filmanbefaling: the duchess

Det er sjelden jeg kommer med anbefaling av en enkelt film, men akkurat i dag har jeg veldig lyst til det, for denne filmen sitter fortsatt veldig friskt i minnet og jeg elsket den! I tillegg er den lett tilgjengelig ettersom den ikke er helt ny, så denne må du se i kveld om du har mulighet! Den ligger blant annet på netflix. 

___________________________________________________________________________________________________________

the duchess 

the_duchess3

The Duchess er fra 2008, men jeg så den først da mamma og jeg hadde jentekveld her om dagen. Det er ikke bare handlingen og skuespillerne som gjorde at dette er en film jeg elsket fra første stund, men kostymene og hertuginnens sense of fashion i filmen er bare helt nydelig! Filmen er basert på en sann historie, og handlingen foregår på 1800-tallet. Vi følger livet til Georgina Cavendish som etter hvert blir hertuginne, som følge av en avtale moren hennes gjorde med hertugen hvor hun blant annet lovte at Georgina skulle skaffe hertugen en arving. Georgina gir slipp på sitt livs kjærlighet for å gifte seg med hertugen, fordi hun tror at han elsker henne. Etter bryllupet blir hun fort kjent for sin politiske interesse, sin motesans og for sin skjønnhet. Hun har en nydelig og god personlighet, og blir elsket av alle – bortsett fra sin mann. Hertugen er kald, og til tider følelsesløs, egoistisk og tar ingen hensyn til Georgina. Sidesprangene er mange og han tar ingen hensyn til hennes følelser. 

the duches

___________________________________________________________________________________________________________

Jeg har lest noen anmeldelser av denne filmen, og meningen er delte, men jeg elsket den. Jeg gråt flere ganger, og jeg fikk så vondt inni meg på vegne av Georgina, svikene hun opplever fra flere enn sin mann, og ikke minst hvordan det hele ender. På slutten av filmen får vi vite hva som hendte videre med hertugen og hertuginnen, og jeg blir trist inni meg på vegne av henne og at ting kunne bli som de ble. Jeg skal ikke si så mye mer, men anbefaler virkelig denne filmen, den er så fin! Og Keira Knightley er jo så utrolig vakker! 

44 kommentarer

 1. Ingrid E

  Høres veldig lovende ut, gleder meg til å sjekke den ut! God helg, fine du 🙂

 2. Anbefaler deg å se filmen: De Urørlige. De har den på netflix! Fineste filmen jeg har sett på lenge!

 3. Annette

  Nydelig film! Vil anbefale deg å se En kongelig affære og The young Victoria. De er så utrolig vakre! God helg til deg og dine 🙂

 4. in my opinion the movie is a good one, not the best that i’ve seen, but a good one!But there is Keira Knightley witch is a great actress, and there are those outfits!!!I mean…okay…I recomend this movie to all those that love this 1800 era!For me is a romantic&dramatic movie, that kind of movie date night for girls only!

 5. Kristina

  Den er veldig fin. Kan også anbefale «Anne Karenina» og «the young Victoria» hvis du vil se noe liknende 🙂

 6. Takk for filmtips! Elsker sånne kostymedrama fra gamledager 🙂 og denne har jeg ikke sett, så kanskje blir det film i kveld 😉 greit å se sånne type filmer når mannen ikke er hjemme, han elsker ikke akkurat kostymedrama fra gamledager for å si det sånn…. 😉

  1. Hehe.. Enig! Jeg er også alene i kveld, så da har jeg en gylden anledning

  2. Hehe.. Enig! Jeg er også alene i kveld, så da har jeg en gylden anledning

 7. Jeg elsker den filmen 😀 har vært fan av den filmen i flere år. Og elsker sånne slags filmer. Vis du liker den filmen er det mange filmer du burde se 🙂

 8. Åååh! SÅ enig! En av de beste filmene jeg har sett! Jeg gråt også masse! Hadde virkelig ikke forventet at det var en film jeg ble å gråte av da jeg satt den på, men det gjorde så vondt flere ganger. Fantastiske skuespillere, scener, historie og handling. Ikke for mye og ikke for lite. Tenkte på hvor mange som har vært i slike situasjoner, så lite frihet, og uansett hva du gjør så får det fatale konsekvenser! Man vrir seg i medfølelse!
  Vakker, nydelig og trist film! 🙂 <3

 9. Åå, elske denna filmen sjøl!
  Alt med Keira Knightley e som regel fantastisk! 😀 anbefale stolthet og fordom/ Pride and Prejudice !

 10. Nydelige kostymer! Den må sees 🙂

 11. Julie Benedicte.

  Ser på bildene at filmen blant annet er spilt inn på Chatsworth House (det samme er Pride and Prejudice).
  Vil bare tipse dere om at hvis dere noengang skal til England (nærmere bestemt Manchester eller i nærheten) burde dere ta turen til Chatsworth. Det er utrolig fint der, både på innsiden og utsiden. Det er gigantisk, og hagen er ekstremt flott! Et kjempefint sted for å for eksempel spise middag, eller gå på piknik 😉
  Har selv vært der, og det er et av mine favorittsteder i England 🙂

 12. Kathrine Dijs

  Måtte se den med en gang! Er helt enig, det var en fengslende film fylt med håpløshet. Jeg likte den veldig godt! Takk for at du reddet lørdagskvelden <3

 13. Ååh, denne skal jeg se ikveld!
  Takk for tips. 😀

 14. Christina

  Hvorfor blogger du så lite for tiden? Savner de «tre for dagen» og morgeninnleggende 🙂

  1. Hvor lite liv har du hvis du savner det…? Trist!!

   1. Så lite hyggelig svar, Kaisa!
    Jeg er enig med Christina jeg. Savner alle innleggene!

    Men det er kun fordi jeg liker Caroline og syntes hun skriver en god blogg!
    Livet mitt er ikke nødvendigvis trist fordi jeg tenker dette.

   2. Hun trenger vel ikke ha lite liv for å savne det?! Selv har jeg en travel hverdag, men kan henge meg på det at jeg savner «tre om dagen», altså et lite avbrekk for å kose meg med innleggene til Caroline! 🙂 Har selvsagt forståelse for at det ikke alltid lar seg gjøre, men lurer og på om du har for mål nå for tiden å poste to til dagen, og ikke tre, Caroline?

 15. Takk for tips om film, håper jeg får tid til å se på den i morgen:-) Elsker å avslutte helgen med en god film

 16. Hei Caroline 🙂 Litt off topic, men jeg har et spørsmål som jeg håper du kan svare på!
  Jeg vurderer å flytte til Skien grunnet jobb, hvordan er det å bo i Skiensområdet? Hvordan er utelivet, shopping, kafe/restauranttilbudet og så videre for unge mennesker? Og er det lett eller vanskelig å komme i kontakt med andre i området? 🙂 Håper på svar 🙂

  1. Synd du ikke svarte på denne :/

   1. Caroline

    Beklager! Jeg har svart deg nå 🙂

  2. Caroline

   Beklager at jeg ikke har svart deg! Jeg trives veldig godt i Skien, eller vi trives veldig godt her 🙂 Jeg vet ikke så mye om utelivet, men de gangene jeg har vært på byen har det vært mye liv 🙂 Det er hyggelige restauranter her og tilbudene vokser 🙂 Jeg synes ikke det er vanskelig å komme i kontakt med noen, Telemarksfolkene er utrolig hyggelige!

   Shoppingen er forresten helt ok synes jeg, det er noen butikker her som er verdt en titt!

   Klem og lykke til 🙂

 17. Hei Caroline!

  jeg har et spørsmål. Om det ikke hadde vert for fotballen til Lars Kristian hvor hadde dere da bosatt dere ?

  1. Caroline

   Det aner jeg ikke, men det hadde blitt i nærheten av Oslo 🙂

 18. Neliane

  Vennene mine får aldri meg med på sånne……. Likte Keira i Pirates filmene, men der stoppet det……såååå kjedelig! Etter min smak…..godt vi er forskjellige! :-). Og mannen er fornøyd med at kona ikke vil se annet enn action. Hehe. American Sniper på kino igår og Red Dawn på Netflix idag. Enjoy :-))

 19. 1700-tallet, muligens, og ikke 1800-tallet? Kostymene er rokokkoinspirerte.

 20. Maria G

  Ah, denne så jeg når jeg lå på barsel med mitt andre barn! Pappa’n hadde dratt hjem for natten, den lille sov i armene mine og jeg var full av hormoner! Syns filmen var fantastisk og jeg ble veldig rørt, sikkert litt pga hormoner også:)

 21. rogajenta

  Liker best pride and prejudice , sett den maaange ganger : vakker musikk, søt historie og flotte bilder av landskap og herskapshus

 22. jeg tror faktisk den er basert på virkelige mennesker også hvis jeg ikke husker feil.
  Jeg har sett filmen og synes også den var fin.

  Hvis jeg kan anbefale en annen film i samme genre til deg så bør du se Sofia Coppolas film om Marie Antoinette med Kirsten Dunst som Marie A. Fantastisk film som er spilt inn i Versailles.
  Og så når du besøker stedet en gang etterpå så blir det så levende.

  🙂

 23. Fantastisk film med en skøn og dygtig skuespiller 🙂
  Vil lige ønske du og familien en dejlig søndag 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Mary-Liz 🙂 Håper dere også har en fin søndag <3

 24. Helt enig! Fantastisk nydelig film…jeg så den i julen 🙂

  Jeg har nettopp avsluttet 1.sesong av Welcome to Sweden, herlig og latterfylt svensk/amerikansk humor – anbefales!

  Ønsker deg en nydelig morsdag 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 25. De urølige er utrolig fin!

  1. Caroline

   Helt enig 🙂

 26. Gratulerer med morsdagen 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 27. Michelle

  er helt enig med deg, elsket denne filmen selv!!

 28. Åå,jaaa… Den filmen er bare så fin 🙂

 29. Dette er pirk, men handlingen foregår på 1700-tallet, ikke 1800-tallet, det er ganske tydelig om man ser på de fantastiske kostymene og gjør litt research om Georgina Spencer. Ellers elsker jeg også denne filmen!

 30. Åh takk for tips, akkurat det jeg trengte på en søndag 🙂 Så langt går tipsene dine vært knallbra (jeg elsket blant annet «de urørlige»). Kom gjerne med flere film-tips 🙂

 31. Jeg også elsket den filmen! Og Keira Knightley er favorittskuespillerinnen min, hun er virkelig helt fantastisk 😀
  Jeg synes det er gøy når du kommer med filmanbefalinger, så det må du gjerne gjøre igjen 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *