9 girly serier på netflix når du er syk

hoved

Når du først er syk, er det like greit å faktisk innse at du er syk. Selv er jeg veldig dårlig på akkurat det, men denne gangen har jeg forsøkt å være syk som best jeg kan, og ikke fått dårlig samvittighet mens jeg har kost meg med favorittseriene mine på Netflix et par ganger om dagen 🙂 Vinteren er gjerne høysesong for både forkjølelse og influensa, spesielt om du har barnehagebarn, så jeg tenkte å komme med tips til mine favorittjenteserier som du finner på nettopp Netflix. Har en følelse av at det kan komme godt med fremover! Dessuten, hvor deilig er det kun ta hensyn til seg selv når du skal se noe på tv for en gangs skyld? Here goes!  

___________________________________________________________________________________________________________

topp 9 jenteserier 

1. gossip girl – å, min favorittserie nummer 1 for noen år tilbake! Jeg husker Lars-Kristian var i La Manga og jeg bokstavelig talt låste meg inn med flere sesonger etter hverandre, jeg sov nesten ikke! Haha, det var tider. Jeg hoppet av ut i sesong 4, da synes jeg det ble litt too much, men likevel, verdt å se! I Gossip Girl følger vi livene til de mest priviligerte ungdommene på upper east side i NY: Serena Van Der Woodsen er en vakker, blond it-jente alle kjenner. Blair Waldorf er Serena’s bestevenninne, men hun føler at det alltid handler om Serena og ikke om Blair. Nate Archibald er Blairs kjæreste, men helt siden Serena kom tilbake fra boarding school, har Nate oppført seg rart. Chuck Bass er en rik og arrogant person (likevel ikke så lite følsom på bunnen) Daniel Humphrey en ensom gutt fra Brooklyn som ingen vet hvem er. Du lærer alle karakterene og kjenne, og blir nesten like glad i alle sammen. En veldig innviklet, men samtidig fascinerende tv-serie. I love! 

2. pretty little liars – denne serien ser jeg på fortsatt, godt i gang med seosng 5. Jeg husker venninnene mine sa de var så overrasket over at jeg turte å fortelle så mange mennesker at jeg så på dette, for de de ser også på det, men de sier det aldri høyt 😉 Så da skjønner dere kanskje at dette virkelig er en guily pleasure. Det er bra, men til tider også overraskende, irriterende dårlig, likevel – virkelig verdt å se! Jeg elsker, elsker, elsker PLL! I serien følger vi livene til Spencer Hastings, Hanna Marin, Emily Fields og Aria Montegomery. Deres jentegruppe faller fra hverandre når deres leder, Alison Dilaurentis, forsvinner. Ett år senere begynner jentene å motta mystiske meldinger fra en person som kaller seg A. A truer med å offentliggjøre alle deres dypeste hemmeligheter, og det er ikke få. Først tror jentene at dette er Alison, men når liket hennes blir funnet, innser de at noen andre kjenner til hemmelighetene deres, inkludert de hemmeligheten som bare Alison skulle ha kjent til. A forfulgte også Alison, og jentene finner ut mer og mer om både A og om Alisons forsvinning, alt mens de risikerer sine liv. 

3. vampire diaries – dette har jeg falt helt ut av, men nå spørs det om jeg ikke ble litt fristet til å starte og se litt på det igjen. TVD handler om 17 år gamle Elena Gilbert, som bor i småbyen Mystic Falls sammen med lillebroren sin. Forsørgeren til dem begge er tanten deres, ettersom de mistet foreldrene sine i en bilulykke de selv var involvert i for bare ett år siden. Elena er svært preget av tapet og har mistet seg selv, helt til det en dag dukker opp en ny kjekkas på skolen. Hun våkner til liv da hun etter hvert forelsker seg i Stefan. Det skal etter hvert vise seg at Stefan er en vampyr, og som følge av dette blir forholdet deres stadig mer komplisert. Det hele eskalerer når Stefans ondskapsfulle storebror, Damon Salvatore, returnerer til Mystic Falls med en plan om å skape kaos i byen og for å ta hevn over sin yngre bror for å ha forvandlet ham til en vampyr mot sin vilje. Det tar ikke lang tid før begge brødrene begynner å vise hengivenhet overfor Elena, hovedsakelig på grunn av hennes likhet med deres store kjærlighet fra fortiden, Katherine Pierce. Det er åpenbart at Elena er en etterkommer av Katherine, som senere også returnerer til byen, med planer mot den nye trioen. Serien er i kategorien skrekk, drama, fantasi. 

1

4. the carrie diaries – dette har jeg heller ikke sett på, jeg er så redd det skal ødelegge mine fantastiske bånd til Sex and The City, men det ser likevel veldig fristende ut, og dessuten: unga Carrie har jo så utrolig mange kule antrekk! Bare det gjør kanskje at dette er verdt en titt om du er syk og bare trenger noe tidsfordriv? The Carrie Diaries er en dramaserie som omhandler unge Carrie Bradshaw i starten av 1980-tallet. Serien startet i 2013 og er historien om den samme karakteren som Carrie Bradshaw i Sex og Singelliv. Serien omfatter Carrie som ung og uvitende på ferden til å bli voksen hvor hun møter på en rekke utfordringer som kjærlighet, sex og vennskap. 

5. hart of dixie – denne serien startet jeg å se ganske nylig, og mitt førsteintrykk var jo at dette var dårlige greier. Likevel var det noe med den som gjorde at jeg fortsatte å se, og nå har jeg kommet til episode 7. Så litt bra må det jo være! Jeg kommer i hvert fall til å fortsette og bruke dette som underholdning når jeg løper langkjøringer eller om jeg tilfeldigvis skulle ha litt tid til overs en kveld. Zoe Hart er en nyutdannet lege fra New York som etter avsluttende eksamen aksepterer et tilbud fra en fremmed, Dr. Harley Wilkes, om å komme og jobbe hos hans medisinske praksis i Bluebell, Alabama. Da hun ankommer stedet finner hun ut at han er død, og at han har etterlatt halve praksisen til henne i sitt testamente. Her er det mange karakterer å bli glad i, og mine favoritter akkurat nå er absolutt Lemon og Wade 

6. desperate housewives – dette er jo en klassiker! Jeg husker at jeg var klistret til skjermen hver eneste tirsdag da dette gikk på tv2, og det var i ganske mange år. Etter hvert hoppet jeg av, rett og slett fordi jeg ikke prioriterte det lenger og da sier det seg kanskje selv at jeg heller ikke synes det var like bra lenger heller. Men dersom du ønsker underholdning, sladder, fantastiske karakterer med flotte antrekk og samtidig litt drama, bør du se på dette! Handlingen utspiller seg i Wisteria Lane i den fiktive byen Fairview i Eagle State. Serien følger livene til fire husmødre, vist gjennom øynene til deres døde nabo. Vi følger husmødrene gjennom deres problemer, med både normale småting og mysterier som involverer mennene, vennene og naboene deres. Hovedkarakterene i serien er de fire kvinnene Susan Mayer, Lynette Scavo, Bree Van De Kamp og Gabrielle Solis. Fortellerstemmen tilhører fruenes avdøde nabo, Mary Alice Young. 

2

7. glee – dette har jeg sett på litt sporadisk nå og da, og jeg finner det i hvert fall veldig underholdene. Det kan godt være det kommer av min lidenskap til musicals, for disse menneskene kan virkelig synge! Dette handler egentlig om en gjeng med ungdommer som sliter litt med å finne sin rolle i samfunnet, og som derfor starter en «gleeclub» hvor de finner styrke og aksept til å være seg selv – og ikke minst: utvikle stemmen sin for å følge sine egne drømmer. 

Og så er det to serier jeg har tenkt å sjekke ut ved første anledning, som jo er nå;)

8. drop dead diva – flere av dere har tidligere anbefalt meg denne. I Drop Dead Diva omkommer den blonde modellen, Debbie Dobkins, i en bilulykke, og når sjelen hennes går inn porten til Himmelen, finner hun ut at hun er erklært en selvsentrert null, noe som betyr at hun har ikke har gjort noen gode gjerninger og heller ikke noen dårlige gjerninger på sin tid på jorden av portvakten, Fred. Siden hun misliker det hun hører, presser hun på en returknapp for å returnere til sin tidligere kropp, og håper å komme tilbake til jorden. Deb får sitt ønske, men blir brakt tilbake til livet i kroppen til en nylig avdød, intelligent, overvektig advokat ved navn Jane Bingum. Opprinnelig forferdet, oppdager Deb underveis betydningen av indre skjønnhet og hun finner muligheten til å sjonglere juridiske saker, med hjelp fra sin tidligere assistent Terri. Hun prøver å bli sammen med hennes fortsatt sørgende kjæreste, Grayson Kent, som nettopp har begynt i Janes advokatfirma. Deb begynner å gjenoppdage fortiden sin mens hun lærer mer om Jane, og hvordan Jane ble behandlet da hun var i live. I tillegg til Fred, som ble degradert til skytsengel og fikk i oppdrag å passe over henne, er det kun Debs venn, Stacy, som vet Janes sanne identitet. 

9. new girl – Jess, en noe uvanlig ung dame, flytter inn i en leilighet sammen med single 3 andre gutter etter et dårlig samlivsbrudd. Selv om alle 3 synes hun har en merlig oppførsel, støtter de henne – nesten hele tiden. Det er Zooe Deschanel som spiller Jess, og den dama er jo bare så utrolig søt!  

3

___________________________________________________________________________________________________________

Jeg kunne nevnt veldig mange andre virkelig bra serier, men akkurat denne gangen tenkte jeg å fokusere på litt girly world. Jeg har skrevet en anbefaling av andre serier tidligere, klikk gjerne HER om du er nysgjerrig. Med på akkurat denne listen sånn i ettertid er Dexter – uten tvil! 

Kanskje du har noen skikkelig jentete serier å anbefale, som er lett tilgjengelig? Sex og Singelliv er ikke på Netflix, men den er jo alltid en ener! 

139 kommentarer

 1. Anbefaler drop dead diva!!! 😀
  og New girl 🙂

 2. Anbefaler once upon a time, skikkelig spennende og passende om man liker vampire diaries og eventyrgreier! Har også en spinoff som heter once upon a time in wonderland som er ganske søt.
  Også spinnoffen til vampire diaries, the originals er bra! Og jeg tenkte det samme før jeg så Carrie diaries, men den er så skjønn den serien! Sex og singeliv blir ikke ødelagt:D

 3. Dersom du er like glad i SATC som meg, vil jeg advare mot å se The carrie diaries! Jeg startet, men historiene stemmer ikke overens.. Alt vi vet om Carrie fra før stemmer ikke med det vi får se i TCD.. Jeg ble veldig skuffet, og sluttet å se det før jeg var ferdig med sesong 1.. Bare et lite tips 🙂

  Revenge er en veldig bra seire, ikke en typisk jenteserie, men likevel veldig bra! Usikker på om det ligger på netflix, men du finner det på viaplay! 🙂 og trenger dere en serie å se sammen anbefaler jeg white collar, helt fantastisk serie for begge kjønn 😀 det finner du på netflix, i alle fall på den amerikanske versjonen! 🙂

  1. Jeanette

   Det er fordi «the carrie diaries» er basert på bøkene (som er skrevet etter at SATC kom ut tror jeg?) så historiene stemmer ikke alltid overens nei. Men syns alikevel det er en søt og koselig serie, får bare tenke at det er to forskjellige historier 🙂 og Carrie i Carrie diaries har så mange søte antrekk!

 4. Sunniva

  The Goodwife. Alle sesongene finnes på Sumo.

 5. Anbefaler Orange is the new black! Veeeldig jentete serie, og heller ikke noe man bør sette på i offentlighet vel og merke, men utrolig fengende. Har snart sett begge sesongene på ei uke! Haha

 6. Orange is the new black!! Veldig bra serie, ble helt avhengig og så begge sesongene på fire dager 😀

 7. Jaa, elsker New Girl!! Moern Family er jo også gøy, selv om det kanskje ikke er en jente-serie. 🙂

 8. Også tror jeg Scandal kunne passet på listen din, litt guilty pleasure og såpete, men veldig underholdende. 🙂

 9. hvor finner du desperate housewives på netflix? den er jo ikke der 🙁

  1. Caroline

   Den er iallefall på amerikansk Netflix 🙂 Du trenger bare installere en add-on til f.eks Chrome, så kan du se alt innhold som er på amerikansk Netflix.

   1. kristin

    Jeg tror det er fjernet fra amerikansk netflix også 🙂

 10. Ingrid Ruud

  Herregud du måååå se Revenge! Er så sykt bra! Handler om en jente som heter Emily Thorne, hun flytter tilbake til barndomshjemmet sitt der hun bodde med sin far fordi naboene der fikk faren hennes til å virke skyldig i en forbrytelse han ikke gjorde noe med. Hun har vært plassert i fosterfamilier som har gjort en elendig jobb hele livet, men når hun blir voksen tar hun saken i egne hender og drar for å hevne seg på naboene, som er rike og har et superkjent firma «Grayson Global». Er såå mye mer til hele historien at du må bare se det. Er litt som Pretty Little Liars bare at det ikke er like barnslig, hahah. Er på amerikansk netflix. Anbefaler det på det sterkeste!

 11. Åh, en serie som jeg bare elsker og som jeg må anbefale deg er Felicity, en herlig kjærlighetshistorie! Litt vanskelig å finne men om du finner den er jeg sikker på du ikke blir skuffet. Den handler om en jente, som velger college fordi en gutt hun er håpløst forelsket i skal dit, inkl hvilke fag hun skal studere. De er fra samme lille sted, men hun har aldri turt å snakke med han. Men da hun er sikker på han er hennes livs kjærlighet ser hun dette som den store sjansen. Iløpet av årene på college skjer det såklart mye, og flere mennesker blir viklet inn i hennes liv. Det er en romantisk dramaserie vil jeg si, men også morsom innimellom. Man blir godt kjent med karakterene, svakheter og styrker, og man blir derfor også glad i dem. Husker jeg syns det var så trist når serien var over. Men nå er jeg snart klar for å se den igjen;)

 12. Maria L.

  parenthood! 🙂 det er i hvert fall en veldig hyggelig serie!

 13. Serien over alle serie : GIRLS!
  Elsker Lena Dunham.
  Sesong fire ligger nå på HBO, ny episode hver mandag.

 14. Ikke glem den ultimate jenteserien; One Tree Hill! Alle de ni sesongene er helt fantastiske, de har halt en kan ønske seg 😀 Serien ble avsluttet i 2012, men den er virkelig verdt å sjekke ut 🙂

 15. Kan virkelig anbefale Scandal. Er kanskje ikke så veldig jenteserie så du kan fint se den sammen Lars Kristian 🙂
  Men man blir utrolig hekta og stilen til Olivia Pope er helt fantastisk !!!

 16. Isabell

  Veldig fint deksel! <3 Hvor har du kjøpt den?

 17. Marianne

  Vi har veldig lik smak ser jeg, så da kommer du nok til å elske Downton Abbey!! 🙂 Den er helt fantastisk!!!

 18. Teen Wolf. Utrolig spennende!

 19. Victoria

  Når kommer pretty little liars sesong 5 ut på Netflix ?? Håper den kommer snart !!

 20. Madeleine

  Blitt heelt hekta på PLL!! Nesten irriterende!:p

 21. The Fosters, The O.C, Gilmore girls er tre serier dere burde sjekke ut! Og hvis du leter etter litt mer action; the 100. The 100 er en syyykt ba serie, anbefales virkelig! De første episodene er litt dårligere, men etterhvert lover jeg at dere vil bli hekta!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *