oppskrift-onsdag: blomkålpizza

IMG_8718

God morgen! Midtveis i uken allerede, og jeg er tro mot treningsplanen jeg la ut tidligere denne uken… enn så lenge. Yey! Det betyr at jeg var på en tidlig morgenøkt med Alexander på SatsElixia, hvor vi kun trente styrke. Denne gangen ble det kettlebells for det meste, og det er jeg så glad for, for da blir dette et program jeg kan gjøre hjemme også, her har jeg jo blant annet kettlebells. Jeg har så lyst til å fylle på med mer treningsutstyr her hjemme, så jeg skal starte å holde litt utkikk, det hadde vært så kult om vi kunne gjøre gjesterommet om til et skikkelig gjesterom og treningsrom i ett, skulle bare funnet en lur måte å dele rommet på, uten for mye styr. Hmmm.. Det er i hvert fall en tanke jeg skal la kverne i bakhodet!

Men hei, det er ikke trening vi skal snakke om nå, det er mat! Og det er ikke meningen å gjøre denne bloggen om til en matblogg, men det er jo onsdag, og det betyr oppskrift-onsdag, så her kommer oppskrift på en sunn pizza. Lavkarbopizzaen jeg har lagt ut oppskrift på tidligere – her eller her – er en ganske annerledes pizza, men denne krever mye færre ingredienser og går dermed kjappere å lage for folk flest, ettersom du ikke må innom helsekosten eller andre avanserte butikker. I tillegg er denne fortsatt lavkarbo og supersunn! Jeg snappet den opp i den nyeste utgaven av shape-up, men jeg doblet den, laget en litt annen dressing og klasjet på litt mer godsaker på toppen 🙂 Her kommer oppskriften på blomkålpizza! 

___________________________________________________________________________________________________________

blomkålpizza for 2 voksne 

IMG_8485

bunn – ♥ 2 passe store blomkålhoder ♥ 6 egg ♥ 4 ss. olivenolje ♥ havsalt ♥ pepper 

saus – ♥ 9 ss. soltørket tomat ♥ 9 ts. olivenolje ♥ 3 ss. pinjekjerner ♥ 1-2 ss. creme fraiche 

IMG_8489

topping – ♥ 2 pakker fersk mozzarella ♥ cherrytomater ♥ frisk basilikum ♥ parmaskinke ♥ pesto ♥ rødløk 

IMG_8487

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

bunn – sett ovnen på 180 grader. Vask blomkålen og del den opp i mindre biter. Ha den i en blender eller en kjøkkensmaskin (eller det du har som virkelig moser ting godt) sammen med egg og olje. Smak til med salt og pepper. Dersom du føler at deigen blir litt løs, kan det være at blomkålhodene ikke har vært store nok. Her prøver du deg frem, men blir den for rennende, kan du la den renne av seg gjennom en stor sil, slik at du blir kvitt en del vann. Ha deigen på et stekebrett med bakepapir og form til ønsket størrelse på pizzabunnen. Jeg laget typisk italiensk-pizzastørrelse, og vi fikk 3 bunner av denne oppskriften. Steketiden ble på hele 40 minutter før jeg følte at den var ferdig, men det kan hende at du må steke den mer eller mindre. Bare følg med underveis, og husk at den skal steke enda litt til når fyllet skal på. 

IMG_8703

saus – bland alle ingrediensene i en blender, stavmikser eller en kjøkkenmaskin, dette skal bli en saus som skal på den ferdigstekte pizzabunnen. La den gjerne hvile litt før du påfører sausen, slik at bunnen ikke er for varm. 

IMG_8710

topping – legg på den toppingen du selv ønsker og stek pizzaen videre  i ca. 10-13 minutter, til osten er smeltet. Dryss over litt frisk basilikum før servering, eller bare ha det tilgjengelig på bordet. 

IMG_8726

Så er det bare å nyte en sunn og god pizza med beste sammvittighet – midt  i uken! Dette er jo forresten en utrolig koselig ting å gjøre på Valentine’s day, om dere ikke skal ut og spise: lage mange små pizzabunner og ha masse forskjellig fyll tilgjenglig, så kan dere bruke lang tid på å komponere litt forskjellig. Romantisk  Vel bekomme 🙂 

73 kommentarer

 1. Hei Caroline!

  Har du mulighet til å lage et innlegg om hva slags treningsutstyr du har hjemme og evt. hva man trenger for enkel hjemmetrening? Gjorde et kjapt søk i arkivet ditt, men fant ikke et eget innlegg viet til dette temaet 🙂 tror det hadde vært til stor inspirasjon for mange!

  Nora

 2. Det så veldig godt ut 🙂 Mange har snakket om pizza med blomkålbunn. Må prøve det en gang.

 3. Er det sant at du tar opp mot 80 000 kr for et sponset blogginnlegg?

  Et sponset blogginnlegg i mnd da, så er månedslønna i boks! Wow…

  1. Denne bunnen var veldig god! god nok for fredagskos! MEN- lurte på om du får den sprø? men ble myk, men funker det og..

   1. ser nå at du allerede har svart på et likt spørsmål tidligere 😉

 4. Maira Isabell

  Ble bunnen din sprø? Ser sånn ut 😀

  1. Caroline

   Nei, den ble myk, men likevel fast 🙂

 5. Nam! Denne skal definitivt testes ut 🙂 Forresten, har du noen gode forslag til restauranter i nærheten av Oslo Spektrum? Kan godt være 5-10 min gå-avstand. Men helst ikke noe asiatisk, pappa er så kresen… Tar gjerne i mot forslag fra andre også 🙂 Synes jeg leste så mange dårlige anmeldelser på tripadvisor og ble litt forvirra..

 6. Dinna senga fra Ikea e genial på gjesterom for å kunne ha mest mulig plass til daglig bruk av rommet og likevel ha bra med sengeplass når man har gjester 🙂 vi har denne på barnerom og kontor og e kjempe fornøyd med løsninga 🙂 bare et lite tips 😀 https://m.ikea.com/no/no/catalog/products/art/00228705/

 7. Jeg leste en liknende oppskrift et sted, og tenkte at det der måtte jeg prøve. Høres faktisk litt spennende ut. Og så er jeg litt over gjennomsnittet glad i blomkål. Hehe 🙂

 8. Eldbjørg Narum

  Denne må prøves!!
  Bare et lite (og muligens dumt) spørsmål; skal blomkålen kokes før den puttes i blenderen?
  Om den ikke skal kokes, er det vanskelig å få pizzadeigen til å bli «deigete»?
  Håper på svar, ha en finfin dag! 😀

  1. Caroline

   Den skal ikke kokes, og det er ikke vanskelig 🙂

 9. Michelle

  Hei på deg!

  Du må sjekke ut hjemmesiden min på Etsy hvor jeg selger håndlagede babyhårband som hadde vært nydelig til din lille prinsesse 🙂

  Søk på Babydesign på Etsy så vil butikken komme opp 🙂

 10. hjelpes, det så godt ut! MÅ prøves 🙂

 11. Caroline

  Del inn rommet med en fin hvit skillvegg, finnes jo mange flotte sånne som er feks 3 eller 4 deler hengslet sammen 🙂

  Elsker alternative pizza-oppskrifter! Så denne skal prøves 🙂

 12. kristin

  nam, har laget pizza med blomkål «deig» tusen ganger, og det er det beste 🙂

 13. Du kan dele ett rom ved å sette opp smale «bjelker» fra tak og med til gulv sånn at de står som et gjerde med luft og innsyn i mellom.Eller hva med å sette opp en takskinne som du kan henge en fin skyvedør i?https://www.drivved.no/webshop/categories/stoler-benker-2/100/201/dorer-trapper/P-skyvedor

  1. Caroline

   Takk for tips 🙂

 14. Kristine

  Du skrev du fikk 3 pizzabunner. Stekte du alle tre på likt? Eller en av gangen? 🙂 pizzaen så nydelig ut! Og takk for tipset til valentines 🙂 det var smart <3

  1. Caroline

   Steker de én og én 🙂

 15. Lager meg ofte blomkålpizza men jeg forsteker kun i 15 minutt varmluft 250 grader. Pleier å ha litt parmesanost i bunnen samt noen skjer bokhvetemel. Da blir ikke bunnen så bløt at den trenger så lang steketid. Kjempegodt. Et annet tips er kikertmel i pizzabunn. Det er også sunt og godt.

 16. Hei! Utrolig kjedelig at det ikke går an å printe oppskriftene dine lenger! 🙁 🙁 Har ikke internettilgang hjemme så får aldri laget de 🙁 🙁

  1. Caroline

   Det går helt fint det, er jo bare å printe nettsiden 🙂

   1. Marion

    Men da må vi skrive ut bildene også…

   2. Caroline

    Skal se om det er noe jeg kan få gjort 🙂

   3. Får bare beskjed om warning – copyright protected eller noe sånt når jeg prøver å printe…

   4. Caroline

    Selv når du trykker ctrl + p eller cmd + p om du har Mac?

   5. Ja dessverre 🙁 har pc og det går ikke 🙁

 17. Måste prova den, tack för tipset 😀

  http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

 18. Sitter og ser på Tornerosefilmen (Disney), og jeg synes du ligner på Tornerose 🙂 <3

 19. Så digg! Denne må testes 🙂 Du ble forresten veldig fin på håret 🙂
  Lurer på noe som ikke har noe med dette innlegget å gjøre. Du virker alltid så inspirert og energisk – noe som er kjempepositivt og har veldig smitteeffekt gjennom bloggen din! Jeg er som regel motivert og i godt humør selv, men innimellom så merker jeg at jeg mister litt piffen og føler meg lei og umotivert. Gjør som regel det jeg skal likevel, men hjertet er liksom ikke helt i det.. Det tar seg jo opp igjen etter hvert, men lurer likevel på om du har du noen tips ifht dette? Hva gjør du hvis du har en litt blå/ uinspirert dag innimellom? Hva er ditt beste pick-me-up-tips? 🙂

 20. Ingrid E

  Ser utrolig godt ut! Gleder meg til å prøve 🙂

 21. Herregud, så godt! Har ikke fått til bunnen før. den ville ikke hardne i ovnen… Satser på denne oppskriften funker bedre 🙂 Gleder meg til å prøve!

 22. mmmm den så digg ut, må prøves 🙂

 23. Nam! Den skal prøves ut, takk for » enkel» sunn oppskrift som ingrediensene er enklere å få tak i, love that 🙂 Hmmm det var en god ide å få delt opp gjeste rommet til en egen treningsdel 🙂 Få satt opp en enkel skillevegg på en måte som gjør at gjeste rommet allikevel blir innbydende til gjestene, dette klarer du å finne en fin og god løsning på 🙂 God lille lørdag, Klem

 24. Er oppskriften for 2 personer, eller doblet du den? Ligger 6 egg i skålen, derfor jeg lurer 🙂 Skal prøve meg på denne idag! Takk for oppskrift 🙂

  1. Caroline

   Beklager, skrivefeil 🙁 Det skal være 6 egg.

 25. Halleluja! Oppskrift i går, oppskrift i dag, 3 oppskrifter forrige uke! Og kanskje til og med frokostoppskrift på fredag (?)! Bloggen din blir jo bare bedre og bedre!

  Lurer på hvem du selv liker best og lager oftest av de to pizzabunnene? Regner med at det er den andre… men denne er kanskje litt sunnere ? 🙂 Trodde ikke soyamel var så bra… hehe 😛

  1. Caroline

   Jeg foretrekker den andre best, skal jeg være ærlig 😉 Frokostfredag er bare annen hver uke :p Men så gøy at du liker det 😀

 26. Kjersti

  Såg veldig godt ut, gleder meg til å prøve! Men ang. sausen – må det være soltørkede tomater? Syns ikke det er så godt, men kanskje det går fint når de blir moste? Det er dessuten ikke så lett å finne her jeg bor, kun sånne på glass som ligger i en slags saft/lake. Funker det? Er det også mulig å bare bruke f.eks cherrytomater istedet? 🙂

  1. Caroline

   Cherrytomater blir ikke det samme :/ Du kan bruke det i lake, men pass på å hell av væsken først 🙂

 27. Hi Caroline!

  I’m loving your blog from the United States! You have such elegance, poise, and charm 🙂

  One thing caught my eye on this post: «… pizza with the best conscience» – sorry if the translation is off! – and I had to ask you a question. Do you ever have trouble reconciling your animal loving nature with your meat eating lifestyle? I’m sure you get this question often, but it’s important to think about for each of us – the society we live in makes it seem like many things are «natural» and doesn’t encourage us to question. This video asks some amazing questions, I highly recommend and would love for you to engage in these important questions: https://www.youtube.com/watch?v=o0VrZPBskpg

  Hope to hear you talk about this and your responses to the video!

  Thank you for all you do.
  ~Beka

  1. Caroline

   Once a week we try to have a meat-free day 🙂

   Thanks for the video 🙂

 28. Ser godt ut. Blir bunnen veldig hard?
  Skjønner ikke hvorfor mitt lille hjertesukk ang PT-greiene ikke ble sluppet igjennom, men vi er vel tilbake til å godkjenne bare rose-kommentarene. Spør igjen også jeg, kunne du tenke deg å lage et innlegg om valpe-tiden, hvor fort de ble husrene, hvordan de oppfører seg hvis dere er ute noen timer etc. Men, hvis det er lenge til et slikt innlegg kommer, daler interessen for bloggen igjen for meg.

  1. Caroline

   Nei, bunnen blir myk, men fast 🙂

 29. Elsker matinnleggene dine! Ikke at jeg prøver ut det meste, men jeg blir veldig inspirert og motivert til å prøve ut nye ting, og til å lage litt sunnere varianter av vanlige måltid. Skal forresten prøve ut kaffesmoothien din til uka, og det gleder jeg meg veldig til 🙂 Lurer på forresten om det fungerer å lage den uten kaffe? Og gleder meg veldig til å lese mer PT-relaterte innlegg fremover! Husker det var du som inspirerte meg først og fremst til å starte med løping, og da kunne jeg ikke fullføre 200meteren en gang uten å stoppe. Til vår løper jeg min andre halvmaraton! 😀 Så tusen takk for inspirasjon du deler! <3

  1. Caroline

   Alt fungerer jo, men kaffe er ganske essensielt spør du meg 🙂

   Shit, så bra 🙂 Kanskje du kan inspirere meg da 😉

 30. Dette var en veldig spennende oppskrift! Tror jeg må prøve den altså, takk for oppskrift 🙂 Veldig fine bilder forresten!

 31. Mathilde

  Nam, dette så godt ut 🙂

 32. Blomkålpizza er også en av våre favoritter. Veldig gøy at du delte den oppskriften. Takk for all inspirasjonen du gir her på bloggen!
  mvh En familie – En inntekt

 33. Så spennende ut med blomkålpizza 🙂 Kunne du lagt ut programmet for hva slags øvelser du gjør med kettlebells?

  1. Caroline

   JA 😀 Klart jeg kan! Jeg skal notere ned ved neste PT-time, så det blir litt lettere da 🙂

 34. Den så utrolig frisk, sunn og variert ut!! Også er det ekstra digg med skinke på pizzaen:D Forresten, har du prøvd å lage bananlapper til Nelia? Det er virkelig en stor hit til lillegutt her i heimen. Veldig enkelt å lage også! Du moser en hel banan, tilsetter to egg og 3 ss havregryn, visper alt sammen, også er det bare å steke på middels varme (akkurat som man steker pannekaker) 😀 Genialt og enkelt som frokost, lunsj eller mellommåltid. Kjekt å ha med seg i barnehagen også. Kan også oppbevares i kjøleskap i 2 dager.

  1. Caroline

   Nei, det har vi ikke prøvd 🙂 Men takk for tips, det skal vi teste ut!

 35. Herlig! Hvor er de fine hjerte-skålene fra? 🙂 🙂

 36. Du har bare dine egne kommentarer i kommentarfeltet..? Glemt noe

  1. Caroline

   Haha 😀 Nope, just my routine 😉

   1. Hæ? Jeg reagerte også på den der, svarer du på kommentarer og poster svar uten å godtkjennr kommentaren du har svart på? Eller er det bare hos meg?:)

   2. Caroline

    Jeg svarer, og så godkjenner jeg 🙂

 37. Natasha

  Hvor har du kjøpt smørebrikkene? Jeg har vært på jakt etter sånne så veldig lenge.

  1. Caroline

   H&M 🙂

 38. Den pizzaen der var seriøst ikke god, bunnen var jo helt sørpe? Bildene dine var fine da, får si du lurte meg godt! ;)) Gooooo’ helg

  1. Caroline

   Om bunnen var helt sørpe så må du ha gjort noe feil :/ Vår var fast og fin, og smakte veldig godt 🙂

   1. Johanna

    Æsj.. Dette ble ikke noe godt, bare en ekkel, svampete bunn.
    Likte ikke denne varianten, her ble jeg lurt av lekre bilder, jaja..

 39. Oj, denne må jeg prøve! Hvordan er smaken på denne? Kan den brukes som «vanlig» pizzabunn med annet fyll og om du skjønner? Jeg spiser ikke gluten, og sliter med å finne en god oppskrift på hjemmelaget pizza. Jeg anbefaler deg og å sjekke ut Linda Stuhaug sin søtpotetpizza og alle de andre herlighetene hennes. Hun har revolusjonert min glutenfrie hverdag, og det meste der er sukkerfritt og muligens og lavkarbovennlig 🙂

  Ha en strålende dag, fine deg!

 40. Kommer faktisk ikke over hvor flink du er til å blogge! Både bildene du tar og det du skriver i innleggene dine er helt fantastiske!

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 41. Hvor har du kjøpt de søte hjerte skålene? 🙂

  1. Caroline

   Åhlens 🙂

 42. Hei 🙂 jeg tenkte å lage denne pizzaen til middag i dag. Er det greit om jeg får dele oppskriften på bloggen min ?

  Mvh. Henrik

  1. Caroline

   Det går helt fint, Henrik 🙂

 43. Jeg er på diett nå, så denne pizzabunnen skal jeg prøve til helgen 😀 den har akkurat de ingrediensene jeg får lov til å spise så det er stas! dine ble kjempefine så nå er jeg skikkelig spent på å se hvordan det blir 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *