oppskrift-onsdag: gazpacho med svin

gaz2

I dag hadde jeg lyst på noe veldig lettvint, og fra tid til annen hender det at vi lager en ganske mektig gazpacho som vi spiser med hjemmelaget kjeks og litt rømme til, men denne gangen hadde jeg lyst på en litt annen vri. Lars-Kristian ville gjerne ha kjøtt, så jeg søkte rundt og fant at matprat brukte kjøtt i en gazpacho-oppskrift, så da føltes det safe. Jeg bruker bare min egen oppskrift med litt endringer, jeg må ha fløte, lime og koriander! Den kalde jeg lagde for noen somre siden finner du her. Uansett, varm gazpacho ble så godt! Til vanlig brukes ofte innmat av enten brød eller loff i en slik suppe, men jeg lager uten, og den blir ikke ødelagt av den grunn. Nam, nam! Her kommer oppskriften 🙂 

IMG_4820

___________________________________________________________________________________________________________

varm gazpacho med svin til 2 

♥ 4 fedd hvitløk ♥ hakket tomat på boks ♥ 1 rød chili ♥ 1 gul paprika ♥ 1 rød paprika ♥ 2 dl. kremfløte ♥ vårløk ♥ saften av 1 lime ♥ frisk koriander  ♥ salt og pepper ♥ smør til steking ♥ 400 gram svinekjøtt 

gaz1

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Del chilien i to, fjern steinene og hakk den opp. Grovhakk hvitløken. Del opp grønnsakene og brun dem i godt med smør i en kjele. Tilsett deretter 2 dl. fløte og de hakkede tomatene. Bruk en stavmikser eller en blender til å kjøre alt til en fin masse, smak til underveis med frisk koriander, salt og pepper. 

IMG_4772IMG_4797

Skjær passe tykke strimler av svinekjøtt, og brun dem i godt med smør i en stekepanne. Salte og pepre underveis. 

IMG_4802

___________________________________________________________________________________________________________

Server gazpachoen med frisk koriander, svinekjøtt og gjerne en klatt rømme 🙂 Håper det smaker! 

IMG_4831

45 kommentarer

 1. Nam.. Denne må testes!

 2. Det skal jeg lage i morgen, så nydelig ut!!☺️

 3. Denne høres, og ser helt herlig ut! Deilige smaker! Prøver i løpet av uken! Regner med at oppskriften er til to personer? Ha en god «resten av uken», Caroline!

  1. Caroline

   Oppskriften er til to, ja 🙂

 4. Det der så veldig godt ut 🙂 mulig jeg må gjøre noen endringer i middagsplanleggeren

 5. Hei.
  Det såg kjempe godt ut.
  Tror jeg må teste oppskriften i helgen.
  Ha en fin onsdagskvelden videre.

 6. Ååå herlighet, det så FANTASTISK godt ut:-D Og for en apetittvekkende farge. Tenker lime og koriander gjør mye ? Blir den veldig tykk ? JA til kjøtt i suppe:-D

 7. Camilla

  Denne suppen ser helt fantastisk ut!
  Min mann er så glad i gazpacho, så denne varme versjonen med svin blir fredags middag 😀
  Takk for tips 😉

  P.s Kjekt å høre formen begynner å komme seg 🙂

 8. Natalie

  Åå, dette så fantastisk ut! Nettopp operert ut en visdomstann, og blitt anbefalt å holde meg til suppe en dag eller to, så denne skal absolutt prøves!:)

 9. Hvor er serviettringene fra ?!?

  1. Caroline

   H&M 🙂

 10. Irenfol@online.no

  Så flink du er til å lage mat, dette så veldig godt ut

 11. Irenfol@online.no

  Så flink du er til å lage mat, dette så veldig godt ut

 12. Spennende Caroline:) En dag skal jeg jaggu meg lage noe ordentlig som dette. Det blir litt mye lettvint halvfabrikata for min del. Utrolig bra med en fast oppskriftsdag og det ser ikke så altfor komplisert ut:) har du noe oppskrift på sunn snacks? Eller litt sunnere variant av kake o.l med stevia eller uten sukker for eksempel? Hadde vært kjekt for en som burde bli kvitt litt søtsug 😉

 13. Katrine

  Hvor er de søte tallerkenene dine fra 🙂 ?

  1. Caroline

   Det er fra Wik & Walsøe 🙂

 14. Freelance

  Hei / kan du kommentere dette med at intervjuet med deg i DN er klaget inn til PFU pga «dobbeltroller» etc?

 15. Serriøst, jeg trodde på det intervjuet der du fortalte «sannheten», og fikk ganske mye medlidenhet for deg.. Men å la personen som styrer PR- utgivelsene dine sin kompis skrive intervjuet, for å sprøyt inn litt «her er det så synd på meg», blir for dumt.. Når skal dette stoppe, det er ikke deg der synd i kjære, slutt å lyg til deg selv å omverdenen, det er dårlig gjort! Skitne metoder bør du i allefall liste opp når du først stiller til «åpent» intervju 🙂

  1. Caroline

   Det er ikke noe løgn i intervjuet, alt som står der er sant. Magnus kjenner vel stort sett alt som kryper og går i medienorge, blant annet flere av journalistene som har skrevet både positivt og negativt siste ukene. At de var venner var uansett ikke noe jeg kjente til.

   1. Anonym

    Vanskelig å tro på dette Caroline. At du ikke visste at manageren din er venn med journalisten….

   2. Tina A

    Selv likte jeg den artikkelen, men stusset vel samtidig litt over at det ikke ble stilt flere kritiske spørsmål til deg. Jeg tenker at det er hovedsaklig den som intervjuer som har ansvaret for å ikke intervjue noen hvor han/hun vil fremstå som partisk, deretter PR-rådgiveren din.
    Når du i tillegg ikke visste om at de var venner, så synes jeg ikke du kan klandres for det.

  2. Martine

   Ikke beskyld noen for å ha gjort noe du ikke vet noe om. Spør heller som personen over deg har gjort. Hadde du likt å bli beskyldt for noe som ikke var sent?

 16. Estelle

  Hi Caroline!

  I have read (translated via GoogleTranslate) some of the stuff which has gone on about Lars Kristian and the photo-retouching, etc. Just wanted to say I love your blog, and have for years! I don’t give a hoot if you retouch a picture, or LK comments (I think it’s kind of cute he did that :)) Anyways, kisses from across the pond!

 17. Nam, dette så veldig godt ut og skal absolutt prøves ut! 🙂

 18. Nå skjønner jeg ingenting. Dere må få dere bedre kommunikasjonsrådgivere, at kompisene hans skriver en støttesak oppfattes helt håpløst. Hvis denne smørja fortsetter, så blir dere aldri ferdig. Dere er avhengig av full tillit nå.
  Et velmenende råd, virkelig i beste mening.

 19. I guess the website without all the fluff commercials didn’t last long…kinda sad 🙁

 20. For å være helt ærlig. Medie-Norge er så lite at alle kjenner alle. De er gift med hverandre og er venner med hverandre hele gjengen. En kommunikasjonsrådgivers jobb er å ha et stort nettverk. At man i svake øyeblikk kommenterer under pseudonym på sin egen blogg er en sak av etisk betydning. PFU saken er ingen sak med mindre man ikke ønsker noen presse i det hele tatt i dette lille landet da.

 21. Ser utrolig godt ut! Tror du det vil «forstyrre» smaken veldig om man bytter ut fløte med kokosmelk? Har en datter med melkeallergi, så må finne litt alternative løsninger 🙂

 22. Det så utrolig godt ut. Tenker at jeg må prøve den =D

 23. gazpacho er vel per definisjon en kald suppe, som inneholder brød, så dette ville jeg kalt noe annet!

 24. Ditta såg godt ut! Den oppskrifta må ej prøve neste veke 🙂

 25. hei, super bra oppskrift. har startet på lchf lifsstilen for 3c uker siden og er i ketose nå, hvis du har flere oppskrifter ville jeg sette stor pris på det.finner mye på nettet og men ofte lite tiltrekkende fotos- noe som jeg føler blir litt demotiverende. har laget min første suksessterte på lavkarbovis- super godt dette er

 26. hei, super bra oppskrift. har startet på lchf livsstilen for 3 uker siden og er i ketose nå, hvis du har flere oppskrifter ville jeg sette stor pris på det.finner mye på nettet og men ofte lite tiltrekkende fotos- noe som jeg føler blir litt demotiverende. har laget min første suksessterte på lavkarbovis- super godt dette er

  1. +?:)hadde håpet på svar fra selve deg C!

 27. Ida Kristiane

  Det så helt fantastisk ut

 28. Hei! Mmh, ser godt ut! Jeg forsøker igjen jeg. Falaflene du lagde forrigeuke, er det noe av den samme oppskriften søstra di bruker i kikerburgerne hos «bare grønt»? 😀 Jeg syns de var sååå gode!

 29. Ser kjempe digg ut!!

  Hvor er den flotte kjelen fra? :):)

  1. Caroline

   Le Crueuset 🙂

 30. Ikveld laget jeg dette til meg og mannen, og han ble helt frelst 😉 Ligger selv med influensa, og dette var godt for en sår hals og sliten kropp 🙂

 31. Jeg elsker når du laver mad eller bager 🙂
  Dette er en skøn opskrift og lige til at prøve i weekenden.
  Tak og god weekend til du og dine.

 32. Susanne

  Hva står det på suppeskjeen? 🙂

 33. Lagde den nettopp, STOR favoritt hos familien! 😀

  1. Caroline

   Så bra 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *