tilbake på skolebenken

annonse

ptførste

Det stemmer! Jeg har så vidt nevnt for dere at jeg har blitt student igjen, og jeg tenkte at jeg gjerne vil fortelle dere hva jeg studerer for tiden. Om jeg nevner at det er noe jeg virkelig brenner for, noe jeg er lidenskapelig opptatt av, noe jeg driver med flere ganger i uken og noe som virkelig driver meg – klarer dere å gjette det da? Jeg skal bli personlig trener! Grunnene er flere, men først og fremst er det fordi jeg virkelig interesserer meg for trening og fordi jeg ønsker å gi bloggen enda mer dybde og riktig kunnskap når det kommer til denne biten. Jeg vil gi dere tips til øvelser, lage videoer og ikke minst, hjelpe andre å finne treningsglede – og på helt korrekt måte! Så det å endelig ha startet på denne utdannelsen er utrolig spennende, men også litt skummelt. Det å allerede ha altfor mye å gjøre og samtidig være mamma og student kan nok bli en veldig stor utfordring, men jeg er fast bestemt på at jeg skal klare dette. Jeg får ta utdannelsen over 1 år på grunn av jobbsituasjonen min og mengde arbeid, dette studiet krever veldig mye på kort tid, så jeg har grundig arbeid og mye lesing foran meg. 

pt2lese

___________________________________________________________________________________________________________

Jeg har valgt å studere hos Active Education, og utdannelsen jeg tar er nettbasert med praktiske undervisningssamlinger i Oslo. For meg er dette den beste løsningen, da jeg kun har kveldene til disposisjon, helst etter at Nelia har lagt seg. Å studere på nett betyr at jeg følger med på forelesninger på nett og studerer på egenhånd, leverer oppgaver og diskuterer enkelte temaer eller spørsmål jeg måtte ha, med medelever på skolens nettforum. 

Active Education er en av Skandinavias ledende skoler innen trening og ernæring, og de er kjent for svært seriøse studier av høy kvalitet, noe som var viktig for meg når jeg skulle velge utdanning. Personlig trener-studiet gir deg all teoretisk og praktisk undervisning av relevans for grunnutdanningen som fitnessinstruktør og personlig trener, og du får internasjonale sertifiseringer gjennom European Health and Fitness Association du kan bruke i mange land. Anatomi, fysiologi og biomekanikk danner basen for studiet, og treningslære gir deg kunnskap og ferdigheter innen et bredt utvalg av treningsformer, både i teori og praksis.Vi går også gjennom kundebehandling, treningsplanlegging, salg, coaching, PT-rollen, med mye mer. 

pt1lese

Studiet er ikke bare for deg som skal vil bli personlig trener, men også veldig relevant for deg som vil lære mer om trening og kosthold for egen del. På dette studiet lærer du ting som gjør at du garantert får bedre treningssresultater selv, og får mer utbytte av tiden du legger ned i treningen. Du når lettere dine treningsmål og utnytter ditt potensiale mye bedre – og det er vel alltid spennende? 

I løpet av studietiden er det 2 samlinger som gjennomføres ulike steder i landet, jeg skal delta på disse i Oslo, men avhengig av hvor du bor i landet kan du velge mellom Stavanger, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Tromsø. På disse samlingene er det omfattende teknikktrening og instruksjon innen mange treningsformer som styrketrening, utholdenhetstrening, basistrening, slyngetrening, kettlebell, bevegelighetstrening, koordinasjonstrening og en hel rekke alternative treningsformer. Instruktører og trenerne er blant de beste innen sine fagfelt, og vi får tett oppfølging og personlig veiledning for å utvikle oss best mulig ferdighetsmessig og i rollen som PT. Fy søren, jeg gleder meg! 

pt3detaljer

___________________________________________________________________________________________________________

Når det gjelder oppstart, kan du velge mellom å starte i høstsemesteret som er fra august og frem til jul, eller du kan starte i vårsemesteret som er fra januar til mai / juni. Vårens kull er allerede fulltegnet, men du kan fortsatt få en plass blant høstens kull! Les mer om studiet HER dersom du tror at dette kan være noe for deg 🙂 

134 kommentarer

 1. Ser at innlegget er merket med annonse,
  er det da studieavgiften på kr 44.900,- pg bøkene du har fått sponset eller?

 2. Du kommer til å passe kjempebra i rollen som PT, og heldige er de som etter hvert får booke deg! Gleder meg til å få nytte av det via bloggen:-) Lykke til med studiene!

 3. Neimen så stilig at du ønsker å ta PT – utdannelsen! Jeg er glad på dine vegne, og gleder meg til å lese mange inspirerende og motiverende treningsinnlegg her på bloggen 🙂 Vet det er flere som har under PT utdannelsen tatt å hatt et slags kurs eller å hjelpe med treningsplan osv «over nettet» mens de har holdt på med utdannelsen for en rimiligere penge. Er det noe du kunne vært interessert i?
  Du er en så stor inspirasjon, så hadde vært såå gøy om du hadde hatt noe sånnt. Men forstår jo selvfølgelig dersom det blir for mye og for travelt, da du sikkert har mye annet på gang også.. :/

  Uansett, masse lykke til med utdannelsen 😀 Jeg gleder meg til å følge mer med her!

 4. Ble nettopp ferdig med Active Education selv. Fungerte fint ved siden av mastergrad og jobb. Du kommer til å kose deg 🙂

 5. Så gøy!! 🙂 Dette er nok midt i blinken for deg!! 🙂 Tenker du blir en god PT som inspirerer slik du gjør på bloggen!! 🙂 Gleder meg til enda flere treningstips her fremover!! 🙂

 6. Hei! Så gøy 🙂 Hvor er brillene dine ifra??

  1. Caroline

   De er fra Bruuns Bazar 🙂

 7. Grattis med oppstart på studie 🙂 PT kommer til å passe deg bra! Det blir helt sikkert en spennende fag, spesielt siden du er så interessert i trening òg! Moro 🙂 Men kan jeg spørre hvor brillene dine er fra? Utrolig fin fasong!! Sånne vil jeg og ha!! Ha en fin dag 🙂 🙂

  1. Caroline

   Ja, det håper jeg også 🙂

   De er fra Bruuns Bazar 🙂

   1. Anna B

    Takk for info 🙂 Er det den modellen som heter «Savvy» ?

   2. Caroline

    Jeg aner faktisk ikke :O Men du kan se bedre bilder av dem her: http://carolinebergeriksen.no/2013/10/29/bruuns-bazaar/ 🙂

 8. Din blogg är väldigt intressant och gillar att följa dig. Själv studerar jag till lärare och utbildningen är på 4 år. Det verkar vara inne att bloggarna som tränar och tar hand om sin hälsa, ska dessa bloggarna läsa något inom hälsa då det är oftast personal trainer, att betala för utbildningen och bara att köra på oftast klarar alla av utbildningen, själv är jag PT och det är inte övertalat bra jobb som folk tror.

  Vill bara påminna att många som läser på universitet med väldigt tuffa studier, bloggar har ett eller flera barn samt tränar och tar hand om sin hälsa. Tycker absolut att det är bra att studera, men tycker ni bloggare ska komma ihåg att det finns flera här ute som pluggar, sköter om ett fint hem samt tränar och tar hand om sin hälsa.

  Vill bara påminna folk att det låter mer häftigt än vad det är, många sätter sig i skolbänken efter några år som PT eftersom man tjänar inte så jätte bra.. Om du inte arbetar hela tiden och driver ett eget bra drivande företag ex. i Hollywood med alla kändisar. Anna Anka är PT eller grupptränings instruktör ock kunna ha en vältränad kropp, för att hon inte behövde göra något annat än bo i en fin villa Paul Anka..

  Min syster som inte bloggar, har aldrig varit mamma ledig, startat tre företag och fått två barn under tiden samt studerat. Idag är hon ingen bloggare lever ett lyxliv och tränar. Sköter om allt själv med barn, hem och företagandet. Det kallas jag Power Women utan att behöva bevisa hur duktig man är på något.

  Bloggar är bra, men människor får inte tro att deras liv med alla kläder de bär, tack vare massa företag som de samarbetar med. Kläder som görs med barnarbete och billigt. Fina inrednings prylar som även oftast hos stora bloggarna är från samarbetsföretag. Höjer flaggan högt för människor som åstadkommer saker själva med utbildning och gör karriär pga av sitt hårda slit på skolbänken.

  Komma ihåg att njuta av sitt eget liv! Ofta är bloggare tillsammans med fotboll, hockeyproffs osv och kan bara träna och bli fotade dag in och dag ut.

  Caroline inget personligt mot dig, men vill bara påminna folk att det finns människor som lever ett liv med hårdare studier än PT studier och tar hand om barn.

  /// Kram, Caroline din blogg är jätte bra och lycka till med studier !!

 9. Smart valg! Tror dette er noe som passer deg utmerket, pluss at det sikkert er lurt å ha noe å falle tilbake på dersom det ikke er naturlig å fortsette med bloggen. Kombinasjonen journalist/PT er sikkert heller ikke så dum.

  Lykke til, dette klarer du kjempefint! 🙂

 10. Amalie Lindsholm

  heii!:)
  Jeg går idrettsfag og så at du hadde treningslære 1 boken på det ene bildet! Så jeg tenkte bare å si ifra at det er bare å sende en Mail om du har lyst på maaange sider med notater fra det faget som jeg har lagret i de timene:)
  -Amalie

 11. Til og med dette er sponset….. Blir faktisk litt oppgitt jeg! Hadde du giddet studere hvis det ikke ble tilbudt deg, eller har du bedt dem sponse? Jeg ønsker å utvide min kompetanse, men jobben sponser ikke, og jeg har ikke råd. Debatt folkens!!!

  1. Caroline

   JEg hadde tenkt å studere til PT for to år siden, men så ble jeg gravid 🙂 Planen var å ta det til høsten, men når når AE dukket opp så valgte vi å begynne nå. Jeg leste mye om de, og syntes deres opplegg virket veldig bra, og passet til meg og min livssituasjon.

   1. Hvorfor kunne du ikke studere mens du var gravid

   2. En PT-utdannelse innebærer mye fysisk undervisning også og det er ikke nødvendigvis alt som passer mens en er gravid. For øvrig, kanskje hun hadde nok å gjøre ettersom hun var gravid. Planer har en tendens til å endre seg da.

 12. Så morsomt med PT-utdanning! Lykke til!

 13. Gratulerer som student! Dette fikser du 🙂
  Det skrivebordet ditt var helt nydelig, hvor har du kjøpt det? 🙂

 14. Hei! Du leser kanskje ikke kommentarer på innleggene som ikke er helt nye, men kan jo prøve allikevel. Kunne du nå som du er student igjen kanskje gi litt tips til studieteknikk etc? Hvordan du får best læring ut av kortest mulig tid, markerer du i bøkene, notatteknikk, etc? 🙂 Dette kommer du til å klare kjempefint forresten, lykke til! 🙂 Klem.

  1. Caroline

   Joda, leser alle som kommer 🙂 Jeg kan notere meg det ned, og se om det blir aktuelt.

   Tusen takk 🙂

 15. Hei, hvor er pulten fra? veldig fin

  1. Caroline

   TM Design 🙂

 16. Hei. Må bare få si at skrivebordet ditt er til å dø for. Er det lov å spørre hvor du har fått tak i et slikt. Har vært på leting et par år nå. Håper du kan ta deg tid til å svare meg. På forhånd takk 🙂

  1. Caroline

   Det er fra TM Design 🙂

 17. Hei Caroline!
  Hvor kan jeg få tak i «To Do List» boken fra? Veldig fin!
  Du er virkelig et forbilde 🙂

  Klem

  1. Caroline

   Etsy 🙂

   Tusen takk, hyggelig at du synes det 🙂

 18. Så artig!
  Masse lykke til med studien! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 19. Hei! 😀

  Jeg har akuratt meldt meg på personlig trener kurs hos active education. Men finner ingen pensumliste på siden deres ? er det noe jeg får send på e-post ? 🙂 Hvilke bøker er det som står på pensumlisten ? : ))

  Lykke til med studiet! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *