study buddy + study break buddies

2


Mange av kveldene fremover kommer vi til å sette av til studier, det vil si fra klokken syv og utover, etter at Nelia er sendt avgårde til drømmeland 🙂 Hver kveld kommer det sikkert ikke til å bli, for vanligvis er jeg ganske sliten etter lange dager når kvelden kommer, og jeg gleder meg jo mest av alt til å bare synke ned i sofaen med Lars-Kristian og en favorittserie på skjermen. Men det trengs nok en omstilling oppi hodet mitt tror jeg, og jeg håper det blir som jeg har planer om: når du virkelig har lyst til noe, lar du det TA plass. Det handler om prioriteringer, om fremtiden og om at jeg kommer til å se tilbake på dette som noe jeg er utrolig glad for at jeg gjorde. Jeg vet at jeg kommer til å få mye igjen for det, og jeg vet at jeg har lyst. Ingenting kommer gratis and you know – hard work always pays off! Helgene skal være uten fokus på studier har jeg tenkt, så blir det full fres i hverdagene, dette må jeg bare få til! Jeg skal prøve så godt jeg kan å ikke la det gå utover bloggen, men om det gjør det periodevis, så vil det jo på sikt gi bloggen så utrolig mye mer. Håper dere ser det på samme måte som meg! Jeg kommer uansett ikke til å oppdatere noe mindre enn 2 ganger per dag i hverdagene, selv om målet alltid vil være 3. Jeg vil jo gjerne få til alt og litt til, så jeg håper at jeg finner en gyllen balanse i denne perioden 🙂 

3

Dessuten, Lars-Kristian må jo også studere, han har vært flink lenge nå, men har en helt annen studieteknikk enn meg – likevel: det er så godt å ha noen å studere sammen med. Når han setter seg ned for å lese, blir jeg så innmari motivert. Det liker jeg! 

1

___________________________________________________________________________________________________________

Og så har vi disse to, da! Det finnes jo nesten ikke noe bedre enn å grave hodet nedi myk pels når du trenger en time out, eller en logrende hale som blir glad uansett hvor frustrert du er. Helan og Halvan for alltid 

Vi tar kvelden, i morgen skal jeg opp, trene og pakke til Oslotur 🙂 Sees innen den tid! Sov godt, fine 

64 kommentarer

 1. Har du fått bøkene fra studiestedet, eller går det å bestille de fra en aktør? 🙂 Lykke til med studier 🙂

  1. Caroline

   Jeg har kjøpt de fra bokhandler 🙂

 2. Hei 🙂 Kunne du ha tenkt deg å dele hvordan du rengjør huset? Hvor ofte, om dere har mye hundehår på gulvet osv.. Ser alltid så strøkent rent ut og behagelig å kunne sitte på gulvet i kort pysj uten å irritere seg over støvkorn/dyrepels 🙂

  1. Caroline

   Vi har vaskehjelp 😉

 3. Seriøst?
  Tar du 80 000 kroner for å skrive om ett produkt på bloggen din?

  Mens jeg som passer datteren din i bhg i 8 timer hver dag, trøster henne når hun gråter, skifter bleie, holder å handa, løper etter og kiler til hun hikster og ler, møter dere med smil og vennlighet, passer på så Lille skal ha det trygt og godt, gir ett fang, en hand å holde i, jeg å jobbe i mange måneder for å tjene det DU tjener på så si noe om ett gitt produkt på bloggen din….

  Jeg gir meg ende over. Kanskje jeg burde slutte i bhg og begynne som heildagsblogger jeg også.

  Tenk at di jobb er så mye mere verd enn den jobben det er på passe lille Nelia…………

  -Noe er riv ruskende galt ett sted.

  1. Caroline

   For meg er jobben dere gjør uvurderlige, og kan ikke måles i penger :/ At jeg tjener mer enn deg og dine kollegaer, har ingenting å gjøre med at min jobb er mer verdt, det har med hvordan det økonomiske systemet fungerer.

   1. Det er virkelig trist og urettferdig at det er sånn det er. At noen må jobbe i flere måneder for å tjene det som noen tjener bare for å nevne et produkt på sin populære blogg:(
    Dette finnes selsagt mye mye verre ting… Det er jeg fullt klar over!

    Men akkuratt dette med hva du tjener på å bare blogge om hverdagslige ditt og reklamerer for ulike produkter med hensyn at dine lesere skal kjøpe det…. For de som leser bloggen din er det hverdag en påminnelse at verden er innamri urettferdig for noen:(((((

   2. Dette svaret likte jeg!

    Det er dessverre sånn det fungerer Teodor.

   3. Kristin

    Teodor: du fremstår med sånn typisk, misunnelig sutring med den kommentaren, som jeg sterkt misliker og tar avstand fra. Du har selv valgt yrket ditt, og det er hverken Caroline eller noen andre sin skyld at du ikke er fornøyd med tingenes tilstand. Dersom du ikke er fornøyd med arbeid, lønn eller andre ting med jobben din, er det DU alene som har ansvar for å ta grep for å gjøre endringer i situasjonen din.

    Jeg tjener selv godt, men jeg er ikke misunnelig på de som tjener enda mer. Tvert i mot blir jeg inspirert og imponert av mennesker som har et talent for noe, og som klarer å gjøre et levebrød ut av det med suksess!

  2. Unnskyld meg Teodor, men så utrolig uprofesjonelt av deg! Jeg jobber selv som førskolelærer i barnehage og kunne aldri i verden funnet på å skrevet eller sagt noe slikt til foreldrene! Det må da finnes grenser! At noen yrker er bedre betalt enn andre, det er slik verden fungerer i dag og det må vi respektere.

   Dersom du selv ikke ser mer verdi i ditt yrke i barnehagen enn penger, så mener jeg at du overhode aldri burde jobbet der! Når man jobber i et slikt yrke så vil man møte foreldre og barn fra ulike familier med ulik økonomisk bakgrunn og du SKAL opptre profesjonellt uansett. Dersom noen av mine assistenter hadde funnet på å sagt noe slikt som du nettopp skrev her, da hadde jeg sett det som ett alvorlig brudd på tillit. Vi har da virkelig ingenting med hva foreldre tjener, vi er der for barnas beste og for å drive en pedagogisk virksomhet med fokus på lek og læring, ikke kundene sin økonomi! At man burde hatt bedre betalt er jeg enig i, men du vil ikke få det gjennom å klage til foreldrene og opptre på denne måten.

   Beklager at min første kommentar etter å ha fulgt deg i mange år ble denne, Caroline. Men dette synest jeg var utrolig uprofesjonelt og litt ekkelt. Jeg kan tenke meg at det kanskje ikke var behagelig å levere datteren din i barnehagen dagen etter denne kommentaren. Jeg hadde tatt dette opp med styrer om jeg var deg.

   Håper du har en fin dag!

  3. Wow, surmaget kommentar. Man har da valgt yrke selv, med de fordeler og bakdeler som følger med.

  4. Om DU hadde tjent flere hundretusener på noe du digget å gjøre, hadde du takket nei til pengene da eller? Caroline tjener penger på annonsører osv, å der tjener man er GOD del om man har en stor blogg, de tjener jo kjempemasse på det. Og dermed tjener Caroline masse på det også.. Har ingenting med hvor mye verdt din jobb eller hennes jobb er. Finn ut fakta før du sier sånn, er heller ikke Caroline som bestemmer hvordan alt det økonomiske skal være osv -.- bahh some people..

  5. håper ikke du mente bokstavelig at du jobber på avdelingen til Nelia? isåfall blir jeg mektig skuffet over din profesjonalitet..

   1. Caroline

    Det tviler jeg på er tilfellet :)Ip viser til et helt annet sted i landet.

    Kan aldri tenke meg at det er noen det, har møtt alle og det er kun flotte mennesker 🙂

 4. Heia 😉

  Idag ble det hvertfall 3 innlegg og jeg skjønner virkelig ikke hvordan du får til alt.

  Et skinnende hjem til enhver tid, kjøre til pg fra barnehagen, blogge og jobbe, studere, lage aøl mat fra.bunnen, vaske klær, reise, pakke. Hvordan klarer du d?

  hvor mange timer i døgnet sover du egentlig? For meg virker det som du er helt overloaded med energi, kjenner kun svært ernergiske og over ivrige folk som klarer alt d, men de jeg kjenner sier de nesten ikke slapper av, fullt kjør hele tiden. Må jo bli utbrent til slutt

  Ikke skjønner jeg hvordan du får til alt sammen. får du hjelp til å vaske tøy, henge opp tøy og brette tøy og rydde.kjøkken? Bare måper av alt du får til, forstår d bare ikke. Du må jo bli sliten?

  1. Caroline

   Det ble det 😀

   Jeg forsøker å få 6-8 timer søvn, og det klarer vi som regel 🙂 Men for all del, jeg er sliten inn i mellom jeg også! 🙂

  2. Det kan hende at det er bare slik det fremstår på bloggen at det er så strøkent og alt er bare på stell hele tiden:)

   Det ble jo sagt flere ganger at de uryddige og ufine sider av hverdagen vises IKKE på bloggen!

   Alle trenger søvn, ingen kan ha rene gulv og overflater til ehver tid, særlig med 2 hunder og et lite barn! Barn søler og trenger masse opmerksomhet…

   Og så må du ikke glemme at Caroline tjener virkelig ganske bra på å blogge, og hun har helt sikkert FLERE personer som hjelper henne med ditt og datt, både klesvask, rydding av huset, barnepass og så videre.

   Jeg tror bare at det ikke legges vekt på om skrive om det her på bloggen! Det er jo sikker stas å fremstå som en superkvinne:)) Ingen kan få til alt overalt og alt det der:))

  3. Jeg er ikke overraska over at hun får det til jeg! Hun har jo og en mann!! Og jeg kjenner alenemødre med to barn, ikke som blogger men som jobber 8 timer hver dag og jobber 40 min unna hjemmet, de klarer den kabalen helt utmerket uten å bli utbrent og ikke er de energiske, overivrige folk heller… Det er ikke noe hokkuspokkus!! Lage mat fra bunnen tar omtrent like lang tid som det gjør å lage noe halvferdig så lenge man har handlet på forhånd, klesvaska gjør seg selv, den må bare henges opp og brettes, det kan man gjøre mens man ser på tv eller lille mini som leker, ta litt og litt…. Vaske huset kan umulig ta så fryktelig lang tid, om man holder det ryddig. Man trenger ikke vaske huset hver dag, men rydde litt og litt og ta en storvask i uka, handler man en dag i uka så har man mest sannsynlig nok mat og trenger ikke gå på butikken på en del dager. For å yte max må man ta seg tid til å sove, og gjerne trene, Alt bunner ut i planlegging! Rydde kjøkken? Hvor mye roter du siden det er noe styr? Søler man tørker man opp mens man venter på at vannet skal koke, så rydde rman underveis i matlagingen, kanskje går ut med søpla mens noe slenges i ovnen og setter i oppvaskmaskinen eller skyller tallerkner når man har spist, og tada er kjøkkenet ryddig og klart til neste gang det skal brukes. Makan skulle tro det var hjernekirurgi man snakka om….

   1. Ha ha! Fantastisk kommentar!! Jeg er helt lik som deg – bortsett fra den delen med en mann som hjelper til da.. Jeg skulle ønske han greide å skjønne dette med å gjøre flere ting på en gang…! Om jeg har fem minutter ledig så bruker jeg dem gjerne til å legge sammen håndklærne, tørke av bordet eller plukke legoklosser – han derimot, synker ned i sofaen og tror han har fri! 😉 Folk er forskjelligge, alle ser ikke rot, og alle skjønner ikke trikset i å ta unna oppgavene fortløpende men lar det heller hope seg opp og bli uoverkommelig..!

 5. Hei! Hvor har du kjøpt guld krusene?:)

  1. Caroline

   Det var en gave 🙂 Men jeg tror de kanskje er fra Josefines Lysthus.

 6. I LOVE YOUR HAIR <3 Missed you in longer version.

 7. Lykke til med studiene! Det klarer du med glans 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 8. Kult at dere studerer sammen! hva slags studieteknikker har dere? Jeg er selv hard-core student, og ønsker å prøve ut flere teknikker og/eller kombinasjoner for å finne det beste for meg 🙂

  Du ser utrolig bra ut! Digger deg med mørkt hår!

 9. Henriette

  Hei:) jeg er en fast følger av deg og elsker bloggen. Du gir så mye inspirasjon og skriver om det folk interesserer seg for. Jeg er mamma og student selv, noe som ikke alltid er like lett. Som du sier så må man jobbe for det. Jeg lurte på om du hadde lyst til å dele litt om din studieteknikk og hvordan du Gjør det her på bloggen ? Det ville Vært kjempe inspirerende:)

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂

   Jeg har satt det opp på listen over mulige fremtidige innlegg, men først bør jeg kanskje finne en god studieteknikk 😉

  2. Hei Henriette,

   Når det gjelder studieteknikk, så er det noe som kommer av erfaring. Alle har ulike måter å studere på – og ingen har en bedre måte enn andre. Det viktigste er at du finner en måte som passer deg!

   Du kan få god inspirasjon fra sidene her : http://www.sib.no/no/raadgivning/nettkurs

   Og ikke minst av studieteknikk bøker som selges på de fleste bokhandlere.

   Om du fortsatt trenger inspirasjon , så kan det være lurt at du kontakter din skolerådgiver eller studieveileder. De jobber med slikt og kan komme med mange nyttige tips.

   Lykke til!

 10. Så bra, Caroline! Det er helt utrolig hvor sterk du er, etter alt det som har skjedd den siste tiden. Og nå har du tatt et steg tilbake, funnet ut hva du vil og sagt at «Dette er noe jeg virkelig har lyst til og jeg tror det også kommer til å gjøre bloggen på sikt!». Way to go!
  Jeg vet at du kommer til å gjøre det bra med studiene, fordi vi som har fulgt deg en stund har sett hvor mye som bor i deg! Du er jo rene superwoman!! 🙂
  Jeg tror nok også at vi lesere synes det er helt greit med ca to innlegg per dag. Hva annet kan vi forvente av deg? Det eneste du gjør er å gi og gi, kanskje uten å få så mye som halvparten tilbake igjen. Selv så sliter jeg til tider med å legge ut bare ett innlegg hver dag, på min egen blogg. I slike stunder så sier jeg ofte til samboeren min «tenk deg å være Caroline da, som må legge ut flere innlegg hver dag for å tilfredsstille leserne sine. Og hver dag blir det hun skriver, plukket i fra hverandre av små troll som ikke vil annet enn å trolle! Nei, jeg tror ikke jeg skal klage så mye jeg:)»
  Det jeg prøver å få frem her, er at jeg er stolt av deg! Du tørr å ta de vanskelige valgene mens det kanskje står på som verst og allikevel komme deg sterkere ut av det!
  Stå på videre! Jeg kommer i hvertfall til å heie på deg!

  Stor klem fra meg <3
  http://sofiemortensen.com

  1. Caroline

   Stor klem til deg, Sofie <3

   1. Jeg synes at det er ikke spennende med treningsinnleggene som du tenker skal komme her på bloggen:))

    Å my. Folk skal ikke sitte og lese om trening på en blogg!

    De må komme seg ut av døra, dra på treningssenter og TRENE, elller ta seg en løpetur i skogen om man har mulighet til det.

    Og det finnes jo MASSE info og inspirasjonang trening på nett fra før av. De som øsnker å benytte seg av det kan gjøre det NÅ uten å vente på at du skal først ta deg utdanning som personlig trener først!

  2. JA, stakkar! Bare sliter seg ut når hun skriver innlegg og bare jobber og jobber for bloggen og leserne UTEN å få noe igjen for det:)

   Hva er det du skriver om:)?

   1. Er det meg du kommenterer til? Skjønner i såfall ikke kommentaren din 🙂

 11. Annelie

  Tycker det är så trevligt och titta in och läsa din blogg varje dag,fina bilder och väldigt inspirerande. 🙂
  Såg dina tofflor på bilden,ser så sköna ut,var kan man köpa dom?Finns kanske inte i stockholm.:)

  Ha en fin dag!

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂

   De er fra Victoria’s Secret 🙂

 12. Du er flink! Jeg har også lyst å fullføre jussgraden min, men forstår ikke helt hvordan jeg skal få tid til å studere igjen, med mann og barn og et hus som må organiseres osv… 🙂 Lykke til 🙂

 13. Så spennende at du har begynt med studier 🙂 God tur til Oslo, her tilbringes dagen på sofaen, utslått med influensa … så var det den tida på året igjen 🙁

 14. Lykke til! Gleder meg til å lese mer om trening og tips 😀 Kanskje du kan komme med noen studietips og?

 15. May-Britt

  Så spennende med studier, masse lykke til.
  Jeg har også meldt meg opp som nettstudent i tillegg til full stilling. Kjenner at det kan bli litt vel mye stress innimellom, men når det er noe en vil og ønsker, ja så må man jo bare «go for it».

  Tips til innlegg (om du trenger det): å skrive litt mer om hvordan dere studerer. Studieteknikker, når på døgnet, hvordan få best mulig konsentrasjon osv. Du skrev at du og LK hadde forskjellige teknikker. Hadde vært gøy å lest litt mer om det.

 16. Nydelig hår ! Kunne du kanskje vist hvordan du krøller det i en video? Eller forklart det?

  Ha en fin dag <3

 17. Pauline

  Hva studerer Lars Kristian? Skal han også bli personlig trener? 🙂

  1. Caroline

   Han tar en Bachelor i Ernæringsfysiologi 🙂

 18. Cecilie

  Heisann,- det er mulig du har nevnt dette før; men lurer veldig på hvor du har kjøpt den sofaen (loveseat) i velurstoff? Minner meg veldig om møblene inne hos Hotel Royal Christiania! Har veldig lyst på å finne ut hvem som er leverandør! 🙂 Takk for svar 🙂

  1. Caroline

   TM Design 🙂

 19. Hei Caroline

  Jeg vil bare si at jeg beundrer deg som får til så mye! Lurte på om du hadde en hemmeøig oppskrift?

  Du har jo tidligere sagt at du ikke sitter så mye i ro så da er det kanskje ikke så rart du har det så flott og fint hele tiden.

  Det er faktisk ikke alle som klarer det og en av leserne dine begynte å nevne noe om at det ikke er så vanskelig å ha det fint og ryddig og da vil jeg bare si at vi er alle forskjellige og det som er lett for en er ikke nødvendigvis lett for en annen.

  hver gang jeg stiller deg slike spørsmål kommer politiet og skal arrestere meg, er mektig lei av d og synes vi alle heller burde være vokse og gi hverandre tips og råd i stedenfor å tråkke på og gjøre andre små.så de.krymper seg en etter en

  Det er faktisk ikke alle som klarer å ha det rent og pent hele tiden, være fornuftig å handle.en gang i uka og gjøre litt og øitt husarbeid hver dag. Noen ganger kan man oppleve at.ungen har vært våken store deler av natten og velger faktisk å slappe av på soffaen fremfor husarbeid rett og slett fordi man er sliten. Ingen fungerer 100 prosent hver dag og alle opplever utfordringer og dager der man ikke orker like my, det er helt menneskelig så istedenfor å sette pekefingeren på noen at det ikke er så vanskelig så er det bedre å være støttende og et medmenneske. Hvem får stor nytte av at noen sier at ting er så lett dersom noen ikke synes d er lett?

  Jeg snakker ikke om min situasjon, men om mennesker generelt da jeg jobber med mennesker.som ikke klarer å holde d så ryddig og pent hele tiden. Jeg sier da til dem istede, men du malet jo og ringer familie, det er jo mye du får til. Vi bør fokusere på det vi får til og være støttende ovenfor hverandre så blir verden med et et mye triveligere og hyggelig sted å være

  1. Caroline

   Jeg har ingen hemmelig oppskrift, Linn :/ Jeg har alltid vært en slik person, og det faller meg ganske så naturlig. Men jeg også kan være sliten etter en vanskelig natt, noe som fører til at jeg ikke orker å trene eller rydde i huset. Vi har det rotete noen ganger vi også, skikkelig rotete.. Jeg tar bare ikke bilder av det å legger det ut på bloggen 🙂

  2. Gunnar Sønsteby ble en gang spurt om han ikke ble sliten. Jeg bruker ikke det ordet, sa han! Om fokuset ligger på å bli sliten skjønner jeg at det kan virke uoverkommelig å handle en gang i uka, men da endrer du fokus. Time management! Tipper Caroline er god på det!

 20. Karianne

  Hei 🙂 Flink dere er! Eg vet godt hva du snakker om. Eg er fulltidsstudent på høgskolen og alenemamma, og etter en lang dag er ikkje det å lese det første man vil prioritere, men må. Den gode studieteknikken til Lars-Kristian, kan du dele den? Eg trenger virkelig å komme inn i en god studieteknikk, eg finner aldri en god en!

 21. Hva studerer Lars Kristian? 🙂

  1. Caroline

   Han tar en Bachelor i Ernæringsfysiologi 🙂

 22. Hei! Hvor er vasen som ser ut som en bobble fra? (den som er roser i). Den var utrolig kul!

  1. Caroline

   TM Design 🙂

 23. Masse lykke til med studier! Tror du kommer til å bli en veldig flink og inspirerende PT! You go! 😀

  1. Caroline

   Jeg håper du har rett! Tusen, tusen takk 🙂

 24. Hei

  Jeg skrev et langt innlegg til deg igår kl 18.31 som venter på å bli godkjent. Hvorfor har den ikke blitt godkjent enda?

  1. Caroline

   Har ikke rukket å gå over alle ennå 🙁

 25. Hei Caroline! Hvor har du kjøpt den fantastiske kubelysestaken? Masse lykke til med studiene! Du er virkelig en stor inspirasjon i hverdagen min! =)

  1. Caroline

   Den er fra TM Design 🙂

   Tusen takk, hyggelig å høre at jeg inspirer 🙂

 26. Margrete

  Tusen takk for et inspirerende innlegg. Akkurat hva jeg trengte nå. Har tusen ting jeg må gjøre ved å kombinere studier og jobb, selv om alt annet frister. Men det handler om å tre ut av komfortsonen og finne sin indre styrke – og som du sier, vi får igjen for det til slutt! Håper jeg 🙂 Lykke til med studiene, dette nailer du like fint som da du kombinerte å være programleder med å være i Skal vi Danse!

 27. Artig å ha noen å studere med. 🙂

 28. Hei Caroline! 🙂
  Kan eg spørre om kor lysekrona over bordet deres er kjøpt? 🙂
  Det er Lisbeth Dahl, er det ikke?
  Hugser du navnet på den? 🙂

  Har lyst til å invistere i ei skikkelig fin lysekrone til å ha over spisebordet vårt, men har vært litt usikker på hvilken stil eg skal velge.
  Denne var skikkelig fin iallfall 🙂

  1. Caroline

   Det er Lisbeth Dahl, ja 🙂 Husker ikke hvor vi kjøpte den, er så lenge siden :/

 29. Lange dager? Med outfitbilder og trening? Skjønner at det blir hardt…

  1. Caroline

   Gjør nok mer enn det, thea 🙂 Men du må gjerne tro noe annet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *