvilken modell du tenker på? Jeg har opplevd at underdelene kan være store i strl., men også små, så det varierer ut fra hvilken modell som sagt :/ Bhene er normale synes jeg 🙂 SÅ mye fint! Jeg har ikke returnert noe før, synes det er så mye styr til utlandet :/

   1. Jeanette

    Tenkte på den «ruffle» bikinien du hadde i sommer. Denne underdelen: (https://www.victoriassecret.com/swimwear/bikinis/the-ruffle-cheeky-beach-sexy?ProductID=210306&CatalogueType=OLS)
    Også så jeg på denne underdelen https://www.victoriassecret.com/swimwear/bikinis/the-knockout-bikini-beach-sexy?ProductID=205404&CatalogueType=OLS med denne toppen https://www.victoriassecret.com/swimwear/bikinis/the-getaway-halter-beach-sexy?ProductID=229112&CatalogueType=OLS
    Egentlig har jeg lyst på sånn alle, det er jo så utrolig mye flott! Har justert ned handlekurven fra syv til to bikinier – haha!

  2. Theresa

   Jeg har bestilt fra VS flere ganger og min erfaring er at størrelsene er ganske normale. Men som Caroline nevner er det flere ulike modeller, spesielt av underdelene – noen skal være ganske små, andre skal være mer dekkende osv. Vil tipse deg om å sjekke den «veiledningen» de har for hvordan de ulike underdelene skal være 🙂 Har også returnert og byttet en gang, det gikk helt fint, men tok ganske lang tid. Jeg pleier å bestille tidlig vår hvis jeg skal ha ny bikini til sommeren 😉 Lykke til!

   1. Vil gi deg et tips: overdelen, både de med bh-størrelser og de vanlige med S,M,L osv, er normale. Så gå for det du bruker normalt. Underdelen derimot, ville jeg gått opp en størrelse i. Det er fordi at underdelene VS designer er ofte mindre bak på rumpa enn hva man kanskje ønsker. De er normale de og altså, men jeg merker at det fort vises litt mer av bakenden enn hva som er ønskelig 😉

   2. Jeanette

    Tusen takk for svar, alle tre 🙂

    Liker at det er slik stemning i kommentarfeltet ditt, Caroline! Hyggelig med dialog og hjelp med og fra både deg og andre lesere. Det er ganske unikt, ihvertfall blant de bloggene jeg leser!

   3. Caroline

    Hei Jeanette 🙂 Vet du hva, det liker jeg også 😀

 4. Det så godt ut! Nam nam 🙂

  Har du sett en film som heter the greatest movie ever sold? Anbefaler den på en sykedag, kjempemorsom!

  1. Caroline

   Nei, den har jeg ikke sett. Takk for tips 🙂

 5. Nam!! 🙂 Det må prøves!! 🙂

 6. Hvor er suppeskålene fra? Super søte!

  1. Caroline

   miss etoile 🙂

 7. Hei!

  Har letet rundt på nett etter info om en reisetrille, men er fortsatt i villrede. Spør derfor deg

  1. Caroline

   Babyzen Yoyo 🙂 Den er genial!

 8. Hahaha! Jeg leste først «1 pakke suketter» blant ingrediensene.. tenkte bare «fysj, hva i alle dager?!», før hjernen våknet og øynene klarte å lese riktig: sukkererter 🙂 hehe.

  Dette ser forresten virkelig godt ut, så oppskriften skal prøves! 😀 du et så flink!

  Fin dag til deg <3

 9. Kommer det snart ny kokebok?

  1. Caroline

   Nei, har dessverre ingen planer om en ny bok akkurat nå :/

 10. Hei Caroline,
  Hvor er den fine marmorfjølen fra?
  Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline

   Den er fra h&m home 🙂

 11. Den ser god ut! spesielt om man bytter rekene i lake med de fantastiske ferske rekene som kommer på denne årstiden! 🙂

 12. Mmmmm ser lækkert ud! Det vil jeg også prøve at lave snart 🙂

 13. Ah, deler av kommentaren min forsvant, spør igjen:-) Var ang reisetrille..

  Bebisn er ca 6 mnd når vi reiser til Thailand, tenker hun skal sove i den på dagtid og kanskje på kvelden hvis vi er ute og spiser også.. Kjøper jeg i såfall 6+ eller 0+?

  1. Caroline

   Jeg ville gått for 0+ 🙂 Men det kommer jo også litt an på høyde + vekt til barnet 🙂

 14. Christine

  Hei, Caroline.

  Du som nylig har ommøblert stuen din.. 🙂 Lurte på om du har tips til noen stilige spisestuestoler? Liker dine veldig godt, men jeg bor så langt unna der man kan få kjøpt de, og det blir vel veldig dyrt med frakt..

  1. Caroline

   Jeg synes de fleste kjedene har masse fint for tiden, bohus, skeidar, living, ikea etc. 🙂

 15. Hvor er skålene fra? Super søte!

  1. Caroline

   miss etoile 🙂

 16. Så fint!
  Hvor har du kjøpt bokholderen? 🙂

  1. Caroline

   Den er gammel, huskder dessverre ikke hvor den er fra 🙁

 17. Hei! Har aldri hørt om tørket kokos pulver før. Brukt bare bokser med Kokos melk. Får en kjøpt det på Meny eller må en i spesial butikk? Yummy. Vil prøve denne retten.

  1. Caroline

   Tørket kokos er bare vanlig kokos som er tørket, altså det du får kjøpt på vanlig dagligvare, også kalt kokosmasse ofte 🙂

   1. Takk for svar. Skjønner. Det en bruker til å lage kokosmakroner ol fra også. Trodde ikke det ga nok smak , men blir sikkert bra når en koker det ut. Dette vil jeg prøve.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *