9 girly serier på netflix når du er syk

hoved

Når du først er syk, er det like greit å faktisk innse at du er syk. Selv er jeg veldig dårlig på akkurat det, men denne gangen har jeg forsøkt å være syk som best jeg kan, og ikke fått dårlig samvittighet mens jeg har kost meg med favorittseriene mine på Netflix et par ganger om dagen 🙂 Vinteren er gjerne høysesong for både forkjølelse og influensa, spesielt om du har barnehagebarn, så jeg tenkte å komme med tips til mine favorittjenteserier som du finner på nettopp Netflix. Har en følelse av at det kan komme godt med fremover! Dessuten, hvor deilig er det kun ta hensyn til seg selv når du skal se noe på tv for en gangs skyld? Here goes!  

___________________________________________________________________________________________________________

topp 9 jenteserier 

1. gossip girl – å, min favorittserie nummer 1 for noen år tilbake! Jeg husker Lars-Kristian var i La Manga og jeg bokstavelig talt låste meg inn med flere sesonger etter hverandre, jeg sov nesten ikke! Haha, det var tider. Jeg hoppet av ut i sesong 4, da synes jeg det ble litt too much, men likevel, verdt å se! I Gossip Girl følger vi livene til de mest priviligerte ungdommene på upper east side i NY: Serena Van Der Woodsen er en vakker, blond it-jente alle kjenner. Blair Waldorf er Serena’s bestevenninne, men hun føler at det alltid handler om Serena og ikke om Blair. Nate Archibald er Blairs kjæreste, men helt siden Serena kom tilbake fra boarding school, har Nate oppført seg rart. Chuck Bass er en rik og arrogant person (likevel ikke så lite følsom på bunnen) Daniel Humphrey en ensom gutt fra Brooklyn som ingen vet hvem er. Du lærer alle karakterene og kjenne, og blir nesten like glad i alle sammen. En veldig innviklet, men samtidig fascinerende tv-serie. I love! 

2. pretty little liars – denne serien ser jeg på fortsatt, godt i gang med seosng 5. Jeg husker venninnene mine sa de var så overrasket over at jeg turte å fortelle så mange mennesker at jeg så på dette, for de de ser også på det, men de sier det aldri høyt 😉 Så da skjønner dere kanskje at dette virkelig er en guily pleasure. Det er bra, men til tider også overraskende, irriterende dårlig, likevel – virkelig verdt å se! Jeg elsker, elsker, elsker PLL! I serien følger vi livene til Spencer Hastings, Hanna Marin, Emily Fields og Aria Montegomery. Deres jentegruppe faller fra hverandre når deres leder, Alison Dilaurentis, forsvinner. Ett år senere begynner jentene å motta mystiske meldinger fra en person som kaller seg A. A truer med å offentliggjøre alle deres dypeste hemmeligheter, og det er ikke få. Først tror jentene at dette er Alison, men når liket hennes blir funnet, innser de at noen andre kjenner til hemmelighetene deres, inkludert de hemmeligheten som bare Alison skulle ha kjent til. A forfulgte også Alison, og jentene finner ut mer og mer om både A og om Alisons forsvinning, alt mens de risikerer sine liv. 

3. vampire diaries – dette har jeg falt helt ut av, men nå spørs det om jeg ikke ble litt fristet til å starte og se litt på det igjen. TVD handler om 17 år gamle Elena Gilbert, som bor i småbyen Mystic Falls sammen med lillebroren sin. Forsørgeren til dem begge er tanten deres, ettersom de mistet foreldrene sine i en bilulykke de selv var involvert i for bare ett år siden. Elena er svært preget av tapet og har mistet seg selv, helt til det en dag dukker opp en ny kjekkas på skolen. Hun våkner til liv da hun etter hvert forelsker seg i Stefan. Det skal etter hvert vise seg at Stefan er en vampyr, og som følge av dette blir forholdet deres stadig mer komplisert. Det hele eskalerer når Stefans ondskapsfulle storebror, Damon Salvatore, returnerer til Mystic Falls med en plan om å skape kaos i byen og for å ta hevn over sin yngre bror for å ha forvandlet ham til en vampyr mot sin vilje. Det tar ikke lang tid før begge brødrene begynner å vise hengivenhet overfor Elena, hovedsakelig på grunn av hennes likhet med deres store kjærlighet fra fortiden, Katherine Pierce. Det er åpenbart at Elena er en etterkommer av Katherine, som senere også returnerer til byen, med planer mot den nye trioen. Serien er i kategorien skrekk, drama, fantasi. 

1

4. the carrie diaries – dette har jeg heller ikke sett på, jeg er så redd det skal ødelegge mine fantastiske bånd til Sex and The City, men det ser likevel veldig fristende ut, og dessuten: unga Carrie har jo så utrolig mange kule antrekk! Bare det gjør kanskje at dette er verdt en titt om du er syk og bare trenger noe tidsfordriv? The Carrie Diaries er en dramaserie som omhandler unge Carrie Bradshaw i starten av 1980-tallet. Serien startet i 2013 og er historien om den samme karakteren som Carrie Bradshaw i Sex og Singelliv. Serien omfatter Carrie som ung og uvitende på ferden til å bli voksen hvor hun møter på en rekke utfordringer som kjærlighet, sex og vennskap. 

5. hart of dixie – denne serien startet jeg å se ganske nylig, og mitt førsteintrykk var jo at dette var dårlige greier. Likevel var det noe med den som gjorde at jeg fortsatte å se, og nå har jeg kommet til episode 7. Så litt bra må det jo være! Jeg kommer i hvert fall til å fortsette og bruke dette som underholdning når jeg løper langkjøringer eller om jeg tilfeldigvis skulle ha litt tid til overs en kveld. Zoe Hart er en nyutdannet lege fra New York som etter avsluttende eksamen aksepterer et tilbud fra en fremmed, Dr. Harley Wilkes, om å komme og jobbe hos hans medisinske praksis i Bluebell, Alabama. Da hun ankommer stedet finner hun ut at han er død, og at han har etterlatt halve praksisen til henne i sitt testamente. Her er det mange karakterer å bli glad i, og mine favoritter akkurat nå er absolutt Lemon og Wade 

6. desperate housewives – dette er jo en klassiker! Jeg husker at jeg var klistret til skjermen hver eneste tirsdag da dette gikk på tv2, og det var i ganske mange år. Etter hvert hoppet jeg av, rett og slett fordi jeg ikke prioriterte det lenger og da sier det seg kanskje selv at jeg heller ikke synes det var like bra lenger heller. Men dersom du ønsker underholdning, sladder, fantastiske karakterer med flotte antrekk og samtidig litt drama, bør du se på dette! Handlingen utspiller seg i Wisteria Lane i den fiktive byen Fairview i Eagle State. Serien følger livene til fire husmødre, vist gjennom øynene til deres døde nabo. Vi følger husmødrene gjennom deres problemer, med både normale småting og mysterier som involverer mennene, vennene og naboene deres. Hovedkarakterene i serien er de fire kvinnene Susan Mayer, Lynette Scavo, Bree Van De Kamp og Gabrielle Solis. Fortellerstemmen tilhører fruenes avdøde nabo, Mary Alice Young. 

2

7. glee – dette har jeg sett på litt sporadisk nå og da, og jeg finner det i hvert fall veldig underholdene. Det kan godt være det kommer av min lidenskap til musicals, for disse menneskene kan virkelig synge! Dette handler egentlig om en gjeng med ungdommer som sliter litt med å finne sin rolle i samfunnet, og som derfor starter en «gleeclub» hvor de finner styrke og aksept til å være seg selv – og ikke minst: utvikle stemmen sin for å følge sine egne drømmer. 

Og så er det to serier jeg har tenkt å sjekke ut ved første anledning, som jo er nå;)

8. drop dead diva – flere av dere har tidligere anbefalt meg denne. I Drop Dead Diva omkommer den blonde modellen, Debbie Dobkins, i en bilulykke, og når sjelen hennes går inn porten til Himmelen, finner hun ut at hun er erklært en selvsentrert null, noe som betyr at hun har ikke har gjort noen gode gjerninger og heller ikke noen dårlige gjerninger på sin tid på jorden av portvakten, Fred. Siden hun misliker det hun hører, presser hun på en returknapp for å returnere til sin tidligere kropp, og håper å komme tilbake til jorden. Deb får sitt ønske, men blir brakt tilbake til livet i kroppen til en nylig avdød, intelligent, overvektig advokat ved navn Jane Bingum. Opprinnelig forferdet, oppdager Deb underveis betydningen av indre skjønnhet og hun finner muligheten til å sjonglere juridiske saker, med hjelp fra sin tidligere assistent Terri. Hun prøver å bli sammen med hennes fortsatt sørgende kjæreste, Grayson Kent, som nettopp har begynt i Janes advokatfirma. Deb begynner å gjenoppdage fortiden sin mens hun lærer mer om Jane, og hvordan Jane ble behandlet da hun var i live. I tillegg til Fred, som ble degradert til skytsengel og fikk i oppdrag å passe over henne, er det kun Debs venn, Stacy, som vet Janes sanne identitet. 

9. new girl – Jess, en noe uvanlig ung dame, flytter inn i en leilighet sammen med single 3 andre gutter etter et dårlig samlivsbrudd. Selv om alle 3 synes hun har en merlig oppførsel, støtter de henne – nesten hele tiden. Det er Zooe Deschanel som spiller Jess, og den dama er jo bare så utrolig søt!  

3

___________________________________________________________________________________________________________

Jeg kunne nevnt veldig mange andre virkelig bra serier, men akkurat denne gangen tenkte jeg å fokusere på litt girly world. Jeg har skrevet en anbefaling av andre serier tidligere, klikk gjerne HER om du er nysgjerrig. Med på akkurat denne listen sånn i ettertid er Dexter – uten tvil! 

Kanskje du har noen skikkelig jentete serier å anbefale, som er lett tilgjengelig? Sex og Singelliv er ikke på Netflix, men den er jo alltid en ener! 

139 kommentarer

 1. Hei!

  Veldig basic serier som de fleste har hørt om til nå, men en veldig god oversikt 🙂 Jeg ville bare komme med et ønske. Siden du har copyright, og man ikke kan høyreklikke linker for å åpne i ny fane osv, kunne du gjort slik at når man klikker på linker åpnes de i nytt vindu eller ny fane? Hadde hjulpet mye! Bruker ofte oppskriftene dine, men er så vanskelig når man må manuelt åpne mange faner med bloggen din, også søke opp oppskrifter eller innlegg på hver fane selv. Du skjønner sikkert for lenge siden haha, men det er veldig frustrerende!

 2. Du burde absolutt få med deg slutten på Gossip Girl når du har sett begynnelsen, det er jo først i siste sesong man virkelig får svar på ting. Pretty Little Liars er det beste synes jeg, uten tvil. Spennende hver episode, så det er en du bør fortsette å se. Hart of Dixie er virkelig en feelgood-serie, karakterene er så artige – typisk sørstatsfolk! Verdt å følge med på videre med andre ord.

  Til slutt vil jeg nevne en du ikke har på lista, nemlig Revenge. Serien begynner veldig bra, utrolig spennende serie, så kommer en sesong som er noe kjedelig – men hold ut! De to siste sesongene (kommer også nye episoder nå) er utrolig spennende, så virkelig verdt å se denne også 😀 Ellers så er det jo en spin-off serie av PLL som heter Ravenswood med flere av de samme karakterene, denne er det bare en sesong av, men der får du mange svar rundt det som skjedde i Ravenswood – så er du fan av PLL, anbefaler jeg deg å se denne samtidig også 🙂

  PS: Carrie Diaries har også bare to sesonger, da det ble tatt av skjermen pga lave seertall – så historien blir litt halvveis, men likevel en artig serie. Vil nok ikke den har så mye sammenheng med SATC egentlig.

 3. 2 broke girls er kjempe morsomt! Men det er heller ikke på netflix 🙁

 4. Caroline da, du må jo ikke hoppe av seriene rett før de begynner å bli ordentlig bra! Selv synes jeg at de to siste sesongene av Gossip Girl er best, og når det gjelder The Vampire Diaries så blir det jo bare bedre og bedre for hver episode, og de siste sesongene er sjukt spennende. TVD er du bare nødt til å begynne å se på igjen, du kommer ikke til å angre 🙂

 5. Jeg anbefaler virkelig Revenge. Det er en spennende og bra jenteserie!

 6. Michelle

  Du bare MÅ se på New Girl!!! Det er den herligste serien jeg vet om!

 7. Anbefaler Revenge på det sterkeste! Ligger på Viaplay.

  God bedring, Caroline 🙂

 8. Camilla

  hverken the carrie diaries eller frustrerte fruer er på netflix haha

 9. Hei Caroline!
  Jeg klarer heller ikke å slippe PLL men jeg har bare kommet til sesong 3 . Netflix har ikke fler sesonger, hvor ser du resten ?

  1. Martine

   Det lurer jeg også på, hvor ser man PLL?! Håper de kommer seg noen vei utover sesongene da.. Føler man aldri får vite noe! :p

  2. Dette lurer jeg også på!

   1. Cathrine

    Du må laste ned den amerikanske versjonen for å se det 🙂

 10. Sons of Anarchy – både for far og mor! Ikke en jentete serie da, men veldig god!

  1. Kristin

   Helt enig. Veldig bra serie 🙂

 11. Veit du om det er ei nettside som viser Gossip Girl gratis?

 12. Jeg har blitt stor fan av «devious maids». Synes det har litt samme stemning som desperate housewives, bare at her er d litt snudd. Men anbefaler å ta en titt på den. Vet ikke om den finnes på netflix da..

 13. hvir finner man carrie diaries? 🙂 The Good wife er et must, dødsbra serie, kanskje ikke såå girly, men må sees!! 🙂 veldig bra tips denne uken, romantikk og girly serier, masse fin inspirasjon fra bloggen din 🙂 klem fast leser 🙂

 14. Johanne

  ONE TREE HILL<3 men har også rundet mange av de andre der! Orange is the new black er også aboslutt verdt å nevne, det er en rasende festlig men dramatisk serie!

 15. Har alltid tenkt at du er litt lik Serena Van der Woodsen. Må tåle mye kritikk og hat, men bruker styrken og gløden din til å gjøre det beste ut av det. 🙂 Fortsett å stråle!

 16. Har faktisk sett litt av alle disse! Jeg liker veldig godt Devious Maids, en annen skikkelig jenteserie! 🙂

 17. Pernille

  Life unexpected!! Veldig girly og feelgood!

 18. Du måå se på The carrie diaries for det er såå bra!! God bedring! Håper du blir fort frisk.

 19. Revenge er en VELDIG bra serie! Spennende fra første episode og man blir helt hektet 🙂 Veit ikke om den ligger på netflix. Ser det på viaplay 🙂

 20. Jeanette

  åh,jeg elsker Gossip Girl! Har sett sesongene flere ganger,bare får ikke nok jeg altså! elsker kombinasjonen av mote,new york,kjærlighet og drama rundt faren til Chuck!

 21. Som vanlig, flott innlegg og dette var utrolig greit å lese 🙂 Men det var mange av seriene jeg ikke fant på netflix..?

 22. Jeanette

  Anbefaler alle å gi Hart of Dixie en sjanse 😀 Helt hekta, og håpløst forelsket i Wade. Haha

 23. Du må, bare måå, se orphan black! utrolig spennende og original serie!

 24. Kjempebra med tips siden jeg selv ligger hjemme syk 🙂 Har du sett Drop Dead Diva selv egentlig? Det du skrev her nå er copywright rett fra Wikipedia 🙂

 25. Kjersti

  Dexter og Sons of Anarchy er definitivt de beste (og mest spennende) seriene jeg og mannen har sett. Dere vil elske Sons of Anarchy, gi det noen episoder. Ellers vil jeg anbefale White Collar, Suits og The Good Wifte. Lillyhammer er også god norsk underholdning. Vi har også sett endel svensk/dansk krim, der vil jeg absolutt anbefale Broen og Forbrydelsen. Utrolig spennende serier. Alle disse seriene anbefaler jeg deg og mannen å se!

 26. Favorittseriene mine er først og fremt Grey’s Anatomy (BESTE SERIEN SOM ER LAGET NOOOOEN GANG!!!), Castle, Desperate Housewives (synd det er slutt..), How To Get Away With Murder, Scandal og CSI!

 27. Fru. Glerup :-)

  New Girl og Drop Dead Diva er kjempebra (selvom plottet for DDD høres rart ut). Jeg så Dexter fra en ende til den andre, fordi du anbefalte den. Og da MÅ jeg anbefale Orphan Black! Fantastisk spennende..

 28. Har du amerikansk Netflix? Jeg kan ikke finne Carrie Diaries hos meg. Åhh, eg som ble så glad når jeg leste at den lå der 🙁

 29. Jeg kan også absolutt anbefale Hart of Dixie! Hadde samme inntrykk som deg helt til 3 episode, da ble jeg hekta. Herlig serie med herlige karakterer. En serie er bra når du blir glad i og gal av karakterer på en gang! Zoey og Wade, eller Zade er mine favoritter 🙂 Og Annabeth og Levon. «Oh nonono no ah nooo!»

  Ellers er favoritten min Sons of Anarchy. Den er helt rå! 😀

 30. Ja dette var girly serier! 😉

  selv elsker jeg Orange is the new black. The killing var bra og American horror story, spesielt sesong to. Jeg var vettaskremt men det gikk fint 😉

  Og ingen TV serie har noensinne gjort meg så vettskremt og full av adrenalin som the walking dead. Men der leser jeg om episodene på Wikipedia først og så ser de etterpå. 😉

 31. Jeg elsker alt ved SATC, og var selv veldig i tvil når det kom til Carries diary!
  Men jeg synes Carrie er bra, jeg har også lest boken – som er noe bedre. Men om du er glad i SATC så ikke nøl – SE Carries Diary!!
  Og en ting til – til dere som ikke finner diverse serier på netflix; Last ned PopCornTime!! Dette er utrolig bra, har alle de nyeste filmene og en haaaug med sesonger av alle mulige serier!!

 32. Du nevner ikke orange is the new black! Den er rå…den må du se, kommer til å digge serien. The one over alle serier er jo Dexter! Jeg så alle episoder over en relativt kort periode 😉 Ber om flere episoder!!

 33. Hei.:)
  Yndling serien min fortiden er The Real Housewives of Beverly Hills. Jeg ser også The bachelor og Keeping Up with the Kardashians . Jeg bruker streaming for å se disse. Har du sett noen av dem?

  Torill

 34. camilla

  One tree hill er verdens beste serie, det er absolutt min favoritt serie! Jeg har nesten sett alle seriene her, untatt de 2 siste, pll e favoritten! 😀

 35. Kariann Berntsen

  Mange gode serier du hadde funnet frem. Min favoritt nå for tiden er Vampire Diary. Men det kommer og går. Men Frustrerte Fruer syns jeg er en grei serie når jeg er syk. Skulle jeg sovne så går jeg ikke glipp av noe viktig, da jeg har sett de så mange ganger. 😛 hehe
  Men ønsker deg god bedring, håper du blir fort frisk igjen. 🙂

 36. 9/9 sett, hehe 🙂
  The Carrie Diaries anbefales veldig, og det ødela hvertfall ikke noe for mitt gode bånd til Sex and the City.

 37. Hei Caroline,
  Hvor får du sett pretty little liars sesong 5? De har bare sesong 4 på den amerikanske netflixen!!

 38. Har du sett The mindy project? Det er kanskje litt vel «enkelt» i begynnelsen, men når du blir kjent med karakterene er det sååå morsomt! Jeg ler så jeg griner. Det er ikke på netflix, men verdt en kikk likevel:)

 39. Caroline, du MÅ virkelig se ‘How to get away with murder’!! Den er så spennende 🙂 Alle jeg har vist den til elsker den. Revenge er også bra:)

 40. Hei Caroline.
  Jeg vil gjerne tipsy deg om Nashville serien, den tror jeg du kommer til å like. Mye musikk og gode skuespillere. Hayden Panetierre (tror ikke det skrives slik men la gå) gjør en utrolig bra skuespiller prestasjon som litt mean girl diva superstar, kjempe gøy! Også True Blood da, som jeg også har tipset deg om før, ekstremt bra!!
  Hilsen fra Florida..
  P.s Naples i Florida er urolig vakkert og barnevennlig, fyi…

 41. REVENGE!! se på viaplay ASAP !

 42. Johanne

  For de som liker gossip girl og ikke minst frustrerte fruer vil jeg anbefale Devious maids! Samme produsenter som på FF, så sjangermessig er den ganske lik, men enda morsommere. Serien handler om mexikanske hushjelper som jobber i Beverly hills, og i første sesong så er det en av dem som prøver å finne ut hvem som myrdet den tidligere hushjelpen.

 43. Hvorfor jenteserier? Kan ikke jenter like det samme som gutter? Hvorfor må det være en forskjell? Hva med ordentlig gode serier? Du ser vel på Dexter? Breaking bad? Hva med True detective, (god gammaldags) Twin peaks og Six feet under… – Homeland,The returned, Fargo?

 44. jente24

  Ser både PLL og TVD, men ingen av de slår Revenge! Det e en jenteserie, men ikke så «jentete» som de to andre;) Der slipper man alt som heter klisjeer og den er veldig spennende!! 🙂 og skuespilleran e så flink at man innimellom glemmer av at det bare er en tvserie;) Anbefales virkelig!:D

 45. De har ikke Desperate Housewives på Netflix, ikke på min hvertfall :/

 46. Ilsebil

  hart of dixie finnes da desverre heller ikke på netflix. 🙁

 47. Hvor kan man se the carrie diaries??

 48. Ah.. Det er så nice når man kan se episode etter episode.. Sjeldent det skjer da, men nå trenger jeg en ny serie!

 49. Når jeg leser gjennom denne listen din er det egentlig helt utrolig hvor mange av de jeg har sett… Hart of dixie er min store favoritt, jeg har både ledd og grått mens jeg har sett på – og jeg er helt enig med deg at den kan være ganske kjedelig til tider 😉 Men det er som du sier; noe må det være med den..

 50. Johanne

  Frustrerte fruer er ikke på netflix?
  Eller bruker du den utenlandske? 😮

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *