min første bollebakst

IMG_0046

Verdens skjønneste lille har bakt boller med mamma for første gang i dag, og det var så stas! Veldig stas for henne, og kanskje ekstra stas for meg. Hun blir jo så stor!

IMG_0062

IMG_0088

IMG_0074

Etter hvert prøvde hun å rulle deigen til boller, men endte med å slå den paddeflat i stedet. Haha 🙂 Hun var ikke så glad i deigen som jeg hadde sett for meg, den gikk inn i munnen, men fort ut igjen hver gang. Jeg tror hun synes det var vanskelig å tygge den, at hun ikke helt forstod hva det skulle være godt for. Seigt og klissete. Hvetemel derimot, det gikk inn med liv og lyst, utrolig nok. Bolledeig er kanskje mer min greie, jeg spiser heller det enn ferdigstekte boller, men når bollene er ferdige og jeg husker hvor godt det er, spiser jeg dem også. Så bollebakedag = stappmett Caroline så og si hele tiden. Og jeg kan jo ikke si nei til dette! Det er bare fastelavn en gang i året og i morgen er det heldigvis mandag 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

IMG_0107

IMG_0118

Nå er vi klare for boller og litt Homeland før en ny uke kicker i gang! Håper søndagen deres er kjempefin 

53 kommentarer

 1. Ser veldig koselig ut med bollebakingen 🙂 husker godt da jeg bakte med eldstemann første gang, pepperkaker.. ❤️ Gode minner! Ser at dere hadde en koselig kveld i går og, og det hadde vi og 🙂 Ute å spiste tapas sammen med mannen, første gang jeg har vært ute av huset på kvelden på 6 (!!) måneder, siste gang var før minstemann ble født! Gjett om det føltes godt å komme seg ut da!!! Ha en fin kveld videre 🙂

  1. Idadida

   Aj aj! Godt å lese at det ikke bare er jeg som er mye hjemme med minsten. 🙂 Vi bør bli flinkere å prioritere oss selv av og til.. 🙂

  2. divineangel

   The BEST!
   You are the best mother!
   You have given Nelia the BEST GIFT.
   A mother who loves her and teaches her to cook with love in the kitchen.
   Vaer sa god
   Tusen Takk

 2. Herlige lille Nelia, er så gøy å bake med de små =) De opplever det på en helt annen måte enn oss, og vi får ta del i deres undring som i seg selv er noe helt eget =) Vi bakte Kanelboller idag, men lillemor hadde veldig lite tålmodighet.. ble mye sure miner når hun måtte vente så lenge på bakingen 😛 ble mye mammmaaaa bake..? mammaaaaaaaa bake..? haha.. veldig fornøyd når hun fikk spise bollene etterpå da 😀

 3. Awwww! She’s so cute! Can’t wait to do that with my little boy <3.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 4. Kariann Berntsen

  For noen fine øyeblikksbilder! Blir jo nesten helt på gråten her jeg sitter og leser. Dere er jo bare så søte sammen! <3
  Kjenner jeg gleder meg til Thea blir så stor og kan bli med på kjøkkenet. Nå går det mer i at hun kryper rundt på gulvet og slår på grytene. He he. Men tiden går altfor fort, så må bare nyte øyeblikket og milepælene tulla har nå. 🙂
  God fastelaven.
  -Kariann

  1. Caroline

   Tiden går utrolig fort, dere er der før du vet ordet av det 😉

 5. Å, så koselig det så ut!:) Og resultatet så helt nydelig ut!:) Tenkte å prøve meg på de LCHF bollene dine, men det ble med tanken. Maybe next years fastelaven;) Ble trilletur i Frognerparken med ferdigbakte godsaker på kafé istedet;) Men vesla skjønner heldigvis ikke forskjellen ennå;) Men det er vel begrenset hvor mange år til mor kan sluntre unna fastelavensbollebaksten;)

  1. Caroline

   Ååh, det hørtes utrolig koselig ut 🙂

 6. So sweet you two together baking!!!The last photo seams so delicious!!!!Can I have one please??:-P
  Have a great week!

  1. Caroline

   Have a great week to, Lela 🙂

 7. Hehe godt det ikke bare er meg som liker bolledeig! Resultatet ble strålende, så det fiksa dere fint 🙂 God søndags kveld 🙂

  1. Caroline

   Takk det samme, Anita 🙂

 8. Charlotte

  Hei søte deg! Ser ut som en fantastisk dag!<3
  Men det er en ting jeg lirer på. Hvordan går det med LCHF, nå som dere har Nelia? Og er dere like "strenge" som dere var før dere fikk hun? 🙂
  Ha en flott dag Caroline! Jeg digger deg <3

  1. Caroline

   Det går helt fint 🙂 Vi har aldri vært spesielt strenge, men for Nelia sin del så handler det om å la henne smake på alt mulig, slik at hun utvikler smakssansene sine 🙂

   1. Det synes jeg er en kjempefin holdning. Da gir dere barnet det beste utgangspunktet!

 9. Kan du ver so snill å legge ut oppskrift av fastelavens bollene de såg så gode ut

 10. Aleksandra

  Så utrolig koselig det så ut! Dere er så søte begge to!
  Jeg lurer på hvor mange ganger i uka du bruker punktvipper og om du har noen erfaring med vippeserum?
  Jeg har vært avhengig av vippeextensions en stund nå, og selv om det har fungert kjempebra er jeg nødt til å ta en økonomisk begrunnet pause.. Så jeg tok de av i dag.. Og hallo, jeg føler meg jo helt naken og skallet når jeg har kun mine små vipper igjen.. Blir de lengre? Og har du naturlig lange vipper fra før av? Syns du har en så fin dybde i blikket som jeg ikke klarer å få til uten vippeextensions 🙁

  1. Caroline

   Jeg bruker punktvipper som jeg setter på selv, disse kan jeg ha 2-4 dager avhengig av maskarabruk 🙂 Så det er deilig! Ellers bruker jeg ingenting om jeg ikke skal noe spsielt, men jeg liker å bruke punktvipper når vi tar antrekksbilder etc. 🙂

   Klem!

 11. Camilla

  Det var mye god stemning i disse bildene, nydelige 🙂

  Jeg bare lurte på om du fortsatt liker å drømme deg litt bort i bladet om bryllup? Det er såååå mye fint å se selv om man ikke skal gifte seg syns jeg.

  Kos deg med mandag i morgen!

  1. Caroline

   JA! Finner mye inspirasjon selv om jeg allerede har giftet meg også, blant annet til borddekking eller andre ting 🙂

 12. Har hun krøller eller krøller dere håret hennes? 🙂 Søt hvertfall!

  1. Caroline

   Hun har krøller 🙂

 13. Nå ble jeg rørt ❤. Nelia har blitt så stor :). Tiden flyr.

  Hvordan går det med lesingen ? Vil du dele noen studieteknikker? Ville blitt glad om du ville 🙂 Får du forresten utdannelsen din sponset ?

  Takk for at du delte bollebakingen med oss 🙂

  Klem

  1. Caroline

   Å, jeg vet det! Altfor fort!

   Det går helt fint, men jeg er nødt til å lese mer kjenner jeg. Og ikke så sent på kvelden, helst litt på dagtid også. Har ingen spesiell teknikk enda, annet enn at jeg liker å tegne og å lese litt høyt 😉

   Klem tilbake!

 14. Det heter «så å si» og «fastelavn» 🙂

 15. Nydelig jente dere har fått. Jeg har selv to og dere har mye godt i vente. Første gang på bloggen din. Jenter som går sin vei liker jeg. Vi møter motstand, driter oss litt ut, men wtf! Livet er rett foran oss!
  Nyt de gode stundene og hent erfaring fra de andre.
  Klem fra ny følger.

 16. Så søt lille Nelia er <3 Jeg ser hun har ganske langt hår. Det har dattera mi også. Vurderer å klippe henne litt så det ikke blir så fjonete, men hun er bare 8 mnd så vet ikke om det er vanlig. Har dere klippet Nelia? 🙂 Ikke helt relevant til innlegget, men 🙂

  1. Caroline

   Nei, ingen klipp her ennå 🙂 Tror ikke vi kommer til å gjøre det heller 🙂

 17. Åh, å lese deg samtidig som Pappahjerte er så flott! Hos deg er det ultraflotte bilder som kaprer situasjonen og følelsene i situasjonen som utspiller seg så utrolig bra at tekst såvidt er nødvendig for å få med seg historien (nettopp derfor er bloggen din på sitt desidert beste i julen), mens hos Pappahjerte er det saftige og søte småhistorier fra hverdagen som er hans talent. Dere er bare gulle god begge 2!
  Gleder meg ikke til den dagen om lenge når du velger å legge ned bloggen, men får bare håpe at når den tid kommer så er det kanskje en bok under planlegging også!

 18. Det er såå koselig å bake med de små! Jeg er riktignok «bare» tante og ikke mamma, men jeg har så mange gode minner med nevøen min på kjøkkenet – og han har blitt så flink! Selv hang jeg alltid i mammas forkle og ville lære (og smake, haha), og det er jeg veldig glad for at jeg fikk lov til! 🙂

 19. Hei Caroline 🙂

  Jeg har nylig kjøpt meg den samme pulsklokken som du har, og prøver å finne ut om det er mulig å se prosent av makspulsen når jeg løper. Jeg har selvfølgelig prøvd å søke på internett og bruke bruksanvisning, men jeg kommer ingen vei. Vet du om dette finnes på denne pulsklokka? Det hadde hjulpet meg veldig dersom du visste hvordan jeg fant det 🙂 Om du har andre tips som er lurt å kunne, tar jeg i mot med glede!

  Håper bollene smakte!

  Hilsen Maria

  1. Caroline

   Jeg ser automatisk prosenten av makspulsen da jeg har den nyeste klokken til suunto, men jeg vet ikke helt hvordan dette fungerer på suunto 2, om det er denne du har? Her er det omvendt og jeg vil gjerne se pulsen uten prosenten, men får det ikke til 😉

   1. Å, så dumt da, hehe.. Jeg har suunto ambit3, men du har kanskje enda nyere enn denne igjen da? 🙂 Jeg ser nemlig pulsen uten prosent av makspuls.

    Det hadde vært kjempekult om du lagde et innlegg om puls forresten! Jeg har som sagt gått til innkjøp av en pulsklokke, men må ærlig innrømme at jeg ikke er så fryktelig god på å trene med/følge med på pulsen. Hvor man bør holde seg når osv.

    Tusen takk for svar 🙂

   2. Caroline

    Nei! Det er 3 jeg har! Så merkelig :O Jeg kan lage et innlegg om det, det var lurt! Noterer meg 😀

 20. Hei, Caroline! Først og fremst: synes du / dere har «reist» dere veldig fint etter mediaskandalen. Jeg var ikke en av de som engasjerte meg mest, men må si jeg ble skuffet. Men vann under broen, jeg kan uansett ikke forestille meg presset o.l. dere har på dere.

  Jeg lurte bare på en ting. Når dere har hvetemelet som en del av kulissene på det ene bildet, er det for å unngå en eventuell diskusjon, eventuell «bevise» for visse at dere faktisk bruker hvetemel, eller er det helt tilfeldig og eller at dere syntes det passet slik? 🙂 Misforstå spørsmålet rett, jeg er rett og slett bare nysgjerrig på dette, med tanke på en del (usaklige) diskusjoner jeg har sett i dette kommentarfeltet.

  1. Caroline

   Tusen takk for det 🙂 Hvetemelet er der fordi vi brukte hvetemel, vi bakte helt vanlige boller og for å unngå at den setter seg fast i benken, må det brukes under bollerullingen også 🙂 Det er ingen annen grunn enn det 🙂

 21. Hei Caroline 🙂

  Jeg tenkte å kjøre til Siljan og gå en tur til helgen, har hørt det er så fint å gå der, og jeg trenger litt variasjon! Har du tips til noen fine turløyper/områder? Gjerne steder hvor det ikke er så mye folk, liker det best siden jeg har hund og vil slippe den løs 🙂 Ser så øde og fint ut på turbildene du har lagt ut, så noe i den duren 🙂
  Hadde blitt veldig glad for svar 🙂

  1. Caroline

   Hei Caroline! Vi har for det meste gått oppover i skogen bak huset vårt her, og da kommer vi til Kløverødtjønn, det er en fin tur 🙂 Ellers er det hyggelig å gå i Solvika og for eks. innover til skianlegget 🙂 Andre steder å gå er innover mot Kvelde, der er det en hyggelig plass et sted på veien, husker ikke hva det heter :p Ellers er det masse turmuligheter, og veldig mange som bor her går «de ti toppene» som de så fint kaller det 🙂 Det kan du lese mer om her: http://www.siljan.kommune.no/Nyheter/Ti-toppern-er-popular/

   Klem!

 22. Kunne du tenke deg å forklare hvordan du har sminket øynene og brynene dine på disse bildene? 🙂 Så så pent ut! 🙂 <3

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Jeg har ikke gjort noe annerledes enn jeg pleier, bruker et brynpudder fra bdb i fargen taupe 🙂

 23. Idadida

  Haha! Så morsomt at hun spiste melet istedet for deigen. 🙂 Datteren min (som nå er seks) skal enda smake på de forskjellige melsortene når vi baker, og hun synes (utrolig nok) at det er godt. Nå går riktignok deigen også ned på høykant. 🙂

 24. Det er jo litt ironisk at hyppig tannbleking fører til blålige tenner, slik at man kostant ser ut som man sipper rødvin;-) Måtehold gjelder på flere felt altså…

 25. Karoline H

  Har dere gått litt bort fra LCHF kostholdet? Eller er det ikke like «strengt» lenger? Jeg har bare lagt merke til at dere har spist litt annet i det siste og at du bakte vanlige boller i dag 🙂

  1. Caroline

   Vi spiser fortsatt lavkarbo 🙂 Føler egentlig ikke at det har vært superstrengt noen gang, med unntak av de første månedene 🙂

 26. Herlig! Jeg og lille skal bake i dag vi likesågodt 🙂

 27. Elisabeth

  Så koslig:)
  Hvilken oppskrift bruker du på boller?

 28. Så søte dere er! 🙂

 29. Herregud, dere er helt nydelige! 🙂

 30. Ntåh, så koselig! 😀

 31. Flotte bilder av mor og datter 🙂 Jeg liker godt hårbandet ditt – har du tips til hvor jeg kan få tak i fine hårband som kan knyttes på toppen og ikke har «spiler» inni?

 32. Michelle

  Nam, de bollene så god ut! Må si Nelia har baketalent i seg 😉 hehe

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *