tips: adams matkasse

annonse 

adam

Hver søndag skriver vi handleliste for den kommende uken, og i starten var dette egentlig bare hyggelig: vi to, kanskje et glass vin og planleggingsblokken. Vel, den siste tiden har det blitt mer og mer ork, middagsideene blir (kanskje ikke overraskende) blassere og aller helst vil vi gjøre alt annet enn å planlegge middag for fem dager frem i tid. Men denne uken løsnet det! Vi fikk en levering fra Adams Matkasse på mandag, og det har vært en drøm på alle måter! Menyen for hele uken var allerede lagt for oss, inkludert råvarer, med unntak av noen småting vi måtte kjøpe inn selv. Spør du meg, er dette den ultimate løsningen for alle med litt for få timer i hverdagen. Vi har også funnet ut at det er en del penger å spare på å bestille matkasse, rett og slett fordi du unngårhyppige impulskjøp og mange småturer på butikken. Dessuten skal det være lettere å unngå matsvinn, ettersom alle middagene er såpass planlagt 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

du kan velge mellom 

♥ originalkassen: dette skal være folkets storfavoritt og inneholder masse inspirasjon med varierte, spennende smaker

♥ barnekassen: inneholder mat som er lett å lage og lett å like, og den er tilpasset barnefamilier 

♥ ekspresskassen: perfekt for folk i farta, travle familier og par 

matkasse2

Du styrer leveransene dine helt selv, du kan ha levering hver uke, annenhver uke eller en gang i måneden. Det er ingen bindingstid på noen av matkassene, og de inneholder alltid alle råvarer dere trenger. Du kan velge om du ønsker å motta for 3 eller 5 middager og får med oppskrifter til alle middagene. Akkurat dette er viktige punkter for meg, jeg er veldig glad i å eksperimentere litt med nye matretter og ikke minst dele med dere hver onsdag, så da er det optimalt at vi ikke trenger å få matkasse verken hver uke eller hver dag. Det er landslagskokk Adam Bjerck og hans menyteam bestående av kokker og ernæringsfysiologer som setter sammen de forskjellige kassene. 

matkasse

Vi gikk for barnekassen og har vært veldig fornøyde med det 🙂 Matrettene er lettlagde og enkle å tilberede, og tar kun mellom 15-20 minutter. Med andre ord: helt perfekt!

matkassemenyadam

___________________________________________________________________________________________________________

Dersom du vil teste ut dette til deg og din familie, kan du klikke deg inn HER og bestille. Dere som bestiller via dette blogginnlegget og bruker koden – BLOGG_CAROLINE vil du få en fruktkasse med på første levering. Fruktkassen inneholder rundt 4 kilo sesongbasert frukt, og det følger også med en meny som gir deg tips til hva du kan lage av all frukten 🙂 I tillegg til fruktkassen, får du også 20 prosent rabatt på første levering.

Dette anbefales på det varmeste til travle familier, vi synes det fungerer veldig fint 🙂 

70 kommentarer

 1. Hei! Hvordan fungerer dette når dere er LCHFere? Med tanke på att «barnekassen» hørtes ut som en «vanlig» pakke, og dermed karbohydrater.. eller?

  1. Caroline

   Det som er av råvarer kan fint tilpasses lchf, ved å for eks. bruke mer smør og lage pureer, men da vil du jo igjen få svinn av matvarer som du ikke bruker (pasta, bulgur, potet). Jeg vil ikke si det egner seg for de som spiser hundre prosent lavkarbo :/

   1. Hvordan er det for et lite barn å spise lchf? Mener jeg leste at hjernen trenger karber for å utvikle seg normalt, så jeg har spedd på med langsomme karbohydrater til ungene for å ikke gjøre noe feil. Kanskje jeg har tatt feil hele veien? Nå føler jeg meg litt teit. :O

   2. Caroline

    Hjernen trenger ikke karbohydrater fra kosten for å utvikle seg, den trenger energi, fettsyrer og proteiner 🙂

    Men det er ikke nødvendig med LCHF for barn, da det kan medføre ekskludering av matvarer i en periode hvor smakssansene utvikles :/ Synes det høres ut som du har en fornuftig tilnærming til det hele 🙂 Statens anbefalinger er et fint utgangspunkt om du er usikker, så kan du gjøre individuelle tilpasninger.

   3. Takk for svar 🙂

 2. Håper du poster noen av middagene:) Hvordan er disse middagene for dere som har LCHF kosthold?

 3. Dwightinha

  Det der har jeg vært fristet til maaange ganger. Men innholdet i kassen du har avbildet bekrefter det jeg fryktet; nemlig at kassen ikke inneholder en ting jeg kunne tenkt meg å lage middag av foruten kyllingen.

 4. Helt genialt for travle barnefamilier og som du sier, man får testa ut og eksperimentert litt nytt i matveien :-))) Bon appetitt 🙂 Blir gøy å høre hvordan matkassa smakte og om det er noe dere vil fortsette med. Eller kanskje i perioder, spennende!

 5. Vi har hatt barnekassen i flere måneder og er superfornøyde. Jeg bare lurer på hvordan dere løser det med alle karbohydratene som er i menyen, for det er jo mye pasta, poteter, ris og bulgur? Jeg og kjæresten har levd et lavkarboliv tidligere som passet oss supert, men da datteren vår ble født ble alt gjort om til «normal husmannskost». Nå har vi lyst til å eliminere flere og flere karbohydrater, men jeg gruer meg nesten til all planleggingen og alle innkjøpene. Derfor ble jeg nysgjerrig på hvordan dere har gjort det med matkassen. Har dere forholdt dere 100% til menyen eller erstattet karbohydratene med alternativer?

  1. Caroline

   Vi har tilpasset litt, men ikke erstattet noe 🙂 Brukt litt smør og oljer, pluss ekstra grønnsaker.

  2. Tror bulgur er noe mindre farlig en pasta,potet og ris (?)

 6. Hvordan fungerer dette hvis en går på lavkarbo? Tenker at det vil komme middager med ris, pasta, grønnsaker som inneholder mye karbo osv, og at det da er mye mat som en ikke bruker pga en må finne mer lavkarbo-vennlige alternativ?

  1. Caroline

   Du må evt. gjøre individuelle tilpasninger om du ønsker at det skal være lavkarbovennlig :/ Om det lønner seg vil jo variere ut i fra menyene.

 7. Koster det å få den levert? Betaler man kun den prisen som står uten tillegg?

  1. Caroline

   Du betaler kun det som står på siden 🙂

 8. Camilla

  Hei:-) Når jeg gikk inn på steder de leverer kom det opp at de ikke leverte til Siljan. Men dere får jo? Hadde så lyst til å teste ut dette:-(

  1. Caroline

   Vi har bare testet det denne uken her, og de har sikkert levert til oss for å få til innlegget :/

  2. Camilla

   Hei 🙂

   Send inn en interessemelding om at dere vil prøve en kasse!
   Det er foreløpig for få som vil ha i området.
   Jeg kan også hinte litt til at Siljan er et interessested 🙂

   Hilsen Camilla

 9. Camilla Christensen

  Hei,

  Takk for godt tips 🙂 Supert i travle perioder her hjemme! Og flott med oppskrifter + beskrivelse, da kan tilogmed mannen lage middag :-))

  Prøvde akkurat å bestille, men kom ikke opp -20 % – kun gratis fruktkasse ?

  Ha en fin søndag!

  1. Caroline

   Da må du nesten sende en mail til kundeservice :/

   Ha en fin søndag du også 🙂

   1. Det kom ikke opp 20% rabatt med meg heller, så tror du må få sjekket opp rabattkoden! Litt tungvint hvis vi selv må ta kontakt med kundeservice.

  2. De 20% er noe alle «får»
   Når du går inn på siden, står det jo før pris og «ny» pris.

 10. Hei! Har hatt lyst til å prøve en slik matavtale lenge, så godt å lese om noen som er fornøyde. Tror det fleste som har prøvd dette har mye, om ikke bare, godt å si om ordningen, og det er bra:) Vet du om de bruker svinekjøtt i sine menyer?

  1. Caroline

   Det var ikke noe svin i denne ukens matplan, men jeg har ikke sett noe som tilsier at de ikke bruker det 🙂

   1. Elisabeth

    Er ikke nakkekoteletter svinekjøtt da?

   2. Caroline

    Selvsagt… :O

 11. Kristine

  Hvordan er dette i forhold til lchf? 🙂

  1. Caroline

   Du velger jo ikke oppskrifter selv, så noe rendyrket LCHF får du nok ikke :/ Men du kan jo gjøre tilpasninger selv.

 12. Denne annonsen virket veldig troverdig 🙂

 13. Velvel. Vi har hatt barnekassen i mange måneder nå og er også EKSTREMT fornøyde!! Men at rettene i barnekassen tar 15 til 20 min å lage er ihvertfall ikke riktig for oss. Kanskje du er usedvanlig rask eller får hjelp av mannen? Jeg lager rettene alene, så raskt jeg kan og bruker nesten alltid 1,5 time før middagen er helt ferdig. Av og til mer. Syns det er veldig mye som skal kuttes opp og gjøres klart, det tar mest tid her. Nå har vi prøvd ekspresskassen i to uker istede og rettene her var langt simplere og tok bare 15 til 30 min å lage…

  1. Caroline

   Nå har vi bare prøvd denne uken, og de rettene var raske 🙂

   1. Caroline

    Og ps. vi har nicer dicer, hehe :p

 14. Det virker som et veldig nyttig konsept. Det er synd de ikke tilpasser til allergier enda. Det står på nettsiden deres at de vurderer å gjøre det senere, så jeg skal følge med så vi kan prøve det straks de starter opp med det : )

 15. Usj.,,, sikkert ok for enkelte men siste keg hadde ventet fra deg

  1. Caroline

   Nå er jeg ikke helt sikker på hva du mener :/

   1. Astrid

    Vi hadde faste leveranser fra Adams matkasse i flere måneder i fjor. Originalkassen + fruktkassen. Opplevde at utgiftene til mat gikk ned, nettopp fordi vi gikk sjeldnere på butikken. Sluttet fordi vår kresne datter sjelden spiste de rettene vi laget fra matkassen. Ble alltid litt ekstra innkjøp for at hun skulle spise seg mett på det hun liker. Vil virkelig anbefale Adams matkasse til alle! Så herlig at noen andre lager meny, frakter råvarer, og i det hele: hjelper oss i hverdagen! Middagen var ALDRI et problemområde da vi hadde Adam. Gode råvarer og skikkelig kvalitet! Spiste grønnsaker jeg aldri ellers hadde kjøpt, og ble introdusert til en ny verden av mat. Bestiller igjen snart! Ps. Oppskriftene inneholder lite krydder. Virker som de er laget for nybegynnere, og det er jo greitt. Mange er nybegynnere!For mer erfarne kokker anbefaler jeg mer kreativ bruk av krydder!

   2. Man må jo fremdeles gå i butikken for å handle inn alt annet man trenger til husholdningen, og jeg synes faktisk ikke vi sparte noe særlig på dette og bestiller ikke lenger. Deilig at noen har planlagt menyen, men handlinga slipper vi ikke unna uansett.

 16. Karoline

  Fruktkassen får man faktisk med på neste levering, dette kan jo være greit å rette på 🙂 Vi kunne veldig gjerne tenke oss å prøve dette, så jeg skal defintivt benytte meg av tilbudet!

 17. Er dette noe du ville anbefalt for studenter? Begynner å bli litt lei av dag ut og dag inn med makaroni nå!
  Er det evt noe annet du kan anbefale for unge voksne som ikke lenger får middag på bordet hver dag? 🙂

  1. Caroline

   Ja, det kan jeg absolutt anbefale om dere er flere om det 🙂

 18. Inger Lise

  Vår erfaring er ikke like positiv m Adams Matkasse . ..Forsøkt både orginal og barnekassen. I sistnevnte var det en uke to potetmiddager og tre pasta middager. Lite oppfinnsomt og masse karbohydrater. Har v flere tilfeller tygget på «noe hardt» i kjøttdeigen (hvorfor brukes det ikke karbonadedeig??) og synes ikke noe om kyllingen som er forhåndskokt og vakuum pakket, samt fiskemiddagene er kjedelige. Men smaken er forskjellig …. Men klart man sparer tid og penger på ett slikt konsept. Lurer på om dere kommet til å fortsette ..??

  1. Caroline

   Fiskemiddagen denne uken var vår favoritt 🙂 Opplevde heller ikke at kjøtt var tilberedt på forhånd :/

   De leverer ikke til Siljan ennå, men hvis de gjør det så kommer vi definitivt til å prøve det i fremtiden.

 19. Hei
  Jeg elsker å lese bloggen din. Kan du legge ut flere sunne oppskrifter på middager og sunn snacks? Elsker å teste det ut :d Hvis du kan legge ut hvor mye protein og kalorier det er til sammen i oppskriftene hadde det vært kjempe greit <3 Hvorfor går det ikke an og kopiere bildene dine lenger? Har pleid å lagre ilde av oppskriftene dine for å få det noen lunde like bra 😀 Lykke til videre med bloggingen 😀 Det er veldig dumt at folk henger seg opp i bagateller av det du gjør. Alle kan gjøre feil, men du er like perfekt uansett 😀 Håper du får en strålende uke 😀

 20. Må prøve ut Adams-matkasse! Ser ganske godt ut, og sparer mye tid 🙂

 21. Spiser dere ikke lchf lengre? Siden du skriver at du bare tilsetter litt ekstra smør og olje og ikke fjerner noe… det er jo endel karbo i disse menyene, og karbohydratene er der jo like mye selv om du tilsetter ekstra med fett.

  Kommer dere til å fortsette med Adams Matkasse etter denne uken?

  1. Caroline

   Når du gjør slike justeringer så spiser du jo mindre av karbohydratene 🙂

 22. Spennende 🙂 har lurt litt på disse matkassene før. Hva de inneholder og sånn:) greit med litt ferdiglagde ukesmenyer!

 23. Dette er genialt spør du meg, spesielt om man er like lite oppfinnsom i matveien som jeg er for tiden! Mon tro om det finnes noe lignende i England 🙂

 24. Men hva skjedde med det du sa før om å skrive handleliste, altså å planlegge matrettene for hele uken? maten kan jo handles sammen med alt det man eller strenger for 1 uke av gangen 🙂 Adams matkasse er ca. dobbelt så dyrt som i butikk. Tipper du kan tjene en hel drøss på denne reklamen.

  1. Caroline

   Det kan man fortsatt gjøre 🙂 Du kan f.eks velge tre dager med levering, da har du fire dager igjen av uken. Du kan også velge levering annen hver uke, eller sjeldnere om du vil det.

   Hvis du leser teksten så ser du at vi faktisk sparte penger fordi vi droppet mange av impulskjøpene man ofte gjør.

 25. De leverer ikke der jeg bor…

 26. Theresa

  Hei Caroline! Av ren nysgjerrighet har jeg et spørsmål; legger merke til at flere skriver kommentar med «trenger ikke publiseres», «ønsker ikke at min kommentar publiseres» el.l. Er det ikke mulig å bare slette/ikke godkjenne slike kommentarer når du har lest de?

  Uansett; ønsker deg og dine en flott dag! Klem

  1. Caroline

   Jo, er det noen som er godkjent? :/

   1. Theresa

    Ja, har lagt merke til det ved noen anledninger. Men da er det nok bare en glipp 🙂

 27. Hei.
  Vi bruker også adams matkasse annenhver uke. Er veldig fint i en hektisk hverdag, hvor man ikke vil prioritere å dra i butikken og klø seg i hodet. Mini’n vår elsker alt av ny mat, så veldig gøy at hun får prøvd nye ting og 🙂
  Er fort gjort at man har fire-fem retter som går på repeat uke etter uke :-/
  Så forresten at luksusfellen anbefalte slike kasser, selv om det er dyrere enn om man handler akkurat de samme varene i butikken, fordi man slipper spontankjøp som du sier, og fordi man slipper å kjøpe for mye råvarer som blir kastet…

 28. Jeg var alene i 6 uker med to barn og bestilte Adams matkasse, 5 middager for 2 personer, det hold til oss 3 faktisk, men jeg fant ut at det var billigere å handle alt inn på lørdagen selv, en å få matkasse til 800-900 kr + en tur på butikken for melk, pålegg osv på lørdagen. Men dette innebar jo selvsagt at jeg ikke hadde mulighet til å dra på butikken og små handle i løpet av uka også

 29. Høres jo genialt ut. Jeg bor på en sånn plass med 5000 innbyggere, så jeg har valgt å heller støtte opp lokalt 🙂

 30. Hvor er den RÅ tøffe skinnjakka di fra:) ???

  1. Caroline

   Den er fra boda skins 🙂

 31. Hvorfor svarer du ikke?

 32. Hei! Takk for et godt tilbud du presenterer for oss 🙂
  Jeg bare lurer hvor lenge denne rabatten er mulig å benytte seg av? Altså, kan jeg vente til midten av februar før jeg bruker den, så lenge jeg bestiller via innlegget ditt?
  Og så lurer jeg på om det er et minimums-antall ganger man må bestille matkasse derfra, eller om man kan slutte etter den ene første gangen hvis man ikke blir fornøyd?

  1. Caroline

   Jeg har ikke fått noen frist på koden, så tipper den varer en stund 🙂 Du kan styre bestillingene dine helt selv, og slik jeg har forstått det så er det ikke noe minimumskrav. Du kan helt sikkert takke nei etter første gang 🙂

   1. Så fint, og takk for så raskt svar! Dette skal jeg prøve ut 😀

 33. Thorstein

  Hei! Jeg lurer på hvor lenge dere har maten, i og med at det ikke går å velge en pakke for 3 personer. Tipper dere da har pakken til 4 personer?
  Kjæresten min og jeg har veldig lyst til å prøve dette, og lurer på om vi kan velge pakke til 4 personer og ha den i rundt 10 dager. vi er studenter og ville spart masse penger på det 🙂

  1. Hei, tenkte å «hjelpe» deg og svare på dette: Det går ikke fordi mye av maten i kassen har bare holdbarhetsdato ut den uken du får kassen levert.
   Oppdaget dette selv da vi var bortreist og bare tenkte å spare to av de fem rettene vi hadde fått til den neste uken. Da måtte vi bare kaste det pga at kjøttet /fisken hadde gått ut på dato. Lykke til!;)
   Fra det ene til det andre: skulle ønske de kunne bytte ut f.eks kjøttdeig og kyllinglår til karbonadedeig og kyllingbryst!!! Såååå mye bedre!

   1. Caroline

    Det er jo ferskvarer, så at holdbarheten ikke er spesielt lang på fisk/kjøtt er jo ikke så rart 🙂 Men du kan fint fryse det innenfor utløpsdato.

 34. Hei 🙂

  Får du penger for annonsere eller får du prøvd matkassen mot at du annonserer ? 🙂

  Ser komikerfrue også skal prøve den 🙂

 35. Sliten, men lykkelig mamma

  Tusen takk for tipset! Jeg har bestilt, med koden din- supert å få med fruktkasse og 20 % rabatt på maten. Dette kommer til å spare oss for masse impulskjøp i butikken, vi kommer til å spare tid, spise sunnere og mer variert! Helt genialt! Betaler gjerne dobbel pris enn å spise taco og spagetti til middag hver dag pga mangel på fantasi og skrubbsultne småbarnsforeldre på butikken kl 17! Herlig! 🙂

 36. Jon Martin

  Hei Caroline, kan du vise meg regnestykket som sier at du sparer penger på dette? Du skal ha veldig mye svinn før du sparer inn merkostnadene det medfører å bestille dette produktet. Mat levert på døren er og blir et luksusprodukt i Norge! Middag for fire per mnd. (7 dager hvor siste to koster like mye som de andre 5) koster 6132 med denne avtalen, og da har du ikke kjøpt noe annet. Det blir dyrt det!

 37. Hei Caroline,

  Et sp.mål litt på siden av tema for innlegget, men fargen på huset deres er veldig fin.
  Hva heter den?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *