hverdagsromantikk: plei parforholdet

alwayskissme2

Bestevenner, kjærester, ektefeller, nybakte foreldre – betegnelsene som sier at dere skal holde sammen i tykt og tynt, og noen ganger er nettopp det viktigere enn noensinne. Jeg får ofte spørsmål om hvordan vi pleier parforholdet, hvordan vi klarer å beholde gnisten og finne tid til hverandre midt oppi alt, og spesielt etter at vi ble foreldre for over 1 år siden har dette spørsmålet vært gjennomgående. Det finnes ingen fasit på hva som fungerer for akkurat dere, men for oss er helt klart hverdagsromantikk veldig viktig. Hverdagen er ofte hektisk for begge parter, og det er da det er viktig å vise hverandre at dere setter pris på hverandre. 

___________________________________________________________________________________________________________

♥ send hverandre hverdags-sms: fine ord i løpet av arbeidsdagen som forteller at du tenker på ham eller henne, fortell at du gleder deg til å komme hjem eller bare send et ganske enkelt «jeg elsker deg». Jeg smelter hver gang jeg får en slik sms, og det er kanskje fordi det ikke er noe som skjer hver dag, men en gang i ny og ne 

♥ vær den første til å smøre frokost eller til å sette på kaffetrakteren: det beste jeg vet er å komme tassende ned fra morgenstellet og kjenne duften av nytraktet kaffe *lykke* 

♥ dersom dere har barn: ta bleieskiftet eller kveldsstellet først 

♥ gi hverandre tilfeldig massasje, helt uoppfordret mens den ene styrer med regnskap, ser på tv eller holder på med andre ting. Eller dersom du er som meg: stryk lett over armene eller beinet. Det er ti ganger bedre enn å få profesjonell massasje for meg! Beste som finnes. 

♥ del en flaske vin på en helt vanlig dag: det trenger ikke å være helg for å sette stemingen. Dessuten: med litt godt i glasset og levende lys, er det som oftest enda lettere å senke skuldrene og bare snakke ut. 

♥ hvordan har dagen din vært? Et spørsmål som virker overflødig, men som likevel er veldig viktig. Kanskje det har hendt ting i løpet av dagen som dere gjerne vil fortelle, men som likevel glemmes når ingen spør. 

♥ vær spontane: gå ut og spis, dra på kino eller lag en 3-retter på en torsdag. Kino- og restaurantbesøk er ikke så altfor lett dersom dere har barn og besteforeldre er langt unna slik som i vårt tilfelle, men vi løser det gjerne ved å lage god mat midt i uken som vi spiser etter at Nelia har lagt seg, eller ved å spise middag sammen alle tre og heller lage en spennende dessert som bare vi to spiser sammen. Det kan være alt fra sjokoladefondue og vafler med sjokoladesaus, til bær med sherrykrem eller noe så enkelt som iskrem. 

spontanehverdagsgleder

♥ dersom dere har barn: vær flinke til å nyte egentiden! For vår del har dette vært gull verdt så og si hver kveld siden Nelia kom til verden. Dagen går så utrolig fort, og med en 1-åring i hus går den utrolig nok enda fortere, så det er fort gjort å glemme klemmer, kyss eller uoppfordret massasje – derfor: egentid er viktig! Nå legger Nelia seg mellom klokken syv og åtte, og da har vi alltid noen timer sammen før vi legger oss for kvelden. Vi kan gjøre alt fra å se på en av våre favorittserier til å sitte i samme sofa og lese hver vår bok, se en film eller spille brettspill. 

♥ gi hverandre ros og komplimenter: hvor koselig er det ikke å høre at samboeren eller kjæresten synes  du er deilig, snill, god eller bare utrolig flink? Noen fine ord før dere skiller lag på morgen vil garantert gjøre hele dagen hakket bedre, og kanskje kan det til og med snu om på en dårlig dag. 

♥ mobilfrie kvelder: denne tror jeg er veldig viktig, det vet jeg i hvert fall at den er for oss. Vi er eksperter på å gå inn i hver vår zoombietilværelse på mobiletelefonen, det er instagram, facebook, pinterest og snapchat, og det er så altfor lett å bli sittende og trykke seg gjennom alt, og vips så har 1 time fort passert. Hva med å legge bort mobilen i et par timer hver kveld? Det tror jeg vi skal starte med, midt i egentiden 🙂 

___________________________________________________________________________________________________________

Jeg tror at alle punktene over er med på å bygge et forhold sterkt, kanskje ikke alt passer for alle, men noe kan alltid gjøres. Og det er selvfølgelig viktig å tilføye at det finnes utfordringer og dårlige dager eller perioder for så og si alle par. Det er på de dårlige dagene vi må vise hverandre at vi støtter hverandre og at alt kan prates om. Egentlig er jo hele livet en utfordring, også i forholdet eller ekteskapet. Det gjelder bare å finne den riktige veien, og vise hverandre viljen til å leve sammen gjennom alle slags utfordringer 🙂 Hva er dine beste tips for et vellykket samliv? 

71 kommentarer

 1. Kæreste Caroline,

  jeg er meget enig med dig i dine punkter 🙂
  Hos os har vi altid gået efter: Accept, Respekt og Tolerance !
  Med disse 3 kommer man langt, at give plads til hinanden, at værne om hinanden, at vise anerkendelse, at sætte kog under kærlighedsgryden hver eneste dag hele livet, altså holde gang i forelskelsen, det er en øvelse, et arbejde.
  Og at få parforhooldet til at holde og blomstre er et arbejde, som kræver at begge partere arbejder med og sammen 🙂

  Bedste hilsner fra Mary-Liz
  hjælper på «En verden af kunst»

  1. Caroline

   Helt enig, Mary-Liz 🙂

 2. Takk for en viktig påminnelse, og gode tips! Selv bruker jeg ofte små hilsener på Post-it-lapper på kjøkkenbenken, hvis vi står opp og forlater huset på forskjellig tidspunkt, eller han kommer hjem mens jeg er borte… 🙂

  Gode ønsker for tida framover! Stå på Caroline! Du vet jo hva som skjer i motbakkene 😉

  1. Caroline

   Så koselig <3

 3. Så fint innlegg! Du skrev at du nå starter å ha med profesjonelle folk til å hjelpe deg med bloggen, jeg ble litt redd for at du kom til å «miste» den lille personlige vrien på bloggen din, så ble så glad når jeg så dette. Det er den jordnære delen av deg jeg ofte ser skinner igjennom i innleggene dine! Det blir så mye mer sårbart, personlig og ærlig og jeg håper det er en del du aldri mister. Du kommer sikkert til å overveie alle ordene du skriver fra nå av i frykt for å støte noen, men ingen er perfekt og vi leserne er glad i den ekte Caroline du er! Så dersom du opplever det håper jeg du kan gi litt slipp på kontrollen en dag og kose deg med bloggingen ved å skrive det du føler for:) (føler ikke du kontroller hver ting du skriver, bare tenkte du kanskje er blitt mer reservert). Ang tips jeg selv har så handler mye om tillitt, sette pris på hverandre og ordet «takk» blir ofte undervurdert når årene går. Koster så lite, betyr så mye.
  Ha en fin dag, Caroline! Klemklem

 4. Cecilie

  Så mange fine tips:) For tiden møtes min mann og jeg til «Breaking Bad» date etter at ungene har lagt seg. Eneste problemet er at den er svært avhengighetsskapende, så vi kommer oss jo aldri i seng

 5. Margrethe

  Heier på deg! Du har ikke gjort noe galt Caroline, det finnes så mange der ute som forstår valgene dine. Elsker at du i det hele tatt sier unnskyld, som om du har noe å unnkylde deg for! Du har bare redigert på litt bilder, noe jeg også tenker at effekten på min instagram også gjør. Du har en mann som beskytter deg for alt det som går imot deg -> DU ER HELDIG. Og det er så godt at du vet det og viser det. Selv om det går imot janteloven og alle andre sjalue mennesker der ute.
  Fortsett med å inspirere i allefall lille meg som alltid blir glad av å lese positive ord og den lille «Hei mine fine lesere!».
  Håper alle sår leges og at du har det fint <3

 6. Gøy å titte innom og finne nye innlegg, freshe og fine som alltid! 🙂

  Å pleie parforholdet er viktig, og spesielt viktig å huske på etter man får barn. Barna blir et naturlig sentrum i livet og slik skal det jo også være, men man må huske på både seg selv, og partneren, midt oppi en hektisk småbarnstid. Det fort gjort at dagene bare farer avgårde i alt en skal, bør og må. Synes du har mange, fine tips her 🙂

  Etter 27 år sammen, og fire barn, synes jeg ofte det er de små, enkle tingene som er de beste. Selv om en kjæresteweekend er fint, er det akkurat like fint med en kinodate 😉 Et restaurantbesøk i samme slengen og det har plutselig blitt en helaften. Vi har to store og to små, og har derfor barnevakt i huset, og de spontane date’ene er ofte de mest kjærkomne. Å bare stikke ut en tur, enten det er i skogen eller på kino, sånn helt plutselig, det er godt!

  Noe vel så viktig, er å pleie godt vennskap. Med småunger blir det lett til at man møtes på barns premisser, men det er deilig å feks nyte god mat med gode venner, uten å bli avbrutt av bleieskift, snørrtørking og grinete unger som ikke vil spise, sitte i ro eller ingenting 😉

  Godt å være bare kjærester, innimellom <3

 7. veldig fint innlegg 🙂

 8. Ingrid Grace

  Veldig fin bloggpost. Er ellers veldig enig med det Mary-Liz skrev lenger opp her, klokken 09.07 i dag.
  Vi klarer å holde oss år etter år fordi vi hovedsaklig lever etter de tre punkter Mary-Liz nevner, pluss at vi gjør mye av der du skriver om Caroline.
  Veldig flott påminnelse i hverdagen og vintermørket dette. Alt for mange mennesker tror at er forhold skaper seg selv, det gjør det ikke. Man må jobbe med det hver eneste dag. Jeg valgte ikke min mann den dagen vi giftet oss, jeg velger ham hver eneste dag, uten seremoni, ved at jeg er fokusert på å gjøre mitt for å skape et godt liv for oss, og så er han likedan.

  Mange klemmer fra Ingrid Grace

 9. Caroline

  Fint innlegg! Helt enig i at disse småtingene er SÅ viktig. Kjærsten min og jeg gikk dessverre fra hverandre for et par uker siden, da vi er veldig ulike. Jeg synes disse punktene er viktig, mens han bryr seg ikke noe særlig om slikt, noe som er veldig trist. Jeg følte meg ikke sett og følte meg ensom i forholdet, da han fint kunne gå 3 dager uten å sende meld, mens jeg er nok litt mer trengende.

 10. It is really sweet! You are great couple 🙂

 11. susanne

  Mange fine tips! Elsker disse type innlegg:) vi pleier å ta lange kjøreruter på kvelden hvis vi har barnefri. Det er så deilig og befriende, og veldig koselig:)

 12. Så mange fine tips <3
  Jeg og mannen prøver å være flinke med små meldinger utover dagen, og bare det å sitte i armkroken på kvelden og det å alltid legge oss samtidig gir en god følelse av samhold og kjærlighet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *